banner-big
Orarul M41 se modifică începând de AZI!
comuna-apahidam-41.jpg
Data: 2016-12-12

Orarul autobuzului M41 Cluj-Napoca - Apahida se modifică începând cu ziua de azi. Peste 30% din curse sunt schimbate. În plus sunt adăugate 4 curse noi, ajungându-se la un număr de 48 de curse zilnic, pentru zilele lucrătoare ale sătămânii și 21 de curse pentru zilele de weekend. 

Numărul curselor care circulă până la Câmpenești a crescut. S-au adaugat curse spre Câmpenești la orale 4:20 (Cj) - 4:50 (Câmpenești) și 22:35 (Cluj) respectiv 23:05 (Câmpenești). 

Pe apahida.ro puteți consulta noul orar! Click aici!

PSD-ul a câștigat alegerile și la Apahida
comuna-apahidapsdsigla14.jpg
Data: 2016-12-12

Ieri, românii i-au ales pe cei care ne vor conduce în următorii 4 ani. Românii au ales ca partidele de stânga să fie la putere pentru următorii patru ani.

Partidul Social Democrat a înregistrat la nivel național un succes peste așteptări, peste 45% dintre românii au ales să voteze cu social democrații.

Victoria PSD-ului s-a consemnat și la nivel local, e adevărat nu la aceleași procente, însă social democrați sunt peste liberali și la Apahida.

Senat:

- PSD - 1220 voturi

- PNL - 1170 

Camera deputaților:

- PSD -1235 - voturi

- PNL - 1164

La fel ca la nivel național al treilea partid în topul preferițelor alegătorilor din Apahida s-a plasat Uniunea Salvați România.

Date complete privind rezultatele la nivel local vom publica în cursul zilei de azi. 

Penny Market Apahida a fost recepționat! Vezi când se va deschide
comuna-apahidapenny.jpg
Data: 2016-12-10

Mult așteptatul supermarket la Apahida este pregătit să-și primească clienții. În data de 9 decembrie reprezentanții Primăriei au recepționat lucrarea conform autorizației de construcție. Inaugurarea magazinului Penny Market Apahida se va face vineri 16 decembrie.

Ca de obicei, cu ocazia inaugurării vor fi reduceri considerabile și prețuri speciale.

Mulți dintre angajații Penny Market sunt locuitori ai comunei Apahida, în această perioadă exersează  la magazinele Penny Market din municipiul Cluj-Napoca.

S-a decis! Vezi cu cine se va bate Mariș Ciprian în Gala RXF de la Ploiești
comuna-apahidamaris.jpg
Data: 2016-12-06

Organizatorii Galei RXF All stars ce se va desfășura pe 19 decembrie la Ploiești au dezvăluit care va fi adversarul apahideanului Ciprian Mariș. ”Țigli” îl va înfrunta în cușcă pe Florin Lupu. Sportivul legitimat la Respect Gym Bacau are 34 ani și 62,5 kg și 160 cm înălțime,  conform datelor prezentate pe pagina oficială RXF România. 

Florin Lupu este un luptător cu experiență cu multe meciuri de MMA la activ. Atașat aveți un video cu o victorie datată 2014 în care Florin Lupu s-a impuns în prima repriză. 

Ciprian Mariș a declarat că este pregătit pentru orice adversar și va da totul pentru a câștiga lupta de la Ploiești. Țigli i-a invitat pe suporterii săi din Apahida să fie alături de el și la această nouă provocare.

Mult succes Mariș Ciprian!

În atenția consumatorilor de gaze naturale de pe străzile Orizontului și Viitorului din Apahida
comuna-apahidacpl-concordia-apahida.jpg
Data: 2016-12-06

În atenția consumatorilor de gaze naturale din localitatea APAHIDA, str. Orizontului, între nr. 1 și 24 și str. Viitorului, nr. 2 și 4.

În data de 09.12.2016, vineri, între orele 10:00 - 13:00, datorită unor lucrări la rețeua de gaze naturale (cuplare conducta / relocată), se va sista furnizarea gazelor naturale in localitatea APAHIDA, str. Orizontului, între nr. 1 și 24 și str. Viitorului, nr. 2 și 4, județul Cluj.

