banner-big
Concert de colinde la Apahida!
comuna-apahidacolinde.jpg
Data: 2017-12-15

În preajma sărbătorilor de iarnă, Primăria Apahida organizează obișnuitul concert de colinde la care sunt invitați să participe toții locuitorii comunei. Evenimentul va avea loc în acest an duminică 17 decembrie la Casa de Cultură începând cu ora 13. 

Cei prezenți vor fi colindați de interpreți locali, de Corul Bisericii Ortodoxe din Apahida, Corul Bisericii Ortodoxe din Dezmir, Florin Bota și un grup de elevi ai Liceului Tehnologic ”Ștefan Pascu”. 

Intrarea este GRATUITA!

Mai țineți minte ”Scrisoare apahidenilor către Moș Crăciun”?
comuna-apahidascris.jpg
Data: 2017-12-14

În 2014 în preajma sărbătorilor de iarnă, apahida.ro a publicat un articol cu câteva dintre necesitățile comunei exprimate de către apahideni prin mesajele trimise la redacție, sau prin comentariile postate la diferite postări. În contextul sărbătorilor am intitulat articolul ”Scrisoarea apahidenilor către Moș Crăciun”. După fix patru ani de la acest articol m-am gândit că ar fi interesantă o retrospectivă, mai precis să vedem câte din cele 10 ”dorințe” ne-au fost împlinite. 

 1. Supermarket - DA. După doi ani de la publicarea articolul s-a deschis primul supermarket la Apahida. Penny Market a inaugurat în anul 2016  unicul supermarket, iar pe surse am aflat că Profi caută în această perioadă un teren potrivit pentru a deschide și ei un magazin în Apahida. Această ”dorință” a fost împlinită, cum era firesc, de un investitor privat. Autoritățile locale au doar meritul de a acorda mai rapid autorizația de construcție respectiv recepția clădirii. 
 2. Străzi asfaltate - PARȚIAL - În ultimii ani s-au realizat asfaltări în comună în principal în Dezmir, Sânnicoara și Apahida. Cu siguranță această necesitate va fi permanentă și în ultimii ani întrucât mai sunt destule străzi neasfaltate în întreaga comună. 
 3.  Autobuz din 15 în 15 minute - PARŢIAL - Orarul autobuzelor a fost îmbunătăţit simțitor în ultimii trei ani, în perioada critică autobuzul circulă din 20 în 20 de minute. Compania de Transport public a devenit mai receptivă la acest capitol. 
 4. Locuri de joacă - DA - În ultimii ani au fost găsite mai multe terenuri pe care s-au amenajat locuri de joacă, cu toate acestea mai sunt încă zone cu copii care trebuie studiate și trebuie găsite soluții pentru realizarea unor noi locuri de joacă 
 5. Grădiniță - NU - Din păcate una dintre marile ”dorințe”, ale părinților îndeosebi, nu a demarat nici măcar azi. Proiectul noii grădinițe a durat mai mult decât au preconizat autoritățile locale și de abia la anul va începe construcția efectivă a clădirii ce va adăposti 6 grupe de Grădiniță. Birocrația care a dus la această întârziere, coroborată cu creșterea numărului de locuitori și implicit de copii ar trebui să fie un avertisment pentru autorități care trebuie să fie mai predictibile, să anticipeze nevoia de noi spații pentru educarea copiilor. În câțiva ani nici Grădinița nouă nu va fi suficientă, iar școala are deja nevoie de noi spații. 
 6. Club de aerobic - DA - La acest capitol putem spune că mai multe entități private printre care și cei de la Omnia SPA și-a adus aportul și le oferă persoanelor care doresc să facă sport de întreținere corporală spații moderne și antrenori personali, plus alte facilități. 
 7. Schimbarea suprafeței de joc din sala de sport - DA - Primăria Apahida a realizat această schimbare necesară, astfel că sportivii ce se antrenează acum în sala de sport beneficiază de o suprafață mai prietenoasă cu articulațiile membrelor inferioare.Pentru această realizare un mare merit îl are și fostul consilier local Nicolae Felecan, care a insistat pentru a se face modificarea. 
 8. Evenimente pentru tinerii din Apahida - PARŢIAL - din păcate numărul evenimentelor pentru tinerii din Apahida nu s-au înmulţit  în ultimii ani. Au rămas cam aceleaşi cele mai multe organizate în parteneriat cu apahida.ro
 9. O hală agroalimentară - NU - Dacă cealaltă mare nerealizarea a ultimilor ani grădinița este aproape de a se realiza proiectul fiind gata, iar construcția aşteptând să demareze în primăvară, referitor la hala agroalimentară lucrurile nu s-au îmbunătățit deloc. Nu există un proiect, nu s-a găsit un spaţiu, dimpotrivă piaţa s-a extins, însă nu în modul în care ne-am fi dorit cu toţii civilizat într-o hală agroalimentară. 
 10. Locuri de muncă şi investitori - DA - La acest capitol Apahida a făcut mari progrese în ultimii ani s-au creat multe locuri de muncă iar cererea de forţa de munca este în creştere, din păcate oamenii dornici să muncească sunt mai puţini. 
 11. Un ştrand în Apahida - NU - Una dintre ideile vehiculate la un momentdat privind construcţia unui ştrand în Apahida a fost preluată imediat de tineri şi trecută pe lista ”dorinţelor”. Ştrandul putea fi amplasat în zona bazei sportive din Apahida, însă din nefericire schimbul de teren care trebuia făcut a picat iar în momentul de faţă nu se întrezăreşte vreo urmă de speranţă în ce priveşte această investiţie. 

