banner-big
Grigore Fati:” La începutul unei astfel de activități se face pescuit de control cu profesioniști”
comuna-apahidagrigore-fati.jpg
Data: 2015-05-16

După cum ați putut citi în articolul publicat ieri, azi pe lacul VI din din Câmpenești, Primăria comunei Apahida a organizat o partidă de pescuit ”de control”, având ca invitați pescari sportivi profesioniști.

Reacțiile locuitorilor comunei Apahida nu au întârziat să apară, astfel pe Facebook numeroși localnici și-au exprimat regretul că sesiunea de pescuit organizată azi s-a făcut într-un mediu atât de restrâns, fără a fi invitați și pescarii din Apahida. 

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati ne-a contactat telefonic azi pentru a ne invita să-i cunoaștem pe celebrii pescari care au avut privilegiu să fie primii care pescuiesc pe acest lac și pentru a face unele precizări privitor la această acțiune.

I-am comunicat că azi NU vom fi prezenți,  din solidaritate cu ceilalți locuitori care nici ei nu au fost invitați, dar vom participa  la sesiunea de pescuit dedicată locuitorilor comunei Apahida. 

Primarul comunei Apahida a ținut să facă următoarele precizări:

La început de oricărei astfel de activități pe un lac se face un pescuit de control, cu pescari profesioniști, nu pilele primarului. Care vin cu fișe, cu tot, să monitorizeze cât se prinde, ce mărimi, în cât timp, ș.a.m.d. Ei stau 24 ore iar toate informațiile se pun pe forumuri, le distribuie într ei, între pescarii profesioniști. Pescarii sportivi sunt cei care prind peștele îl pupă și îi dau drumul. 

Pescuitul de control este o regulă a lor. Sunt prezenți pescari sportivi de la asociație, pescari care au luat locul 4 în Thailanda la un Campionat mondial, medaliați cu bronz la nivel național, din Mureș, Bistrița, etc. 

Pe pontoanele libere le-am dat voie și celorlați care au venit să pescuiască cu aceași regulă catch and release, adică prinde și eliberează. 

- a declarat telefonic Primarul comunei Apahida, Grigore Fati. 

De asemenea la finalul conversației edilul local i-a invitat la pescuit și pe ”cel care vrea să dea cu carbid”,”pe cel care vrea să dea cu praștia” și ”pe cel care face  84-0 la baschet”, aluzie la persoanele care au comentat la articolul precedent. 

Îi mulțumim primarului comunei pentru că a uzat de dreptul la replică, așteptăm reacții și cu privire la articolele despre degradarea Parcul Central și Locurile de joacă, de asemenea încă nu am aflat părerea dânsul referitoare la respingerea din fașă a proiectelor de finanțare pentru cluburile Scorpion Taekwondo și For You Apahida. 

Mâine se dă ”dezlegarea” la pește, numai pentru pescarii profesioniști
comuna-apahidapescuit.jpg
Data: 2015-05-15

Primăria comunei Apahida organizează mâine începând cu ora 8 o sesiune de pescuit pentru pescarii profesioniști pe lacul 5, lacul amenajat cu pontoane și popular recent cu pești mari. Invitațiile pentru această sesiune inaugurală au fost făcute de către Primărie. 

Nerăbdătorii pescari din Apahida mai au de așteptat până vor primii ”dezlegarea” la peștele din lacul 5. Deocamdată pescuiesc doar cei selectați de către primarul comunei Apahida, Grigore Fati. 

Site-ul de casă al Primăriei ne anunță că în următoarea sămbătă se va pescui tot pe bază de invitații VIP de acestă dată, consilierii locali ai comunei Apahida vor avea privilegiul de încerca balta. 

Parcurile și locurile de joacă din Apahida arată ca după bombardament
comuna-apahida11273870_888148944589829_1169561649_n.jpg
Data: 2015-05-14

În Parcul Mare din spatele sălii de sport a Grupului Școlar Ștefan Pascu din Apahida există un loc de joacă pentru copii care a fost abandonat complet de autoritățile locale. Deși primarul Grigore Fati a fost informat de faptul că aparatele de joacă pentru copii sunt stricate și le pot pune viața în pericol micuților care se joacă în zonă, nimeni de la Primăria Apahida nu a mișcat un deget pentru a rezolva situația.

