banner-big
Accident feroviar inedit inedit! O locomotivă a deraiat după ce a lovit o ciurdă de bivoli
comuna-apahidabivol.jpg
Data: 2015-01-05

Incidentul s-a produs în apropierea localității Aghireș. Conform informațiilor furnizate de CFR Călători Gara Cluj, o cireadă de vite a fost scăpată de sub control, iar câteva dintre animale au intrat în gabaritul unui tren ce circula pe ruta Huedin-Cluj.

În urma impactului, locomotiva a deraiat, iar pentru călătorii care se aflau în garnitura respectivă a fost trimisă o alta pentru a îi duce la Cluj.

"Locomotiva trenului Regio a deraiat de o osie între staţiile Stana şi Aghireş, după ce a lovit o cireadă de vaci. Locomotiva a fost avariată astfel încât nu s-a mai putut asigura căldură în garnitură, iar călătorii au fost preluaţi de un alt tren şi duşi până în staţia Huedin. De acolo, o altă garnitură i-a preluat la ora 8.10 pentru a-i duce până la Cluj-Napoca", a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR Infrastructură, pentru Mediafax.

Citeste continuarea pe www.ziuadecj.ro

Noul orar M41 valabil din 5 Ianuarie are 6 noi curse spre Apahida
comuna-apahidaorar-poza.jpg
Data: 2015-01-03

Datorită numărului mare de cereri din partea călătorilor Compania de Transport Public a luat decizia de a schimba din nou programul autobuzului M41 pe ruta Cluj-Napoca Apahida. Noul program s-a realizat după ce responsabilii companiei s-au consultat cu primarul Grigore Fati, care a solicitat un număr mai mare de curse. 

Rezultatul a fost adăugarea de 6 noi curse tur retur în zilele lucrătoare. 

Se pare că Scrisoarea apahidenilor către Moș Crăciun a ajuns la urechile celor în măsură să ia decizii. Chiar dacă nu va fi autobuz din 15 în 15 minute s-au făcut unele schimbări în bine prin adoptarea acestui nou program. Însă noul orar ia în calcul durata mai lungă a curselor în timpul orelor de vârf. Astfel o cursă Cluj-Napoca - Apahida va face 35 minute în intervalul 14-18.

Orarul M42 Sânnicoara - Cluj-Napoca nu a suferit modificări.

Puteți consulta noul orar AICI

Patronul companiei Strict Prest ce asigură salubritatea în comuna noastră a decedat
comuna-apahidaveres.jpg
Data: 2015-01-01

Eugen Vereș patronul companiei Strict Prest, firma de salubritate care operază în comuna noastră a decedat în cursul zilei de azi conform stiridecluj.ro. Eugen Vereș conducea și compania Bratner Vereș, compania care asigură o parte din serviciile de salubritate a municipiului Cluj Napoca și de asemenea avea sub patronaj societatea Salprest Servicii Ecologice, firmă care administrează rampa de gunoi.

Știri de Cluj menționează că omul de afaceri suferea de cancer la gât de aproximativ doi ani de zile și nu a putut fi operat, iar tratamentul nu a avut niciun efect.

De-a lungul timpul acesta a sponsorizat diverse activități desfășurate în comuna noastră, spotive, culturale, sociale etc. 

Condoleanțe!

 

Au vrut să vândă ”bombe” însă s-au ales cu cătușe
comuna-apahidaamenzi-petarde.jpg
Data: 2014-12-31

Au început cu ”haideți la bombe” însă polițiști i-au chemat la ”cătușe”. Razie în rândul vânzătorilor ambulanți de materiale pirotehnice.

Poliţiştii clujeni au ridicat, ieri, peste 15.000 de articole pirotehnice şi auconstatat 22 de infracţiuni la regimul materiilor explozive.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a organizat o amplă acţiune pe raza întregului judeţ pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşuratede  persoanele  fizice  şi  juridice.  

