banner-big
Doi apahideni au fost prinși la furat! Prejudiciul de 10.000 lei a fost recuperat
comuna-apahidahoti.jpg
Data: 2015-02-16

Doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi sustras unelte electrice, au fost surprinşi, în flagrant delict, de poliţişti şi reţinuţi pentru 24 de ore.

Prejudiciul,  în  valoare  de  aproximativ  10.000 lei,  a  fost  recuperat  întotalitate.

În dimineața zilei de 15 februarie poliţiştii din cadrul Inspectoratului  de Poliţie Judeţean Cluj - Secţia 2 Poliţie Rurală Apahida, au surprins, în flagrant delict, doi bărbaţi, bănuiţi de furt calificat. În fapt, cei doi, de 35 şi 39 de ani, au fost depistaţi în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-o hală industrală, situată pe raza comunei Apahida. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti au fost recuperate bunurile sustrase, o parte dintre acestea fiind descoperite în câmp, unde există suspiciuni că ar fi fost depozitate de cei în cauză. Partea vătămată a reclamat un prejudiciu de aproximativ 10.000 lei, fiind sustrase mai multe unelte electrice (polizoare, motoare, etc.)

Cei  doi  bărbaţi,  din  comuna  Apahida,  au  fost  reţinuţi  pentru  24  de  ore  sub aspectul  comiterii  infracţiunii  de  furt  calificat,  iar  instanţa  competentă  a  luat măsura arestului la domiciliu. Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Atenție câine periculos și stăpân iresponsabil
comuna-apahidacaine-rau-apahida.jpg
Data: 2015-02-13

Un incident nefericit petrecut la începutul acestei luni în Apahida pe strada Libertății, în zona Bisericii Ortodoxe(vechi)  readuce în discuție o problemă întânită destul de des în localitatea noastră și anume câinii agresivi cu stăpâni iresponsabili.

O fată din Apahida a fost mușcată de un câine de talie mijlocie  în timp ce trecea pe lângă proprietatea bătrânei aflată la strada principală. În urma acestui incident fata a fost nevoită să urmeze un tratament medicat destul de neplăcut. Deși stăpânei i s-a atras de numărate ori atenția asupra acestui câine care este mereu pe stradă, femeia nu a luat nicio măsură. Câinele nu este la prima ”abatere” au mai fost și alte persoane mușcate de acest câine de-a lungul timpului. 

Un vecin ne-a informat că după incidentul cu fata mușcată, la nicio săptămână doi copii care se plimbau cu rolele prin această zonă putea avea aceeași soartă, sau chiar mai rău. Unul dintre copii a reușit să se întoarcă, însă celălalt s-a speriat și a ajuns brusc în mijlocul străzii, din fericire nicio mașină nu trecea în acest moment pe drumul național. 

Datorită sesizărilor depuse la  Poliție proprietarea câinelui a fost amendată cu suma de 300 lei, fapt ce a determinat-o să-și aducă alt câine mai domestic. 

Aceast caz nu este singular și proprietarii de câini agresivi ar trebui să ia toate măsurile ca aceștia să nu poată părăsi proprietatea. Mai mult decât atât cei care dețin câini de rasă recunoscuți pentru agresivitatea lor precum Rottweiler, Cane Corso, Bullterrier etc trebuie să fie conștienți că orice scăpare îi poate costa scump, inclusiv libertatea, întrucât câinii din aceste rase nu se muțumesc cu o simplă mușcătură, aceștia sfâșie efectiv, în unele cazuri chiar ucid. 

Sala de sport va avea în sfârșit o suprafață de joc sănătoasă
comuna-apahidasala-de-sport-apahida.jpg
Data: 2015-02-11

Le ședința de Consiliu local ce s-a desfășurat pe 5 februarie la Casa de Cultură din Apahida printre alte lucrări de investiții s-a speculat că se va reface suprafața de joc. Am notat în carnețel acest lucru întrucât se pare că cererea multor tineri din Apahida a fost auzită și după terminarea ședinței am cerut detalii despre acest lucru. 

Da este adevărat! În planul de investiții pe acest an s-au alocat 167.000 lei pentru schimbarea suprafeței de joc din Sala de Sport. Este un lucru lăudabil că dorința tuturor celor care practică sportul sau joacă fotbal de plăcere în această sala a fost auzită. 

În Scrisoarea apahidenilor către Moș Crăciun” am menționat motivele pentru care suprafața de joc are mare nevoie de un strat de atentuare a șocurilor. Articulațiile celor care aleargă pe o astfel de suprafață au de suferit. Toți cei care joacă fotbal în această sală pot confirma acest lucru. O știu din experiență proprie.