Bugetul comunei Apahida este unul dintre cele mai mari din județul Cluj, fiind al doilea ca ordin de mărime, după comuna Florești. Cu toate acestea investițiile în parcuri și locuri de joacă pentru copii, lipsesc sau unde există au fost lăsate în uitare.

De exemplu la locul de joacă pentru copii din Parcul Mare, mai multe tobogane sunt rupte sau sunt prost montate astfel încât micuții aterizează direct pe pământ. ”Oare când au montat aceste tobogane nu s-au gândit să le înalțe un pic pentru ca cei care le folosesc, copiii mici, să nu se rănească la fund atunci când le folosesc”, spune o mămică care merge des cu copilul ei prin parc.

Foarte multe dintre aparatele de joacă pentru copii sunt rupte de-a dreptul și au devenit inutilizabile, exemple fiind foarte multe și se pot vedea în fotografii.

Mai mult, peste toate aceste neajunsuri, Parcul Mare din centrul comunei a fost abandonat și de cei care ar trebui să facă curățenie. Iarba a ajuns la înălțimea de jumătate de metru iar peste tot doar coji de semințe aruncate pe jos, cel mai probabil de tinerii care după orele serii iau cu ”asalt” parcul. În zonă, după căderea serii nu patrulează picior de polițist de la Postul de Poliție al comunei Apahida. Polițiștii locali plătiți din banii publici lipsesc și ei cu desăvârșire din zona.

Localitatea Apahida duce o criză acută de locuri de joacă pentru copii. Vreme de câteva zile, locul de joacă de la grădiniță a fost închis din ordinul directorului acestei instituții, cu aprobarea conducerii primăriei, motivul fiind faptul că de 1 Mai, mai mulți tineri s-au distrat în zonă și au produs o mizerie de nedescris. Dincolo de aceste neajunsuri care pot fi rezolvate doar printr-o mobilizare mai serioasă a polițiștilor, parcul de la grădinița din centrul localității pare și el abandonat. ”Aparatele joacă pentru copii sunt ruginite. Oare la Primăria Apahida nu mai există o sumă de bani pentru a cumpăra vopsea și pentru a vopsi aparatele de joacă pentru copii mare parte din ele ruginite”, spune o altă mămică care merge des cu copilul ei în parcul din zonă.

Apahida.ro așteaptă un punct de vedere oficial al primarului Grigore Fati, referitor la cele două aspecte semnalate dar și cu privire la investițiile viitoare legate de construcția de alte locuri de joacă pentru copii din sat.

Apahidenii băștinași făcuți ”câcăcioși, sărăntoci, zgârciți și răi”
comuna-apahidarod.jpg
Data: 2015-05-14

O asistentă medicală mutată în Apahida și-a exprimat părerea extrem de critică  despre apahidenii băștinași comentând acid la unul dintre articolele puclicate de apahida.ro. Femeie i-a replicat unui localinic care a acuzat ”viniturile” de haosul urbanizării acestei comune, cu referire la construcția de ansambluri imobiliare la voia întâmplării. 

”...daca nu veneau viniticii murea-ti in saracie , cu casele voastre din zgura si cirpici si mizeria in curti pina in virful casei taranii astia sint niste cacaciosi sarantoci ,zgirciti si rai , daca nu veneau viniticii sa va faca comuna frumoasa era vai si amar de voi nu mai comenta ,te-ai dus si tu in cluj sa zici ca esti donm saraca padure si mai ai si calculator sa scrii prostii, saracul de tine.” - a comentat Rodica P.

Localnicul atacat în acest dialog a replicat ironic:

  Adevarul e ca numai case de zgura sunt prin apahida doamna Rodica P.; ce sa zic . Ca sunt destul de "rai " asta se stie de mult . Este un defect sau o calitate depinde cum o privesti

În discuție au intervenit și alți localnici lezați de cuvintele jignitoare ale femeii, care au ținut să demonteze afermațiile acesteia într-un mod mai mult sau mai puțin elegant. 