Activităţile  au  avut  ca  scop prevenirea  oricăror evenimente  negative  generate  de  nerespectarea  legislaţiei  privind  obiectele pirotehnice.

În acest context, poliţiştii clujeni au desfăşurat, ieri, 30 decembrie a.c., controale atât  la  societăţile  comerciale  autorizate  să  desfăşoare  operaţiuni  cu  articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni şi efectuează cercetărifaţă de persoanele implicate pentru ,,efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnicefără  drept”,  faptă  prevăzută  de  Legea  126/1995  privind  regimul  materiilorexplozive. Cele peste 15.000 de produse pirotehice depistate în urma controalelorefectuate în municipiul Cluj-Napoca, în Huedin, Turda, Apahida şi Câmpia Turziiau fost ridicate în vederea confiscării.

Cât de curate sunt autobuzele M41
comuna-apahidacuratenie-autobuze.jpg
Data: 2014-12-30

Un tânăr din Apahida a postat pe Facebook un video în care arată cât de ”curate” sunt autobuzele CTP care asigură ruta M 41 Cluj-Napoca - Apahida- Câmpenești. Tânărul i-a adresat  acest video Primarului comunei Apahida. 

Din înregistrare se vede că scaunele autobuzului sunt pline de praf și cel mai probabil nu au fost de foarte mult timp aspirate. 

Nu e prima dată când primim reclamații privind curățenia mijloacelor de transport. Atașat acestui articol aveți o poză primită în urmă cu câteva luni, făcută tot pe autobuzul M41.

CTP poarta o parte din vina, însă și călătorii lipsiți de spirit civic, care mănâncă semințe, chipsuri, sandwichuri etc în autobuz își aduc contribuția la imaginea dezolantă în care se află autobuzele metropolitane. Așa cum am mai spus zona respingătoare a autobuzului este de fiecare dată partea din spate, care este populată aproape de fiecare dată de aceeași oameni. 

Sperăm că numărul mai mare de controale efectuate în ultima perioadă se va menține, prin asta am putea scăpa de una dintre ”sursele poluarii” autobuzelor M41. 

Tinerele din ansamblul Someș Apahida, hărțuite de profesorul de dans. Vezi declarațiile halucinante
comuna-apahidaclipboard01_353-465x390.jpg
Data: 2014-12-29

Un scandal monstru a izbucnit în urmă cu ceva vreme la ansamblul de dansuri populare de la Apahida, profesorul Ioan Moldovan fiind acuzat că își hărțuia elevele.

Cazul a ajuns în atenția IPJ Cluj, fiind deschis un dosar penal în care tinerele dansatoare din ansamblu îl acuză pe Moldovan că le-a hărțuit.

Una dintre dansatoare, a declarat în dosar că profesorul Moldovan ar fi încercat să profite de ea încă din anul 2011, pe când avea doar 13 ani.

„În anul 2011, când am fost în turneul din Bulgaria … mi-a desfăcut sutienul când eram în apă și a încercat tot felul de jocuri prostești, crezând că ajunge unde vrea. De atunci a continuat să mă prindă de fund și de sâni de nenumărate ori”, a declarat tânăra, care a mai precizat că l-a întrebat pe profesorul Moldovan de ce face aceste lucruri, i-ar acesta ar fi răspuns: „Aș pune și eu mâna pe ceva”, scrie EVZ.ro.

O altă tânără a declarat că ansamblul de dansuri populare a fost invitat la o nuntă pentru un moment artistic, după care profesorul Moldovan ar fi prins-o, cu forța, și ar fi sărutat-o de mai multe ori pe gură. 

„Mi-a prins capul cu ambele mâini și a început să mă pupe de mai multe ori pe gură, de față cu soția sa,Victoria Moldovan”, spune tânăra, scenariu care a fost descris și de o altă elevă: „M-a prins forțat după cap, trăgându-mă pe spate și sărutându-mă pe gură, cu limba”.

