banner-big
Cum a ajuns Castelul Banffy cel mai cunoscut castel din tara
comuna-apahidaelectric.jpg
Data: 2014-06-22

Bontida era o comuna oarecare e a judetului Cluj pâna anul trecut. Comuna aflata la 30 km de Cluj si 17 km de Gherla nu spera ca mostenirea lasata de familia Banffy sa îi aduca atâta notorietate. Desi castelul Banffy era în paragina, iar restaurarea mergea foarte greu, evenimentele organizate în jurul catelului Banffy aveau sa faca din localitatea clujeana un reper pe harta marilor concerte ale Europei.

Totul a început în toamna anului 2012 când în în curtea castelul Banffy s-a organizat primul concert cu ocazia Zilelor castelului Banffy, eveniment realizat cu scopul de a strânge donatii pentru restaurarea acestei atractii turistice. Concertul a fost unic asta si pentru ca pe scena de la Bontida a cântat o legenda vie a rockului românesc, trupa IRIS.  A fost ultimul concert cu Cristi Minculescu solist vocal al formatiei Iris. Formatia Iris a intrat din acel moment într-un colț de umbra pe scena evenimentelor muzicale din România. A "murit" Irisul dar a ”înviat” Castelul. 

Concertul Iris de la Bontida a fost cu siguranta ideea de la care s-a ajuns la Electric Castle. Dupa aproximativ 10 luni de la concertul Iris, la Bontida castelul Banffy prindea viata din nou, de aceasta data pe alte ritmuri muzicale. Muzica electronica si-a gasit casa buna la Bontida. Organizatorii au reusit sa adune în cele trei zile de concerte peste 45.000 de oameni, care au plecat spre caselor încântati de prima editie Electric Castle. 

Vestea festivalului de la castel a ajuns departe. Organizatorii si-au facut bine temele si au reusit sa impresioneze publicul prezent înca de la prima editie. De asemenea mediatizarea festivalului a fost foarte bine facuta. Dupa editia 2013, organizatorii au promis o a doua editie mai variata si care avea sa se desfasoare pe parcursul a patru zile.

Aceeasi organizare ca la carte s-a remarcat si în acest an. Electric Castle 2014 s-a bucurat de o medie de peste 20.000 de spectatori pe zi, ceea ce înseamna 80.000 de oameni în cele 4 zile de concert. Pentru 4 zile, Bontida a devenit cea mai populata comuna a judetului Cluj, daca tinem seama ca o parte dintre cei prezenti au fost cazati în locul de campare amenajat în apropierea castelului.

Câstig pentru organizatori. În 2013 parea o nebunie sa organizezi un festival la care biletul zilnic sa fie de 100 lei, undeva la 30 km de centrul Clujului. Însa organizatorii au mizat pe altceva. Playlistul i-a cucerit pe iubitorii muzicii electronice. Formatii si DJ grei precum Morcheeba, Pendulum, James Zabiela, Dub Pistols, Die Antwoord, Bonobo, Dub FX, Thievery Corporation sau Dj Fesh au urca pe scena de la Bontida. Nu au lipsit nici Suie Paparude, Subcarpatii sau Shiver, formatii si dj romani care se remarca prin pastrarea originalitatii. Daca facem un calcul în acest an s-au încasat peste 1.000.000 de euro (s-au vandut minim 45.000 de bilete 100lei/buc). La aceasta suma s-au adunat banii veniti de la institutii publice si banii proveniti din închirierea spațiilor pentru barurile si restaurantele care au deservit participantii. Nu e de mirare ca au aparut deja zvonuri ca Electric Castle s-ar putea organiza si la Timisoara, Iasi si Bucuresti.

Câstig pentru Bontida. Cei care au fost prezenti pot confirma, comerciantii din Bontida dar si ceilalti localnici au profitat de fluxul de turisti veniti pentru festivalul Electric Castle. Magazinele din centrul comunei au vândut în cele patru zile cât pentru un an întreg, preturile mai mici facându-i pe turisti sa cumpere din afara locatiei. De asemenea zeci de terase au fost amenajate pe terenurile din preajma castelului. În plus, pentru ca locurile de campare au fost limitate, sute de tineri au fost nevoiti sa-si gaseasca cazare la oamenii din sat, care aveau pregatite la porti afise cu CAZARE ieftina!.