 

Concurs de biciclete: Sănătate pe două roți
comuna-apahidasanatate.jpg
Data: 2015-05-14

Grădiniţa Apahida vă invită, în data de 20 mai, ora 10.00, la ediţia a doua a concursului de biciclete“SĂNĂTATE PE 2 ROŢI”. Prin această competiţie la care s-a înscris un număr impresionant de concurenţi, dorim să promovăm un stil de viaţă sănătos în rândul celor mici. Astfel, ei vor fi un exemplu pentru adulţi.

La start vor fi prezenţi 90 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, din cinci grupe (mijocii şi mari). Competiţia va începe în faţa Grădiniţei Apahida, de pe strada Libertăţii şi cuprinde două categorii:

- 4-5 ani (35 de concurenţi)

- 5-6 ani (55 de concurenţi)

Festivitatea de premiere va avea loc în faţa Casei de Cultură Apahida, dupa încheierea concursului.

Vă aşteptăm cu drag!

Pentru detalii suplimentare, ne puteţi contacta la numerele de telefon:

SPONSORI:

- CENTRUL STOMATOLOGIC SBDENTAL – DR. SIMONA BENE;

- E VAN WIJK – LOGISTIC;

- SC SOCOT;

- SC SET-MOB SRL

PARTENERI:

- PRIMARIA APAHIDA;

- LICEUL TEHNOLOGIC “STEFAN PASCU” APAHIDA

 Vă aşteptăm cu drag!

Firmele din Apahida caută cu disperare personal
comuna-apahidaapahida-locuri-de-munca.jpg
Data: 2015-05-13

Criza locurilor de muncă se pare că a luat sfârșit, multe firme din Apahida fiind în cautare de personal de câteva luni de zile. Pe site-ul nostru  în secțiunea anunturi mai multe firme care activează pe raza comunei noastre postează cu regularitate anunțuri de angajare. Atât firmele mari precum RottaPrint, Norstal, Beninstal, cât și firmele mici nu reușesc să găsească oameni din Apahida dispuși să muncească. 

În Apahida sunt următoarele posturi libere:

 • Tehnician Telecomunicatii - NTELECOM - 0752488418
 • Spălător Auto Apahida - 0740058497
 • Spălător Auto Sânnicoara - Spălătoria ”La Turcu” Sânnicoara - 0757335834
 • Macaragiu pod rulant - NORSTAL - 0722375834
 • Operator debitare masina cu oxigaz si plasma - NORSTAL - 0722375834
 • Ajutor bucătar  - Restaurant Câmpenesti 0746056800
 • Responsabil întretinere utilaj - Carmangerie Sanncoara -0264414981
 • Muncitori necalificati - Beninstal - 074871018
 • Soferi Profesionisti - Beninstal - 0748710018
 • Operatori utilaj foraj - Beninstal - 0748710018
 • Coafeza/Frizer - Salon Apahida -0740175424
 • Muncitori in fabrica - Carmangerie Sannicoara - 0264414981
 • Operatori utilaj productie - RottaPrint - 0726368641
 • Femeie de servici - Rotta Print - 0726368641

Nu uitati pe site-ul apahida.ro în sectiunea anunturi puteti adauga anunturi gratuite, iar acestea vor fi publicate GRATUIT și in Jurnalul de Apahida.

Atentie se ia curentul în Apahida!
comuna-apahidaelectrica.jpg
Data: 2015-05-09

Electrica distribtie Transilvania Nord anuntă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 15 mai 2015, între orele 9 - 16, pe strada Libertății din Apahida numerele 1-21. 

Electrica anuntă că întreruperea are loc datorită lucrărilor de remediere a unor puncte slabe a respectivei rețele în contextul îmbunătățirii serviciilor furnizate către consumatori. 

