banner-big
Iris și Puya la Zilele comunei Apahida 2015 - proiectul refuzat
comuna-apahidairis-puya.jpg
Data: 2015-09-04

Invitatul emisiunii Apahida Live de joi seară, Ovidiu Buiga a vorbit despre proiectul său privind Zilele comunei Apahida 2015. Conform acestuia incă din martie a prezent un plan pentru ediția din acest an. Printre artiști propuși și contactați se numara Iris și Cristi Minculescu, Puya și Vescan, Alina Eremia și doi concurenți de la Vocea României.

Ovidiu Buiga a vorbit despre ”o poveste” începută cu Semnal M, Compact care trebuia să continue cu Iris și Cristi Minculescu. O estimare aproximativa a contractelor pentru acest pachet de artisti se ridica la suma de 50.000 lei mult mai puțin decât suma propusa de primarul Grigore Fati și anume 120.000 lei.

Ovidiu Buiga l-a ratat pe Smiley

Fostul prezentator al Zilelor comunei Apahida a ratat spectacolul din acest an, fiind angrenat într-un stagiu de pregătire la mare cu echipa de taekwondo al clubului Someșul Apahida.

Dezvaluiri in exclusivitate: Ovidiu Buiga la Apahida Live
comuna-apahida11921651_137766383234305_3498647173979724455_n.jpg
Data: 2015-09-03

Incepand cu ora 20 ne auzim in direct pe www.apahida.ro, cu invitatul nostru, consilierul local Ovidiu Buiga, presedintele clubului sportiv Somesul Apahida 2010, unul dintre fondatorii Zilelor comunei Apahida.

Vom incerca sa aflam de la invitatul nostru care sunt performantele echipelor de fotbal si taekwondo pe care le conduce, de ce Partidul Social Democrat incerca sa-i retraga sprijinul politic si cine este in spatele acestei actiuni? De ce au plecat sportivii de la taekwondo la un alt club si cum vede dansul viitorul an competitional.

Acestea sunt doar cateva aspecte pe care politicianul Ovidiu Buiga le va clarifica in emisiunea care va incepe la ora 20 si va fi moderata de Carol Vlad si Sorin Bodocean.

Nu uitati aici puteti scrie intrebarile dumneavoastra, care vor fi adresate invitatului!
 

Apahida Live: Invitatul celei de-a doua ediții Ovidiu Buiga
comuna-apahidabuiga.jpg
Data: 2015-09-02

Apahida Live, revine cu cea de-a doua ediție după o pauză destul de lungă, datorată concediilor.

Joi 3 septembrie, începând cu ora 20, în studioul nostru va fi invitat unul dintre cei mai cunoscuți oameni politici locali fostul consilier PSD, Ovidiu Buiga, care este președintele celui mai mare club sportiv al comunei, ca număr de sportivi legitimați, Someșul 2010 Apahida.

Emisiunea va fii moderată de Carol Vlad și Sorin Bodocean și se va putea auzi live pe www.apahida.ro.

Nu uitați puteți adresa întrebări invitatului folosindu-vă de contul dumneavostră de Facebook.

 

Raiul copiilor se deschide in curand la Apahida: Exploratoriu - Muzeul Copiilor
comuna-apahidacopiilor.jpg
Data: 2015-09-02

Fostul Garden Center Magnolia din Apahida, situat in stanga soselei care duce de la Cluj-Napoca la Campenesti, s-a transformat in Exploratoriu-Muzeul Copiilor. Realizat din fonduri europene, proiectul aduce la Cluj un nou concept, acela de muzeu interactiv, unde copiii vin alaturi de parinti si incearca diversele exponate create special ca sa ii ajute sa invete noutati despre lumea din jur, de la legile fizice si pana la notele muzicale. 

Proiectul are si o componenta sociala, iar beneficiarul direct este Primaria Sebes.