Staţi să vedeţi ce îşi doresc apahidenii de la Moșul în acest an! Lista cu dorinţe o veți găsi într-un articol care va fi publicat la finalul acestei săptămâni. 

În atenția consumatorilor de gaze naturale din localitatea DEZMIR
comuna-apahidacpl-concordia.jpg
Data: 2017-12-12

În atenția consumatorilor de gaze naturale din localitatea DEZMIR.În data de 15.12.2017, Vineri, între orele 09:00 - 16:00, datorită unor lucrări la reţeaua de gaze naturale (cuplare conducta), se va sista furnizarea gazelor naturale in loc. DEZMIR, com. APAHIDA, județul Cluj.

În vederea preîntâmpinării unor accidente tehnice în perioada menționată,  vă rugăm să luați următoarele măsuri:

- Se   vor   închide   toate   robinetele   aferente   aparatelor   de   utilizare   a   gazelor naturale;

-  La reluarea furnizării gazelor naturale, dacă robinetul a rămas deschis, înainte de   aprinderea   focului,   acesta   se   închide   și   se   ventilează   bine   încăperea.

Aprinderea focului se face numai după aerisirea completă a încăperii  și doar   în   prezența   personalului   societății   CPL  Concordia   Filiala   Cluj România;

În cazul in care simțiți miros specific de gaz, vă rugăm sa contactați dispeceratul CPL Concordia la TelVerde: 0800 800 417. Vă mulțumim pentru înțelegere,Echipa CPL Concordia Filiala Cluj.

Ciprian Mariș a lăsat cușca și a devenit ”Moș Nicolae” pentru copiii unor case de tip familial
comuna-apahidamaris2.jpg
Data: 2017-12-07

Luptătorul din Apahida, Ciprian Mariș a părăsit cușca și le-a făcut o mare surpriză unor copii care trăiesc într-o unitate de tip familial din Gherla. Sportivul din Apahida a fost Moș Nicolae pentru o zi și le-a adus celor mici cadouri, lucru care le-a produs multă bucurie copiilor. Cadourile au fost oferite cu sprijinul companiei de salubritate Strict Prest condusă de Mircea Eugen Vereș. 

Pentru ca azi e o zi specială pentru toti copiii, Mos Nicolae a trecut si pe la Unitatile de Tip Familial din Gherla. Prin bunăvoința dlui director general, Jenu Vereş, de la STRICT PREST din Cluj Napoca si a luptătorului de MMA, dl Ciprian Maris, copiii au primit pachete cu dulciuri. Calde mulțumiri sponsorilor si celor implicați in aceste activitati frumoase! - fost mesajul de mulțumire postat de Dgaspc Cluj

Copiii i-au recitat poezii și l-au colindat pe sportivul din Apahida, care a mai vizitat asfel de unități și cu alte ocazii. 