Concluzia pe care o poti trage e ca si în România poti organiza un eveniment muzical pe bani, daca îti faci bine temele. Cei care s-au ocupat de organizare la Electric Castle merita laudele si respectul tuturor. Ar putea oferi lectii multor impresari si creatori de evenimente din România. Asteptam Electric Castel 2015.

Cosm-Fan la Electric Castle
comuna-apahidacosm.jpg
Data: 2014-06-22

Unul dintre cei mai mari procesatori de carne din Transilvania îsi desfasoara activitatea pe raza comunei Apahida. Cosm-Fan si-a început activitatea în anul 1994 si s-a dezvoltat cu timpul prin forte proprii, dar si cu ajutorul unui proiect SAPARD implementat în anul 2008. Acest proiect i-a adus o fabrica noua, echipata cu tehnologie moderna. Cu aceasta fabrica noua Cosm-Fan a reusit sa mareasca productia zilnica de mezeluri, fapt ce a determinat înmultirea magazinelor proprii Cosm-Fan de pe teritoriu municipiului si judetului Cluj.

Familia Moldovan a stiut nu doar sa produca mezeluri de calitate, ci si sa îsi vânda si promoveze produsele pe piata clujeana. Cosm-Fan si-a dezvoltat peste 20 de magazine proprii în care se vând mezelurile produse la Sannicoara. 

Desi afacerea mergea bine, în urma cu aproximativ un an conducatorii acestei societati au facut o mutare necesara pentru viitorul companiei. Schimbarea brandului în Moldovan Carmangerie Sannicoara. Originea produsului este evidentiata în denumirea marcii, iar acest lucru este mai usor de retinut pentru consumatori. Noua imagine a produselor de Sannicoara, mai moderna si mai îngrijita a impus o modernizare a magazinelor de prezentare. Momentan  sunt doua magazine noi de prezentare în Cluj Napoca, însa dezvoltarea firmei sub nou brand continua. 

Administratorii firmei nu au neglijat nici prezenta la diferite târguri de profil din tara si din Europa, prezentându-se de fiecare data cu mezelurile facute dupa retete traditionale în fabrica de la Sannicoara.

De-a lungul anilor Cosm-Fan a participat la zeci, probabil sute de festivaluri din tara cu diverse produse la gratar, pregatite pentru cei prezenti. Fie ca fost vorba de Zilele Berii, Zilele Clujului, Zilele oraselor Gherla, Dej etc, Cosm-Fan a tinut sa fie acolo! Cosm-Fan a fost în acest an si la Electric Castle unde standul cu preparate la gratar de Sannicoara a functionat pe toata durata celui mai mare festival de muzica din România.

Povestea Cosm Fan este o poveste de succes a unei afaceri de familie, care a stiut când, unde si cum sa investeasca pentru ca produsele lor sa fie vândute si promovate cel mai bine.

 

 

Forțați să arunce 6000 de litri de lapte pe zi
comuna-apahidavaca.jpg
Data: 2014-06-20
Crescătorii de bovine din judeţul Cluj afiliați la Cooperativa "Someș - Arieș” sunt nemulțumiți de decizia Friesland România de a reduce cantitatea de lapte achiziționată de la aceștia de la 36.000 de litri zilnic, la 30.000 litri. Compania olandeză care a achiziționat principalul procesator de produse lactate din Transilvania(Napolact) îi obligă astfel pe membrii acestei asociații să renunțe 17% din producția de lapte. Deși au încercat să găsească un client pentru laptele refuzat de Friesland, fermierii clujeni nu au găsit nici o soluție. Și Albalactul le-a închis ușa în față fermierilor clujeni. Crescătorii de bovine sunt nevoiți zilnic să arunce 6000 de litri de lapte întrucât nu are nimeni nevoie de acesta.

Problemele fermierilor nu se opresc aici. Ei sunt foarte îngrijorați și cu privire la colaborarea de lungă durată cu Friesland România, care se pare ar dori să sisteze achiziția de lapte de la crescătorii clujeni și să colaboreze cu o altă firmă olandeză care se dezvoltă în Transilvania și care furnizează la ora actuală 48.000 de litri de lapte zilnic. Asocierea într-o Cooperativă nu a fost suficientă în acest caz, iar salvarea fermierilor ar putea venii de la Ministerul Agriculturii, singurul capabil să negocieze condiţii mai bune de desfacere pentru aceste cooperative agricole din România.

