banner-big
Lacul VI populat din nou! A venit rândul ”balenelor” din producție proprie
comuna-apahidapesti campenesti1.jpg
Data: 2015-04-24

Lacul amenajat cu pontoane a fost populat din nou. După ce la începutul lunii Primăria a achiziționat aproximativ 3 tone de pește cu greutatea individuală de aproximativ 3 kg care au ajuns în acest lac, de această dată popularea s-a făcut cu pești producție proprie, pești crescuți pe alte lacuri din Câmpenești, care au fost acum recoltați și aduși în lacul cu ”balene”.

Pentrul lacul VI urmează să se stabilească o taxă de pescuit la viitoarea ședință de Consiliu local, care se va desfășura cel mai probabil la mijlocul lunii mai. Taxa ar putea fi de aproximativ 70-80 lei conform unor surse. 

Lucrari in Câmpenești: Indiferență sau prostie?+ Erata
comuna-apahidacampenesti-apahida.jpg
Data: 2015-04-24

Locuitorii Câmpeneștiului au trecut de la extaz și agonie după reluarea lucrărilor de pietruire a străzilor. Văzând utilajele trimise de Primăria Apahida, oamenii s-au bucurat că starea drumurilor va fi ameliorată, însă lucrările efectuate de angajații Primăriei le-au dat mai mult bătai de cap decât motive de satisfacție. 

Pana cand se tot ridica drumul acesta ? Voi cobori de la etaj direct in strada fara sa folosesc scarile. Cine se ocupa de asa ceva ar trebui sa vada si sa ia masuri . Cand am construit casa in 2008 eram la 75 cm deasupra drumului acum imi intra toata apa de pe drum in curte caci sunt sub nivelul drumului cu 50 cm. Chiar nu se poate face nimic ? ne-a scris un cititor.

Autogrederul Primăriei a îngropat mașinele parcate la marginea drumului, localnicii fiind nevoiți să de-a la lopată pentru a-și recupera mașinile. 

”Indiferență sau prostie” este statusul  postat pe Facebook de unul dintre cei afectați de lucrările de pietruire făcute de mântuire în Câmpenești, însoțiti de o fotografie edificatoare. 

Oamenii speră că Primăria va trimite un specialist la fața locului pentru a stabili un nivel decent de ridicare a drumului. 

Dacă și tu ai observat lucrări făcute ”românește” trimite-ne un mesaj la adresa stiri@apahida.ro, iar problema ta va ajunge cu siguranță la urechile celor în măsură să ți-o rezolve.

Citește Erata:

Sotia cititorului care ne-a semnalat incidentul ne-a contactat pentru a clarifica problema astfel: vinovatul pentru realizarea acestei lucrari nu este Primaria comunei Apahida ci angajatul autogrederului care a efectuat aceasta lucrare. 

”Daca dumneavoastra reprezentati o institutie, si dumneavoastra va asumati un risc nu inseamna ca institutia face acea gresala, corect?” ne-a întrebat dânsa. ... De asemenea, ea a solicitat stergerea articolului de pe site. 

Raspuns apahida.ro: Din respect pentru cititorii noștri nu vom șterge articolul publicat pe site-ul nostru, pentru că oferim de fiecare dată dreptul la replică oricărei părți implicate am decis să publicăm o erată cu modificările solicitate de dumneavoastră, de asemenea dacă reprezentanții Primăriei doresc un drept la replică pot oricând să trimită un email cu punctul dânșilor de vedere la stiri@apahida.ro. De fiecare data incercam sa obtinem un punct de vedere din partea părtilor implicate, însă din pacate, mai nou nu se mai raspunde la telefonul nostru.

Pozele folosite eu fost eliminate la cerere. 

Floreștiul ne dă lecții de administrație publică și la capitolul ”bani pentru sport”
comuna-apahidaprimaria-floresti.jpg
Data: 2015-04-24

Potrivit site-ului www.cluj24h.ro Consiliul local Florești a împărțit aproximativ 200.000 lei (două miliarde de lei vechi) cluburilor și asociațiilor sportive din comună. 

Acești bani au fost împărțiti între mai multe entități sportive după cum urmează:

Clubul Sportiv Hayashi Floreşti- 73.000 lei
Clubul Sportiv Unirea 1946 Floreşti- 71.000 lei
Clubul Sportiv de Orientare Dudu Floreşti-  3.500 lei
Asociaţia Sportivă Şcolară „Gheorghe Şincai” Floreşti- 15.000
Asociaţia Club Sportiv Floreşti- 5.000
Asociaţia Club Sportiv Transilvania Floreşti- 7.500 lei
Asociaţia Vântul Bradul 1970- 25.000

Autoritățele locale din Florești ar putea să le ofere consiliere în domeniul admnistrației locale celor din Apahida, care nu reușesc să găsească baza legală pentru finanțarea multor proiecte de interes public.

