banner-big
Elevii din Apahida încurajați și stimulați să colecteze selectiv!
comuna-apahidastrict1.jpg
Data: 2017-10-14

Apahidenii sunt încurajați de autoritățile locale să colecteze selectiv deșeurile reciclabile, în acest sens Primăria Apahida a amplasat în mai multe zone ”strategice” tomberoane colorate pentru colectarea cartoanelor, peturilor și a sticlelor. Chiar dacă sunt încă persoane care nu înțeleg pe deplin (sau sunt dezinteresate) motivul pentru care aceste tomberoane de mari dimensiuni sunt amplasate în aceste locuri și le folosesc pentru a arunca gunoiul menajer, în general se pare că majoritatea apahidenilor le folosesc strict pentru aruncarea deșeurilor reciclabile. 

Tot pentru a-i face pe apahideni mai responsabili privind debarasarea de deșeurile care pot fi refolosite, operatorul de salubritate Strict Prest a demarat și în acest an o campanie în parteneriat cu școlile din comună, prin care elevii sunt motivați să colecteze selectiv. Cei mai harnici dintre ei vor fi răsplătiți pentru eforturile depuse printr-o excursie în țară, într-o locație aleasă de ei, în semestrul al doilea al anului școlar în curs. Vor fi premiați primii 30 cei mai ”ecologici” elevi, cu alte cuvinte elevii care adună cele mai multe cantități de deșeuri reciclabile. 

Operatorul de salubritate Strict Prest trimite săptămânal o autoutilitară pentru ridicarea materialelor refolosibile adunate de elevii din Apahida, Sânnicoara și în viitorul apropiat și Dezmir.  Mult succes elevilor implicați în această acțiune!

 

Ipoteză șocantă: Numărul bolnavilor din Apahida și Sânnicoara a crescut alarmant din cauza ...
comuna-apahidaboli-apahida.jpg
Data: 2017-10-11

„În Sânnicoară și Apahida, cancerul, bolile bronhopneumopatice și cele cerebrovasculare apar cu un trend abrupt crescător. Aceleaşi boli în Someșeni au un trend descrescător.
Pe o distanță de 10 kilometri, între Someşeni și Apahida, localităţi aflate în aceeaşi vale a Someşului, dinamicile de evoluţie a bolilor se schimbă cu 180 grade. Linia de demarcaţie e scurgerea substanţelor provenite de la Pata Rât în Someş, între Someşeni şi Sânnicoară. Sânnicoară și Apahida sunt în aval de scurgere. Someşeni e în amonte. Levigatul de la Pata Rât curge prin pârâul Zăpodie către Sânnicoară și Apahida și se infiltrează în pânza freatică. Vântul duce aerul toxic în toată zona. Atunci când miroase a gunoi la aeroport, nu doar putoarea e acolo. Tot aerul toxic din Pata Rât e acolo. Este poluarea de la Pata Rât principalul factor al îmbolnăvirii populației din comunele din aval de Zăpodie? Valorile de toxicitate măsurate în studiul comandat de CJ arătau că, în 2009:
- plumbul, cuprul și bariul depășeau mult valorile normale și se apropiau de pragurile de intervenţie
- în mai multe puncte de măsurare, seleniul depăşea chiar și pragurile de intervenție 
- miniul ajungea să depășească de 10 ori chiar şi pragul de intervenţie", spune autorul articolului

Şi totuşi, studiul menţionat concluzionează că "modelele statistice nu au pus în evidenţă nicio corelaţie semnificativă statistic între valorile determinate în aer ale substanţelor periculoase analizate (respectiv dioxid de azot, dioxid de sulf, pulberi respirabile PM10, PM2.5, compuşi organici volatili, formaldehida) și frecvenţa afecţiunilor cronice în aria de influenţă a obiectivului".

Szakats Istvan afirmă că s-a consultat cu statisticieni și toxicologi: „Aceştia mi-au spus că doar toxicitatea nu ar putea explica variaţii atât de brutale cum apar în statisticile DSP. Someşeni e mai spre urban, Sânnicoară și Apahida e mai rural. Populaţia are o altă structură, adresează bolile diferit, capacităţile de diagnosticare diferă. Rigoarea ştiinţifică cere ca aceste aspecte să fie luate în considerare când se compară cifrele. Şi se impun mai multe studii".

Szakats este convins că, din 2009 încoace, cifrele au devenit mai alarmante şi cere noi studii de toxicitate a aerului şi a solului şi corelarea acestor date cu evoluţia sănătăţii oamenilor care locuiesc în Sânnicoara şi Apahida.