În vederea preîntâmpinării unor accidente tehnice în perioada menționată, vă rugăm să luați următoarele măsuri:

- Se vor închide toate robinetele aferente aparatelor de utilizare a gazelor naturale;

- La reluarea furnizării gazelor naturale, dacă robinetul a rămas deschis, înainte de aprinderea focului, acesta se închide și se ventilează bine încăperea. Aprinderea focului se face numai după aerisirea completă a încăperii și doar în prezența personalului societății CPL Concordia Filiala Cluj România;

În cazul in care simțiți miros specific de gaz, vă rugăm sa contactați dispeceratul CPL Concordia la TelVerde: 0800 800 417. Vă mulțumim pentru înțelegere, Echipa CPL Concordia Filiala Clu

”Grădinarii” au fost mulți și buni. ”Poliția” a luat bătaie
comuna-apahidagradinarii.jpg
Data: 2016-12-03

Astăzi s-a desfășurat la Apahida Cupa ”1 Decembrie” la minifotbal o competiție organizată de Primăria comunei Apahida. Au fost înscrise 8 echipe grupate în două grupe.

Din prima grupă au făcut parte: Necunoscuții. No name, Poliția, Squadra Azzura

Grupa a doua a fost alcătuită din:  Grădinarii, Dudi byte, Măscăricii, C4 

Pe primul loc în Grupa 1 s-a clasat Poliția o echipă care a împrumutat o serie de talente locale precum ”comisarul Roșulinhno”(Ciotlăuș Dan), ”plutonierul” Aronel (Aron Câmpean), ”agentul principal” Bălău (Dan Cozma), sau ”ofițerul” Bondor (Ovidiu Bondor), toți aceștia făcând parte din ”generația de aur” a Someșului Apahida.  

Locul al doilea în Grupa I a fost ocupat de ”No Name” echipa surpriză a turneului, fiind de altfel singura echipă din cele patru care au ajuns în semifinale fără jucători legitimați la vreo echipă.

În Grupa II, echipa ”gazdă” a turneului, Grădinarii, din care a făcut parte Daniel Ster organizator al evenimentului, s-a distrat în grupe înregistrând victorii pe linie. Pe locul doi s-a clasat o echipă care și-a făcut bunul obicei de a trece de faza grupelor, Dudi Byte.

Echipa clădită pe doi dintre pilonii Someșului, Alin Vasilaș și Ionuț Jucan, Dudi Byte a fost scoasă din cursa spre finală, în semifinale de ”Poliție”, deși la pauză conduceau cu scorul de 4-1, schimbările neinspirate au făcut diferența. 

În cealaltă seminifanlă Grădinarii i-au bătut fără drept de apel pe cei de la No Name și s-a calificat în finala mare. 

Finala mică a fost câștigată de către No name deși Dudi Byte era cotată ca favorită la ocuparea locului 3. 

Finala mare a fost la discreția echipei gazdă, Grădinarii care au profitat la maxim de lotul numeros avut la dispoziție nu mai puțin de 10 jucători, din care mulți dintre ei jucători activi la diferse echipe de Liga a IV-a precum Raul Câmpean sau Pojar Florin. De asemenea din lotul Grădinarilor au făcut parte Ovidiu Lăcătuș și Paul Chiorean doi jucători talentați, care pot să facă oricând diferența într-un duel unu la unu. 

Premiile acordate au fost: 500 lei locul I, 300 lei locul II și 200 lei locul al treilea. Taxa de înscriere la această competiție a fost 200 lei. 

Felicitări echipelor câștigătoare! 

Nu uitați mâine vă așteptăm la Cupa ”1 Decembrie” la tenis de masă! Cei înscriși trebuie să fie prezenți la Casa de cultură la ora 9 pentru tragerile la sorți!

”Să lăsăm la o parte dezbinarea și să fim uniți”
comuna-apahidaz1.jpg
Data: 2016-12-01

Sărbătoarea Zilei Naționale a debutat la Apahida în jurul orei 11 cu slujba religioasă dedicată Eroilor neamului oficiată de reprezentanții Bisericilor Ortodoxe și Catolice din comună. Preoți parohii Sorin Trîncă și Viorel Luca au făcut parte din soborul care a slujit la acest eveniment.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a ținut un discurs în care a comemorat în câteva cuvinte elemente istorice care au condus la Marea Unirii înfăptuită la Alba Iulia în 1918. Edilul comunei a subliniat că situația internațională este dominată din nou de divizări pe criterii ce țin de naționalism. De asemenea a reamntit că și a nivel național și local există din ce în ce mai multe scindări politice, de etnie sau pe criteriu religios. Grigore Fati a făcut apel la unitate în aceste momente dificile  și i-a îndemnat pe cei prezenți să fie rezonabili și maleabili pentru a construi la nivel local un climat de unitate și fraternitate. 

Corul Liceului Tehnologic s-a străduit să ofere un moment artistic intonând câteva cântece patriotice fredonate și de numeroșii spectatori prezenți la eveniment, peste 200 de persoane. 