Așa cum ați putut citi în articolul publicat în urmă cu două zile, pentru acest an nu s-au alocat bani pentru sport, în bugetul local al comunei Apahida.  Cluburile care și-au pregătit proiecte pentru finanțare fiind refuzate de către Primărie. Citește articolul aici!

Un bărbat din Apahida a ajuns la Penitenciarul Gherla după o amplă acțiune a Poliției
comuna-apahidapuscarie.jpg
Data: 2015-04-23

La  data  de  22  aprilie  a.c.,  poliţiştii  de  investigaţii  criminale  din  cadrulInspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat pentru depistarea persoanelor penumele cărora au fost  emise mandate  naţionale  sau europene de arestare  ori  deexecutare  a  unor  pedepse  privative  de  libertate,  precum  şi  pentru  identificareapersoanelor care se sustrag urmării penale sau sunt dispărute.

În jurul orei 09:30, polițiștii au pus în executare un mandat emis pe numele unui bărbat,  de 35 de ani, din Apahida. Acesta a fost condamnat la 1 an şi 6 luni deînchisoare pentru pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei.

Condamnatul a fost încarcerat în Penitenciarul Gherla. Poliţiştii  clujeni  continuă  acţiunile  de  acest  gen  pentru  a  menţine  liniştea  şi siguranţa comunităţii clujene.

Experiment eșuat! S-a revenit la fostul orar
comuna-apahidactp-apahida.jpg
Data: 2015-04-23

În perioada 14-19 aprilie Compania de Transport Public a experimentat un program nou pentru linia M41 care s-a dovedit a fi ineficient. Prin urmare CTP a revenit la vechiul orar pe care îl puteți consulta aici.

Numeroasele modificări ale orarului autobuzului M41 au adus stârnit multe polemici pe rețelele de socializare, în general oamenii fiind derutați de frecvența modificărilor. 

 

Au epuizat banii pe ”clubul de casă” al Primăriei ?
comuna-apahidaprimaria-noua.jpg
Data: 2015-04-22

Primăria comunei Apahida a informat cluburile sportive care au depus proiecte pentru finanţare că nu sunt prevăzute fonduri pentru sport în bugetul pe anul 2015, prin urmare proiectele chiar dacă corespund cu regulamentul de finanţare nu vor fi introduse spre aprobare pe masa consilierilor locali. 

 

Au epuizat banii pe clubul Someșul Apahida?

 

În 2012, 2013 și chiar 2014 au existat mereu bani pentru cluburile sportive din Apahida, culmea ee că de fiecare dată Someșul Apahida, clubul condus de consilierul PSD, Ovidiu Buiga a primit  cele mai consistente finanțări. Pentru a descuraja cluburile fără sprijin politic să acceseze aceste fonduri a fost gândit un regulament în baza căruia să fie depuse proiectele. Interesant e că de această dată cluburile refuzate sunt Scorpion Taekwondo și For You Apahida, două cluburi conduse de oameni cu mai puțină influență în zona politicului. 

 

Cei mai medaliați sportivi ai comunei umiliți din nou

 

Cei mai dezavantajați sunt de departe cei mai medaliați sportivi ai comunei Apahida și anume sportivii clubului Scorpion Taekwondo Apahida. După despărțirea de clubul condus de consilierul Ovidiu Buiga, aceștia au trecut prin diverse încercări și piedici. Citește aici mai multe detalii. Este de departe cel mai medaliat club sportiv al comunei Apahida dar și SINGURUL care nu a beneficiat de sprijin financiar din partea Primăriei și Consiliului local. E revoltător modul în care autoritățile locale s-au comportat cu sportivii acestui club. După ce au reușit în sfârșit să vină cu un proiect eligibil pentru finanțare, Primăria le-a închis ușa în nas din nou, anunțându-i că nu sunt bani alocați pentru sport. 

 

For You Apahida un club transparent, însă ne agreat

 

Clubul condus de profesorul Emil Cătană, ”For You” Apahida a beneficiat anul trecut de un mic sprijin financiar cu care a reușit să-și promoveze imaginea investind în echipamente și mingi de baschet. Dând dovadă de transparență conducerea clubului a prezentat înainte de cerere toate documentele justificative pentru folosirea sumei primite de la Consiliu local, arătând că sunt și cluburi sportive care pot justifica banii primiți fără să le fie frică de socoteală cerută de consilierii locali. Cu toate acestea răspunsul pentru proiectul depus în acest an a fost același ca în cazul clubului Scorpion Taekwondo: ”nu sunt bani la buget”. 

