banner-big
Un apahidean țintește funcția de decan al Baroului Cluj
comuna-apahidaavocat-budisan.jpg
Data: 2018-03-20

Călin Budișan unul dintre cei mai apreciați avocați ai Baroului Cluj și-a depus candidatura la funcția de decan al Baroului Cluj. Budișan are toate argumentele pentru a spera că va obține funcția pe care o țintește deși în această competiție mai sunt înscriși șapte adversari printre care și Mircea pop actualul decan al Baroului. 

Călin Budișan are 47 de ani și a absolvit cursurile  Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, profesând ca avocat în Baroul Cluj din anul 1999. În perioada 2010-2014 a deținut funcția de Consilier în cadrul Baroului Cluj, iar din 2014 deține funcția de Prodecan al acestui barou.

Experiența și funcțiile avute stau la baza luării deciziei de depunere a acestei candidaturi și cred că mă recomandă pentru ocuparea acestei funcții, la care consider că acced progresiv întrun moment de maturitate profesională.

În anii 2008 – 2011 am fost Membru în Comisia de soluționare a contestațiilor la examenul de primire în profesia de avocat, Centrul de examinare Cluj, iar în anul 2009 membru în Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor la examenul de primire în profesia de avocat. Din 2009 sunt Lector în cadrul Institutului Național de Pregătire Profesională a Avocaților – I.N.P.P.A. Cluj în cadrul programului de pregătire inițială a avocaților stagiari și pregătire continuă a avocaților definitivi, la disciplina Drept procesual penal. În anul 1999 am absolvit cursurile postuniversitare de perfecționare în specializarea drept penal, iar în anul 2012 am obținut titlul științific de doctor în drept penal. În anii 2015-2018, mi-am adus contribuția științifică în cadrul celor mai importante conferințe de drept penal și drept procesual penal. 

- se mai arată în prezentarea candidatului Călin Budisan publicată pe site-ul Baroului Cluj

Călin Budișan se bucură de o largă popularitate în rândul locuitorilor din Apahida atât datorită profesiei sale cât și datorită uneia dintre pasiunile sale și anume fotbalul care l-a făcut să fie mereu în mijlocul oamenilor. Călin Budișan a fost portarul echipei din Apahida ani la rând, dar și al CFR-ul. Nici acum nu a renunțat la acest hobby, cunoscutul avocat clujean fiind antrenorul echipei de fotbal a avocaților Dacia Felix Cluj vicecampioană mondială .

Foto:avocatbudisan.ro

Prima etapa a campaniei de colectare a deseurilor vegetale s-a incheiat
comuna-apahidaetapa1.jpg
Data: 2018-03-16

Primaria  Apahida in parteneriat cu Strict Prest compania de salubritate si Egger Romania desfasoara pe parcursul lunii martie o campanie de colectare a deseurilor vegetale, respectiv lemne de orice fel, inclusiv mobila veche, dar si resturi vegetale provenite din curatatea pomilor fructiferi, a vitei de vie sau a butucilor de trandafiri. 

Prima etapa s-a desfasurat in 14 martie si urmeaza cea de-a doua etapa la finalul lunii mai exact in data de 28 martie. 

Oamenii au dat curs acestei campanii si s-au pregatit, au scos la porti gramezi de nuiele sau lemne si le-au legat astfel incat sa fie usor de manevrat. Cei care nu au apucat sa-si curete pomii si via datorita vremii nefavorabile de la inceputul acestei luni, ii asteptam sa participe la cea de-a doua etapa a actiunii la finele lunii in 28 martie. - a declarat pentru apahida.ro, administratorul comapniei de salubritate Mircea Eugen Veres

Va reamintim ca la finalul campaniei firma Egger va oferi un premiu prin tragere la sorti  unuia dintre participantii la acesta campanie, premiu constand in 30 mp de parchet melaminat. 

Spectacol folcloric la Apahida de Ziua Internațională a femeii
comuna-apahidaansamblul.jpg
Data: 2018-03-07

Primăria comunei Apahida organizează un eveniment dedicat zilei de ”8 martie”, Ziua internațională a femeii. Joi după-masa începând cu ora 17 la Casa de Cultură din Apahida va avea loc un spectacol folcloric la care vor participa artiști consacrați, dar și soliști locali. Alături de ei vor urca pe scenă și membrii ansamblurilor locale de dansuri populare ”Someșul” Apahida și ”Datini” din Dezmir. 