Ziua de Cluj a publicat un articol complex refirtor la acest studiu.

 

Varză din Apahida pe rafturile magazinelor Lidl!
comuna-apahidalidl-legume.jpg
Data: 2017-10-11

Cooperativa agricolă Lunca Someșului Mic din care fac parte mai mulți agricultori locali își extinde portofoliu de clienți cu încă un nume important al pieței din România Lidl Discount. Începând din luna Octombrie între Cooperativa Someșului Mic și Lidl Discount a fost semnat un contract de colaborare, care le va permite agricultorilor din Apahida, membrii ai acestei asociații să livreze produsele obținute la depozitele Lidl, iar ulterior clienții retailerului se vor putea bucura de calitatea legumelor de Apahida, pe care le vor găsi la rafturile magazinelor din Transilvania.

Vă reamintim  Cooperativa Agricolă ”Lunca Someșului Mic” este compusă în proporție de peste 70% din agricultori din comuna Apahida. Cooperativa are angajați și un manager care se ocupă de extinderea rețelei de clienți, dar și de rezolvarea necesităților fiecărui membru, în materie de logistică. 

De menționat e faptul că pe lângă lanțul de magazine Lidl, printre clienții fideli ai asociației se numără Kaufland și Profi. Pentru o scurtă perioadă de timp a existat o colaborare între REWE România, deținătorul brandului PENNY Market și Cooperativa Lunca Someșului Mic, însă Cooperativa a sistat livrările către acest client. 

În atenția călătorilor! Orarul M41 a suferit mici modificări
comuna-apahidaorar-41.jpg
Data: 2017-10-09

Abonații CTP care efectuază călătorii cu autobuzul M41 Cluj-Napoca Apahida Câmpenești trebuie să țină cont că programul de weekend (sambata si duminica) al autobuzului a fost modificat începând cu data de 7 octombrie. 

Pe site-ul nostru găsiți orarul actualizat în secțiunea ORAR AUTOBUZ(click aici). Compania de Transport public a introdus o cursă nouă cu plecare la ora 12:50 din Cluj-Napoca și retur din Apahida la ora 13:25, de asemenea a schimbat ora plăcării și a sosirii a încă două curse. 

Orar autobuz actualizat!

Ignoranță sau inconștiență? La Apahida trenul nu sperie pe nimeni
comuna-apahidacaleaferata.jpg
Data: 2017-10-08

Deși în urmă cu mai puțin de o lună  o tănără a fost grav accidentată de un tren, în apropierea Gării Apahida, mulți localnici ignoră în continuare pericolul constituit de traversarea neregulamentară a căii ferate. 

Un cititor ne-a transmis o fotografie edificatoare cu o situație surprinsă duminică după masa la trecerea de cale ferată de pe strada Iuliu Maniu din Apahida, în apropierea sensului giratoriu de la magazinul Penny. 

Un șofer neatent la semnalele acustice și luminoase a fost surprins între barierele de cale ferată. Din fericire, spațiul efectiv dintre barieră și șine este suficent, iar integritatea autoturismul nu a fost periclitată. Dacă șoferul impudent era surprins de un echipaj de poliție rămânea pieton pentru o perioadă lungă de timp și se putea alege cu o amendă usturătoare. 

Fără permis” ar trebui să rămână și pietonii care după cum se observă în imagine au ignorat semnalele barierei și au traversat calea ferată, deși se apropia trenul. 

Accident in centrul comunei Apahida! Două autoturisme au fost implicate
comuna-apahidaacc1.jpg
Data: 2017-10-04

Un accident rutier a avut loc în această după-masă în centrul comunei Apahida, mai exact la intersecția drumului național 1c cu strada Tudor Vladimirescu. O autoutilitară și un autoturism au fost implicate în evenimentul rutier, care din câte se pare s-a soldat doar cu pagube materiale. 

Din primele informații pe care le-am obținut se pare că incidentul s-a produs din cauza neacordării priorității. La fața locului se află un echipaj de poliție care investigează împrejurările exacte în care s-a produs evenimentul nefericit. 

Vom revenii cu amănunte. 

