banner-big
Este adevarat! Unirea Jucu - Petrolul Ploiesti se vede la TV
comuna-apahidapetrolul.jpg
Data: 2014-09-19

Cinci partide din faza ”16-imilor” Cupei României la fotbal vor fi ÎN DIRECT la Digi Sport. Două dintre echipele cu pretenții la podiumul Ligii 1, Petrolul și CFR Cluj, par a avea misiuni ușoare.

Faza ”16-imilor” Cupei României la  fotbal, cea în care intră în joc și echipele din Liga 1 (DETALII AICI), propune mai multe partide atractive, cum sunt și cele pe care le veți putea urmări ÎN DIRECT la Digi Sport.

Petrolul, câștigătoarea trofeului din urmă cu două ediții, se va deplasa la Cluj, acolo unde va da piept cu Unirea Jucu. Micuța echipă nu dispune de un stadion cu nocturnă și de aceea a fost ales Clujul.

Miercuri, 24 septembrie
Viitorul Axintele - CFR Cluj 16:00
Unirea Jucu - Petrolul 18:30

Barbat scos din biserica de catre politisti
comuna-apahidabarbat.jpg
Data: 2014-09-19

Victima agresiunii, un penticostal de 43 de ani din comuna Căianu, susţine că incidentul a avut loc la data de 31 august, după ce s-a dus liniştit la adunare, fără să aibă habar de trauma pe care o va suferi.

"Am mers la rugăciune şi l-am corectat pe Bucur Gheorghe, care este conducătorul adunării de două ori, şi am zis "Amin" în timpul predicii. El o zis că dacă mai zici "Amin", are să cheme poliţia să mă scoată afară de aici. Eu am zis că aşa am găsit în scriptură, că după 2 Corinteni capitolul 1, versetul 20 parcă, acolo este "Da şi Amin" în adunare. De trei ori o sunat la poliţie, a treia oară o venit  şi când o intrat şi o întrebat cine îi domnul Minteuan Alin Ion, eu am zis că eu îs, şi o zis "te rog să părăseşti clădirea" şi am întrebat dacă au mandat de la judecătorie să mă scoată din clădire afară ", relatează bărbatul.

Citeste continuarea pe www.ziuadecluj.ro

Reprezentanti ai Bancii Mondiale prezenti ieri la Apahida
comuna-apahidas1.jpg
Data: 2014-09-18

Un reprezentant al Băncii Mondiale şi câţiva IT-isti cu experienţă care vor lucra la un proiect de implementare ai unui sistem informatic pentru Ministerul Muncii au vizitat ieri Primăria Apahida. Scopul acestei vizite a fost obţinerea unor informaţii referitoare la procedura de acordare a ajutorului social familiilor cu un venit scăzut.

Mecanismul acordării ajutorului social persoanelor care se încadrează în această categoria le-a fost explicat de către Ioana Guta angajată a Primăriei Apahida pe departamentul social.

Primarul comunei a pledat pentru implementarea sistemului electronic de înregistrare a dosarelor care ar diminua din munca depusă de personal şi ar ajuta persoanele care beneficiază de aceste ajutoare să obţină ajutorul mai repede.

Întâlnirea a durat aproximativ o oră, iar oaspeţii s-au declarat mulţumiţi de informaţiile pe care le-au primit şi au promis că nu va trece mult timp până când sistemul electronic de înregistrare a asistaţilor sociali va fi disponibil la nivel naţional.

Foto: Sorin Gută

Luptatorul din Apahida mai face o victima
comuna-apahidamaris-ciprian.jpg
Data: 2014-09-16

Maris Ciprian, ”luptătorul din Apahida” a participat in acest farsit de saptamana la  gala Fury MMA desfasurata in Maria Britanie. Sportivul din Apahida a luptat cu Doug Smith un luptator britanic, care avea avantajul de a lupta pe teren propriu, cu toate acestea Țigli a reusit sa castige partida prin KO.

Maris Ciprian este sportivul Clubului Sportiv MMA Transilvania.

Felicitari Tigli!