Iată programul evenimentului:

  • moment dans modern – Unique Art Activities Apahida,
  • recital de poezie – elevi ai Liceului Tehnologic „Sttegfan Pascu” Apahida (coordonator profesor Ileana Moldovan),
  • moment artistic Corul de elevi ai Liceului Tehnologic „Stefan Pascu” Apahida (coordonator profesor Cornelia Florea),
  • moment Ansamblul jocuri populare ,,Somesul”- Apahida,
  • moment Ansamblul jocuri populare ,,Datini” -Dezmir ,
  • moment solisti Florin Bota, Daniela Crisan, Adrian Socaciu, Adriana Morocos, Antonia Jimborean și Cecilia Serban.
Mărțișoare fabricate la Apahida. Vezi cine sunt iscusiții meșteri populari
comuna-apahidamartisoare-apahida.jpg
Data: 2018-03-01
Primăvara este aici cel puțin la nivel teoretic întrucât daca arunci o privire afara temperatura și zăpadă te fac să crezi că suntem în mijlocul iernii. Astăzi este 1 martie o zi specială in care este sărbătorită venirea primăverii. Obiceiul de a oferi mărțișoare femeilor se respecta cu strictețe și la Apahida. Anul acesta cele mai frumoase mărțișoare sunt cele realizate de copiii noștrii din grupele de la Grădinița Apahida. In imaginile de mai jos puteți surprinde inventivitatea celor mici care au folosit materiale simple precum hârtie colorata boabe de dovleac șnur etc. Aceste capodopere au fost scoase la vânzare iar banii obținuți vor fi folosiți pentru acoperirea ncesităților fiecărei grupe. Felicitări educatoarelor și doamnei director pentru aceasta acțiune. Nu ezitați să cumpărați cele mai frumoase mărțișoare și felicitări. In continuare va invitam sa urmăriți o parte din capodoperele celor mici.
Locuitorii din Câmpenești se plâng că deszăpezirea se face preferențial
comuna-apahidadrum-campenesti.jpg
Data: 2018-02-27

Iarna s-a reîntors în zona noastră, iar ninsorile abundente căzute în cursul nopți de ieri și azi dimineață le dă mari bătăi de cap angajaților Primăriei, care au de deszăpezit câteva zeci de kilometrii de drum,  în toate satele comunei. Străzile din Apahida sunt încă sub zăpada, iar șoferii trebuie să circule cu mare atenție pentru a preîntâmpina posibile accidente. 

Se pare că  utilajele de deszăpezire au ajuns și în Câmpenești doar că nu am împrăștiat material antiderapant numai până la un anumit punct, lucru care a stârnit nemulțumire în rândul localnicilor care acuză Primăria că efectuează părtinitor lucrările de deszăpezire. 

Noi cei care plătim taxe și impozite, locuitorii din Cimpenesti trebuie sa ne angajam la primărie sau sa ne implicam in pescuit cu Ana și Viorel ! Modernizarea drumului sau drumul e facut practicabil tot până la pescarie, acum atiderapantul  se termina la pescarii! Noi ceilalți nu plătim taxe și impozite ? Reprezentantul sătesc e liberal,,,,toți o apa și un pămînt! Platitii taxele fraților!!! - a declarat Jenucu Vereș indignat de modul în care se realizează lucrările de deszăpezire din Câmpenești

Asa arata drumul Campenestiului la ora 14.

Intr-un interviu acordat Jurnalului de Apahida în luna precedentă, primarul comunei Apahida, Grigore Fati a declarat că lucrările de deszăpezire se efectuează în funcție de prioritățile impuse de traseul mijloacelor de trasnport n comun, iar mai apoi se dezăpezesc cu utilajele avut în subordine străzile în pantă și restul drumurilor din comună. 

Campanie de colectare a deșeurilor vegetale
comuna-apahidapoza.jpg
Data: 2018-02-26

Mai sunt câteva zile și vom intra din punct de vedere calendaristic în sezonul de primăvară, lucru care va duce la începerea lucrărilor de curățare a pomilor și a viței de vie. Autoritățile locale în parteneriat cu firma de salubritate Strict Prest și cu compania Egger au pus bazele unei acțiuni de colectare a deșeurilor vegetale la mijlocul, respectiv finalul lunii martie.