 

Liceul Tehnologic ”Ștefan Pascu” face angajări! Vezi ce posturi sunt disponibile
comuna-apahidascoalaapahida.jpg
Data: 2017-10-04

Conducerea Liceului Tehnologic ”Ștefan Pascu” din Apahida organizează concurs pentru ocuparea a trei noi locuri de muncă. Posturile vacante la principala instituție de învățământ a comunei Apahida sunt :

  • MUNCITOR DE INTRETINERE (normă intreagă, perioadă nedeterminată)
  • ÎNGRIJITOR-Sala de sport (normă 0.25, perioadă nedeterminată)
  • MEDIATOR ŞCOLAR (normă intreagă, perioada nedeterminată) 

Acte necesare pentru dosarul de inscriere la concurs:

• Cerere de înscriere;

• Certifical de nastere cople xerox original 

• Carte de idernitate copie xerox şi original;

• Diploma de studii copte XerOX și original ;

• Carnet de muncă copie xerox şi original ;

• Extras din Revisal cu perioada lucrată după 01.01.2011;

• Curriculum vitae,

• Adeverimă rnedicală ( apt pennu muncă)

Dosarele pentru inscriere la concurs se depun la sediul Liceului Tehnologic „Stefan Pascu” din  Apahida, str. Libenatii Nr.114 în perioada 09.10.2017-20.10.2017 Inforrnatti suplimentare la secretariatul Liceului Tehnologic „Stcfan Pascu" - telefon 0264-231548 
 

 

Proiect imobiliar respins a treia oară de Consiliu local! Motivul ? Amplasamentul în zona de case
comuna-apahidaproiect-case.jpg
Data: 2017-09-28

Proiectele de hotărâre ce prevăd aprobarea unor Planuri Urbanistice de Detaliu, stârnesc de fiecare dată discuții aprinse în cadrul ședințelor de Consiliu local între investitori, pe de o parte și vecini sau riverani ai viitoarelor construcții, pe de altă parte.

Un nou episod din acest ”război” purtat de către proprietarii de locuințe individuale (case) cu dezvoltatorii imobiliari s-a consumat la ședința de Consiliu local,  din data de 28 septembrie, ce s-a desfășurat la Casa de Cultură din Apahida.

În ”colțul” dezvoltatorului s-au aflat reprezentații beneficiarei, Mărincean Ma-ria, iar de cealaltă parte, vecinii amplasamentului, familia Antal dar și alte persoane din Apahida care se opun vehement construirii de blocuri între case. 

Dezvoltatorul dorește să construiască pe strada Libertății nr. 259, în zona magazinului Panemar, (vis-a-vis) două imobile care au un regim de înălțime P+ 2E+M. În zona respectivă toate imobilele existente sunt cu un singur nivel sau maxim P+M. Vecina amplasamentului susține că PUG-ul nu permite construirea de locuințe colective în respectiva zonă, ba mai mult nu dorește ca locuința sa să fie afectată de regimul de înălțime superior pe care cele două imobile ar trebui să le aibă.

Dezvoltatorul nu poate obține autorizația de construcție fără a primii aprobarea unui PUD din partea Consiliului local, întrucât proiectul nu corespunde întru totul normelor impuse de PUG pentru zona respectivă, după cum afirma în cadrul unor ședințe anterioare șeful departamentului Urbanism din cadrul Primăriei, Iuliu Mârza. 

Investitorii care au amplasamente în zone destinate construirii de locuințe colective, respectă distanțele legale față de vecini și restul normelor impuse de PUG, nu au nevoie de aprobarea Consiliului local pentru obținerea autorizației.

Consiliu local a respins din nou proiectul de hotărâre cu 15 voturi împotrivă și doar unul pentru, iar motivarea deciziei a fost cea formulată de consilierul Radu Păcurar și anume conform documentației, proiectul nu are suficent loc pentru parcări și nu are acordul vecinilor pentru construirea mai multor imobile. 

Disputa pe baza acestui proiect s-a mutat în instanță, unde investitorii încear-că să obțină o decizie favorabilă, care să-i determine pe membrii Consiliului local să aprobe în cele din urmă obținerea unui PUD. Vom vedea dacă instanța se va pronunța favorabil.  

Doua zile fără electricitate în Câmpenești urmeaza Apahida, Dezmir si Sannicoara
comuna-apahidaelectrica.jpg
Data: 2017-09-26

Mai mulți locuitorii din Câmpenesti s-au plans ca au ramas azi fara energie electrica fara a fi avertizati din timp de catre cei de la Electrica, cum ar fi fost firesc. Furnizorul de Electricitate isi reia se pare obiceiul din urma cu doi ani cand obisnuia sa-i deconecteze pe apahideni de la retea pentru a efectua diverse reparatii fara a-i instiinta in prealabil. 