 

De ce nu sunt bani pentru sport?

 

Este o întrebare pe care am încercat să o adresăm primarului comunei Apahida, Grigore Fati, din nefericire dânsul nu a răspuns la telefon, așa că o să încercăm să găsim o explicație plauzibilă. Așteptăm totuși un răspuns oficial din partea Primăriei, telefonic sau prin email.(la telefoanele noastre să răspunde la orice oră). 

 

Finanțarea clubului Someșul Apahida an de an și lipsa de transparență de care a dat dovadă conducerea acestui club au stârnit multe reacții negative din partea locuitorilor comunei Apahida. Nealocarea de sume pentru sport în acest an (electoral, mai sunt mai puțin de 12 luni până la alegerile locale) ar putea spăla din ”păcatele” adunate în ultimii ani pe tema sportului. 

 

Cetățenii ar putea fi tentați să vadă doar partea plină a paharului că în ultimul an nu s-au mai dat bani la cluburile sportive și că s-a oprit robinetul pentru finanțarea cluburilor. Percepția că orice sprijin financiar acordat cluburilor sportive este păgubos pentru bugetul local este greșită. 

 

Cele câteva sute de copii care fac sport în diverse ramuri trebuie sprijiniți, dacă cluburile sportive dau dovadă de seriozitate și transparență privind banii primiți, atunci sprijinul financiar se transformă în investiție! Investiție în campioni și mai presus de toate copii sănătoși. 

 

Așteptăm cu nerăbdare răspunsul Primăriei cu privire la acest subiect, în cazul în care acesta va apărea pe site-ul ”de casă” a Primăriei ne vom permite să facem o preluare de material, în premieră!

Țiganii din Sânnicoara lovesc din nou! Doi tineri din Apahida au fost scuipați pe autobuz
comuna-apahidaratuc-tiganca-sannicoara.jpg
Data: 2015-04-21

Doi tineri din Apahida au fost scuipați azi în timp ce călătoreau cu autobuzul M41 de către unul dintre țiganii din Sânnicoara. Țiganii au fost deranjați că nu pot trece cu bagajul purtat de femeia care îi insoțea (vezi foto). Așa că aceștia  și și-au făcut loc cu forța și au apelat la un comportament total lipsit de civilizație. 

Scena s-a întâmplat pe cursa de la ora 13:20 Cluj-Napoca - Apahida. Tinerii au suportat umilința și nu au avut curajul să reacționeze.

Incidentul face parte dintr-o serie de evenimente neplăcute create de acest grup de romi, în special pe mijloacele de transport în comun.Vezi un alt incident similar.

 

Neo-urbanismul, distrugerea comunei
comuna-apahidablocuri-apahida.jpg
Data: 2015-04-17

Posibil sa nu conteze asa de mult pentru unii, dar poate pentru altii, printre care si pentru mine e important. Cred ca observati stabilirea directiilor de dezvoltare cel putin a localitatii noastre, si ma refer aici în principal la constructii de blocuri si proiecte stradale fara sens, cum ar fi "reparatii" meschine si creari de santuri care mai nou o iau în sus, iar apa devenind statatoare e invadata de broaste care ne fac sa ne simtim ca în mlastina. 


Acum ca v-am adus la cunostinta proiectele stupide pe care primaria le manageriazã sa va aduc la cunostinta o noua problema care de vreo doi trei ani în coace e din ce în ce mai populara si ma refer la un alt aspect al urbanizari, blocurile. Am înteles ca tot mai multi tarani doresc sa se aproprie de oras spre o viata mai "buna" iar în numar mic dar considerabil cei de la oras se muta la periferii sa scape de stresul si aglomeratie urbana.Vreau sa aduc un lucru la cunostinta, toate aceste proiecte le gasitii numai si numai în Europa de Est si state non-civilizate,toate aceste proiecte au conotatii comuniste si nu are rost sa aduc la cunostinta proletari pe care Ceausescu i-a adus la oras distrugând mediul geografic, economic, politic, social si cultural care mai nou este distrus si în comunele de lânga orase.