A urmat ceremonia depunerilor de coroane la Monumentul Eroilor din localitate. În acest an au fost depuse coroane din partea Primăriei Apahida, Bisericii Creștine din comună (Ortodoxă și Catolică), Asociației de pensionari din Apahida, din partea Organizației de femei a social democraților, din partea Partidului Național Liberal și din partea Partidului Social Democrat. Au depus flori la Monumentul Eroilor și membrii clubului de baschet ”For You” Apahida.

Rapsodul popular Marița Jucan, un simbol al iubirii de patrie, a fost prezentă și de această dată la sărbătoarea românilor de pretutindeni, îmbrăcată în port popular și vizibil slăbită din cauza vârstei înaintate. Cu toate acestea dânsa a recitat câteva poezii patriotice din repertoriu propriu. 

Sărbătoarea s-a încheiat în jurul orei 13 când cei prezenți au fost invitați să servească un pahar de vin viert și câteo felie de cozonac din partea Primăriei comunei Apahida. A fost o festivitate plăcută, decentă și plină de emoție.

”1 Decembrie” vine la Apahida cu multe surprize plăcute!
comuna-apahidaapahida-1dec.jpg
Data: 2016-11-30

Mâine este sărbătoarea noastră a românilor de pretutindeni. Pe data de 1 decembrie românii din întreaga lume sărbătoresc Ziua Națională a României, o zi specială plină de însemnătate istorică, în care se organizează manifestări dedicate Unirii de la Alba Iulia din 1918, în întreaga țară.

În acest an la Apahida cu ocazia Zilei de ”1 Decembrie” autoritățile locale o pregătit o serie de evenimente solemne, dar și de divertisment precum și multe surprize în special pentru copii. 

Vom avea activitățile tradiționale, să zicem așa, cu slujba pentru eroi, depuneri de coroane, un mic spectacol artistic urmat de unele activități sportive care se vor desfasura în 3 și 4 Decembrie, tenis de masă și fotbal ambele sub denumirea Cupa ”1 Decembrie”.

De asemenea vom încerca să inauguram iluminatul festiv în zona centrală a comunei , iar la ora 17 vom deschide patinoarul din fața sălii de sport. De ziua națională accesul va fi gratuit! Activitățile vor începe la ora 11 la monumentul din fața Căminului cultural.

Începând cu ora 10 din partea Consiliului local și al Primăriei vor fi depuse coroane de flori la monumentele din Dezmir, Corpadea și Sub Coastă.

Îi invit sa participe la aceasta sărbătoare pe toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică și pe toți cetățenii comunei noastre, acum cu doi anii înainte de sărbătorirea centenarului Marii Uniri.

La mulți ani România, la mulți ani români oriunde vă aflați!

- a declarat Primarul comunei Apahida - Grigore Fati

Prin urmare  pe lângă activitățile oficiale de dimineață, mâine sunteți învitați cu mic cu mare să participați la inaugurarea patinoarului. Copiii se vor putea bucura si de bradul de Craciun amplasat in acest an in fata Casei de Cultură din Apahida. 

Bal la Apahida

Tot cu ocazia Zilei de ”1 Decembrie” Pensiunea Adryss (fosta Bedanis) organizează un eveniment special denumit Bal la Apahida, la care participanții sunt așteptați în port popular(tinuta obligatorie). Vor fi interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice care îi vor delecta pe participanți. De menționat că intrarea este 50 lei iar în preț este inclusă și consumație. 

Redacția apahida.ro vă urează tuturor ”La mulți ani!” de Ziua națională a României. Ca de obicei vom fi prezenți la evenimentele programate pentru mâine și vă vom relata detalii despre această zi importantă în Jurnalul de Apahida 29 care va fi publicat la începutul săptămânii viitoare. 

Consiliu local a decis: Vom plăti cu 20% mai puțin
comuna-apahidagunoi-apahida.jpg
Data: 2016-11-30

Ieri la Casa de Cultură din Apahida s-a desfășurat ședința de Consiliu local aferentă lunii noiembrie. Printre proiectele supuse discuțiilor s-a aflat și cel privitor la subvenționarea cu 20% a taxei de salubrizare. Pe această temă au existat mai multe discuții privitoare la  procentul pe care Primăria ar trebui să-l suporte pentru ca persoanele fizice să aibă de achitat o taxă rezonabilă. 

Primarul comunei Apahida Grigore Fati, inițiatotul acestui proiect le-a reamintit membrilor Consiliului local că  majoritatea comunelor și a municipiilor din județ subvenționează sub diferite forme taxa de salubrizare, în special de când rampa de gunoi a Clujului a fost închisă. 