 
”Primaria Apahida în colaborare cu SC Strict Pret Srl şi Egger România vine în sprijinul locuitorilor în ceea ce priveşte ridicarea de la populaţie a resturilor vegetale rezultate în urma toaletării pomilor fructiferi, a viţei de vie, a trandafirilor şi a altor operaţiuni de cosmetizare a spaţiilor verzi precum şi a obiectelor de mobilier la care doriţi să renunţaţi Colectarea acestor deşeuri se va face în zilele de 14 martie şi 28 martie de pe toată raza C-munei Apahida. Pentru a putea fi încărcate şi transportate deşeurile vegetale, vă rugăm ca acestea să fie tăiate şi legate în mănunchiuri care să fie uşor manipulate, iar în zilele stabilite, scoase în faţa Aceste deşeuri vor fi valorificate atât prin reciclare cât şi energetic, astfel că, la finalul campaniei, firma Egger România , în urma unei tombole , va pune la  dispoziţia câştigătorului 30mp parchet melaminat, câştigator care va fi desemnat prin tragere la sorţi. Persoană de contact : Viceprimar Crăciunaş Ilinca 0735144123”  
 

Accident grav in Someșeni, in apropierea trecerii de pietoni de la Petrom
comuna-apahidap1.jpg
Data: 2018-02-24

Un accident rutier grav a avut loc la pranz in Someseni, in apropierea trecerii de pietoni din zona Petrom. O femeie ce traversa strada a fost spulberata de un taximetrist. La fata locului s-a deplasat un echipaj SMURD pentru a-i acorda femeii primul ajutor. De asemenea politistii rutieri vor cerceta circumstantele in care s-a produs evenimentul rutier si daca femeia se afla sau nu pe trecerea de pietoni. 

Punerile în posesie pentru terenurile la legea 15 întârzie
comuna-apahidaterenuri-legea-15.jpg
Data: 2018-02-23

În luna noiembrie Primăria Apahida a organizat  o ședință cu persoanele care au cele mai vechi dosare aprobate la Legea 15, conform criteriului stabilit în Consiuliu local, în vederea selectării parcelelor disponibile. Au fost selectate atunci aproximativ 100 de parcele din cele 150 de disponibile. Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a declarat că punerile în posesie se vor face până în luna martie.

Prezent la emisiunea ”Dimineți în realitate” a postului de radio Realitatea Fm edilul comunei a declarat ieri privitor la acest subiect că încă nu s-au făcut puneri în posesie și că acestea se vor face în cursul lunii martie și aprilie. Motivul pentru care încă nu s-au deplasat în teren reprezentanții Primăriei împreună cu beneficiarii terenurilor fiind vremea neprielnică. 

De asemenea Grigore Fati a declarat că în luna aprilie se vor repartiza și restul de aproximativ 50 de terenuri care au mai rămas nerepartizate. 

Daca tot au asteptat oamenii aproximativ 14 ani pentru acordarea unui teren la Legea 15, mai pot sa astepte cateva luni in plus, pana la punerea efectiva in posesie, ca tot s-au obisnuit sa astepte, pare sa fie principiul dupa care se ghideaza dl Primar Grigore Fati. De la momentul sedintei de alocare, 16.11.2017 si pana astazi lucrurile nu s-au miscat cum trebuie, dumnealui a promis ca pana la sfarsitul lunii martie 2018, procedura trebuie sa fie incheiata, scuze o sa se gaseasca, mai avem aproximativ o luna, credeti ca vor reusi intr-o luna se rezolve? In plus persoanele care nu s-au prezentat la prima sedinta nu au fost rechemate, in concluzie loturile ramase libere se pare ca mai trebuie sa isi astepte viitorii proprietari. Din pacate in continuare lucrurile merg cu frana de mana trasa in Apahida, bine ne spune un vechi proverb „lasa pe maine ce poti face astazi, poate nu mai trebuie facut” - ne-a declarat consilierul local PNL Viorel Nacu. 
 

Cei care vor fi puși în posesie au obligația de a obține autorizația de construcție și a demara lucrările efective în primul an, altfel riscă să piardă terenul primit. 