Conform programului de investiții acestă schimbare se va realiza în lunile August - Septembrie, sperăm ca noua suprafață să corespundă standardelor europene, iar copiii noștri să poată folosi această sală sănătoși. 

 

Evacuarea în prima fază
comuna-apahidavor-fi.jpg
Data: 2015-02-10

Cei care au participat la ședință și au avut urechi de auzit au înțeles exact care a fost soluția aleasă pentru administrarea sălii de sport din Apahida, dar și pentru gestionarea problemei chiriașilor rău-platnici ai Primăriei, care au acumulat datorii de aproximativ 20.000 de lei la întreținere.

Citește mai multe informații despre acest subiect  ”Primăria are datorii de peste 19.000 lei la utilități și întreținere datorită chiriașilor”

Referitor la datoriile chiriașilor, Primarul comunei Apahida și consilierii locali s-au pus de acord că trebuie să înceapă procedura de evacuare a acestora. Această procedură se poate pune în aplicare numai după 1 martie, însă ar putea dura câteva săptămâni. 

Întrucât pentru o anumită perioadă asociația de locatari a rămas fără apă curentă, Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a intervenit pe lângă conducerea Companiei de Apă și Canal pentru reconectarea acestui imobil, lucru care s-a și întâmplat.

După evacuarea chiriașilor și verificarea sumei datorate de Primărie către Asociația de locatari, aceste restanțe vor fi achitate !

Foto: zi-de-zi.ro

Bărbat din Apahida surprins de polițiștii rutieri conducând fără permis
comuna-apahidapoltia-rutiera-cluj.jpg
Data: 2015-02-09

La  data  de  7  februarie  a.c.,  ora  12:15,  poliţiştii  din  cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Serviciul Rutier, au identificat, în trafic,  un conducător auto care nu poseda permis de conducere.

Bărbatul  de  52  de  ani,  din  comuna  Apahida,  a  fost  depistat  conducând  un autoturism pe pe DN1C E576, pe raza comunei de domiciliu. În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit faptul că acesta nu poseda permis de conducere.

În  cauză  se  efectuează  cercetări  sub  aspectul  săvârşirii  infracţiunii  de„conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsităde Codul penal.

Doi adolescenți din Apahida s-au ales cu dosar penal pentru furt
comuna-apahidahoti-minori.jpg
Data: 2015-02-09

Poliţiştii  din  cadrul  Poliţiei  municipiului  Cluj-Napoca  au  prins,  în flagrant delict, doi tineri bănuiţi de comiterea unui furt.

La data de 8 februarie a.c., ora 18:20, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie, cusprijinul agenţilor de pază, au identificat pe strada Fabricii, din Cluj-Napoca, doitineri, bănuiţi de comiterea unui furt.

Cei doi au fost depistaţi imediat după ce ar fi sustras bunuri dintr-un magazin. Prejudiciul, de circa 100 de lei, a fost recuperat.  Tinerii, în vârstă de 16, respectiv 20 de ani, din localitatea Apahida, sunt cercetaţide către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Accident pe centura Apahida
comuna-apahidaazi.jpg
Data: 2015-02-06

Un accident rutier a avut loc, vineri dimineața, in jurul orei 11.00, pe centura Apahidei. Înincident sunt implicate patru autoturisme.

Din primele informații, se pare că o singură persoană a fost rănită.

ISU Cluj se deplasează la fața locului cu echipajeSMURD și echipaje de descarcerare.

”Din primele informații, un conducătoru autp nu a respectat distanța regulamentară de mers față de autoturismul din fața sa, ceea ce a generat o coliziune în lanț”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vîrci.

În urma impactului, o femeie de 43 de ani a fost rănită, aceasta fiind transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Mai multe detalii pe stiridecluj.ro.

Propunere inedită a consilierului Vasile Fărcaș. Tablete pentru toți consilierii locali
comuna-apahidaconsiliul-local-apahida (1) (1).jpg
Data: 2015-02-06

Consilierul local PNL, Vasile Fărcaș a propus ieri la ședința de Consiliu local dotarea consilierilor cu tablete, pe care să poată primi și studia documentația aferentă proiectelor de hotărâre. Ideea nu este rea, consilierii locali s-ar putea informa mai bine cu privire la proiectele supuse votului și ar putea vota în consecință.

Ideea proiectelor în format electronic ar avantaja și publicarea acestora pe site-ul Primăriei. 

Nu cred că folosirea acestor instrumente moderne ar reprezenta o problemă pentru niciunul dintre aleșii locali. 