"Ideea s-a nascut din dorinta mea de a face ceva si in partea cealalta a Clujului. Fundatia noastra are sediu in Floresti, am lucrat pana acum pe proiecte educationale si, de ani buni, si pe proiecte POSDRU, cu fonduri europene. In acest proiect, fundatia e partenera a municipiului Sebes, care e beneficiarul proiectului si am infiintat trei structuri de economie sociala. Unul este acest spatiu de joaca, pe care l-am dorit si pentru copiii din partea cealalta a Clujului, pentru cei din Apahida, Jucu, Gherla sau Dej. Sa aiba si ei unde sa vina. In Floresti exista si piscina, si aquaparc, tot ce vrei, dincoace nu era nimic. O contributie importanta au avut-o Mircea Rusu cu sotia sa, prietenii mei care au stat 10 ani in SUA si au vazut acest proiect care se numeste Muzeul Copilului si s-au jucat acolo cu copilul lor", a explicat Ioana Sbarcea, presedinta Fundatiei Doctrina, coordonatoarea proiectului.

Citeste intregul articol pe www.ziardecluj.ro

Doar 50.000 de lei pentru drumul Apahida-Cojocna
comuna-apahidadrum-jedean.jpg
Data: 2015-09-01

Conform Ziua de Cuj  ,  în urma rectificării bugetului naţional, judeţul Cluj a beneficiat din partea Guvernului României de o suplimentare a sumelor defalcate din TVA pentru drumurile judeţene, în sumă totală de 7.163.000 lei.

Iniţial, preşedintele liberal al CJ Cluj, Mihai Seplecan, a propus în proiectul de hotărâre ca această sumă să fie utilizată pentru decontarea lucrărilor de întreţinere a drumului judeţean DJ 109 C Gherla - Ţaga, supranumit de localnici şi „Drumul Groazei".

Până la urmă bani au fost împărțiți pentru mai multe drumuri județene printre care și drumul Apahida-Cojocna, căruia i s-au alocat doar 50.000 lei. Deși Cojocna este o stațiune care atrage în fiecare weekend peste zece mii de vizitatori, drumul este dat uitării de conducerea județului Cluj.

Adio blocuri între case! Proiectul a fost votat aproape cu unanimitate de voturi
comuna-apahidasedinta.jpg
Data: 2015-08-31

Proiectul inițiat de consilierii PNL ce prevede interzicerea locuințelor colective(blocuri) în zonele cu case a fost adoptat de Consiliul local cu aproape unanimitate de voturi. Viceprimarul comunei, Radu Păcurar s-a abținut de la vot.

În sală au fost prezenți mai mulți locuitori care au venit să susțină această idee de a interzice construcția de blocuri în zone de case.

”E destul că fostul regim ne-a luat forțat terenurile și au construit blocuri, nu mai vrem” a declarat o doamnă prezentă la dezbatere.

”E un genocid moral ce s-a întâmplat până acuma, nu pot să vă explic ce am simțit eu și familia mea când am văzut în fața casei un bloc cu 5, 6 etaje” a comentat un al locuitor. 

Secretarul comunei Alexandru David a susținut că proiectul de hotărâre nu este bine argumentat și că va fi respins de prefectură. O localnică, prezentă în sală a obiectat referitor la fundamentul acestei hotărâri și l-a acuzat pe Secretar că ar fi trebuit să se implice pentru a găsi baza legală pentru acest proiect. Secretarul s-a scuzat că a fost în concediu și altcineva la suplinit.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a declarat că oricum pentru fiecare proiect în parte este nevoie de avizul Consiliului local și că membrii acestuia au posibilitatea de a refuza proiectele ca în cazul ultimelor ansambluri imobiliare refuzate de către consilierii locali.

Oamenii prezenți au insistat ca proiectul să fie adoptat pentru a nu se ajunge în siatuația de a se vota aprobări pentru PUZuri la ședințele de îndată.

În cele din urmă după cum am precizat la început, Proiectul de hotărâre a fost adoptat de marea majoritate a consilierilor, prin urmare dacă hotărârea va fi validată de Prefectură până la intrarea în vigoare al noului PUG construcția de locuințe colective între case va fi interzisă.