Citește continuarea pe www.știridecluj.ro

Foto: evz.ro

Prima zăpadă adevărată a ajuns la Apahida. Utilajele de dezăpezire a Primăriei au început lucrul
comuna-apahidautilaje-primariei.jpg
Data: 2014-12-29

Zăpada mult așteptată a ajuns într-un final și la Apahida, Crăciun a trecut fără sanie însă din câte se pare Anul Nou va fi ”alb” de această dată. Odată cu prima zăpadă au apărut și  probleme privind dezăpezirea. Ca în fiecare an cel mai afectat sat a comunei este Dezmirul. Aseară autobuzul M43 nu a reușit să urce pe strada Crișeni iar călătorii au fost lăsați la baza dealului de unde s-au deplast pe jos. 

Primăria a trimis utilajele de dezăpezire care au acționat toată noaptea, iar acum strada Crișeni este dezăpezită. Circulația autobuzelor a fost realuată.

Reprezentanții Primăriei susțin că autobuzele nu au putut urca datorită avelopelor de vară cu care aceste mijloace de transport în comun au fost echipate. 

Utilajele de dezăpezire acționează și la această oră pe mai multe străzi din comună, iar șoferii sunt sfătuiți să-și parcheze mașiniile în curte, sau în afara carosabilului, pentru a nu îngreuna operațiunea de dezăpezire. 

Foto: Mircea Pîgleșan

Cum se circulă pe strada ta?

Accident spectaculos in Apahida. Un autoturism s-a rasturnat.
comuna-apahidaaccident-apahida.jpg
Data: 2014-12-29

Un accident rutier s-a produs azi, în jurul orei 14:45 între Apahida și Sânnicoara. Șoferul unui autoturism care rula în direcția Cluj-Gherla a pierdut controlul mașinii și a ieșit în afară carosabilului, unde s-a răsturnat. Din fericire accidentul nu s-a soldat decât cu pagube materiale, șoferul autoturismului a scăpat nevătămat. La fața locului se află și la această oră un echipaj  al Secției 2  Politie Rurală Apahida care cercetează împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. 

Din primele cercetări reiese că accidentul s-a produs datorită neadaptării vitezei la condițiile meteo nefavorabile. 

Strada Someș prima stradă din Apahida care ”a intrat” în 2015
comuna-apahidasomes.jpg
Data: 2014-12-26

Sărbătoarea Craciunului s-a încheiat. La Apahida nu s-au înregistrat incidente neplăcute pe parcursul acestor zile de sărbătoare. Deși numărul persoanelor în stare ebrietate a crescut simțitor, Secția 2 de Poliție Apahida nu a înregistrat o creștere  semnificativă a reclamațiilor privind tulburarea liniștii publice, evenimente asociate de obicei cu consumul excesiv de alcool. 

Probabil și datorită acestei sărbătorii unii locuitori ai comunei s-au arătat mai îngăduitori cu privire la comportamentul vecinilor lor. 

Iată cu ce probleme s-au confruntat locuitorii străzii Someș din Apahida:

Buna ziua , in zilele fermecate de sarbatoare si zilele libere si de odihna pe care le avem suntem disperati de glasul petardelor cere nu mai contenesc zi si noapte pe minunata Strada Somes din Apahida . Copii si tinerii romi care pot face ce vor pe domeniu public s-au gandit sa ne tina un concert nesfarfsit de pocnitori. A si s-au gandit ca prea am lenevit si n-au lasat galeti de gunoaie in fata portilor, le multumim. Poate gaseste cineva de la  Politia Apahida sa le multumeasca si ea.. - ne-a scris un locuitor al acestei străzi

 

Contracte cu ”dedicație” făcute la Primăria Apahida.
comuna-apahidaprimaria-apahida.jpg
Data: 2014-12-23

La Prefecura Cluj și Primăria Apahida zace, la propriu, un raport de audit în care se arată cum autoritatea locală din Apahida a plătit degeaba zeci de mii de lei unor firme abonate cu contracte la această autoritate. Conform raportului, Primăria Apahida a plătit cumpărăturile făcute de directorul economic al primăriei, Dana Aștilean, făcute la Selgros și facturile electrica venite pe numele lui Ionel Fărcaș, fostul primar din Apahida.

