banner-big
Vino la fotbal!
comuna-apahidacupa-comm.jpg
Data: 2015-08-21

În 12 și 13 septembrie va avea loc pe terenul sintetic administrat de Primăria și Consiliu local Apahida un campionat de fotbal destinat exclusiv locuitorilor comunei Apahida. Va fi prima competiție în care se pot înscrie doar jucători cu buletin de Apahida (sau flotant). De asemenea organizatorii ne-au asigurat că nicio echipă nu va avea în componență mai mult de trei jucători legitimați la Someșul Apahida, tocmai pentru a nivela valorile și le oferi o șansă tuturor echipelor.

Sistemul de joc va fi 5+1 (5 jucatori de teren si 1 portar) fiecare echipa poate avea maxim 3 rezerve.

Competiție FĂRĂ TAXE DE PARTICIPARE

Pentru că este o competiție pentru toată lumea, NU VA FI PERCEPUTĂ NICIO TAXĂ DE ÎNSCRIERE. Prin urmare toti cei care au o echipa sunt asteptati la primul campionat de minifotbal GRATUIT si dedicat locuitorilor acestei comune. Organizatorii asteapta sa se inscrie la aceasta competitie echipe din Apahida, Sannicoara, Dezmir, Corpadea, Pata, Campenesti.

PREMII IN BANI, CUPE, MEDALII SI DIPLOME

Echipele care vor reusi sa acceada spre fazele superioare ale competitiei vor fi rasplatite cu bani, cupe, medalii si diplome, in functie de locul ocupat la finalul campionatului.

PENTRU ÎNSCRIERE SUNAȚI LA NUMĂRUL DE TELEFON 0742.214.524 sau 0758.643.512.

Accident stupid la trecerea de cale ferată din Apahida
comuna-apahidaaccident-cale-ferata.jpg
Data: 2015-08-20

Un șofer care conducea un autocamion a ignorat semnalele acustice și luminoase de la trecerea de cale ferată de pe strada Câmpina și s-a trezit lovit de bariera care tocmai se lăsa. Din fericire bariera nu a fost foarte afectată. Incientul s-a petrecut in jurul orei 13, ne-a relatat unul dintre cititorii nostrii.

Accidentele de cale ferata sunt destul de dese in Apahida, in urma cu aproximativ o luna un autotren a fost lovit de un accelerat la trecerea de cale ferata din Sannicoara.


 

Apahida se pregătește de cel mai așteptat eveniment al anului
comuna-apahidazilele.jpg
Data: 2015-08-19

Zilele comunei Apahida sunt cu siguranță cel mai așteptat eveniment desfășurat în această comună în fiecare an. Chiar dacă avem păreri împărțite privitor la artiștii care vor evolua pe scenă în acest an, cu siguranță fiecare dintre noi vom avea posibilitatea de a găsi ceva pe gustul nostru.

SAMBATA ORA 20:30 - SMILEY

Smiley artistul numărul unu al evenimentului va lăsa concertele de la Marea Neagră pentru a urca pe scena de la Apahida timp de o oră, sâmbătă în ziua dedicată muzicii ”ușoare”.  Smiley este la ora actuală unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți din România, hiturile sale se aud la fiecare post de radio cât e ziua de lungă. În sondajul organizat pe apahida.ro Smiley a fost clasat pe prima poziție, iar lucru acest a contat în luarea deciziei de a-l contracta. Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a recunoscut că a ținut cont de acest sondaj și de părerea tinerilor care au votat. Apahida.ro este vizitat în proporție de 70% de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 si 34 de ani.

DUMINICĂ ORA 17 - DINU IANCU SĂLĂJANU

În ziua a doua a evenimentului Dinu Iancu Sălăjanu va performa pe scena de la Apahida. Solistul de muzică populară este un nume mare al folclorului trasnsilvănean. Vă invităm să nu ratați nici acest moment.

Sâmbătă pe scena de la Apahida vor defila tinerele speranțe în materie de sport. Nu ratați întâlnirea cu tinerii care aduc cinste comunei la competițiile la care participă în diverse localități ale țării.

Zilele comunei Apahida este un moment în care putem socializa cu prietenii, vecinii și consătenii noștri. Poate ar trebui să lasăm deoparte conflictele, interesele și alte lucruri negative, care oricum vor continua după sfârșitul evenimentului și să ne bucurăm de spectacolul pregătit. Sperăm ca atmosfera să fie cea de anul trecut în care incidentele au cam lipsit, iar oamenii de toate culorile politice, de toate etniile, vârstele sau bucurat împreună de show de pe scenă.