Consilierii PNL au avut păreri împărțite. Pe deoparte Tudor Oros a solicitat ridicarea plafonului de subvenționare la 30%, iar pe de altă parte seniorul Răchișan Vălean a lăsat să se înțeleagă că nu consideră oportună această subvenționare.

”De ce subvenționăm? ... sunt 200 de cereri din partea cetățenilor?... nu mai au apahidenii bani?” au fost câteva întrebări pe baza acestui proiect ridicate de consilierul PNL. El a cerut ca proiectul să fie însoțit de un referat de oportunitate și de un studiu de impact asupra bugetului și abia apoi să fie adus în discuție. 

Până la urmă proiectul a trecut în forma originală cu subvenționarea de la buget în procent de 20% a taxei de salubritate. Prin urmare apahidenii vor achita cu 20% mai puțin la salubritate începând din luna decembrie.

Totuși de la 1 ianuarie taxa ar putea crește din nou întrucât din 2017 se va percepe o nouă acciză pentru depozitarea deșeurile menajere de 80/tonă, taxă care s-ar putea regăsi procentual și în prețul plătit de cetățean. 

Noul năvod la prima utilizare. Pești între 10-15 kg pe lacul cu pontoane
comuna-apahidanavod-mare.jpg
Data: 2016-11-25

Noul năvod achiziționat de Primăria Apahida a ajuns la Câmpenești, iar azi a fost testat cu succes  pe lacul cu pontoane, unde s-a făcut o selecție a peștilor pentru a le oferii pescarilor șansa de a prinde numai pește mare. 

Cu această ocazie s-a constatat că în lacul cu pontoane sunt mulți pești care depășesc greutatea de 10kg o captură care l-ar face mândru pe orice pescar.

Am primit mult hulitul năvod și azi l-am folosit pentru a trage pe lacul amenajat cu pontoane. Puietul care a fost prins  va fi distribuit pe lacul 2, iar șalău va fi distribuit pe lacul 4,  pe care vom distribui și șalău de pe lacul 3.

Vom trage și de pe lacul 3 și o parte din reproducători ii vom duce pe lacul 6 și o parte pe lacul 2, iar șalăul pe 4.

Dorim să populăm un lac cu șalău, pentru a da posibilitata pescarilor care doresc să acționeze la răpitori să se desfășoare și ei pe un lac.

Începand cu acest weekend lacul 6 se închide până la primăvara.

- a declarat Primarul comunei Apahida - Grigore Fati

În altă ordine de idei pelicanul de la Câmpenești a fost preluat de o asociație din Târgu Mureș care se va ocupa ca pasărea să ajungă sănătoasă în mediul său natural. 

Apahida reciclează! Mâine începând cu ora 9. Scapi de vechituri și primești Tichete Cadou
comuna-apahidarorec-apahida.jpg
Data: 2016-11-25

Locuitorii comunei Apahida sunt invitați să participe la o nouă acțiune de colectare a deșeurilor electrice organizată de Rorec în parteneriar cu Primăria comunei Apahida. Mâine, sâmbătă 26 noiembrie, apahidenii sunt invitați să depună deșeurile electrice și electroscanice (orice apararat care se bagă în priză sau funcționează cu baterii)  în fața Primăriei Apahida de unde o autospecială le va prelua și le va duce la un centru de colectare. 

Fiecare deponent va primii Tichete Cadou pentru aparatele electrice mari întregi (vitrine, combine, lazi frigorifice, congeletoare, frigidere, masini de spalat, orice alt aparat electric cu greutate minima de 20 de kg). 

Tichetele Cadou se vor oferi astfel:

  • 30 lei - frigider, combine, etc
  • 20 lei - masini de spălat
  • 10 lei - alte aparate gr. min. 20 kg

Pentru agenții economici prealuarea aparatelor electrice se face de la sediul firmei, iar pentru a putea fi scoate din uz se întocmesc procese verbare.

Pentru ridicarea aparatelor electrice direct de la domiciliu dumneavoastră apelați numărul de telefon: 0756.026.917 .

Atenție mâine se ia curentul în Apahida. Vezi care sunt străzile afectate
comuna-apahidaelectrica.jpg
Data: 2016-11-24

Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice anunță că în data de 25 noiembrie a.c. localitatea Apahida va rămâne fără curent electric între orele 09:00 și 16:00. Motivul întreruperii este reprezentat de efectuarea unor lucrări programate în scopul remedierii unor puncte slabe în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică.

Străzile afectate sunt următoarele:

  • str. Libertății (între nr 90-118),
  • str. Traian – nr 1,
  • str. Republicii – bloc L10.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 » 

www.apahida.ro 2012