Mircea Eugen Vereș: ”Apahida în gunoaie!”
comuna-apahidagunoaie-apahida.jpg
Data: 2015-08-31

Pe masa consilierilor locali s-a aflat azi și proiectul privind taxa specială de salubrizare, prin care Primăria urma să achite 12 lei/locuință pe lună pentru serviciu de salubrizare prestat de firma Strict Prest. Banii plătiți de Primărie urmau  să fie recupererați prin impozit de la populație.

În timpul ședinței primarul comunei a făcut precizările prezentate în articolul precedent în plus a adăugat o precizare că această măsură va fi aplicată doar pentru lunile Octombrie, Noiembrie, Decembrie și că momentan contractul cu firma Strict Prest este în vigoare.

Consilierii PNL au cerut ca proiectul de hotărâre să fie readus în discuție în luna Ianuarie abia când contractul va fi deja încheiat.

Din cei 13 consilieri prezenți la ședință 6 au votat pentru și 7 s-au abținut, prin urmare proiectul a fost respins.

Mircea Eugen Vereș reprezentantul firmei Strict prest ne-a declarat că: ”Începând de mâine nu se vor ridica gunoiale în comuna Apahida! Apahida va râmânea în gunoi”!

Timp de aproximativ 3 săptâmânii deșeurile mai multor asociații de proprietari din zona Republicii și Libertății nu au fost ridicate datorită restanțelor mari pe care acestea le aveau la salubritate.

Rămâne să vedem ce se va rezolva până la urmă!
 

Taxa de salubrizare ar putea fi adaugată la impozit, însă valoarea sa ar putea scădea
comuna-apahidasalubrizare-apahida.jpg
Data: 2015-08-29

Pe ordinea de zi viitoarei ședințe de Consiliu local care va avea loc luni 31 august in Sala mare a Casei de Cultură se află la punctul patru Proiectul de hotărâre privind aprobarea taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice și aprobarea Regulamentului privind stabilirea și aplicarea taxei speciale de salubrizare”.

Referitor la acest proiect am cerut părerea celor doi lideri politici care conduc principalele partide aflate în Consiliu local.

Este un proiect necesar mai ales datorită crizei gunoaielor cu care se confruntă  județul nostru. Înainte să ajugem cu proiectul pe ordinea de zi am avut mai multe consultări cu reprezentanții firmei de salubritate. Am ajuns la o soluție și anume am stabilit o taxă pe locuință de 12 lei pe care Primăria o va achita către firma de salubrizare lunar, urmând ca banii să fie colectați de la populație prin impozit.

În momentul de față o locuință cu 4 membri achită lunar 28 lei, una cu 2 membri 14 lei. Această măsură avantajează familiile mai numeroase de 2 membri, adică marea majoritate.

De asemeni această soluție ar rezolva și spinoasă problemă a asociațiilor de locatari din Apahida care fie nu există, fie nu-și achită taxa de salubrizare.

Majoritatea comunelor din județul Cluj procedează la fel, de exemplu în comuna învecinată la Jucu taxa este peste 20 lei/lună.

Mai vreau doar să adaug doar că persoanele care locuiesc singure într-o locuință vor putea face o cerere de restituire a diferenței de la 12 la 7 lei/luna cât este un abonament de salubritate pentru o persoană.

Grigore Fati - Primarul comunei Apahida

Am solicitat un punct de vedere privitor la acest aspect și partidului de opoziție și anume PNL.

Momentan nu pot să vă expun un punct de vedere cu privire la acest subiect, întrucât nu am primit toată documentația care stă la baza proiectului de hotărâre.

Însă vă asigur că vom studia atent proiectul și dacă proiectul se va dovedi în folosul cetățenilor și nu în alte interese, cu siguranță consilierii PNL îl vor vota.

Călin Păcurar - liderul Partidului Național Liberal Apahida

Tu ce crezi ar fi mai bine ca taxa de salubrizare să fie adăugată la impozit și să fie plătită o dată pe an, sau consideri că este mai avantajos să plătești în fiecare lună?

 

Primăria a decis. Vezi ce se va întâmpla cu lacul amenajat cu pontoane
comuna-apahidaIMAG0090.jpg
Data: 2015-08-28

Lacul VI amenajat cu pontoane și populat cu pești mari în această primăvară va fi disponibil pentru pescuitul sportiv doar în zilele de weekend. Primăria anunță pe site-ul său că începănd cu data de 27 august se va pescui doar de vineri până duminică.