Vremea s-ar putea să țină cu noi, cel puțin dacă ne urmărim prognoza vremea.net care ne anunță că ploaia se va încheia sâmbătă dimineața, iar duminică vor șanse reduse de ploaie.

Până atunci vom încerca să vă ținem la curent cu toate informațiile care contează legate evenimentul numărul unu în Apahida.

Proiectul F.C. Apahida din nou în discuție. Se va realiza de această dată?
comuna-apahidabuiga.jpg
Data: 2015-08-18

 

În urma articolului publicat azi de apahida.ro, președintele clubului sportiv Someșul Apahida, Ovidiu Buiga a ținut să facă unele clarificări:

Clubul Somesul Apahida este un club privat care nu a fost înființat nici de primar nici de către Consiliul local, prin urmare numai cine l-a înființat poate să-l desființeze sau poate renunța la el.

Din fericire lucrurile sunt în regulă, datoriile la AJF sunt mici, acest lucru nu ne poate împiedica să evoluăm în noul campionat.

Ne-am descurcat cu cei câțiva sponsori pe care i-am avut și în rest am pus bani de la mine, echipa a funcționat și am avut rezultate bune zic eu.

A fost momentul acela din Cupa României unde clar eu am greșit, întrucât m-am luat după alții, dar lucrurile merg mai departe.

Înafară de 2,3 jucători pe care i-am lăsat să plece am rămas aceeași . Am legitimat deja 6,7 jucători în locul lor.

Cu echipa de juniori vom trege să luăm campionatul.

Dacă e să se dea bani de la Consiliul local pentru sport , clar o să se dea și la Someșul Apahida, pentru că acest club are peste 110 jucători, clubul nu are cum să fie ignorat.

Dacă vrea să-și facă primarul echipă e treaba lui, nu mă deranjează.

Someșul Apahida este deja înscrisă în campionatul Ligii  a IV-a am plătit și taxe și tot.  Clubul există și merge mai departe!

  - Ovidiu Buiga - președinte Somesul Apahida

 


În ultima vreme sunt tot mai multe voci care consideră că Apahida ar trebui să aibă o echipă de fotbal susținută de Primarie și de Consiliul local, îndeosebi după nefericitul incident din turul doi al Cupei României, care nu s-a dispurat datorită unei grave greșeli organizatorice a clubului Someșul Apahida.

Anul trecut la finalul ediției de campionat s-a vehiculat pentru prima dată această idee, datorită datoriilor mari pe care clubul emblemă a comunei le avea la AJF. Până la urmă datoriile au fost achitate și proiectul F.C. Apahida a fost băgat la sertar. Și la startul sezonului 2015-2016 Someșul nu stă mai bine la capitolul financiar din informațiile noastre sunt unele datorii la AJF e adevărat ceva mai mici decât în anul precedent, însă disponibilitatea primarului de a salva echipa nu mai este aceeași. În plus, mai mulți jucători importanți sunt deciși să plece la ale echipe dacă nu se va înființa o nouă echipă. Este posibil ca la următoarea ședință de Consiliu local să se dezbată această oportunitate și să se găsească o formula acceptată de consilierii puterii și opoziției deopotrivă. 

F.C. Apahida ar putea urma drumul Unirii Jucu, o echipă consistentă care joacă un fotbal bun în Liga a III-a și care a fost una dintre marile surprize ale precedentei ediții a Cupei României la fotbal.

Tu ce părere ai ar trebui înființată o nouă echipă sau ar trebui mers mai departe cu echipa existentă Someșul Apahida?

Grigore Fati și iepurii!
comuna-apahidaiepurii.jpg
Data: 2015-08-15

Într-o comună în care activitățile culturale și artistice anuale pot fi numărate pe degetele de la o mână, te aștepți ca cel mai reprezentativ eveniment să fie organizat și tratat cu maximă seriozitate. Zilele comunei Apahida atrag în fiecare an mii de oameni și sunt așteptate cu interes îndeosebi de tinerii care simt mult mai puternic lipsa unor astfel de activități.