Una dintre cititoarele noastre care a sunat la Electrica pentru a cere explicatii ne-a transmis ca intreruperea energiei electrice va fi intre orele 9-17 atat azi cat si maine, prin urmare cei care locuiesc in Campenesti ar trebui sa ia in calcul acest lucru si sa-si programeze altfel activitatile casnice .

Vor fi intreruperi de electricitate si in Apahida

CEM MJTJ CLUJ 2 remediaza puncte slabe pentru imbuntatirea serviciilor catre consumatori .

  • miercuri 27 septembrie

Se va intrerupe energia electrica in Apahida in 27.09.2017 intre orele 9-15 pe strazile ( Libertatii , Pietroasa partial , Somes, Noua , Mica .
Se va intrerupe energia electrica in Apahida in 27.09.2017 intre orele 15-18 pe strazile Libertatii 210-220 , 281-309 si 1 Mai.
Se va intrerupe energia electrica in Apahida in 27.09.2017 intre orele 12-15 pe strazile Libertatii 309,313,315,317,323 A,B,C,D.
Se va intrerupe energia electrica in Apahida in 27.09.2017 intre orele 9-12pe strazile Libertatii 327

  • joi 28 septembrie

Se va intrerupe energia electrica in sat Apahida in 28.09.2017 intre orele 15-18 pe strazile Republicii nr 11 tronson 1-5, Libertatii nr 26-71, 78-153 
Se va intrerupe energia electrica in sat Apahida in 28.09.2017 intre orele 12-15 pe strazile Libertatii nr 207-237, 122-144, 197A , Decebal nr. 4-22, 9-31, 33-49, 22-30, Mihai Eminescu, Crisan, Horea, Traian, George Cosbuc, Parcului , Republicii 1-9, 2-8 .
Se va intrerupe energia electrica in sat Apahida in 28.09.2017 intre orele 9-12 pe strazile Traian, Republicii 4-12, 11-17 , Libertatii nr 90-116, 151-199, 146-208, 243-279, Parcului nr 2, Tudor Vladimirescu nr 1-25, 2-32, Decebal nr 1-7, Vlad Tepes, Avram Iancu, Porumbeilor, Liliacului, Plopilor , Salcamilor, Mihai Viteazul , Crisan , Eroii Pascu.
Se va intrerupe energia electrica in sat Apahida in 28.09.2017 intre orele 9-16 pe strazile Cojocnei , Stadionului , 8 Martie ,Triunghi CFR .

Se va intrerupe energia electrica in Dezmir in 28.09.2017 intre orele 9-17 str . Tudor Vladimirescu -integral sat Apahida

  • vineri 29 septembrie

Se va intrerupe energia electrica in sat Apahida in 29. 09.2017 intre orele 9-12 , str. Libertatii nr 1-24

Dezmir

Se va intrerupe energia electrica in Dezmir in 28.09.2017 intre orele 9-17 strazile Criseni, Closca, Tausor , Labului, Viorelelor .

Sannicoara

Se va intrerupe energia electrica in sat Sannicoara in 29. 09.2017 intre orele 12-15 str. George Enescu, Clujului , Traian Vuia , Nuferilor, 1 Mai , Campului, Noua, Ion Luca Caragiale, Nicolae Balcescu, Somes, Parcului.
Se va intrerupe energia electrica in sat Sannicoara in 29. 09.2017 intre orele 9-12 str. Clujului nr 91-101.

 

În atenția consumatorilor de gaze naturale din localitatea Dezmir
comuna-apahidadownload.jpg
Data: 2017-09-21

În atenția consumatorilor de gaze naturale din localitatea DEZMIR, str. Cloşca, nr. 36 şi 44, str. Albinelor şi Mestecenilor. În data de 26.09.2017, Marţi, între orele 10:00 - 13:00, datorită unor lucrări la rețeua de gaze naturale (cuplare conducta), se va sista furnizarea gazelor naturale in loc. DEZMIR, str. Cloşca, nr. 36 şi 44, str. Albinelor şi Mestecenilor, com. Apahida, județul Cluj.