Cum te-ai simțit în postura de ”Moș Nicolae”?

Foarte bine, m-am încărcat când am vazut bucuria de pe fețele copiilor. Este un lucru minunat să poți oferi zâmbete celor mici. - a declarat Ciprian Mariș

În altă ordine de idei, Ciprian Mariș se pregătește intens pentru următoarea luptă care va avea loc la Brașov în 18 decembrie. Va lupta la categoria 61 kg cu un sportiv din Canada, Gabe Sandman, care are 7 victorii la MMA profesionist și doar o înfrângere. Partida va fi o adevărată provocare pentru sportivul din Apahida care trebuie să slăbească 8 kg pentru a putea trece de cântarul oficial. 

Sunt optimist că voi face un nou meci bun și voi reuși să le ofer celor care mă sprijină și mă urmăresc o nouă victorie. Voi avea un adversar mai dificil însă mă pregătesc intens și am încredere că pot încheia anul cu o victorie. - a continuat Mariș. 

Îi dorim mult succes! 

 

In atentia consumatorilor de gaze naturale din localitatea Dezmir
comuna-apahidacpl-concordia.jpg
Data: 2017-12-05

În data de 08.12.2017, Vineri, între orele 09:00 - 16:00, datorită unor lucrări la rețeua de gaze naturale (cuplare conducta), se va sista furnizarea gazelor naturale in loc. DEZMIR, str. Trandafirilor, nr. 1-33, Planoarelor, Narciselor, Lacramioarelor, Lalelelor, com. APAHIDA, județul Cluj.

       În vederea preîntâmpinării unor accidente tehnice în perioada menționată, vă rugăm să luați următoarele măsuri:

 • Se vor închide toate robinetele aferente aparatelor de utilizare a gazelor naturale;
 • La reluarea furnizării gazelor naturale, dacă robinetul a rămas deschis, înainte de aprinderea focului, acesta se închide și se ventilează bine încăperea. Aprinderea focului se face numai după aerisirea completă a încăperii și doar în prezența personalului societății CPL Concordia Filiala Cluj România;

În cazul in care simțiți miros specific de gaz, vă rugăm sa contactați dispeceratul CPL Concordia la TelVerde: 0800 800 417.

    

Vă mulțumim pentru înțelegere,

Echipa CPL Concordia Filiala Cluj

El este noul campion la tenis de masă! Vezi cine a câștigat premiul cel mare la ”Cupa 1 Decembrie”
comuna-apahidat6.jpg
Data: 2017-12-02

Iubitorii tenisului de masă din Apahida s-au reunit ieri la Casa de Cultură din Apahida, unde Primăria comunei Apahida în parteneriat cu Apahida.ro a organizat cea de-a II-a ediție a Cupei ”1 Decembrie” la tenis de masă. N Telecom furnizorul de TV si internet și Resrei Cons au fost printre sponsori.

În acest an au fost înscriși în competiție 32 de concurenți, iar sistemul de joc ales prin vot democratic a fost grupe + eliminatoriu. Astfel cei 32 de concurenți au fost grupați în 8 grupe de câte 4 prin tragere la sorți.

În urma desfășurărilor meciurilor din grupă s-au calificat mai departe: Cosma Alin, Mircea Telecan, Balacz Imi, Jimborean Doru, Vidrut Ioan, Guta Sorin, Alexandru Lorincz, Sorin Bodocean, Cserei Stefan, Campean Teodor, Țegher Tiberiu, Fodor Dan, Bucșa Marcel, Cosma Ștefan, Olipiu Bucur si Todea Adrian. 

Peste 30 de competitori la cea de-a doua ediție a Cupei ”1 Decembrie” la tenis de masă

Au început meciurile eliminatorii, iar câștigătorii s-au înjumătățit, primii 8 au rămas: Balacz Imi, Jimborean Doru, Vidrut Ioan, Cserei Ștefan, Țeger Tiberiu, Cosma Ștefan, Alexandru Lorincz și Todea Adrian. 