Cu căruța la furat de fier
comuna-apahidacaruta-fier-vechi_400_288.jpg
Data: 2015-02-06

Poliţiştii clujeni au depistat trei tineri, suspectaţi că ar fi sustras deşeuri feroase dintr-un imobil dezafectat.

La data de 4 februarie a.c., ora 19:30, poliţiştii, în timp ce supravegheau şi controlau traficul rutier pe strada Cantonului, din Cluj-Napoca, au oprit, pentru verificări, un atelaj hipo, în care se aflau trei tineri. Aceştia transportau deşeuri feroase pentru care nu au putut să prezinte documente justificative. În urma investigaţiilor, s-a stabilit că profilele metalice transportate ar fi fost sustrase dintr-un imobil dezafectat, situat pe raza localităţii Dezmir.

În  cauză  se  efectuează  cercetări  sub  aspectul  savârşirii  infracţiunii  de  „furt calificat”, faptă prevăzută de Codul penal, iar deşeurile feroase au fost ridicate învederea continuării investigaţiilor.

Un tânăr din Apahida a accidentat grav doi pietoni
comuna-apahidaindex_5.jpg
Data: 2015-02-06

La data de 4 februarie a.c., ora 19:50, pe Calea Floreşti, din municipiul Cluj-Napoca,  s-a  produs  un accident  rutier  soldat  cu  rănirea  gravă  a  unei persoane, rănirea uşoară a altei persoane şi avarierea unui autovehicul.

În  fapt,  un  tânăr,  din  comuna  Apahida,  care  conducea  un  autoturism pe  Calea Floreşti, spre strada Câmpului, a surprins şi accidentat doi pietoni. Victimele,  un  bărbat  şi  o  femeie, ambii  de  30  de  ani,  din  judeţele  Cluj  şi Maramureş, s-ar fi angajat neregulamentar în traversarea străzii, prin loc nepermis.

În urma impactului, bărbatul a fost rănit grav, iar femeia a suferit leziuni uşoare. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc impactul. Le recomandăm pietonilor să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosireapărţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitateredusă.  De  asemenea,  îi  sfătuim  să  se  asigure  temeinic  înaintea  traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că opot face în condiţii de siguranţă

 

Jurnalul de Apahida a împlinit un an
comuna-apahidajurnal.jpg
Data: 2015-02-06

A trecut un an de când am distribuit primul număr al Jurnalului de Apahida. Pe 1 februarie 2014 vă informam cu privire la apariția primei publicații de știri dedicate comunei Apahida editată de apahida.ro. Lună de lună 2000 de exemplare au ajuns la casele apahidenilor. 

Proiectul a fost sprijinit în cea de-a doua parte a anului trecut și de către Consiliu local Apahida care a devenit partenerul acestei publicații. Cetățenii au putut afla din paginile Jurnalului de Apahida și informații despre activitatea Consiliului local. Acest parteneriat va continua și în noul an așa au decis majoritatea consilierilor locali ai comunei Apahida.

Prin urmare în această lună vom publica ediția cu nr. 13 a Jurnalului de Apahida.

Noul an va aduce și unele schimbări în ce privește structura acestei reviste.Despre ce este vorba veți afla în următorul număr al acestei publicații.

Cu această ocazie vrem să le muțumim tuturor partenerilor care ne-au sprijinit pe parcursul anului trecut!

Primăria are datorii de peste 19.000 lei la utilități și întreținere datorită chiriașilor
comuna-apahidaprimaria-apahida.jpg
Data: 2015-02-06

Locuița de intervenție de pe strada Republicii nr. 15 a Primăriei comunei Apahida a fost decuplată de la rețeaua de apă datorită datoriilor imense strânse în ultimii ani de locatarii acestui imobil. Familia Raita, a reușit să ducă această datorie aproape de 20.000 lei, iar membrii asociației de locatari doresc să recupereze această sumă, deoarece din cauza ”chiriasilor” Primăriei întregul imobil a fost deconectat de la rețeaua de apă.  

Ieri, la ședința de Consiliu local s-au dat adevărate ”lupte” între primar, consilieri și reprezentanții asociației de locatari, fiecare căutând vinovatul pentru această situație jenantă.

Un lucru este sigur această familie nu va putea achita niciodată această datorie. Prin urmare proprietarul acestui imobil va trebui să-și asume paguba produsă Asociației de locatari și să achite”moștenirea” lăsată de fostul chiriaș. 

Despre această problemă s-a discutat în cadrul Consiliului local și anul trecut și atunci datoria fiind destul de mare, însă nimeni nu a luat nici o măsură iar această tărăgânare a dus la acumularea acestei datorii. 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 » 

www.apahida.ro 2012