Liceul tehnologic ”Ștefan Pascu” și-a deschis porțile
comuna-apahidas1.jpg
Data: 2014-09-15

După trei luni de pauză clopoțelul a sunat din nou. Elevii și părinții acestora au fost azi prezenți la festivitatea de deschidere a noului an școlar 2014-2015. Curtea Liceului tehnologic ”Ștefan Pascu” a fost neîncăpătoare.

Cele mai mari emoții le-au avut ca de fiecare dată, copiii care vor urma în acest an clasa ”0” și clasa I. Emoțiile unei noi etape ale vieții se puteau citi pe chipurile inocente ale celor mici.

Dacă bobocii s-au bucurat de începerea școlii, ”seniorii” au venit spre școală cu mai puțină tragere de inimă. ”E bine la școală, dar tot mai bine e în vacanță”. Cei care nu sunt ”prietenii” cu cartea și-au adus azi aminte că ”școala trebuie unsă cu slănină...”

Ca de obicei în deschiderea anului școlar reprezentanții instituțiilor publice: primarul, șeful postului de poliție și preoții ortodocși ai satului sunt prezenți pentru a le ura succes tinerilor care încep un nou stagiu educațional. De asemenea copiii sunt sfătuiți să respecte sfaturile și îndrumările profesorilor și să aibă un comportament civilizat, în relațiile cu colegii și profesorii lor. Aurora Florian directorul Liceului tehnologic ”Ștefan Pascu” și una dintre cele mai longevive profesoare ale acestuia, le-a reamintit elevilor de responsabilitatea de a învăța. Menirea acestei instituții e de a educa și forma oamenii capabili. Școala nu ar trebui să fie spațiu de petrecere a timpului liber și nici centru de distracții.

Elevii clasei a XII-a au fost avertizați asupra examenului de BAC care îi așteptă la finalizarea acestui an școlar. Pentru a reuși să promoveze acest test al maturității, elevii sunt sfătuiți să pună un accent deosebit pe materiile care vor fi parte din acest examen. 

Le urăm succes tuturor elevilor din Apahida în noul an școlar. Ne-ar face plăcere ca la finalul acestuia să avem motive de laudă și să vă prezentăm rezultate excelente la examenele de Capacitate și Bacalaureat desfășurate la Apahida.

Care a fost primul lucru pe care l-au făcut elevii după ce au ajuns în clase?

Și-au postat pe Facebook câte un ”sefie” cu colegii de clasă și au dat check-in ”la școală”.

 

Cupola Bisericii Ortodoxe din Apahida va fi restaurata
comuna-apahidareabilitare-biserica-ortodoxa-apahida.jpg
Data: 2014-09-15

Cupola Bisericii ortodexe din Apahida va fi reabilitata in aceasta saptamana. Un specialist in reabilitarea picturilor murale bisericesti a fost adus la Apahida. Lucrarile au inceput azi si vor dura cateva zile. Cel mai probabil pana duminca, lucrarile vor fi finalizate, iar credinciosii ortodocsi din localitate vor putea asista fara probleme la slujba saptamana de duminica.

In alta ordine de ideii, in aceasta toamna se va da in folosinta si noua biserica construita pe strada Libertatii.Conform unor surse in aproximativ o luna Parohia din Apahida se va imparti in doua, iar preotul Sorin Tranca va sluji la biserica noua.
 

Cum au incercat unii sa fure gaz si care sunt riscurile la care se expun!
comuna-apahidacpl-concordia-apahida.jpg
Data: 2014-09-12

Conducerea companiei CPL Concordia distribuitorul de gaze naturale care activeaza pe teritorul comunei Apahida ne-a transmis o informare referitor la incercarile unor persoane de a se sustrage de la plata consumului de gaze naturale.

Pe langa riscurile la care se expun prin interventia neautorizata la instalatia de gaz, acestia risca sa se aleaga si cu dosare penale pentru infractiunea de furt calificat, distrugere etc.

In continuare va prezentam informarea oficiala venita de la CPL Concordia:

 

STIMATI  CLIENTI, In coonformitate cu legislatia  in vigoare,  CPL CONCORDIA FILIALA CLUJ ROMANIA va informeaza urmatoarele: Angajati  ai  subscrisei  efectueaza periodic verificari  in  teren in  scopul depistarii  cazurilor  de  consum  fraudulos  de  gaze  naturale. 

