banner-big
Vrei ca Apahida să fuzioneze cu municipiul Cluj-Napoca?
comuna-apahidacluj2.jpg
Data: 2015-05-31

Liviu Alexa, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști clujeni, a scris un editorial despre proiectul de fuziune dintre Cluj-Napoca si comuna Floresti, în care a enumărat avantajele pe care le-ar avea Clujul și Floreștiul deopotrivă.

Apahida este a doua comună ca număr de locuitori a județului Cluj și fără să vrei atunci, când citești o asemenea știre te gândești cum ar fi daca comuna noastră s-ar ”preda” municipiului Cluj-Napoca. Deși este doar un exercițiu de imaginație acestă idee a fost dezbătută de atâtea ori în diverse cercuri mai largi sau mai restrânse. Dezvoltarea comunei ca număr de locuitori și dar și numărul crescând al investițiilor a dezvoltat în mintea multora gândul fuzionării. 

Apahida cartierul Clujului a fost visul multora, ”cireașea otrăvită” pentru ceilalți.

Credeți că apahidenii ar avea de câștigat de pe urma unei astfel de fuzionări? Viața noastră, a locuitorilor acestei comune va fi mai bună sub administrarea primăriei clujene?  Emil Boc ar putea face mai multe pentru Apahida, decât au făcut Ionel Fărcaș și Grigore Fati?

RĂSPUNDEȚI LA URMĂTOAREA ÎNTREBARE:

Poșta s-a mutat în casă ”noua”
comuna-apahidaposta2.jpg
Data: 2015-05-29

Oficiul poștal Apahida s-a mutat în clădirea veche a poștei. Văzând că nu au cui să vândă sau să închirieze clădirea din centrul comunei Apahida, construită pe vremea comuniștilor, conducerea Poștei a hotărât să aducă oficiul poștal Apahida înapoi. 

Mutarea nu a fost privită cu ochi buni de locuitorii comunei, care abia s-au obișnuit cu locația de vizavi de poliție. Mai mult decât atât oamenii sunt dezamăgiți de clădirea degradată și de starea jalnică a curții exterioare, cu iarba până la genunchi și arbuștii ornamentali netunși. 

Cu greu am indraznit astazi sa intru in noul sediu al postei din Apahida. Cladirea respectiva arata jalnic si este degradata. Trebuie sa mentionez ca ideea de a readuce posta in vechea cladire, este buna. Dar nu pot sa nu ma intreb, de ce nu s-a facut macar o minima renovare inainte de aceasta mutare?

Inca din strada te intampina balariile din spatiul verde neintretinut, apoi cu greu te strecori prin zidul gardului viu care depaseste nivelul capului, ajungand la o usa ruginita, scorojita, care scartaie, parca ai fi intr-un film de groaza! In interior totul pastreaza acelasi peisaj grotesc, bajbai in nestire pe un coridor, treci pe langa niste usi cu gratii, de parca ai intrat intr-o inchisoare. Noroc ca dincolo de usa sunt niste doamne dragute caci altfel ai fugi de groaza, mancand pamantul! Locuim la periferiile unului dintre cele mai mari, mai dezvoltate si mai dinamice orase ale Romaniei? sau in Cuca Macaii?

 

Criza gunoaielor continuă! Siviu Prigoană: ”Am achizitionat un teren de 33.000 mp la Apahida...”
comuna-apahidaprigoana.jpg
Data: 2015-05-28

Problema rampei de gunoi a municipiului Cluj-Napoca este disecată de Siviu Prigoană într-un interviu acordat pentru Ziar De Cluj. 

”Regele gunoaielor” le scoate ochii conducătorilor Consiliului Județean care i-au închis ușa în 2006, 2007 când a intenționat să construiască o rampă de gunoi ecologică la Apahida.

Cam prin 2006-2007 am achizitioat un teren de 33.000 de metri patrati aflat in comuna Apahida. Era vorba de 33 de  hectare scoase la licitatie, o fosta halda de deseuri, a CUG-ului. Nu era gorapa de gunoi in adevaratul sens al cuvantului, era locul unde se depozitau tot felul de resturi de la CUG. Noi l-am cuparat in ideea de a face o groapa de gunoi ecologica pentru tot judetul. Am discutat cu fosta conducere a CJ deoarece dansii trebuiau sa ne dea toate aprobarile si absolut toate avizele. In perioada respectiva era presedinte Marius Nicoara. Nicoara m-a pasat la vicepresedintele care era de la UDMR, Palfi. Am avut o discutie cu dansul si mai erau inca doua luni pana la alegeri. Moment in care ne-am gandit ca nu are rost sa intram noi acuma in perioada alegerilor in clinciuri cu nimeni, asteptam pana dupa alegeri. Stiam ca o sa castige PDL-ul inclusiv presedentia CJ, si credeam ca oamenii o sa inteleaga mai repede despre ce e vorba si de importanta proiectului”, a declarat Silviu Prigoana

Din fericire pentru noi proiectul măreț al lui Silviu Prigoană a fost respins de Alin Tișe. 