Organizator tras pe linie moartă

În epoca Fati organizatorul șef al acestor eveniment a fost Ovidiu Buiga, până nu de mult mâna dreaptă a primarului. Cu bugete aprobate de Consiliu local de până la 60.000 lei fostul prezentator al Zilelor comunei Apahida a reușit de fiecare dată să aducă mai multe formații sau soliști cunoscuți,  punctul culminant fiind atins  anul trecut când pe scena de la Apahida au cântat Ami, Compact, Aurel Tămaș, etc. În acest an s-a produs ruptura dintre primar și fostul său om de bază, dovadă fiind și votul împotrivă al consilierului PSD Ovidiu Buiga pentru proiectul ce prevedea alocarea sumei de 1,2 miliarde de lei vechi pentru Zilele comunei Apahida. Primarul a ținut să se implice mai mult pentru realizarea ediției din acest an și l-a desemnat ca organizator pe Sorin Guță, unul dintre angajații Primăriei Apahida.

Importanță majorității, prioritatea Smiley

Sondajul realizat pe apahida.ro a fost pentru prima dată luat în considerare. Artistul plasat pe primul loc, Smiley, un nume mare a muzicii românești a devenit o prioritate pentru playlistul Zilele comunei Apahida. Grigore Fati a făcut tot posibilul ca dorința majorității să fie îndeplinită, iar după aprobarea HCL privind bugetul Zilelor comunei Apahida, planurile păreau să meargă ca la carte. 1,2 miliarde de lei vechi erau suficienți atât pentru Smiley cât și pentru alte nume grele.

Prefectura bat-o vina

Planurile edilului au fost date totuși peste cap de solicitarea Prefecturii Cluj de a revoca HCL ce prevederea un buget consistent pe Zilele comunei Apahida. Primăria a decis să organizeze evenimentul cu alte surse financiare, mai limitate evident, astfel că din numele grele a mai rămas doar Smiley, promisiunea anunțată prin portavocea Primăriei.

Condimentul din ”tocăniță”

Fiind conștient că oamenii nu au cum să fie mulțumiți doar cu Smiley și atât, edilul a trecut la o manevră gastronomică cunoscută. Când preparatul are lipsuri la capitolul calitate și conținut se adaugă ingrediente picante care să acopere neajunsurile. Astfel a ajuns la Zilele comunei Apahida primul manelist, Alex de la Cluj o soluție ieftină și eficientă. Cei care iubesc genul acesta de muzică nu vor uita gestul eroic al primarului.

Cine fuge după doi iepuri ...

Majoritatea celor care s-au bucurat că vine Smiley au rămas șocați să-l vadă pe afiș pe Alex de la Cluj, nu mai vorbim de cei care au votat în sondaj cu Paraziții formație plasată pe locul al doilea. A câștigat sau a pierdut primarul prin alegerile sale? A împușcat doi ”iepuri dintr-o dată” sau i-a ratat pe amândoi?

Proiectul bike sharing e gata pentru clujeni nu și pentru apahideni!
comuna-apahidabicilete.jpg
Data: 2015-08-13

Veste tristă pentru locuitorii comunei Apahida! Proiectul bike sharing suferă o nouă amânare pentru apahideni și floreșteni anunță www.ziardecluj.ro.

Pana la sfarsitul acestei luni sistemul de bike sharing va intra in probe pe raza municipiului Cluj-Napoca cu ajutorul a 100 de voluntari, urmand sa fie functional pentru publicul larg la inceputul lunii noiembrie. Din pacate locuitorii a doua importante localitati din zona metropolitana, Floresti si Apahida, nu vor putea beneficia de noul sistem de transport ce urmeaza a fi implementat. Motivul este unul cat se poate de hilar. Nu exista piste care sa uneasca municipiul de localitatile amintite. 

Pista de biciclete dintre Apahida si Cluj-Napoca, potrivit managerului de proiect Ovidiu Campean, urmeaza sa fie realizata pe marginea drumului national, termenul de finalizare fiind sfarsitul acestui an.     

“Reteaua de piste este in proportie de 90% finalizata. Se lucreaza pe Calea Someseni la construirea pistei noi de biciclete. Legatura cu Apahida pe calea Someseni va fi finalizata anul acesta, din pacate la Floresti, datorita faptului ca nu s-a mai construit centura de ocolire prin spate pe la Polus, inca nu am reusit sa facem legatura, insa este proiectata o varianta pe drumul national”, a afirmat Ovidiu Campean. 

 

Artiști ”fără număr” la Zilele comunei Apahida
comuna-apahidaalex-cj.jpg
Data: 2015-08-11

Sâmbătă, pe scena de la Apahida va urca trupa de dans UNIK DANCE din Apahida, Cecilia Şerban, Ioana Moldovan, Trupa Arpi and the Zip Band și Smiley la 20.30, seara se va încheia cu o discotecă în aer liber.