Amenințarea e cu atât mai mare cu cât pentru mulți dintre membrii acestei Cooperative, creşterea bovinelor reprezintă singura sursă de venit pentru întreaga familie. În această Cooperativă sunt înscriși și câteva zeci de crescători de bovine din Apahida, iar  unul dintre ei ne-a furnizat aceste informatii.

Să sperăm că până la urmă cei acreditați să poarte negocieri cu Friesland România vor reuși să protejeze familiile acestor fermieri clujeni și meşteşugul acestora moștenit din generaţie în generație.
Festivitatea de incheiere a anului scolar 2013-2014 la Apahida
comuna-apahidasfarsitul-anului.jpg
Data: 2014-06-20

Curtea școlii s-a umplut azi de copii iși părinții  prezenți la festivitatea de încheiere a anului școlar 2013-2014. Festivitatea de premiere a stârnit ca de obicei emoții atât in rândul copiilor, dar și în rândul părinților. Startul evenimentului s-a dat în jurul orei 9, iar primii premianți au fost elevii care s-au remarcat la diverse competiții județene, naționale sau internaționale, dar și la diverse olimpiade. După premierea acestora a venit rândul premiilor pe clase, unde fiecare clasă și-a desemnat fruntașii. 

Elevii au primit pe lângă diplome și tradiționalele premii constând în  cărți de lectură. De asemenea Directorul Licelui Tehnologic "Ștefan Pascu”, doamna profesoara Aurora Florian le-a promis tuturor premianților că vor primii o excursie la Budapesta în această toamna. Dânsa suține ca a reușit să găsească sponsori pentru realizarea acestei excursii și că sunt 90% șanse ca acest obiectiv să se concretizeze. 

De asemenea în discursul său i-a invitat pe elevii mai mari și mai mici să prindă dragoste de matematică o materie foarte importantă pe care mulți elevi o neglijează. 

Anul școlar se incheie, încep examenele pentru absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a. Le dorim mult succes elevilor din Apahida care sunt înscriși în acest an la examenele de Bacalaureat și la Evaluarea Națională. 

 

 

Începe a doua ediție a festivalului Electric Castle - VIDEO
comuna-apahidaElectricCastle_poster_48x68_antwoord-372x225.jpg
Data: 2014-06-19

ELECTRIC CASTLE este primul festival din Romania care a mutat muzica electronică și concertele live pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel. Festivalul se desfășoară la castelul Banffy din Bonțida. În acest an are loc a doua ediție de Electric Castle. De azi și până Duminică noaptea vor urca pe scenă peste o sută de artiști din toată Europa și nu numai.

Anul trecut au participat peste 32.000 de persoane la acest festival care a fost apreciat inca de la prima editie pentru organizarea exemplara. Anul acesta organizatorii se asteapta la un numar si mai mare de participanti. 

Biletele zilnice costa 100 lei, abonamentul pentru 4 zile costa in aceatsa perioada 250 lei. 

After Movie 2013

Fără apă la duș, în centrul comunei Apahida
comuna-apahidaavram-iancu.jpg
Data: 2014-06-18
"Avem astfalt, dar nu avem apă să facem duș!" Câteva familii de pe strada Avram Iancu se plâng de această problemă  veche, de mai bine de 10 de ani și nerezolvată încă. Presiunea apei este foarte slabă, iar apa abia curge la parter, la etaj oamenii au apă doar toamna, iarna și primăvara. Pe perioada verii, cand unii localnici obisnuiesc să-și irige gradinile cu apă provenită de la rețea, locuitorii de pe strada Avram Iancu,  care stau la etajele superioare sunt nevoiți să coboare la vecinii de jos pentru a se alimenta cu apă potabila.

Deși problema a fost prezentată și fostului primar, Ionel  Farcas, acesta nu a luat nici o măsură pentru a o remedia, ba mai mult a făcut și mai dificilă rezolvarea acesteia, prin asfaltarea străzii înainte de schimbarea  conductei de apă cu pricina. Oamenii s-au bucurat cu un ochi și au plâns cu celălalt, deoarece și-au dat seama că asfaltul le va îngreuna soluționarea problemei lor. De atunci au primit numeroase promisiuni din partea autoriților locale și din partea reprezentanților Regiei de Apă, însă problema a rămas nerezolvată.

