banner-big
Țigli a pierdut prin descalificare. Adversarul a acuzat o lovitură interzisă
comuna-apahidamaris-cprian.jpg
Data: 2015-11-08

Ciprin Mariș a disputat aseară primul meci de MMA din Germania în compania neamțului Martin Hink în Gala GMC 7 care a avut loc în apropierea orașului Dortmund. Țigli a luptat bine însă a pierdut meciul datorită unei lovituri interzise, o lovitură cu piciorul în cap, pe care adversarul a acuzat-o. Arbitrul a decis să întrerupă meciul și să acorde victorie sportivului din Germania. 

Conducerea echipei la care Mariș activează a depus o contestație în acest sens, iar dacă aceasta va fi considerată întemeiată, meciul se va rejuca. 

Din pacate am fost descalificat in repriza 2 pentru o lovitura de genunchi in piept dar adversarul meu a acuzat ca a primit-o in cap si a jucat putin teatru ca sa pot sa fiu descalificat pentru ca numai putea ,antrenori mei a depus contestatie sper sa o si catigam ca sa se refaca meciul.Horia Radulescu

Posted by Maris Ciprian on Sunday, November 8, 2015
Modificări la proiectul grădiniței
comuna-apahidaClipboard01.jpg
Data: 2015-11-05

În cadrul ședinței de Consiliu local ce a avut loc azi la Casa de Cultură din Apahida, la capitolul diverse s-a discutat despre controversatul proiect al grădiniței executat de socitatea Progis Consulting SRL. Proiectantul grădiniței a fost prezent la discuții și a adus diverse argumente în favoarea proiectului.

Reprezentantul Progis susține că majoritatea noilor grădinițe sunt realizate fără bucătărie și spălător, instuțiile preferând să externalizeze aceste servicii. Locul ales pentru construcția respectivei construcții nu este cel mai potrivit a recunoscut proiectantul, întrucât clădirea va fi foarte îngustă, terenul având o deschidere de doar 18 m. Cu toate acestea se pare că nu vor fi probleme cu obținerea avizelor de la Pompieri, care au fost înștiințați de proiect și și-au exprimat acordul, a continuat reprezentantul firmei din Gilău.

Consilierii PNL au propus ca viitoarea Grădiniță să fie totuși dotată cu bucătarie și spălător, iar propunerea a fost agreată și de ceilalți membrii ai Consiliului local Apahida. Proiectantul a ieșit destul de supărat de la această ședință întrucât va trebui să găsească o soluție de adăugare a unor noi încăperi în proiect fără a tăia din sălile deja existente.

I-am solicitat reprezentantului firmei Progis din Gilău mai multe informații pentru cititorii noștrii, însă acesta s-a arătat deranjat de mediatizarea proiectului în alte publicații locare și în Jurnalul de Apahida nr. 20 și a refuzat să ne dea mai multe informații care considerăm că erau de interes pentru locuitorii acestei comune.

 

Incredibil dar adevărat! Și-a dat demisia împreună cu colegii săi
comuna-apahidaponta-fati.jpg
Data: 2015-11-04

Premierul Victor Viorel Ponta a demisionat azi din funcție, odată cu el vor pleca și colegii săi din Guvern, inclusiv vicepremierul Gabriel Oprea. Gestul premierului vine la mai puțin de 24 de ore de la protestele din capitală la care au participat peste 20.000 de persoane și care au fost declanșate de tragedia petrecută săptămănă trecută în clubul Colectiv din București.

Manifestanții au fost nemulțumiți de corupția clasei politice, iar Victor Ponta este considerat de majoritatea românilor o emblemă a mizeriei în care e cufundată politica românescă. De asemenea vicepremierul Gabriel Oprea a fost taxat dur de manifestanți care nu l-au iertat pentru accidentul mortal în care a fost implicat un agent de poliție care făcea parte din coloana oficială a demnitarului.

Ce nu a reușit PNL-ul a reușit strada!

Polițiști din Apahida au reținut un bărbat condamnat la închisoare
comuna-apahidacatuse.jpg
Data: 2015-10-31

La data de 30 octombrie a.c., ora 08:00, în urma investigaţiilor efectuate,
poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un bărbat pe numele
căruia era emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate
Bărbatul de 32 de ani, din Cojocna, are de executat 6 luni de închisoare pentru
săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
Cel în cauză a fost încarcerat la Penitenciarul Gherla
 

Programul M41 si M42 va fi modificat din 2 noiembrie
comuna-apahidam41-autobuz.jpg
Data: 2015-10-29

Începând de luni , 2 noiembrie orarul autobuzelor M41 și M42 va fi din nou modificat. Conform orarului publicat de Primăria Apahida, în programul autobuzului M41 vor fi introduse 6 curse suplimentare după cum urmează :

Str. A Vlaicu -  Apahida

6:10               6:50

7:20               7:50

14:20            14:50

15:20            15:55

16:30            17:05

17:40            18:15

Orarul liniei M42 va fi prelungit până la Subcoastă la cursa de la ora 7 și  la 14:55.