Un raport de audit depus la Prefectura Cluj și Primăria Apahida anul trecut dezvăluie o serie de nereguli flagrante care au avut loc la această administrație locală. auditul a fost realizat în ultimii ani de mandat al fostului primar, Ionel Fărcaș.

Conform documentelor, mai multe societăți erau abonate la contractele primăriei din Apahida.

”Pentru achiziția unui elevator a fost acordat un avans către SC Willy&Co import Export în sumă de 43.561,14 lei, acest avans acând un cuantum mai mare decât este legal și fără a se constitui garanția de returnare a avansului. Contractul de furnizare nr 11512/17.05.2008 a fost încheiat pentru achiziția ”elevator tip foarfecă pentru capelă funerară în cimitir Apahida” cu SC Willy&Co Import Export, în valoare de 42.561,14 lei. Prin factura nr 5855/17.06.2008 se solicită acordarea unui avans de 100%, care se acordă. Avansul este acordat nelegal atât ca și cuantum cât și ca modalitate de acordare în conformitate cu Legea nr 273/2006, HG nr 264/2003 și Legea finanțelor publice locale. Nu a fost constituită garanția de bună execuție în sumă de 1.821,61 de lei, potrivit clauzelor contractuale, de la contractantul SC Willy&Co Import Export SRL. În fapt, primăria comunei Apahida a achitat integral valoarea contractului fără a reține și constitui garanția de bună execuție”, se arată în audit. Societatea  Willy&Co Import Export este prezentă și în raportul realizat la RAADPP, instituție condusă de Mircea Avram. Firma este  patronată de PIGLISAN CALIN RADU (asociat și administrator) și de SALMEN WILHELM, cetățean german. Firma este din Apahida, iar principalul obiect de activitate este ”Întreținerea și repararea autovehiculelor”. Conform anului fiscal 2013, societatea merge pe pierdere, a avut o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei și datorii totale de 5,8 milioane de lei, având un singur angajat. Firma este în faliment, Tribunalul Comercial Cluj eliberând o decizie de scoatere la licitație a bunurilor firmei. SC SC Willy&Co Import Export SRL a încheiat cu RAADPP Cluj cel puțin două contracte în valoare de peste 110.000 de lei.

Apahida s-a îngropat în piatră la suprapreț

O altă firmă din raportul care vizează Primăria Apahida este SC Smith Rotrans SRL Sânnicoară, firmă patronată de TINTESAN AURELIA. Raportul de audit arată că Primăria Apahida a plătit cantități mai mari de piatră decât cele livrate efectiv.

”În derularea contractului cu SC Smith Rotrans SRL Sânnicoară au fost acceptate la plată și decontate cantități mai mari de piatră decât cele efectiv livrate.

Astfel, conform borderoului anexat la facturile 308, 309 și 310/27.04.2010 a fost înscris de cinci ori avizul nr 893/27.04.2010 și de două ori avizul nr 889/27.04.2010. De asemenea, s-a constatat decontarea unor cantități de piatră fără documente justificative legal întocmite, care să confirme recepția acestora, întrucât atât avizele de însoțire a mărfii cât și tichetele de cântar nu sunt semnate de vreun reprezentant al achizitorului, iar timpul specificat pe etichetele de cântar reprezentând intervalul dintre două curse este insuficient pentru efectuarea acestora. În același contract s-a decontat nelegal valoarea transporturilor efectuate cu mașinile proprii ale primăriei. Valoarea estimată a cantităților de piatră și transport este de 40.377,48”, arată auditul.