Degeaba ai asfalt și fibra optică dacă nu ai apă potabilă!  Salvarea acestor oameni se află la 50 metri distanță, cam atâtia metri de conductă ar trebui înlocuită, pentru ca familiile de pe strada Avram Iancu să beneficieze de apă la robinet. E absurd ca o stradă din centrul comunei Apahida să nu beneficieze de apă curentă, indiferent la ce etaj stau aceste familii. Dacă locuiesc în mijlocul comunei Apahida trebuie se bucure de toate utilitățile acestei zone. E foarte trist că problema nu s-a rezolvat de atâția ani, deși acolo locuiesc acum mai multe familii tinere cu multi copii cu vârste cuprinse între 1-7 ani.

Contactat telefonic Primarul comunei Apahida, Grigore Fati ne-a declarat că a fost informat despre această problemă si a cerut Companiei de Apa ” Someș” o soluție. Această problema trebuie revolvata de Compania de Apa ”Somes”, ne-a declarat Primarul comunei Apahida. 

Am solicitat și noi un punct de  vedere din partea  Companiei de Apa. Reprezentantul cu care am discutat ne-a comunicat ca problema ar putea fi si de la instalatia interioara a acestor case, care nu au fost proiectate de la inceput cu etaj, modificarile fiind efectuate ulterior.  În una din zilele urmatoare va fi trimisă o echipă care să masoare presiunea apei în conducta cu pricina și se va stabili ce pași trebuie făcuți pentru soluționarea acestei probleme. Sperăm că promisiunea celor de la Compania de Apa se va materializa si până la urma aceste familii să primească apa mult așteptată.
Nica a ramas fara cirese
comuna-apahidaciresica.jpg
Data: 2014-06-18

La nici o zi dupa ce am scris un articol despre comuna "Ciresica", politistii au confiscat 50 kg de cireste de la o persoana din Apahida. "Nica" in varianta moderna este o femeie de 48 de ani din Apahida. Ciresele au fost confiscate pentru ca nu s-au respectat prevederile Legii 12/1999 privind protejarea populatie impotriva comercializarii ilicitate de legume si fructe. Din fericire pentru vanzatorii de cirese din Apahida acest control s-a facut la Dezmir, daca acest control ar fi avut loc in Apahida, la toti comerciantii de la marginea soselei, cel mai probabil numarul confiscarilor era compus din doua cifre. 

La  data  de  17.06.2014,  poliţişti  de  investigare  a  fraudelor  din  cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat un control de amploare într-o piaţă din localitatea Dezmir. Acţiunea a vizat  prevenirea şi  sancţionarea ilegalităţilor  comise pe linia comercializării legumelor şi fructelor. Poliţiştii  au  sancţionat,  pentru  nerespectarea  prevederilor  Legii  12/1990 privind  protejarea  populaţiei  împotriva  unor  activităţi  comerciale  ilicite,  ofemeie de  48 de ani din comuna Apahida, care comercializa 50 kg de cireşe şi ofemeie de 41 de ani, din comuna Floreşti, care comercializa 170 kg de cartofi. Totodată, s-a aplicat o sancţiune contravenţională unui bărbat de 44 de ani, din comuna Apahida, care oferea spre vânzare 20 kg de cartofi şi 20 kg de roşii. Un alt bărbat a fost depistat în timp ce comercializa, în aceeaşi zonă, 90 kg de roşii, 60 kg de cartofi şi 40 kg de varză,  fără îndeplinirea condiţiilor legale. În total, poliţiştii de investigare a fraudelor au sanţionat 11 persoane şi au ridicat în vederea confiscării aproximativ 1.200 kg de legume şi fructe, în valoarede aproximativ 5.000 lei

Citeste si articolul "Bine ati venit in comuna Ciresica"

Poti sa-ti cumperi bilet pe M41 si prin SMS
comuna-apahidaapahida.jpg
Data: 2014-06-18

Clujenii vor putea plăti biletele pentru mijloacele de transport public, atât în oraș, cât și în zona metropolitană, începând de miercuri, prin intermediul unui SMS.

”De astazi biletul de autobuz are o alternativă, plata prin SMS. Cu alte cuvinte, daca nu ți-ai luat biletsau l-ați uitat acasă, printr-un simplu SMS, la numărul 7478 puteți achiziționa un bilet”, a declaratEmil Boc.

”Procurarea biletului prin SMS este un pas în față pentru proiectul de ticketing. Avantajele sunt că numai trebuie să umbli cu bani la tine, plata biletului se face pe factura de luna următoare și este multmai comod pentru călători”, a declarat Liviu Neag, directorul CTP Cluj.