În vederea preîntâmpinării unor accidente tehnice în perioada menționată, vă rugăm să luați următoarele măsuri:

- Se vor închide toate robinetele aferente aparatelor de utilizare a gazelor naturale;

- La reluarea furnizării gazelor naturale, dacă robinetul a rămas deschis, înainte de aprinderea focului, acesta se închide și se ventilează bine încăperea. Aprinderea focului se face numai după aerisirea completă a încăperii și doar în prezența personalului societății CPL Concordia Filiala Cluj România;

În cazul in care simțiți miros specific de gaz, vă rugăm sa contactați dispeceratul CPL Concordia la TelVerde: 0800 800 417. Vă mulțumim pentru înțelegere, Echipa CPL Concordia Filiala Cluj

Grigore Fati:”Parcelele disponibile la Legea 15 vor fi atribuite până luna viitoare”
comuna-apahidaapahida1.jpg
Data: 2017-09-20

Cele câteva sute de persoane care au depus dosare pentru acordarea unei parcele pentru construcția unei locuințe pe baza Legii 15 așteaptă de ani de zile ca să intre în posesia unui teren. În urmă cu câteva luni serviciul urbanism din cadrul Primăriei Apahida a alcătuit o listă cu aproximativ 150 de terenuri libere care ar putea fi acordate tinerilor care încă nu au fost puși în posesie. După cum am specificat și în alte articole privitoare la acest subiect există aproximativ cateva sute de dosare aprobate, prin urmare nu toti cei care au cerut teren il vor si primii. 

Intrucat am primit mai multe solicitari de la cititori de-ai nostri care sunt in asteptarea unui teren la Legea 15 am decis sa cerem noi nformatii despre stadiul procedurii de la Primarul comunei Apahida, Grigore Fati. 

Am reluat subiectul cu privire la terenurile la Legea 15 la ultima şedinţă de îndată la punctul diverse (luni, 18.09.2017) pentru a consulta părerea consilierilor cu privire la modul de atribuire a parcelelor libere, deoarece existau două moduri de abordare a acestor repartiţii:

  1. în ordinea punctajului 
  2. în funcție de vechimea dosarului

Voi merge în Consiliu într-o şedinţă de îndată în această lună pentru a da Consiliului Local posibilitatea de a stabili modul în care vor fi atribuite aceste parcele.

Un lucru este cert atribuirea se va face la Casa de Cultură din Apahida la care vor fi invitaţi să participe primii 200 de tineri fie într-o varianta (in funcție de punctaj) fie în  cealaltă (în funcție de vechimea dosarului).

Vor fi mai mulți decât parcelele disponibile (aprox 150) pentru a da posibilitatea unora să opteze în cazul în care unii mai bine plasaţi vor refuza parcela.

Nu am certitudinea că în această lună vom termina această repartiţie însă până în luna octombrie vom face această repartizare.

În ce priveşte parcelele pe care nu s-a construit le vom repartiza în momentul în care Consiliu local va lua  hotărârea de reziliere a proceselor verbale care au fost încheiate. În momentul in care aceste parcele vor deveni libere vor urma din nou această procedură de punere în posesie. 

- a declarat Primarul comunei Apahida - Grigore Fati

Consilierul liberal Tudor Oros a declarat că în lista celor aproximativ 150 de terenuri declarate libere a identificat și terenuri pe care există fundații construite, sau sunt parcele atribuite cu procese verbale de punere în posesie nereziliate. 

Întrebat dacă obiecțiile ridicate la ședința de îndată de luni 18.09.2017 sunt fondate și ar putea întârzia punerile în posesie edilul comunei Apahida a declarat că după stabilirea modului de atribuire a parcelelor care se va face la urmatoarea sedinta de Consiliu (dupa punctaj sau dupa vechimea dosarelor) se vor face punerile in posesie a parcelelor a caror situatie este clarificata.

Prin urmare cei care au dosare aprobate la Legea 15 vor afla fie in aceasta luna fie cel mai tarziu in luna Octombrie daca primesc sau nu un teren pentru construirea unei locuinte. 

 

Tanara lovita de tren in gara Apahida
comuna-apahidagara-apahida.jpg
Data: 2017-09-18

Accident grav in aceasta dimineata pe liniile CFR din zona garii Apahida. O tanara de 20 de ani a fost lovita de tren.

Fata locuieste in apropierea garii si a traversat liniile de cale ferata ca sa poata ajunge la magazin, moment in care a fost lovita de tren. Deocamadata nu se stie cum s-a produs accidentul, fata fiind gasita azvarlita pe marginea peronului.

Anchetatorii presupun ca tanara avea casti in urechi si nu a auzit ca vine trenul. Acum incearca sa afle care tren a fost implicat in accident. Tanara a fost preluata de un echipaj SMURD. I s-a acordat primul ajutor la fata locului si a fost transportata la Urgente, suferind de traumatism cranio-cerebral. Din fericire, era constienta. 

Mai multe informatii puteti citi pe ziardecluj.ro

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 » 

www.apahida.ro 2012