Societatea atrage  atentia,  asupra  riscurilor  la  care  se  expun,  persoanelor  care efectueaza  sau  care  permit  interventii  neautorizate  la  aparatele  de masurare  a  consumului  de  gaze  naturale  si  la  instalatiile  de  gaze naturale. Interventiile neautorizate asupra echipamentelor de masurare a consumului de gaze naturale in scopul inregistrarii unei cantitati mai mici decat cea reala constituie infractiunea de distrugere.

Totodata, consumulde  gaze  naturale  fara  inregistrarea  acestuia  ca  urmare  a  interventiei asupra  echipamentelor  de  masurare  sau  prin  alte  mijloace  constituie infractiunea de furt calificat, infractiuni prevazute si sanctionate ca atarede  Codul  Penal  si  de  legislatia  in  vigoare.

Conducerea  societatii recomanda  clientilor  sa  nu  accepte  in  nici  un  caz  ofertele  venite  din partea anumitor persoane si sa nu permita accesul acestora la instalatiile proprii  sau  ale  distribuitorului  licentiat  de  gaze  naturale  in  vederea efectuarii  unor  modificari  de  orice  natura,  menite  a  distorsiona inregistrarea  cantitatilor  reale  de  gaze  naturale  consumate.  In  plus,societatea noastra roaga persoanele care au cunostinta de existenta unor cazuri  de  consum  fraudulos  de  gaze  naturale  sa  sesizeze  de  indata conducerea societatii sau organele de cercetare penala in vederea luarii masurilor ce se impun pentru sanctionarea unor asemenea fapte.

Interventiile  neautorizate  asupra  echipamentelor  de  masurare  a consumului  de  gaze  naturale  si  la  instalatiile  de  gaze naturale pun in pericol siguranta, viata sau sanatatea oamenilor ori integritatea bunurilor materiale.  Informatii  suplimentare puteti  obtine accesand site-ul nostruwww.cplconcordia.ro, la tel.0264-207.980 sau non stop la TELVERDE :0800 800 417.

In atentia elevilor si studentilor din Apahida
comuna-apahidafara-grija.jpg
Data: 2014-09-11

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA anunta elevii, studentii, cursantii la sudii postliceale si postuniversitare cu varsta pana la 25 de ani si domiciliul stabil in comuna Apahida, care se incadreaza in prevederile HCL nr. 63/29.04.2014, ca incepand cu data de 11.09.2014, se elibereaza abonamentele gratuite, valabile pe una din liniile pe care opereaza in comuna Apahida, pentru deplasarea in municipiul Cluj – Napoca.

Ca si pana acum elevii isi pot procura abonamentele de ;la statiileBlocuri Apahida si Arte Plastice (Cluj-Napoca – str. A. Vlaicu).

Documentele necesare:

- Cartea de identitate in original si copie;

- Copie certificat de nastere si carte de identitate al unuia din parinti (pentru cei care nu au C.I.)

- carnetului de elev/student vizat pe anul scolar/universitar 2014 - 2015;

- Fotografie recenta color.

Abonamentele gratuite se elibereaza pentru intregul an scolar/universitar si au urmatoarele valabilitati:

Elevi: 15.09.2014 – 15.06.2015;

Studenti: 01.10.2014 – 30.06.2015.
 

Elevii cu nota scazuta la purtare pierd gratuitatea la transport
comuna-apahida510_207.jpg
Data: 2014-09-11

Primăria Cluj-Napoca va emite în acest an şcolar 19.500 de abonamente gratuite în mijloacele de transport în comun. 

Elevii clujeni au primit încă de la 1 martie abonamente gratuite pentru două linii de transport în comun. După finalizarea celui de al doilea semestru, elevii care au nota scăzută la purtare din cauza absenţelor şi-au pierdut însă gratuitatea.

Abonamentele emise în primăvară sunt valabile până la începutul lunii octombrie, însă municipalitatea a anunţat eliberarea unora noi, pentru elevii care nu au absentat. "Abonamentele emise în 1 martie 2014 sunt valabile până în 1 octombrie, așa că în perioada 15 septembrie - 1 octombrie, vom emite abonamente gratuite noi, pentru elevii care nu au nota scăzută la purtare. Vrem să încurajăm elevii să meargă la școală și să aibă rezultate bune", a declarat primarul Emil Boc. Citeste intregul articol pe www.ziuadecluj.ro.