Citeste mai mult pe www.stiridecluj.ro

Cat te costa un bilet pe M41?
Daca vrei sa calatoresti cu oricare cursa metropolitana M41,M42,M43 vei plati acelasi bilet. Sunt mai multe tipuri de bilete in functie de durata calatoriei.
Biletul de 40 min costa 0,9 euro + tva. Trimite SMS 7478 cu textul M40
Biletul de 60 min costa 1,35 euro + tva.Trimite SMS 7478 cu textul M60
Biletul de 80 de minute costa 1,8 euro + tva. Trimite SMS 7478 cu textul M80
Biletul pentru o zi intraga costa 4 euro+ tva.Trimite SMS 7478 cu textul MA
Persoanele care achizitioneaza aceste bilete pot calatori cu ele pe orice ruta metropolitana sau urbana.
Baciu peste Apahida si Floresti
comuna-apahidazilele-florestiului-2014.jpg
Data: 2014-06-18

Zilele comunei Floreşti se amână! În acest an Zilele Florestiului nu se vor mai ţine la sfârşitul lunii Iunie ca de obicei, ele au fost reprogramate în luna Septembrie. Primăria are şi o motivaţie pentru aceasta reprogramare: vremea nefavorabilă anunţată de meteorologi.

 

Având în vedere faptul că prognoza meteo prezice averse de ploaie și vreme capricioasă pentru sfârșiturile de săptămână de la finele lunii iunie și cum apoi începe perioada concediilor, nu dorim ca evenimentul să fie ratat de floreșteni. În aceste condiții s-a luat decizia ca anul acesta Zilele Floreștiului să se desfășoare în prima parte a lunii septembrie. Ca de obicei, evenimentul va fi un prilej de bucurie pentru toate vârstele  și  pentru  toate  gusturile.  Nu  vor  lipsi  momentele  artistice, zonele  special  amenajate  pentru  copii,  muzica  ușoară  și  populară, precum și multe, multe surprize.

 

- Primaria Floreşti

 

O altă comună învecinată municipiului Cluj-Napoca se pregăteşte din nou de un concert grandios. La Baciu vor cânta în acest an Compact şi Iris, iar evenimentul este organizat de un impresar angajat pentru acest eveniment. Bugetul aproximativ pentru acest an este de 100.000 lei. Anul trecut la Zilele comunei Baciu au fost invitaţi băieţii de la formaţia Voltaj. 

 

La Apahida situaţia este încă incertă, proiectul de finanţare a Zilelor comunei Apahida nu s-a mai votat la ultima şedinţă de Consiliu local. Discuţiile aprinse privind suma alocată pentru organizarea în acest an a Zilelor comunei Apahida nu au dus la găsirea unei soluţii. 

 

Speram că până la urmă se va găsi formula acceptată de toţi. 

 

Apahida merita să aibă o sărbătoare anuală!

For You Apahida, pentru copii si parinti
comuna-apahida4u.jpg
Data: 2014-06-17
Apahida întinereşte sub ochii noştri şi asta nu poate decât să ne bucure. Străzile comunei sunt împânzite de mămici ce-şi plimba bebeluşi în cărucioare, de tătici  ce-şi ajuta copii să facă primii paşi, de copii care se duc la grădiniţă sau la şcoală şi de adolescenţi care sunt mai mereu cu căştile în urechi. Apahida este o comună care are viitorul asigurat, din acest punct de vedere.

Planul de dezvoltare al acestei comune trebuie să ţină cont de această situaţie şi să le ofere copiilor şi părinţilor toate argumentele pentru a rămâne aici. Câţiva paşi au fost făcuţi; Creşa de la Câmpeneşti a fost deschisă, locurile de joacă existente au fost utilate cu echipamente noi, însă mai sunt multe de făcut. 

În acest articol vreau să vorbesc despre un aspect pozitiv, de care părinţii ar trebui să ţină cont. În comună noastră copiilor li se oferă şansa să-şi folosească energia (hyperenergia uneori) într-un mod util, copiii pot practica un anumit sport sau se pot înscrie la cursuri de dans.

Referindu-ne la sport, până acum, copiii aveau de ales între taekwondo şi fotbal, însă din Octombrie anul trecut copiii mai au o alternativă: baschetul. Baschetul este un sport de echipă foarte iubit mai ales în mediul urban, însă baschetul începe să îşi găsească adepţi şi în mediul rural. Profesorul Emil Cătană este cel care a pus bazele primului club de baschet din Apahida.