Citește întregul material pe www.ziardecluj.ro

Dezmirenii oganizeaza: Taramul Copiilor
comuna-apahida1iunie.jpg
Data: 2015-05-28

Duminica 31 mai, copiii din Dezmir si nu numai sunt invitati in curtea scolii si in parcul Dezmir unde se vor organiza diverse activitati pentru ei: facepainting, minicampionat de fotbal, minicampionat de volei, cerc de desen, cerc de margele si multe alte activitati. 

Evenimentul este adresat copiilor cu varsta intre 2-14 ani. Intarea pe teren se face doar cu adidasi de schimb. 

Evenimentul este organizat de World Vision Romania, ASDR Dezmir si ATVD. 

 

Pericol pentru șoferi! Gropi adânci de o jumătate de metru nesemnalizate
comuna-apahidags.jpg
Data: 2015-05-27

Bucuria asfaltării, din 2012 s-a transformat în îngrijorare în 2015. Pe mai multe străzi din Apahida au apărut gropi serioase în stratul asfaltic turnat în urmă cu 3 ani. Un exemplu este pe strada Mihai Eminescu în apropierea Bisericii de lemn monument istoric. Groapa are o adancime de 50 de cm și este un real pericol pentru șoferii care circulă prin zonă, mai ales că nu este deloc semnalizată.

La 10 metri de această gropă ”domnește” un capac de canal neintegrat în asfalt, și acesta nu este singurul, sunt multe capace de canal schimbate după asfaltare care nu au fost încorporate în stratul asfaltic. 

Cu această ocazie dorim să vă aducem la cunoștință că ”lacul” de pe strada Libertății despre care ați putut citi ieri pe www.apahida, a fost anihilat în această dimineață. Autoritățile s-au mobilizat și au rezolvat problema rapid, dis de dimineață o echipă a fost trimisă la fața locului care a desfundat canalizarea prevăzută pentru apă pluvială. 

Vrem să mulțumim  cititorilor care ne semnalează  diferitele probleme cu care se confruntă. Ne puteți scrie în continuare la adresa stiri@apahida.ro.

Update: Groapa de pe Mihai Eminescu a fost umpluta cu pietris. Speram ca nu va trece mult timp pana va fi refacuta cu asfalt, atat ea cat si capacele de canal de pe strazile comunei. 

Debarcati direct in balta! Cum arata cel mai nou ”lac” din Apahida
comuna-apahidabalta-apahida.jpg
Data: 2015-05-26

Cel mai nou ”lac” din Apahida, nu este la Campenesti, este in centrul comunei Apahida, pe strada Libertatii, in statia de autobuz Tudor Vladimirescu. Balta creata dupa ploiele din ultimele zile face probleme atat calatorilor care intentioneaza sa coboara in statie, cat si trecatorilor. 

Debarcarea de pe autobulzul M41 se face fix in balta, putini soferi ai CTP iau in calcul ocolirea baltii. Intrucat in prijma se afla un magazin de paine extrem de frecventat, pietonii sunt adesea stropiti, iar vanzatoarele sunt nevoite sa spele usile si geamurile magazinului de mai multe ori pe zi, intrucat cladirea este si ea afectat. 

Deși balta este prezenta de cateva zile, inca nimeni nu s-a sesizat sa vina si sa curete sistemul de evacuarea a apei pluviale. 

Apahidenii s-au modernizat, cumpara puii vii direct de la magazin P.
comuna-apahidaagrovet.jpg
Data: 2015-05-26

Locuitorii comunei Apahida care obisnuiesc sa creasca pasari de curte, gaini, rate sau gaste au renuntat la closca traditionala si prefera sa cumpere pui vii de la magazinul deschis vizavi de Gara Apahida. Zeci de localnici (vezi foto) si-au comandat pui din diverse rase cum ar fi pui kabir, rasa mixta, ouatoare, bibilici, pui carne, rate, rate mute, gaste si curci. 

Magazinul Agrovet vinde pe langa diferitele rase de pui de o zi, puicute ouatoare de 16 saptamani, furaje, concentrate, hranitoare, etc. 