Orarul complet îl veți putea găsi afișat pe apahida.ro în cursul acestei zile, dar și în Jurnalul de Apahida ediția 20 care va fi distribuit la finalul acestei săptămâni.

Burse mărite și practică în Portugalia și Spania pentru elevii din Apahida
comuna-apahidascola.jpg
Data: 2015-10-22

Liceul tehnologic "Ștefan Pascu” din Apahida a accesat fonduri europene în valoare de 73.000 euro pentru un proiect Erasmus prin care 15 elevi a clasei a XI-a vor merge în practică la supermarketuri din Portugalia și Spania. Proiectul va fi repetat și anul viitor când alți 15 elevi vor putea avea parte de acestă experiență.

Modul de selecție a elevilor se va face după media generală și după nivelul limbii străine, selecția efectivă se va face de către o comisie.

Referitor la bursele de merit viceprimarul comunei Apahida, Radu Păcurar, membru al Consiliului de administrare a declar următoarele:

”Aici am convenit modificari, dupa cum urmeaza: se vor da burse si pt. elevii cu media intre 8,50 si 9 in cuantum de 30 lei (pana acum nu se acordau sub media 9), intre 9 si 9,50 bursa va fi de 80 lei, iar peste 9,50 va fi de 90 lei. ”

Accident în această seară, lângă fostul local Monte Carlo
comuna-apahidaaccident-apahida3.jpg
Data: 2015-10-19

Un accident rutier a avut loc în această seară în jurul orei 18 în centrul comunei Apahida, lângă fostul local Monte Carlo. Un șofer al unui autoturism Dacia a ieșit de pe strada Parcului  virând stânga fără să se asigure și a fost lovit în plin de un autoturism Ford de culoare roșie care circula regulamentar dinspre Cluj spre Gherla. În urma impactului șoferul autoturismului Dacia a primit îngrijiri medicale. 

Ambii șoferi sunt din Apahida.

La această oră poliția investighează circumstanțele în care s-a produs evenimentul rutier, vom reveni cu amănunte.

Cât a costat ”rigola de aur”?
comuna-apahidarigola (1).jpg
Data: 2015-10-19

La ședința de îndată din 4 iunie s-a votat proirectul propus de primarul comunei de refacere a 168 ml de rigolă în localitatea Sânnicoara. Suma alocată pentru acest proiect a fost de 213.513 lei. La vremea respectivă am denumit proiectul ”rigola de aur” datorită prețului de 288 euro/ml de rigolă, un preț foarte mare, în opinia noastră. 

Ulterior subiectul a fost preluat și de alte site-uri de știri locale care au sesizat și ele prețurile umflate alocate pentru acest proiect. Până la urmă contractul a fost atribuit cu suma de 186.506 lei. Pretul rigolei de aur a mai scăzut cu aproximativ 40 euro/ml, ajungând la 246 euro/ml.

Lucrările la acest proiect se află în plină desfășurare, din nefericire se pare că societatea care efectuază aceste lucrări a îndepărtat indicatorul ”trecere de pietoni” amplasat în zona interecției cu strada 1 Mai din Sânnicoara, iar în data de 10 octombrie o fetiță de 10 ani a fost accidentată grav pe trecerea de pietoni susține ziardeapahida.ro. 

VIDEO: Un locatar de pe Libertății a scos stâlpișorii metalici și a fugit cu ei
comuna-apahida4.jpg
Data: 2015-10-18

Un locatar de pe strada Libertății 309 s-a enervat pe stâlpișorii metalici montați de asociație pentru a proteja ieșirea din scară și i-a scos afără ieri dimineață, la ora 6, pentru a-și putea parca mașina în fața blocului. Camerele de luat vederi amplasate în jurul imobilului l-au suprins pe locatar în timp ce demonta stâlpi, pe care i-a încărcat ulterior în mașină și a dispărut câteve minute.

Unul din stâlpi a fost descoperit în Someș, cel mai probabil locatarul nervos s-a eliberat de captură într-un mod foarte la îndemână aruncându-i în apele râului de pe podul de fier.

Unul dintre vecinii ne-a declarat că respectivul locatar obișnuiește să-și reclame vecinii la poliție și primărie pentru tot felul de mărunțișuri.