În sferturi au început meciurile tari! Vidruț Ioan a trecut de Cserei Ștefan (2-0 seturi) , Todea Adrian l-a învis pe Țegher Tiberiu (2-0), Doru Jimborean - Alexandru Lorincz (2-1) și Balacz Imi - Cosma Ștefan(2-1). 

Semifinalele au fost următoarele:

 1. Vidruț Ioan - Todea Adrian scor 0-2
 2. Jimborean Doru - Balacz Imi scor 0-2

Câștigătorul de anul trecut Todea Adrian ajungea în finală și avea șansa să-și apere supremația, doar că Balacz Imi într-o formă de zile mari a reușit să se impună cu 2-0 și să câștige premiul cel maire în valoare de 300 lei. 

Locul I - Balacz Imi 

Locul II - Todea Adrian 

Locul III - Vidruț Ioan 

A fost o competiție frumoasă cu meciuri foarte bune mai ales în partea superioasă a tabloului. Cu o finală deosebită, în care publicul s-a simțit motivat să aplaude în mai multe rânduri schimburile de mingi ale celor doi jucători. Cei care nu au putut participa cu această ocazie vor avea o nouă șansă în luna ianuarie când vom încerca să repetam acest eveniment. 

”1 Decembrie” la Apahida! Asistență numeroasă dar și câțiva absenți nemotivați
comuna-apahidaz3.jpg
Data: 2017-12-02

Peste 300 de locuitori ai comunei Apahida au participat la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale pe platoul Casei de Cultură din centrul comunei. Copii și adulți, vârstnici și tineri, femei și bărbați, oameni din toate păturile sociale care au un simț patriotic dezvoltat au înfruntat frigul și au participat la slujbă în cinstea eroilor oficiată de preoții ortodocși din Apahida Diț Ioan Iacob, Trâncă Sorin, dar și de preotul Luca din Sânnicoara. Participanții și-au rupt o parte din timpul lor liber pentru a arăta respect de faptele de vitejie făcute de înaintașii noștri, mai ales de marea reușită de la Alba Iulia, de la 1 Decembrie 1918 când a devenit realitate un vis românesc ce era în inimile tuturor românilor cu secole înainte. 

După ceremonia religioasă, primarul comunei Apahida, Grigore Fati a ținut un scurt discurs în care a repus pe tapet evenimentele istorice celebrate cu această ocazie și în care a ținut s-a precizeze că unirea realizată atunci este în momentul de față păstrată doar la nivelul de unitate teritorială și că din păcate românii sunt azi dezbinați de diferite idei, politice, religioase și de altă natură. În finalul discursului a făcut apel la unitate și i-a îndemnat pe cei prezenți să facă tot ce le stă în putință să fie în bune relații cu semenii lor. 

A urmat momentul artistic pregătit de elevii Liceului Tehnologic Ştefan Pascu. Corul Liceului a interpretat câteva cântece patriotice foarte frumoase, care au impresionat audiența. A fost de departe cel mai reușit moment pregătit de elevii din Apahida cu ocazia Zilei naționale, din ultimii ani. 

Apahida are încă un simbol viu al tradiției și al patriotismului, rapsodul popular Marița Jucan. Și în acest an a ținut să fie prezentă la acest eveniment pe care îl consideră foarte important, deși starea sa de sănătate este una șubredă. Doamna Marița Jucan a recitat o poezie cu caracter patriotic și s-a bucurat că a putut asista la Ziua Națională și în acest an. 

A urmat ceremonia depunerilor de coroane la Monumentul Eroilor din Apahida au fost depuse coroane din partea: Primăriei comunei Apahida, a Bisericii Ortodoxe din Apahida, a Bisericii Greco-Catolice, din partea organizaţiei de femei a PSD Apahida și din partea Partidului Social Democrat Apahida.