Duminică, va fi ziua foclorului cu Antonia Jimborean, Adriana Morocoş, Maria Bărăian, Remus Rostaş, Ansamblul Someșul din Apahida, Datini Dezmir,  Dinu Iancu Sălăjanu,  Alex de la Cluj,artiştii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Florin Bota, Sorina Lăpuşte, Amalia Codorean, Marian Dascăl şi Adrian Buză.

Pentru prima dată un la un eveniment organizat din bani publici va cânta și un solist de manele și anume Alex de la Cluj.

Vă închipuiți cum ar arăta Zilele Clujului cu Florin Salam în playlist?

Grădina experimentală la Apahida!
comuna-apahidagradina-experimentala.jpg
Data: 2015-08-10

Fundația  Civitas  pentru  Societatea  Civilă  organizează,  în  cadrul  proiectului  Semințele tradiționale – cheia protejării biodiversității, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, încadrul  Fondului  ONG  în  România,  componenta  Dezvoltare  Durabilă,  evenimentul  de deschidere oficială a grădinii experimentale înființate lângă Cluj-Napoca.

Evenimentul va avea loc joi, 13 august 2015 ora 10.00, în localitatea Apahida, str.Crișan,nr.14, județul Cluj. Proiectul are o durată de 22 luni și are ca obiectiv general protejarea agrobio diversității în Transilvania,  prin  crearea unei  rețele  de cooperare între  micii  fermieri  locali,  ONG-uri, instituții și autorități publice și consumatori. Ca obiective specifice enumerăm salvarea și revitalizarea semințelor tradiționale prin crearea unei rețele de colectare și de distribuire; creșterea gradului  de conștientizare privind diversitatea genetică a soiurilor tradiționale, importanța păstrării acestora prin programe informative și educative; crearea unei rețele în Europa de Est pentru realizarea activităților de advocacy, rețea care contribuie la libera circulație a semințelor tradiționale în teritoriu.

Rezultatele  proiectului:  două grădini  experimentale  în  cele  două  regiuni  de  dezvoltare Centru și Nord-Vest, o rețea de cooperare între micii producători, o rețea al ONG-urilor, 50de  comunități  mobilizate,  materiale  promoționale  prin  care  dorim  să  informăm  și  să conștientizăm atât  micii  producători  rurali, grădinarii  urbani  și  rurali,  micii  fermieri,  care practică  sau doresc să  practice  agricultură  tradițională  și  ecologică,  cât  și  ONG-uri  și instituții publice care doresc să fie activi în salvarea semințelor tradiționale.

Scopul evenimentului este de a prezenta persoanelor interesate, precum și publicului larg modul de funcționare al unui astfel de centru de colectare, salvare și conservare asoiurilor. Înființarea acestei grădini a avut loc în primăvara anului 2015, iar activitățile din grădină sunt conduse de experți  în soiuri tradiționale și realizate de un grădinar și maimulți voluntari. Primele semințe sădite provin din colecția realizată în cadrul implementării proiectului, iar câteva din colecția deja existentă a partenerul Eco Ruralis.

Orice persoană care dorește să beneficieze de semințe, începând din primăvara anului 2016 le va puteaprimi cu titlu gratuit. În schimb, va trebui să contribuie prin muncă voluntară la întreținerea centrului și/sau să devină la rândul său semănător, furnizând și altora semințe obținute din recoltă. În cadrul acestui proiect se pune un mare accent pe cooperare și schimb de experiență, persoanele care participă la activitățile acestuia împărtășindu-și experiența și cunoștințele acumulate cu vecinii, rudele și cu alte persoane interesate.

Partenerii proiectului sunt Asociația EcoRuralis, Asociația Agrar Media și Norgesvel – The Royal  Norwegian  Society  for  Development  din  Norvegia,  iar  activitățile  proiectului  se desfășoară în mediul rural din Transilvania.

 

Lukoil amendată cu 20.000 lei după incidentul din această dimineață
comuna-apahidaluk1.jpg
Data: 2015-08-08

Compania Lukoil a fost amendată de către Protecția Consumatorului cu 20.000 lei, datorită mai multor autoturisme alimentate cu apă în loc de benzină.