De data asta  va fi RECLAMAT nu reclamant, întrucât președintele de bloc intenționează să-l reclame la poliție pentru fapta sa.

 

Veste excelentă pentru doamnele și domnișoarele din Apahida (P)
comuna-apahidaaerobic.jpg
Data: 2015-10-12

O veste bună pentru doamnele și domnișoarele din comuna noastră ce vor sa aibă un stil de viața sănătos și un corp frumos: începând cu luna Octombrie au reînceput orele de Aerobic și Fitness la Casa de Cultură din Apahida.

Orar:

Luni: 20:30-21:30

 Marți : 19:00-20:00

 Vineri: 19:00-20:00


Informații si înscrieri la telelefon: 0740598919 sau pe Facebook la: Andreea Dârgău!


 

Lord of the dance - 3000 de spectatori la un spectacol unic
comuna-apahidaLOTD_TIMAF_008.jpg
Data: 2015-10-12

Faimosul spectacol „Lord of the Dance – DANGEROUS GAMES” a adus aseară la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca peste 3000 de spectatori care au aplaudat minute în șir cel mai bun spectacol de dans din lume.


Noul show - Dangerous Games - produs de Michael Flatley a prezentat o abordare nouă a spectacolului din toate punctele de vedere. Un show impresionat care încununează cu succes munca de peste 20 de ani a celebrului dansator. Timp de două ore spectatorii au luat parteo incursiune în folclorul irlandez bazat pe lupta dintre bine. Cei prezenți au fost martorii unei frumoase povești de iubire, darîn același timp au luat parte și la crâncena luptă dintre forțele bine și forțele răului în care supremația se câștiga în pașii de dans.


Acest „show time extravaganza”, cum a mai fost numit de jurnaliștii Los Angeles Times, a încântat, publicul clujean prin elemente precum coregrafia spectaculoasă, proiecții holografice 3D, efecte de lumini și lasere spectaculoase, costumele futuriste ale dansatorilor, momente artistice de excepție, dar și modul dinamic în care s-a petrecut acțiunea.


Michael Flatley, celebrul dansator, care deține recordul mondial la step a fost prezent aseară pe scena Sălii Polivalente prin intermediul unei proiecții video. Acesta a reușit să impresioneze publicul prin mișcările sale, demonstrând, încă o dată, statutul de cel mai bun dansator de step.

Așadar, noul show „ Lord of the Dance” , creat de însuși Michael Flatley, este un spectacol unic, o dovadă a perfecții atinse prin dans care impresionează și minunează publicul. Un spectacol care cu siguranță va rămâne în istoria Sălii Polivalente prin zecile de minute de aplauze, satisfacția și bucuria celor prezenți.

---Evenimentul „Lord of the Dance – Dangeorus Games” a fost organizat de Federația SHARE Cluj-Napoca. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul TiMAF și reprezintă un punct de referință în programul cultural și de divertisment pregătit în cadrul Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului pentru această toamnă .

Au ”parcat” câte un vot în garajul primarului Grigore Fati
comuna-apahidafati-vot.jpg
Data: 2015-10-11

Social-democraţii din Apahida votează noul preşedinte într-o cabină amenajată în garajul primarului, care i-a "îmbrăcat" pereţii în pânză roşie şi a pus o perdea tot roşie. Un alegător spune că votul e important fiindcă altfel liderii "se pun ei şefi" şi că "dacă erau 2-3 candidaţi era ură între ei".

În judeţul Cluj, peste 11.000 de membri ai PSD sunt aşteptaţi să voteze preşedintele partidului în cadrul scrutinului intern, în secţii de vot amenajate acasă la liderii de filiale sau la cămine culturale.

În comuna Apahida, social-democraţii votează în secţia amenajată în garajul casei primarului, care este şi preşedintele filialei PSD.

Preşedintele PSD Apahida, Grigore Fati, a amenajat secţia de votare la el acasă, în propriul garaj, unde a improvizat o cabină de vot din bare de metal cu pereţi de carton, îmbrăcaţi în pânză de culoare roşie, căreia i-a adăugat o perdea de aceeaşi culoare, iar lângă ea a pus o urnă dintr-o cutie de carton. Într-o încăpere de lângă garaj a instalat comisia electorală locală, unde membrii de partid primesc buletinele de vot, dar şi chestionarele trimise de la Bucureşti care trebuie completate şi care cuprind întrebări despre PSD, despre măsurile pe care le propune partidul sau Guvernul Ponta.

Citește mai mult pe www.mediafax.ro

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 » 

www.apahida.ro 2012