Lucrări plătite degeaba

Conform documentelor aflate la Prefectura Cluj și firma All Pro Service, patronată de Sanda și Constantin Damian, a fost beneficiara unor plăți nelegale venite din partea primăriei conduce se Ionel Farcaș.

”În baza contractului nr 18725/10.11.2012 a fost achitată nelegal suma de 14.229 de lei către sc AllPro Service SRL, reprezentând 85 de panouri de plasă sudată bordurată nerealizate.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că s-a efectuat plata prevăzută în contractul mai sus menționat în totalitate, deși lucrările nu au fost realizate integral, mai mult s-au întocmit procese verbale de recepție a lucrărilor pentru lucrări neefectuate. Primăria Apahida a achitat valoarea integrală a contractului, inclusiv suma de 2.402,01 de lei reprezentând contravaloarea lucrărilor care nu au fost efectuate”, arată raportul.

Medicul Mircu a mărit numărut angajaților din primărie

”Au fost efectuate plăți pentru servicii de medicina muncii către SC Nerva Rex SRL Cluj, firmă patronată de MIRCU IONEL NERVA TRAIAN, pentru un număr de persoane mai mare decât numărul angajaților primăriei Apahida. În conformitate cu prevederile contractului nr 6677/27.03.2008 încheiat cu Nerva Rex SRL pentru activități de medicina muncii pentru personalul primăriei Apahida, la un număr de 152 de angajați cu tariful de 55 de lei/an calendaristic/angajat. Potrivit situației privind numărul de angajați din anul 2010 reiese că numărul de personal s-a redus la 136 de persoane, se întocmește actul adițional nr 2/23/02/2010 prin care se convine ca serviciile de medicina muncii să se efectueze pentru un număr de 182 de angajați și se efectuează ca atare plata serviciilor pentru 182 de persoane, respectiv cu 2.530 de lei mai mult decât s-ar fi cuvenit”, se arată în audit. Am încercat să îl contactăm pe doctorul Mircu pentru a explica ”explozia” de angajați de la Primăria Apahida, însă acest lucru nu a fost posibil.

Material preluat de pe www.gazetadecluj.ro

Sânnicorenii stau fără gaz, în FRIG, în plină iarnă și Tribunalul nu se grăbește să le facă DREPTATE
comuna-apahidag500.jpg
Data: 2014-12-23

Un caz mai complicat în care sunt afectate șase familii din Sânnicoară, județul Cluj arată că un om simplu în fața justiției clujene nu contează atunci când vine vorba de interese economice de sute de mii de euro.

 

Mai mulţi locuitori din satul Sânnicoară, localitate situată lângă Cluj-Napoca se judecă de mai mulţi ani, în diferite procese, cu societatea CPL Concordia, care asigură furnizarea serviciului de gaze naturale în localitate. 

 

Locuitorii din Sânnicoară au plătit pentru construirea reţelei de furnizare a gazului metan, iar apoi s-au constituit ca și acționari în societatea comercială G500 Investment SA, care deţine în proprietatea reţeaua de conducte prin care se distribuie gazul natural.

 

În cursul anului 2013, societatea G500 a câştigat un important proces împotriva societăţii CPL Concordia, care a fost obligată la plata sumei de 1.03 milioane lei, reprezentând jumătate din profitul net realizat de societatea distribuitoare în localitate în ultimii șapte ani.

 

În plină iarnă fără gaz

 

La scurt timp după sentința Curții de Apel Cluj și a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care a fost pusă la plată, societatea CPL Concordia a invocat în cursul lunii iulie 2014, că un tronson de conductă de pe stradaGeorge Enescu din localitate este defect. ”În data de 21 iulie 2014 am primit notificare de sistare a gazelor naturale iar din data de 22 iulie 2014, de la ora zece, nu mai avem gaze naturale”, spune M. L., o pensionară care locuiește pe strada George Enescu. 