Nu vreau sa intru în polemici,dar am o întrebare pentru politicienii locali(indiferent de partide)voi lucratii cu oameni care gândesc sau cu oamenii care au terminat si ei o scoala?! Am înteles, asta aduce profit la bugetul de stat, iar voi si toata clasa politica din tara, mari simpatizanti ai statismului, în loc sa sprijiniti clasa mijlocie si micile afaceri(care ar putea scoate chiar si tara din impas) va multumiti sa ne distrugeti "habitatul" si locurile pe care le îndragim în aceasta comuna, sa distrugeti dealurile, terenurile arabile si sa ne aruncati monstruozitati de cladiri în fata curtii ca sa aiba niste nenorociti vai de capul lor care ansfixiaza societatea acestei comuni unde sa locuiasca si sa va aduca bani din taxe. 


Neo-urbanism=Neo-comunism=Distrugerea comunei! 


Eu va cer urmatorul lucru, lasati comuna asta frumoasa, sa poata sa creasca în ea oameni frumosi si sa o umple cu locuinte decente  si frumoase, sa creeze suburbii occidentale(nu ca în Câmpenesti ca nici nu sti care e strada ca totul e dea indoaselea)sa împadureasca comuna, sa cultive terenurile, sa se bucure de aerul asta curat si de ambianta acestor locuri!
Nu veniti voi cu masina voastra de distrugere în masa si faceti voi frumos o calatorie pâna în Londra daca aveti atâtia bani pe seama oamenilor si vedeti cum arata acolo blocurile si veniti si aici si daca tot vreti sa continuati proiectul asta faceti-l macar sa nu arate ca o mahala(Blocurile de pe Pietroasa,Octavian Paler,etc).

Suntem demni, nu cerșim!
comuna-apahidaziar.jpg
Data: 2015-04-16

Pe ordinea de zi a ședinței de azi s-a aflat și proiectul de revocare a HCL 20 privind  parteneriatul dintre Consiliu local Apahida și Jurnalul de Apahida, datorită notei primite de la Prefectură privind modificarea încadrării acestei Hotărâri de Consiliu local sub o altă lege. 

 

Nu ne așteptam ca Primăria să pregătească deja un nou HCL pentru a respecta decizia Prefecturii! Știam că nu o vor face și asta s-a văzut din dezinteresul cu care reprezentanții Primăriei au tratat acest subiect. ”Nu știm cum să facem, vom vedea dacă vom găsi o soluție”.  Cu alte cuvinte Primăria a recunoscut că a greșit, dar nu a încercat să își repare greşeala. 

 

Nicio problemă Jurnalul de Apahida merge înainte, lucru pe care am ținut să-l menționez în fața consilierilor locali și a reprezentanților Primăriei, care se așteptau să cerșim sprijin material cum fac unii consilieri pentru cluburile lor multifuncționale. Noi nu cerșim! Noi avem bune maniere și demnitate! 

 

Așadar consilierii au revocat, la cererea primarului comunei, HCL-ul de colaborare între Jurnalul de Apahida și Consiliu local, vom vedea dacă Primăria va dovedi că ”nu are nimic cu publicația” după cum ne-a transmis primarul comunei Grigore Fati și va veni cu o soluție legală care să se poată pune în aplicare.

Vine curentul la Apahida, cam peste 5,6 luni
comuna-apahidaelectrica.jpg
Data: 2015-04-16

La ședința de Consiliu local desfășurată azi la Apahida în sala mare a Casei de Cultură s-a discutat din nou proiectul de vânzare a rețelelor construite de Primăria Apahida către Electrica. Încă de la început primarul comunei Apahida a declarat că nu sunt noutăţi în ce privește documentația privitoare la acest proiect. Noutatea a fost prezența Directorului general al ELECTRICA CLUJ, domnul Emil Merdan, care a venit la invitația primarului pentru a clarifica această problemă.

În linii mari reprezentantul Electrica le-a transmis membrilor Consiliului local faptul că pentru Electrica reprezintă o premieră intenția Primăriei de a vinde aceste rețele, gigantul din energie fiind obișnuit să concesioneze rețelele unităților administrativ teritoriale construite din bani publici. Cu toate acestea dl. Merdan a specificat că în cazul în care consilierii vor vota vânzarea acestor rețele către Electrica, va încerca să îi convingă pe membrii Consiliului de Administrare al Electrica să fie de acord cu cumpărarea acestora. 

Electrica nu doreşte sa audă de închiriere!

Dl. Merdan a clarificat încă o dată că Electrica nu dorește sub nici un chip să închirieze aceste rețele, iar ANRE-ul nu are cum să îi oblige să facă acest lucru. 

Au fost o serie de întrebări puse de către consilierii PNL referitoare la modul în care se va pregătii vânzarea și anume dacă va fi o evaluare nouă făcută de Electrica asupra acestor bunuri și cât ar dura procesul, când vor putea fi conectați oamenii,etc. 