Tranzacții imobiliare de sute de mii de euro în centrul comunei Apahida
comuna-apahidaposta2.jpg
Data: 2018-02-23

Dezvoltarea imobiliară de care are parte zona metropolitană a Clujului se resimte și la Apahida. Numărul locuitorilor crește vertiginos prin urmare Apahida devine o țintă pentru furnizorii de servicii și produse de consum. Din nefericire comuna duce lipsă de spații comerciale în zona centrală, multe companii se plâng că nu au de unde achiziționa sau închiria clări pe care să le poată folosi ulterior pentru a oferi servicii apahidenilor. 

În centrul comunei Apahida, s-au făcut două mișcări importante pe piața imobiliară, două tranzacții de sute de mii de euro. Clădirea în care activează acum Banca Transilvania a fost vândută de Cooperativa Apahida unui lanț de farmacii, foarte popular în județul Cluj, care are o farmacie și la Apahida. Remedium Farm a achiziționat această clădire și urmează să-și reloce farmacia aflată vizavi de Poliție în noua locație.

La rândul său Banca Transilvania a hotărât să cumpere clădirea poștei din Apahida, una dintre cele mai râvnite clădiri din zona ultracentrală, iar în momentul de față se lucrează intens la amenajarea spațiului, pentru relocarea agenției de peste drum în noua clădire. 

Au existat voci, chiar din cadrul Consiliului local care au solicitat cumpărearea acestei clădiri de către Primărie și amenajarea ei pentru a putea fi folosită ca Grădiniță, mai ales că amplasamentul său ar fi fost ideal pentru acets lucru. Se pare că suma pe care a cerut-o Poșta pentru clădire și structura interioară a acesteia a făcut ca negocierile să cadă din start, întrucât clădirea nu se preta la destinația avută în vedere. 

Apahida.ro te trimite la SPA! Aboneaza-te la newsletterul nostru si poti castiga un abonament full
comuna-apahidaomnia600.jpg
Data: 2018-02-21

Cele mai interesante stiri din Apahida le poti citi zilnic pe site-ul de stiri apahida.ro! Acum vrem sa te rasplatim pentru fidelitate si iti oferim sansa de a castiga un abonament la centrul de ralaxare si fitness  OMNIA Welnnes & Spa din Apahida. Completeaza formularul de mai jos pentru a te abona GRATUIT  la serviciul nostru de newsletter si vei participa la tragerea la sorti ce se va efectua pe site-ul random.org si difuza live pe pagina noastra de Facebook in data de 28 februarie. 

Abonamentul iti permite sa beneficiezi de toate serviciile oferite la OMNIA Wellness & Spa si anume sala de fitness, piscina, jacuzii, sauna umeda, sauna uscata, etc. 

VIDEO: Capela din Apahida va fi dată spre administrare ...
comuna-apahidavideo-capela.jpg
Data: 2018-02-19

Capela din Apahida construită de către Consiliu local în cimitirul din Apahida și dată în folosință în anul 2010, va trece  în administrarea Bisericii Otodoxe. Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu local din luna curentă s-a aflat și un proiect de hotărâre privitor la acestă temă. Consilierii locali au cerut ca proiectul să fie reintrodus în Consiliu, abia după ce se va stabili exact taxa de utilizare a capelei, care va fi percepută tuturor cetățenilor indiferent de apartenența la un anumit cult religios, în momentul în care solicită efectuarea serviciului funerar în capelă. 

Suma încasată pentru folosirea capelei va fi folosită pentru plata salariilor celor care se ocupă efectiv cu întreținera capelei și a cimitirului, dar și pentru plata utilităților acestei clădiri, care sunt destul de mari pe timp de iarnă. 

Capela din Apahida a fost dată în folosință în anul 2010 și este dotată cu toate facilitățile și proiectată pe două nivele, la demisol având cameră de îmbălsămare, cameră frigorifică, dușuri, lift,etc

Accident spectaculos soldat cu o victima
comuna-apahidaIMG-20180217-WA0002.jpg
Data: 2018-02-17
Un accident de circulație a avut loc în această dimineață în Apahida, mai exact pe strada Iuliu Maniu. Un autoturism care circula cu viteză a derapat in curbă și s-au răsturnat. Unul dintre pasageri a fost accidentat și transportat ulterior la urgență pentru a primii îngrijiri medicale. Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru a investiga circumstanțele în care s-a petrecut nefericitul eveniment rutier.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 » 

www.apahida.ro 2012