S-a terminat ”combustibilul” la planor si a aterizat fortat!
comuna-apahidaplanor.jpg
Data: 2015-05-08

In jurul orei 16, un apel la 112 anunta faptul ca pe un camp de langa centura ocolitoare a orasului Gherla a cazut un avion de mici dimensiuni. La fata locului au fost trimise de urgenta doua ambulante, una de la Gherla si un echipaj SMURD de la Dej, dar si o autospeciala de descarcerare a pompierilor din Dej. Ajunse acolo, echipajele de interventie au consatat faptul ca este vorba de un planor, a carui pilot a aterizat fortat pe camp, din cauza curentilor de aer inadecvati zborului. Pilotul in varsta de 24 de ani este din Cluj-Napoca si a pornit cu planorul de la Someseni, urmand ca dupa un zbor deasupra orasului Gherla sa se intoarca. Curentii de aer insa au fost mult prea slabi la Gherla si acesta s-a vazut nevoit a ateriza fortat intr-un lan de grau. Acesta piloteaza astfel de avioane de aproximativ cinci ani de zile, iar din cate le-a declarat politistilor, nu este pentru prima data cand aterizeaza fortat in camp, fiind o procedura normala pentru zborul cu planorul. Aparatul de zbor a fost incarcat pe un trailer de la clubul caruia ii apartine si a fost transportat la Cluj-Napoca Deatalii pe www.dejeanul.ro

Se întâmplă în Apahida: Un agent economic deținea alcool contrafăcut
comuna-apahidaalcool_0.jpg
Data: 2015-05-05

În  urma  unui  control  de  specialitate,  poliţiştii  clujeni  au  descoperit  şi ridicat alcool deţinut ilicit de un agent economic din Apahida. Nu  vă  puneţi  în  pericol  sănătatea! Poliţia  vă  recomandă  să  cumpăraţi băuturi alcoolice numai din locuri autorizate! Poliţiştii  de  investigare  a  criminalităţii  economice  din  cadrul  Inspectoratului  de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile.

S-a  efectuat  un  control  de  specialitate  la  o  societate  comercială  cu  sediul  înlocalitatea  Apahida,  care  are  ca  obiect  principal  de  activitate  producerea  şi comercializarea băuturilor alcoolice. În  urma  verificărilor,  s-a  stabilit  ca  agentul  economic  deţinea  şi  oferea  spre comercializare băuturi alcoolice, fără a deţine documente de provenienţă.

Administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional în baza Legii 12/1990,iar circa 50 de sticle de băutură au fost ridicate în vederea confiscării.

Nu vă puneţi în pericol sănătatea! Cumpăraţi alcool din locurineautorizate! Alcoolul metilic este un lichid incolor, volatil şi cu un miros asemănător alcoolului etilic, foarte toxic pentru organism. Acesta poate cauza orbirea sau chiar decesul,efectele sale instalându-se în doar câteva ore. Doza fatală este cuprinsă între 100şi 125 de mililitri.

Doua BMW-uri s-au ciocnit si au rupt gardul si poarta unei case VIDEO
comuna-apahidaeco.jpg
Data: 2015-05-05

Un accident rutier a avut loc, astazi, in jurul orei 13 in localitatea Jucu, pe DN1C. Soferul unui autoturism BMW nu s-a asigurat cand a iesit de pe un drum secundar pe drumul national si a fost lovit in plin de o soferita din Gherla care circula regulamentar.

In urma impactului masina condusa de gherleanca a distrus gardul unei case, iar celalalt autoturism s-a oprit in poarta aceleasi case. Soferita din Gherla a ramas incarcerata, insa nu a suferit rani grave. In schimb, in cealalta masina o femeie a fost transportata la spital pentru investigatii suplimentare.

Mai multe detalii pe www.dejeanul.ro

Racordarea rețelelor electrice: Ultimul episod?
comuna-apahidaproiect-blur.jpg
Data: 2015-05-04

Cel mai controversat subiect al începutului de an a fost fără doar și poate conectarea rețelelor electrice noi, construite din bani publici la rețeaua electrică existentă. Prin aceasta se va realiza racordarea la energia electrică a zeci de locuințe noi, construite în zone cu terenuri acordate prin legea 15, în marea majoritate. 