IN ATENTIA PESCARILOR! Pe lacul nr 6 din amenajarea piscicola Campenesti este posibil pescuitul sportiv doar in intervalul Vineri - ora 8.00 pina Duminica - ora 23.00.
Ne cerem scuze pentru avest inconvenient, dar din lipsa personalului nu putem asigura pescuitul in restul saptaminii.

Reamintim pe acest lac se poate practica doar pescuitul sportiv, acest lucru îi obligă pe pescari să elibereze prada înapoi în lac. Foarte mulți pescari locali sunt nemulțumiți de acest lucru. Ei și-ar fi dorit să poată cumpăra o parte din pradă.

Este posibil ca această măsură de reducere a programului de pescuit pe lacul emblemă a Câmpeneștiului să fi venit și datorită interesului scăzut din partea pescarilor pentru pescuitul în timpul săptămânii.

Smiley scos din sărite de cucoanele de la Primărie
comuna-apahidasmiley-primarie.jpg
Data: 2015-08-26

Au trecut  Zilele comunei Apahida 2015 și am rămas cu multe amintiri plăcute. Nu vom uita  degrabă marele concert din 2015 cu Smiley pe scena de la Apahida și cu sutele de tineri cântând vers cu vers melodiile celebrului cântăreț. Atmosfera a fost una deosebită și ne întrebăm care din ultimele două ediții a fost mai reușită, ambele având multe momente interesante.

Totuși în acest articol vreau să vă relatez o întâmplare urâtă ascunsă publicului larg, petrecută în culise, mai precis în Sala de sport, unde accesul persoanelor a fost interzis. În sală avut acces doar oaspeții, organizatorii și presa.

Sâmbătă Smiley a ajuns la Apahida cu 20 de minute înainte de a începe spectacolul, din mașina cu care a venit Smiley a fost escortat direct în Sala de Sport, mulți tineri și-ar fi dorit să primească autografe sau să-și facă o poză cu vedeta, însă accesul în zona artiștilor a fost restricționat. Copiii organizatorilor au avut acces în sala de sport, de asemenea soțiile sau alți membri ai familiei au fost lăsați să intre. Întrucât artistul și-a exprimat disponibilitatea să facă poză cu cei prezenții și să dea autografe s-a format un rând la care s-a aliniat aproape toată lumea. Rând pe rând vedeta plină de umor s-a pozat cu fiecare și a schimbat două trei vorbe cu copiii numeroșii care  erau încântați să fie alături de el.

Câteva cucoane de la primărie(pe care nu doresc să le nominalizez) au încercat să fenteze rândul și au venit după autografe pe cealaltă parte. Însă Smiley era preocupat mai degrabă de copii decât de ele, lucru care le-a iritat pe ”importantele” de la stat, care au început să vocifereze că se grăbesc. Am asistat la un dialog incredibil, care arată cât de speciali se cred unii funcționari din Primăria Apahida:

Cucoana: - Dacă nu ne dai autografe nu-ți facem plata luni

Smiley: - Poftim?! (care se ridică în picioare de lângă copilul căreia ii semna un autograf iritat de obrăznicia femeilor)

Se face liniște în sală femeile realizează că vedeta este deranjată

Smiley: Ați spus ceva?

Cucoanele: Nu Nu ...

Smiley: Așa mă gândeam și eu.

Vă imaginați cum era dacă Smiley refuza să urce pe scenă?

Am asistat la o scenă penibilă, pe care eu unul nu aș fi crezut că o să văd în Apahida.

Toată stima pentru organizarea evenimentului per ansamblu, la fel pentru gestul omenesc de duminica, însă toți funcționarii  ar trebui să înțeleagă că faptul de a fi angajat în primărie nu le conferă superioritate  față de ceilalți.  Dacă se achită de îndatoriri la locul de muncă nu înseamnă că ne fac nouă favoruri. Asta e meseria lor de a lucra în slujba cetățeanului, prin urmare sunt oameni ca noi cu două mâini și două picioare, cu aceleași drepturi. Sperăm ca ”aerele” de superioritate ale funcționarilor publici locali să fie temperate într-un fel de conducerea acestei instituții.