În cazul în care se va opta pentru vânzare Electrica va face o evaluare proprie și va hotărî prețul pe care îl va achita pentru aceste rețele. De asemenea cel mai rapid termen în care aceste rețele puteau fi preluate era luna iunie dacă azi trecea proiectul de vânzare și dacă Consiliul de Admnistrație al electrica era de acord cu tranzacția. 

Însă proiectul nu a trecut nici de această dată, întrucât consilierii PNL s-au abținut de la vot! În schimb consilierii opoziției și-au exprimat acordul ca la viitoarea ședință de Consiliu local să voteze pentru darea acestor rețele în comodat, o soluție pe care dânșii o văd mai avantajoasă, întrucât rețelele ar rămâne în proprietatea Consiliului local.

Cât de cât după ședința de azi se întrezărește o rază de speranță și pentru locuitorii străzilor ne electrificate care așteaptă curentul de ani de zile. Cu siguranță, procesul de vânzare sau predare în comodat se va finaliza în maxim 6 luni.

Împreună îi trezim din ”somn”
comuna-apahidaPARC-BEFORE-AFTER.jpg
Data: 2015-04-15

Noul stil de abordare al articolelor ”mai direct”, ne-a plasat într-o sferă întunecată în ce privește colaborarea cu Primăria Apahida, căruia nu-i plac articolele care pun punctul pe ”i”. Am pierdut ”exclusivitățile” care apar acum pe site-ul de casă al Primăriei, dar am câștigat aprecierea și respectul cititorilor care fac diferența între un site independent și un site ”controlat”. 

 

Suntem principala sursă de informare a comunei Apahida, iar acest lucru ne face responsabili. Primăria știe și ea acest lucru, iar zilnic articolele noastre sunt purecate de oamenii cu funcții importante în cadrul administraţiei publice locale.

 

Am avut curajul să scriem în linii mari despre ce își doresc apahidenii de la aleșii locali și să îi facem pe aceștia responsabili de ducerea la îndeplinire a acestor dorințe. Citeşte aici lista. Unele dintre ele au fost luate în seamă și se află pe lista de investiții din acest an, altele probabil nu vor fi realizate, dar am avut curajul să le cerem!

 

Unele articole pe care le-am publicat ne-au atras antipatia celor care ar fi trebuit să ia anumite măsuri, iar după apariția articolelor lucrurile au început să se miște. Iată două exemple: 

 

După publicarea în Jurnalul de Apahida cu nr. 13 a articolului ”S-au săturat de noroi” locuitorii străzii I.C. Brătianu au fost surprinşi să vadă că au apărut câteva bascule cu pietriș pe stradă, pentru ameliorarea situației. Nu s-a asfaltat, dar s-a făcut ceva pentru oamenii care locuiesc pe această stradă.  

 

Recent atât pe apahida.ro cât și în Jurnalul de Apahida am publicat un articol despre starea jalnică a singurului parc pe care îl are localitatea Apahida, despre degradarea băncilor și despre mizeriile care sunt purtate de vânt încoace și încolo. Deloc surprinzător, articolul a ajuns la urechile celor în măsură să ia decizii, iar rezultatul se poate vedea în poză, băncile au fost completate și lăcuire, coșurile de gunoi vopsite. Iar o parte dintre mizerii au dispărut. Nu s-a făcut o modernizare a parcului așa cum am propus noi, însă articolul și-a atins scopul: s-a făcut ceva pentru parc! 

 

Aceste articole ne-au făcut din ce în ce mai izolați  față de Primăria Apahida, dar mult mai apropiați de oameni. Din aceste două exemple avem ceva de învățat: Împreună putem schimba Apahida. 

 

Nu avem cum să cunoaștem toate problemele cu care vă confruntați, dar făcând publice aceste probleme aveți o șansă în plus ca ele să fie rezolvate. Prin urmare nu ezitați să ne scrieți despre lucrurile care nu vă convin în această comună Click aici pentru a scrie despre problema ta

Orar provizoriu pentru M41
comuna-apahidaorarmod.jpg
Data: 2015-04-15

Conducerea CTP a schimbat începând cu ziua de ieri orarul liniei M41 Cluj-Napoca - Apahida pentru o perioadă determinată de tim 14- 19 aprilie.  S-au făcut următoarele modficări:

  • Cursele cu plecare  din Cluj la 6.20 şi 6.30   au fost retrase.
  • A fost scoasă cursa de la 6.55 cu plecare din Apahida.
  • S-a introdus o cursă nouă 6.25 cu plecare din din Cluj-Napoca;

Orarul pentru zilele de weekend a rămas neschimbat.

Vezi aici noul orar!

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 » 

www.apahida.ro 2012