CRPC Cluj a amendat cu suma maximă prevăzută de lege, 20.000 de lei, o benzinărie Lukoil din comuna Apahida, pentru punerea pe piaţă a unui produs neconform, în acest caz benzină. De asemenea, am oprit de la comercializare peste 10.000 de litri de benzină şi am prelevat probe pentru analize de laborator, să vedem ce a fost în acele rezervoare de la pompe. Cei de la benzinărie au recunoscut că dintr-o greşeală a ajuns apă în rezervoare, că efectuau o recalibrare la rezervoarele din benzinărie. Din informaţiile noastre, 11 maşini au înregistrat probleme, acestea fiind transportate la un service pentru verificări pe cheltuiala companiei” - Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Cluj, Cristian Nicula

Potrivit unui comunicat al Lukoil România, incidentul de la benzinăria din Sânnicoara a avut loc ”în timpul operaţiunii programate de calibrare a parcului de rezervoare, iar dintr-o eroare umană s-a produs o contaminare accidentală cu apă a rezervorului de benzină Ecto Sport 98”.

Citește mai multe detalii aici!

Scandal mare la pompa Lukoil din Sânnicoara
comuna-apahidalik3.jpg
Data: 2015-08-08

În această dimineață la benzinăria Lukoil din Sânnicoara a fost mare agitație. Mai mulți soferi care au alimentat cu benzină au făcut scandat după ce autoturismele pe care le conduceau s-au oprit brusc în timpul mersului, din cauza combustibilului necorespunzător. Pe porțiune de drum dintre stația peco și intrarea în Apahida ”au eșuat ” aproximativ 10 autoturisme.

În rezervoarele benzinăriei a ajuns apă în loc de combustibil! Până când a fost sesizată problema au apucat să alimenteze aproximativ 20 de persoane ne-a relatat unul dintre șoferii ghinioniști. Reprezentanții benzinăriei au adus o platformă care transportă autoturismele ”căzute la datorie” la pompă pentru a scoate apa și a o înlocui cu combustibil.

Posesorii autoturismelor alimentate cu apă sunt hotărâți să dea în judecată societatea Lukoil dacă vor constata că motorul sau alte componente ale mașinii au fost afectate de această eroare.

Avem mai mulți bani de ”spart” decât turdenii
comuna-apahidaaurel-tamas.jpg
Data: 2015-08-07

Primăria și Consiliu local Tuda au organizat în perioada 28-30 august evenimentul  ”Zilele municipiului Turda” cu un buget de 40.000 euro. Evenimentul se va ține pe parcursul a trei zile, anuntă știridecluj.ro, cu următorul program :

Vineri, 28 august:

De la ora 20.00, Sava Negrean Brudașcu:

De la ora 21.00, Aurel Tămaș:

Sâmbătă, 29 august:

De la ora 19.00, pe scenă vor urca Les Elephants Bizarres:

De la ora 20.00 scena va aparține celor de la Proconsul:

De la ora 21.00, showman-ul Horia Brenciu va capta atenția auditoriului:

Duminică, 30 august:

De la ora 18.00, turdeanul ANER va face un show așa cum doar el știe:

De la ora 19.00, Grimus:

De la ora 20.00, Șuie Paparude:

De la ora 21.00 Trupa Voltaj

Apahida are pentru alocati pentru Zilele comunei aproximativ 27000 euro, pentru doua zile de sărbatoare, un buget mai mare decât al turdenilor raportat la numărul de zile. Deși bugetul comunei Apahida nu poate fi comparat cu cel al municipiului Turda, în acest an s-a dat dezlegare la ospăț din bani publici!

Vine la Zilele comunei Apahida!
comuna-apahidaalex-de-la-cj.jpg
Data: 2015-08-06

Un lucru este sigur Zilele comunei Apahida se vor desfasura pe 22 si 23 august. Smiley artistul plasat pe primul loc in sondajul organizat pe Apahida.ro este capul de afis al evenimentului. După hituri precum ”In lipsa mea”,”Am bani de dat”,„Dead Man Walking”, ”Oarecare” la un momendat o să vi se pară că vedeți ”Cai verzi pe pereți” întrucât în premieră pentru Apahida va urca pe scenă și manelistul Alex de la Cluj (conform surselor noastre) cunoscut pentru piese precum ”Tocana cu bolovani”, ”Poc pita cu unsoara”, etc. ( :) ).

Oare ce surprize ne-au mai pregătit autoritățile locale, la unicul eveniment cultural al comunei Apahida?!

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 » 

www.apahida.ro 2012