Cei prezenți la eveniment au putut remarca o absența în bloc a consilierilor locali PNL. Membrii PNL au încerca să boicoteze evenimentul prin absența lor uitând esența zilei de ”1 Decembrie” și anume Unirea românilor. Păcat că un partid istoric  din care au făcut parte de-a lungul anilor oamenii importanți ai acestei națiuni, ajunge să uite importanța Zilei naționale. Gestul politic făcut ieri de consilierii locali este o pată pe numele acestui partid. Consilierii PNL care au absentat au fost Călin Păcurar, Cristian Baciu, Viorel Nacu, Tudor Oros și Radu Păcurar. 

Unicul consilier local PNL care a participat la evenimentul de la Apahida, a fost Vălean Răchișan. Consilierul local din Sânnicoara a asistat la toată ceremonia alături de un al membru al PNL, profesorul Moraru Dumitru. Acesta din urmă ne-a declarat că nu înțelege atitudinea colegilor care au absentat. În altă ordine de idei, Vălean Răchișan a participat și la ceremonia depunerilor de coroane din Sânnicoara care a avut loc cu câteva ore mai devreme. 

Primăria a pregătit pentru cei prezenți câteva platouri cu cozonac și câte un pahar de vin fiert. Asistența numeroasă a demonstrat că la Apahida oamenii încă au un spirit patriotic bine dezvoltat. 

La mulți ani, România! La mulți, ani Apahida! Vezi programul zilei de azi
comuna-apahidalaa.jpg
Data: 2017-12-01

De Ziua națională a României, Primăria comunei Apahida a pregătit un program special. Evenimentul de la Apahida va începe la ora 11 pe platoul Casei de Cultură cu oficierea unei slujbe religioase  Te Deum închinat eroilor căzuţi pentru întregirea şi libertatea patriei, un program artistic pregătit de elevii Liceului Tehnologic ”Ștefan Pascu”,  ceremonia depunerilor de  coroane la Monumentul Eroilor, Hora Unirii etc. Conform tradiţiei participanții vor putea servi la final un pahar cu vin fiert şi o felie de cozonac. 

De la ora 13 începe Cupa ”1 Decembrie” la tenis de masă, cele 35 de persoane înscrise la eveniment sunt așteptate să participe la tragerea la sorți ce va avea loc la Casa de Cultură. Evenimentul organizat de Primăria Apahida și apahida.ro se va încheia prin desemnarea câştigătorilor și acordarea diplomelor și premiilor. 

Un alt eveniment important al zilei de azi este inaugurarea noului sezon la patinoarul din Apahida. Accesul pe patinoar se va face începând cu ora 17. Copiii însoțiți de părinți sunt așteptați să participe. 

Avem o zi importantă, de sărbătoare, în care ne bucurăm de întregirea neamului românesc în care trebuie să fim fericiți că trăim și simțim românește. La mulți ani, România! La mulți ani, Apahida!

Apahida a îmbrăcat hainele de iarnă! Vezi cum arată centrul comunei și când va fi deschis patinoarul
comuna-apahidaa1.jpg
Data: 2017-11-29

În fiecare an Primăria Apahida obișnuiește să termine de montat decorațiunile luminoase pentru sărbătorile de iarnă înainte cu câteva zile de Ziua Națională a României sărbătorită la 1 decembrie. În acest an zona centrală are decorațiuni noi, ornamente luminoase pe strada Libertății între podul de fier și sensul giratoriu din dreptul magazinului Penny. Designul este simplu dar cu bun gust, doi clopoței roșii și două panglici deo parte și de alta a acestora. La intrare dinspre Jucu există și o înscripție luminoasă cu mesajul Sărbători Fericite! 

Bradul din acest an este probabil cel mai reușit, chiar dacă nu este cel mai înalt, însă cel puțin după lasatul serii și aprinderea instalației de luminițe arată impecabil. Vezi fotografia de  mai jos.

Ca în fiecare an, centrul comunei, mai exact km 0 și anume platoul din fața Casei de Cultură este împodobit cu mai multe decorațiuni luminoase ce îi fascinează pe cei mici. Există și în acest an un tunel de luminițe, cadouri gigantice, un moș, un rățoi, și alte obiecte îndrăgite de cei mici iluminate în diferite culori, spre deliciul copiilor. 