A.C.S. "For You" Apahida este clubul de baschet din Apahida la care activează în prezent peste 40 de copii, băieţi şi fete (20 de fete si 20 de baieti). De două ori pe săptămână, copiii se antrenează la Sala de Sport din Apahida. Fetele au antrenament Marţi şi Joi de la ora 18, iar băieţii de la ora 19. Copiii sunt încântaţi de acest sport, iar lucrul acesta se vede din modul în care se pregătesc la antrenamente. Pe lângă consum sănătos de energie, copiii socializează şi simt plăcerea de a face parte dintr-o echipă. De asemenea învaţă să fie disciplinaţi şi pot dezvolta calităţi care îi vor ajuta pe viitor. Deşi antrenamentele au diverse beneficii pentru personalitatea unui copil, aceasta au şi scopul de ai pregătii pe membrii echipei pentru jocurile oficiale din cadrul competiţiilor la care echipa participă.

 "For You" Apahida a participat la două competiţii de baschet: Cupa "For You: Cluj  unde s-a clasat pe locul al III-lea şi Cupa 1 Iunie Apahida. 

Pentru o mai bună omogenizare a echipei periodic se organizează cantonamente, în care cei mici pot vizita diverse locuri noi din ţară şi pot petrece mai mult timp împreună.

Dacă ai un copil cu vârsta între 7 şi 12 ani (băiat sau fată) şi doreşti să-l înscrii la baschet trebuie să ştii că taxa lunară este una rezonabilă şi anume 40 lei/lună. Dacă vrei mai multe informaţii referitoare la antrenamente şi cantonamente îl poţi suna pe antrenorul micilor baschetbalişti, domnul profesor Emil Cătană la numărul de telefon 0728 841 777. 

Este un lucru bun că se diversifica activităţile disponibile pentru cei mici în Apahida. Într-o lume obsedată de tehnologie e bine să le deschidem poarta celor mici spre sport, spre sănătate. Nu putem nega foloasele tehnologiei moderne, însă e bine să fim conştienţi de pericolele acesteia. Consum excesiv de internet şi jocuri dăunează grav sănătăţii copiilor. 
Tigli se pregateste pentru o noua gala MMA! - VIDEO
comuna-apahidamezztti-maris.jpg
Data: 2014-06-17

Şirul evenimentelor sportive importante pentru apahideni continuă! După Campionatul European de Box feminin, unde am fost alături de pugilista noastră Ioana Mera a urmat finala Cupei României la fotbal, disputata ieri şi câştigată de formaţia Somesul Apahida. După box şi fotbal urmează lupte.

 

Luptătorul din Apahida, Ciprian Maris se pregăteşte de o nouă Gală MMA. Tânărul sportiv  va participa la sfârşitul acestei săptămâni la Gala Contenders Norwich 7, care se va desfăşura în oraşul Norwich din estul Marii Britanii. Tigli îl va înfrunta pe Jack Mezzetti care a câştigat ultima gala disputată la Norwich în luna februarie.

 

    Este un adversar nou pentru mine, am văzut câteva înregistrări ale unor meciuri disputate de el.  Este un sportiv puternic, însă sunt încrezător în şansele mele. Cred că pot găsi calea spre victorie în faţa lui Mezzetti. Voi da totul pentru victorie.

 

    Ciprian Maris - pentru www.apahida.ro

Ii dorim mult succes!

Vezi video cu adversarul sportivului din Apahida:

Cupa e la noi! - VIDEO
comuna-apahidacupa.jpg
Data: 2014-06-16
Somesul Apahida a reuşit să câştige Cupa României! Meciul de azi s-a disputatde la ora 17:30 la Baza Sportivă "Ardealul" din Cluj Napoca.  Plaiul Iacobeni, echipa pe care Somesul a reuşit să o învingă în finală de azi a fost premiată înaintea meciului pentru Locul I în Liga a IV-a zona Cluj.

În tribunele stadionului din Someşeni s-au adunat 2, 3 sute de oameni, iubitori de fotbal. Mai mult de o treime dintre ei au fost suporteri ai echipei Somesul Apahida. O parte au venit cu microbuzul pus la dispoziţie de Primăria Apahida, iar o parte cu autoturismele proprii.