Se va implementa aceasta idee si la Apahida?

A aparut Jurnalul de Apahida cu numarul 8
comuna-apahidajurnalul8.jpg
Data: 2014-09-10

Jurnalul de Apahida, singura publicatie perioadica locala merge mai departe. In aceasta saptamana vom distribui numarul opt al acestei publicatii. Revista este publicata lunar in 2000 de exemplare. Ea se distribuie GRATUIT din casa in casa in localitatea Apahida si se poate lua de la principalele magazine alimentare din Sannicoara, Dezmir, Câmpenesti.

 

Si in acest numar v-am pregatit cateva articole  interesante:

- O emblema vie a comunei Apahida

- "Apahida pe doua roti"

- Activitati ale sectiei 2 politie rurala Apahida in luna August

- Rezumatul Zilelor comunei Apahida 2014

- A inceput un nou sezon in fotbalul ”mic”

si multe altele.

 

Întrucat aceasta revista se distribuie gratuit vrem sa le multumim inca o data partenerilor nostri care ne-au sprijinit in realizarea acestui numar: Primaria si Consiliul local Apahida, Farmacia Remedium Farm, Centrul Medical SINA, SBDental - Dr. Simona Bene, CPL Concordia, N Telecom , 300 HP - Service Auto, Autogazz Crissor, Terasa Rustic Apahida, Magazin Agricol Profyto - Agro, Magazin alimentar ”7 scari”, Farmacia Raluca Apahida, Comrimet Depozit materiale - Campenesti

 

 

 

 

Informații privind conținutul verso al facturii de consum gaze naturale
comuna-apahidacpl-concordia.jpg
Data: 2014-09-05

Stimati clienti,  CPL CONCORDIA FILIALA CLUJ ROMANIA  in calitate de operator licentiat al sistemului de distributie si furnizor gaze naturale din comuna Apahida, prin prezenta va informam asupra faptului ca informatiile de interes pentru dumneavoastra, privind datele de contact ale societatii noastre (telefoane, adresa de email), numerele de telefon pentru situatii de urgenta, modalitatile de plata si conturile bancare pentru plata facturii de consum gaze naturale, teremenul de plata al facturilor de gaze naturale, etc.,  se regasesc pe verso-ul facturii de consum gaze naturale.

Prioritatea societatii noastre, in calitate de operator al sistemului de distributie, este asigurarea sigurantei in alimentarea cu gaze naturale, in acest sens, subscrisa atentioneaza clientii despre expirarea termenului de verificare si revizie tehnica periodica a instalatiei de utilizare a gazelor naturale, pe factura lunara de consum, astfel:

- cu 6 luni inainte de expirarea verificarii tehnice,

- cu 2 ani inainte de  data expirarii reviziei tehnice.

Asigurati-va ca lucrarile de verificare sau revizie tehnica a instalatiei de utilizare gaze naturale sunt efectuate la timp si de catre personal autorizat ANRE, intotdeauna selectat de catre consummator. In caz contrar, pentru siguranta dvs. si conform legislatiei in vigoare, operatorul de distributie poate dispune sistarea furnizarii gazelor naturale ca urmare a nedepunerii fisei de verificare sau revizie tehnica periodica a instalatiei de utilizare.

Ramanem la dispozitia dvs. pentru orice informatii considerati necesare asigurandu-va totodata de intreaga noastra consideratie.

Va multumim, CPL CONCORDIA FILIALA CLUJ ROMANIA

O masina a luat foc sub pasajul Sannicoara
comuna-apahidaa-luat-foc.jpg
Data: 2014-09-04

Un autoturism a luat foc la intrare în Cluj-Napoca, în jurul orei 11.30.

Incidentul s-a produs, lângă Aeroportul Cluj, sub podul de la centura comunei comunei Apahida. 

Conform reprezentaților ISU Cluj, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit la instalația electrică. În mașină se afla numai șoferul, care a ieșit la timp. Mașina a fost distrusă în totalitate.

Vezi VIDEO pe www.stiridecluj.ro

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 » 

www.apahida.ro 2012