În urma acestei decizii, șase familii au fost deconectate de la rețea. ”De atunci stăm în frig și ne încălzim cu ce putem. Nu vă mai spun că nu avem apă caldă și și nici nu putem găti”, mai spune M.L.

 

Povestea celor șase familii arată faptul că în fața justiției problemele unui om simplu nu contează. Cele șase familii au cerut printr-o ordonanță președințială obligarea celor de la CPL Concordia la reconectarea tronsonului de conductă dezafectat. ”La Judecătorie, în data de 30 iulie, magistratul a respins solicitarea noastră invocând forța majoră. Când au deconectat conducta, CPL Concordia a precizat că tronsonul nu maiprezintă siguranță în exploatare, dar nu a făcut nicio expertiză care să demonstreze acest lucru. Doar în 14august au verificat starea țevii și a sudurilor iar expertiza a fost depusă în data de 9 septembrie 2014. Cei de la CPL se folosesc de un articol din legea gazelor care arată că orice conducte degradate care sunt înlocuite devin proprietatea concesionarului”, spune un alt locuitor afectat de măsura sistării gazelor. 

 

Cele șase familii au făcut recurs la Tribunalul Cluj, care a fost judecat de judecătorii Camelia Balin și Corina Cimbrudean. Interesant este faptul că avocatul societății CPL Concordia, Adrina Udrescu este cumnata judecătoarei Camelia Balint. ”La recurs, judecătoarea Balint s-a abținut de la judecată locul acesteia fiind ocupat de un alt magistrat. În cele din urmă, dosarul a fost trimis de la Tribunalul Cluj la Tribunalul ComercialCluj, unde a fost judecat de Elena Bendea și Simona Ivănescu, care după alte două termen au respins acțiunea. Noi în continuare stăm fără gaz și pe nimeni nu interesează”, spune același locuitor.

 

La Tribunalul Comercial dreptul la proprietate nu contează

 

Constituția României garantează dreptul la proprietate privată. Cu alte cuvinte, cine folosește un bun care este proprietatea alcuiva trebuie să plătească. Nu este cazul și a celor de la CPL Concordia. 

 

Vălean Răchișan, administratorul firmei G 500 Investment, care este proprietarul conductei din Sânnicoară a dat în judecată distribuitorul CPL Concordia și a cerut plata unei chirii pentru folosința rețelei. ”Procesul a durat două termene și am pierdut. Judecătorul Simona Ivănescu ne-a respins acțiunea ca și când faptul că suntem proprietari nu contează. Pe lângă asta ne-a obligat să achităm cheltuieli de judecată pentru serviciile prestate de doamna Udrescu, în suma de 16.442 lei. Aproape 4.000 de euro, pentru două termene de judecată. Mi se pare enorm, curios și ciudat”, spune Vălean Răchișan.

Citește continuarea pe www.stiridecluj.ro

Apahida va fi legată de Baciu și Florești prin noi drumuri de centură
comuna-apahidacentura-valcele-apahida.jpg
Data: 2014-12-22

Noul PUG vine cu proiecte îndrăzneţe şi cu adevărate exerciţii de imaginaţie. Infrastructura este unul din cele mai dezbătute subiecte, iar documentul cuprinde mai multe centuri în jurul Clujului. Potrivit noilor prevederi, în următorii 10 ani şoferii vor putea ajunge, spre exemplu, din Mănăştur la nodul Apahida-Vâlcele, fără a mai tranzita centrul, dar şi din Baciu în Apahida. Alte proiecte semnificative atât pentru infrastructura municipiului, cât şi pentru cea a judeţului sunt o reprezentate de o nouă centură în zona Floreşti, precum şi una în zona comunei Baciu, care va porni de la Mihăiești şi care va merge până înspre Apahida.

Citește mai multe detalii despre noul PUG pe www.ziuadecj.ro

Foto:Transilvania Reporter

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 » 

www.apahida.ro 2012