 

 

Zilele Comunei Apahida - Rezumatul celei de a doua zi
comuna-apahida11958323_130104590667151_7250810047004460502_o.jpg
Data: 2015-08-24

Cu un repertoriu diferit, dar cu un public la fel de numeros, sărbătoarea a contiuat și duminică, în cea de-a doua zi a Zilelor Comunei Apahida, ediția a IV-a. Apahideni de toate vârstele au umplut și de această dată platoul sălii de sport din localitate, cu voie bună și veselie.

Ziua dedicată folclorului a început la ora 16 când au urcat pe scenă talentele locale, soliștii de muzică populară: Irina Someșan, Antonia Jimborean, Adriana Morocoș, Maria Bărăian, Ioan Moldovan și Cecilia Șerban.

În scenă au intrat apoi soliștii George Poponeț și Rostaș Remus, urmați de ansamblurile folclorice: Someșul Apahida, Datini Dezmir, Trandafirul de Căian și Ansamblul din Frata, iar voia bună era la ordinea zilei.

Puțin după ora 17, a urcat pe scenă și capul de afiș al zilei, Dinu Iancu Sălăjanu, care i-a încântat pe iubitorii de folclor mai bine de o oră cu prestația sa.

Click aici pentru a citi mai multe informații despre prestația artistului zilei, Dinu Iancu Sălăjanu.

După prestația cunoscutului solist de muzică populară, componența publicului s-a schimbat parțial odată cu intrarea în scenă a manelistului Alex de la Cluj. Aflăndu-se în fața unui public cel puțin la fel de numeros ca și artiștii care l-au precedat, acesta a avut o prestație bună, fiind acompaniat de un grup de lăutari și a reușit să încânte categoria de public venită special pentru el.

Apoi, de la ora 19 au urcat pe scenă artiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj: Mariana Morcan, Maria Marcu, Ioana Breda Morar, Diana Roman, Radu Lazăr, Florean Roșan și Adrian Socaciu.

Seara a fost încheiată de către Florin Bota și invitații lui: Amalia Codorean, Carmen Stețcov, Sorina Lăpuște, Marian Dascăl și Adrian Buză.

Angajații Primăriei au gătit pentru o cauză nobilă. Click aici pentru mai multe detalii.

Vremea a ținut și de această dată cu apahidenii care au avut parte de toate elementele unei zile reușite.

A doua zi a ediției din anul 2015 a Zilelor Comunei Apahida ne-a arătat ce înseamnă cu adevărat acest eveniment și care este farmecul lui. De la copii însoțiți de părinți și până la pensionari, localnici de toate vârstele au uitat de orice probleme sau neînțelegeri și s-au bucurat împreună de acest eveniment, indiferent de ce etnie, religie sau culoare politică erau.

Balmoș și gulaș pentru o cauză nobilă
comuna-apahidapr2.jpg
Data: 2015-08-24

Angajații Primăriei Apahida au lucrat cot la cot pentru o cauză nobilă. De la portar la funcționarii de la ghișeu, întregul personal al Primăriei s-a pus pe gătit în a doua zi a festivalului. Mirosul de balmoș și gulaș la ceaun i-a ispitit pe participantii la zilele comunei Apahida 2015 întreaga zi de duminică.

Pentru acest eveniment mai mulți crescători de ovine din Apahida au contribuit cu câteva exemplare care au fost sacrificate . Mâncarea a fost gătită tradițional în căldări direct la fața locului.

Oamenii care au dorit să guste din gulaș și balmoș au achitat o taxă modică,de 5 lei. Suma colectată a fost donată pentru ajutarea a două persoane tinere din comună, care au nevoie de îngrijire medicală, având unele probleme grave de sănătate. 

Anul trecut taxa pe gulaș a fost donată sportivilor din Apahida.

Felicitări tuturor celor care și-au sacrificat ziua de duminică pentru a face o faptă bună și au dat un exemplu bun, prin acest gest omenesc.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 » 

www.apahida.ro 2012