La 1 decembrie se va inaugura patinoarul, care este la a treia ediție. Prețurile vor fi foarte accesibile, intrarea va costa 1 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți, la fel ca în fiecare an se vor putea închiria patine de la fața locului contra cost. 

Mai puțin fucționale și estetice sunt vechile decorațiuni alb-albastre amplasate în partea dinspre Gară, multe dintre paglicile luminoase funcționează doar pe jumătate și nu arată foarte bine. 

Una peste alta Apahida este pregătită de iarnă, de întâmpinarea sărbătorilor, a Zilei Naționale, a Crăciunului și a Anului Nou. 

 

Fetița accidentată în cursul dimineții a decedat! Vezi cine este șoferul autoutilitarei
comuna-apahidapolitia.jpg
Data: 2017-11-27

Update:

Din pacate fetita de 10 ani accidentata pe trecerea de pietoni in cursul diminetii a decedat! Soferul, un tanar de 24 de ani din Campia Turzii este cercetat acum sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, fapta prevazuta si pedepsita de  Codul Penal se arata in informatiile trimise de IPJ Cluj.

Un nou accident rutier a avut loc in aceasta dimineata in Sannicoara cu acelasi scenariu, pietoni accidentati de soferi neatenti. In aceasta dimineata in jurul orei 7:30 pe cerea de pietoni din apropierea Spalatoriei auto din Sannicoara a fost grav accidentat o fetita. Au fost patru copii care au trecut strada, fata cea mare a reusit sa-i prinda de mana pe doi dintre ei si sa-i salveze din calea masinii, din nefericire cea mai mica nu a avut aceasta sansa si a fost lovita din plin de un camion. Starea de sanatate a fetitei este grava. Politistii prezenti la fata locului au facut cercetari pentru a stabili cauzele producerii tragicului eveniment rutier.

Este al doilea accident in mai putin de o saptamana, care se petrece in Sannicoara, vineri o femeie si un barbat au fost loviti pe trecerea de pietoni din dreptul Haltei Sannicoara. 

Locuitorii din Sannicoara cer cu disperare luarea unor masuri de iluminare suplimentara a trecerilor de pietoni d si solicita chiar montarea unor semafoare la trecerile de pietoni, intrucat dupa cum a anticipat intr-un comentariu un localnic ”copiii care merg la scoala” sunt in pericol. 

Vom revenii cu detalii dupa primirea mai multor informatii de la IPJ Cluj.

O ”bijuterie” a apărut în curtea Primăriei
comuna-apahidakuga.jpg
Data: 2017-11-27

Primăria Apahida și-a completat parcul auto cu prima mașină 4x4, un autoturism Ford Kuga ultimul model, achizițional de la reprezentanța Ford din localitatea Sânnicoara. 
Mașina are numeroase dotări de top și va fi folosită pentru deplasarea reprezentanților Primăriei în teren. Prețul de pornire a unui astfel de autorurism este de aproximativ 20.000 de euro și poate crește semnificativ dacă cumpărătorul optează pentru mai multe dotări. 
Noua achiziție este  de departe ”bijuteria” parcului auto al Primăriei care mai are în dotare autoturisme marca Dacia Logan. 


Accident grav de circulație petrecut în această dimineață în Sânnicoara
comuna-apahidaaccident-sannicoara.jpg
Data: 2017-11-24

Un accident grav de circulație a avut loc în această dimineață în localitatea Sânnicoara, în jurul orei 7:30. Soferul unui autoturism nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea străzii pe trecerea de pietoni din zona Haltei Sânnicoara și a accidentat două persoane. Victimele un bărbat și o femeie au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Femeia se pare ca este în continuare în stare gravă, iat tanarul a suferit o ruptura la nivelul unui membru inferior. 

Politistii deplasati la fata locului au efectuat masuratori si au luat declaratii in vederea stabilirii circumstantelor in care s-a produs nefericitul eveniment rutier. Mai multe informatii dupa primirea comunicatului de presa oferit de Inspectoratul de Politie Cluj.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 » 

www.apahida.ro 2012