Meciul a început cu actiuni în terenul oaspeţilor, Somesul presând încă din primele minute. În primele zece minute, apahidenii au beneficiat de trei lovituri de colţ, dar niciunul dintre ele nu a adus vreo schimbare pe tabela de marcaj. 

În minutul 11 jucătorii din Iacobeni au fost cât pe ce să înscrie după o centrare căzută în careu la care nu a ajuns nici un jucător, mingea trecând foarte aproape de stâlpul din dreapta a porţii aparate de Marius Nicoară. Aceasta a fost singura ocazie din prima repriză a gazdelor de azi.

În minutul 23 Somesul a fost aproape de deschiderea scorului, după o lovitură liberă de la 18 metri executată excelent de Ciotlaus Dan. Portarul reuşeşte să respingă în faţă, iar Vasilas caută colţul scurt, însă nu reuşeşte să înscrie. 

În minutul 28 Pojar vede primul avertisment al meciului, pentru un fault făcut la mijlocul terenului. 8 Minute mai târziu Necula este şi el avertizat. 

În minutul 37 arbitrul meciului fluieră fault pentru Somesul Apahida la un contact în marginea dreaptă a carelui advers. Lovitură liberă este bătută de decarul Somesului, Ciotlaus Dan înalt în careu, iar Gravrus reia  în plasa din 6 metri. Apahida preia conducerea pe tabela de marcaj si presteaza  un joc consistent  in continuare. 

Până la pauză nu s-au mai înregistrat alte ocazii notabile astfel se intra la cabine cu avantajul unui gol pentru formaţia noastră. 

După pauză Somesul schimba partitură şi este mai atentă la faza de apărare,  prefarand un joc de posesie departe de propria poarta. 

În minutul 55 Plaiul Iacobeni reuşeşte să-şi creeze prima ocazia din a doua repriză, însă atacanţii rosalbastrilor au fost fără inspiraţie azi şi nu au reuşit să găsească golul. 

În minutul 60 Vasilas putea face 2-0, ratând din interiorul careului de 16 metri singur cu portarul advers. 

Din minutul 62 au început schimbările la ambele echipe. Antrenorii căutând soluţii pentru finalul meciului. 

Ultima fază notabilă s-a petrecut în minutul 88 când toată tribună canta "Să vină cupă, să vină cupa în Apahida" şi se părea că zarurile au fost aruncate. Jucătorul cu 14 de la Plaiul Iacobeni Ilea Horaţiu primeşte mingea în careul de 16 metri şi plasează un şut care loveşte stâlpul din stânga a porţii şi iese afară. Jucătorii şi suporterii Somesului răsuflă uşuraţi şi aşteaptă finalul de meci. Arbitrul a reuşit să îi enerveze atât pe suporterii, cât şi pe jucătorii Somesului, prelungind partida mai mult decât era necesar. 

Somesul a câştigat meritat partida de azi, iar jucătorii Plaiului Iacobeni au fost obligaţi să recunoască superioritatea apahidenilor în meciul de azi. De data asta nu am nominalizat pe nimeni la titlul de jucator al meciului, pentru ca intreaga echipa a reusit un joc bun. 

Jucătorii Somesului au fost premiaţi cu medalii, de către oficialii Agenţiei Judeţene de fotbal, iar căpitanul echipei Florin Pojar a avut onoarea de a ridica primul cupa deasupra capului!

În tribunele stadionului s-au aflat şi Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, dar şi câţiva consilieri locali, care au ţinut să fie alături de echipă la cel mai important meci al acestui sezon. 

Personal am fost încântat de jocul prestat azi de echipa noastră, de tinerii suporteri prezenţi în tribună, care au încurajat  echipă pe tot parcursul meciului şi de modul în care s-au bucurat jucătorii Somesului după meci. 
Primul 11 al Somesului Apahida in partida de azi:

33 - Marius Nicoara
5 - Raul Campean 
20 - Bogdan Chindris 
6 - Vasile Dascal 
19 - Ovidiu Bondor 
9 - Alin Vasilas
16 - Robert Necula 
10 - Dan Ciotlaus 
15 - Cristian Gavrus 
18 - Florin Pojar
2 - Trif Vasile

Rezerve:

14 - Serban Diudea 
3 - Alexandru Muresan 
17 - Marian Grebehisan 
11 - Marius Bobos
8 - Sergiu Kiraly
4 - Dan Cozma
7 - Bogdan Campean 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 » 

www.apahida.ro 2012