 

Vă reamintim că la ultima ședință de Consiliu local a fost invitat directorul general al societății Electrica Nord care a subliniat că Electrica nu este deloc interesată să închirieze respectivele rețele și că varianta aceasta este exclusă de către furnizorul de electricitate. Propunerea de vânzare a respectivelor rețele una inedită, după cum a recunoscut și șeful Electrică, urma a fi supusă spre aprobare în fața Consiliului de Administraţie însă acceptarea acestei nu era sigură, întrucât ar fi fost pentru prima dată când pe masa membrilor de conducere a companiei ar fi apărut această variantă. Cea mai rapidă metodă de conectare a rețelelor este comodatul a indicat și reprezentantul gigantului din energie. 

 

Proiectul de hotărâre ce prevedea vânzarea rețelelor a fost respins după ce consilierii PNL au decis să se abțină motivând că nu doresc înstrăinarea patrimoniului comunei, cu alte cuvinte nu doresc pierderea proprietății asupra respectivelor rețele. 

 

În cadrul ședinței consilierii PNL s-au angajat ca pentru ședința aferentă lunii mai să inițieze un proiect de hotărâre care să prevadă predarea în comodat a rețelelor respective către societatea Electrică. Directorul Merdan a dat asigurări că după adoptarea acestei hotărâri va trece maxim două luni până la conectarea efectivă a rețelelor la rețeaua de electricitate. 

 

Proiectul de hotărâre inițiat de consilierii Călin Păcurar, Cristian Baciu, Nicolae Felecan, Ligia Pop, Vasile Fărcaș, Vălean Răchișan,Alexandru Fabian și Dumitru Sabo a fost depus la registratură Primăriei Apahida și în mod normal ar trebui să apară pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de Consiliu local care se va desfășura cel mai probabil la mijlocul acestei luni. 

 

Cei care așteaptă de atâta vreme să beneficieze de curent electric se vor bucura cel mai mult că în sfârșit ”filmul serial” al predării acestor rețele către furnizorul de electricitate a ajuns la ultimul episod... Sau nu?

Tânăr de 21 de ani, lovit cu bâta în cap de nişte vecini invidioşi
comuna-apahidaapahida.jpg
Data: 2015-05-04

Radu C., un bărbat de 21 de ani originar din comuna Apahida, însă stabilit în comuna învecinată, Jucu, împreună cu familia, este un tânăr fără prea multă şcoală. Ai lui deţin multe animale, iar tatăl, ciobanul comunei Apahida, a preferat să-l pregătească pe tânăr doar pentru munca la ciurdă, bănoasă şi profitabilă, decât pentru alte activităţi.

Vineri, 1 mai, Radu se afla pe păşunea-proprietate a familiei când un cal nărăvaş de-al lor a evadat dintr-un ţarc, ajungând pe un deal din Apahida, printre casele oamenilor, fără însă să strice ceva sau să calce culturile. "Când încercam să-l prind, numa` mă trezesc lângă mine cu unul Vali, înarmat cu un par, care mă loveşte cu el în frunte. Am leşinat. Nişte prieteni, care se aflau la o anumită distanţă de noi, au sunat de urgenţă la 112, după care au venit să vadă ce mi s-a întâmplat. Între timp, agresorul şi-a chemat şi el, la faţa locului, toată familia şi a fost cât pe ce să înceapă o bătaie între prietenii mei şi aceştia", arată Radu.

Tânărul a fost transportat de urgenţă la U.P.U. Cluj-Napoca, unde medicii i-au acordat primul ajutor, trimiţându-l apoi cu salvarea pentru investigaţii complete la Clinica de Neurochirurgie.

Întors acasă, tânărul a făcut plângere împotriva agresorului la postul de poliţie din Apahida. "M-am adresat poliţiei pentru că nu-mi trebuie bani sau alte despăgubiri, ci doresc să-l văd pe omul ăsta în puşcărie", declară indignat tânărul. Intervine şi mama lui, Simona: "Nu-i mai las pe cei care l-au bătut aşa de tare pe Radu. Am mai avut conflicte cu ei, că-s invidioşi pe noi şi tot timpul îşi ţin caii în faţa stânei noastre, ca s-o blocheze şi să se facă stăpâni pe zonă. Acum nu-i mai iertăm şi mergem până la capăt".

Citește detalii pe www.ziuadecj.ro

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 » 

www.apahida.ro 2012