Magazinul Agrovet se afla pe strada Libertatii nr. 55 vizavi de gara Apahida. 

Pentru detalii si comenzi puteti suna la numarul: 0752.184.547

Magazinul Agrovet sustine publicatia gratuita "Jurnalul de Apahida"!

Ziua copilului la Apahida
comuna-apahidacopi2.jpg
Data: 2015-05-26

Organizatia PSD Apahida si Asociatia Tinerilor Voluntari Dezmir invita toti copii din comuna Apahida la sarbatoare de 1 Iunie - Ziua Copilului.

Activitatile care vor avea loc cu acest prilej sunt:

  • desen pe asfalt
  • desen pe hartie
  • painting
  • jocuri diverse
  • cabina foto cu accesorii haioase
  • tobogan
  • animatori
  • spectacol 
  • surprize

Activitatile se vor desfasura in Apahida zona Casei de Cultura si Sala de Sport in data de 1 Iunie 2015 incepand cu ora 11.

Evenimentul se va desfasura indiferent de conditiile meteo.

"Tigania" ar putea fi reglementata. Hala agroalimentara doar in vis
comuna-apahidapiata-apahida.jpg
Data: 2015-05-25

Apahida este recunoscuta in judet, pentru comertul stradal de legume si zarzavaturi, de zeci de ani localnicii obisnuiesc sa isi desfaca productia in fata portii, sau in diferite locuri a strazii principale. O data cu aparitia centurii de ocolire a comunei, vadul potentialilor clienti a scazut semnificativ. Insa, a aparut "piata" din apropierea stadionului de fotbal. 

Comerciantii care vand la aceasta piata fac au un bussines bun, cumpara de la producatorii locali sau de la altii si sub  sigla produs de Apahida vand clientilor produse "proaspete", locale. In ultimul timp "tigania" numita piata de la Apahida s-a extins, iar acum pe langa legume si zarzavaturi se pot cumpara si flori ornamentale, fructe, etc. 

Primaria da apa la moara

Desi imaginea comunei este grav afectata de piata plasata la drumul national, Primaria nu intentioneaza sa o desfiinteze, iar in ultimii ani nu a intreprins demersuri pentru a gasi o solutie la aceata problema. Comericantii sunt lasati sa vanda in voie, in aceasta piata creata ad-hoc, nu e de mirare ca de la o zi la alta apare cate o baraca noua. 

Totusi, primarul comunei Apahida, Grigore Fati a declarat in cadrul sedintei locale ca negociaza cu proprietarii acestui teren o varianta de inchiriere  pentru a amenaja o piata care sa arate cat de cat. 

Si de aceasta data se cauta solutii provizorii in loc sa se gandeasca pe termen lung. Apahida este o comuna care se extinde vazand cu ochii, noi ansmabluri imobiliare stau sa inceapa, in cativa ani populatia comunei va trece de cifra de 15.000 de locuitori. Avem nevoie de o hala agroalimentara care sa ofere conditii civilizate de comercializare a produselor agricole (atat vara cat si iarna), nu de o piata inghesuita si care sa optureze circulatia. 

Stimulati producatorii locali!

Spuneti-le ”la revedere” samsarilor de legume si stimulati producatorii locali! Accesul in viitoarea piata trebuie restrictionata, producatorii locali trebuie sa fie singuri care sa aiba dreptul de a avinde in aceasta piata, pentru asta ar putea fi scutiti de la platataxei de acces, sau in functie de interesul aratat pentru aceata piata sa fie introdusa o taxa modica.  

Asteptam cu interes o rezolvarea a acestei probleme, o solutie gandita  pe termen lung, nu o rezolvare provizorie!

Cu porcul la monumentul istoric
comuna-apahidaporcu-n.jpg
Data: 2015-05-23

O femeie a fost fotografiată în timp ce își pășuna porcul în jurul Bisericii de lemn din Apahida, declarată monument istoric. Femeia locuiește în vecinătate, iar familia sa este recunoscută pentru că ține mai multe animale, vaci, porci, etc. 

Vecina care a fotografia scena susține că această familie are obiceiul de a-și pășuna animalele pe șanturile vecinilor și prin curtea Bisericii monument istoric:

Luati măsuri impotriva familiei DIUDEA IONEL SI MARIA care de zeci de ani păsunează animalele pe santurile comunei si in curtea bisericii muzeu nici un vecin nu răzbeste cu ei - scrie vecina revoltata pe Facebook.

În Apahida mulți localnici care locuiesc la case obișnuiesc să își pășuneze șanturile proprii cu animalele din gospodărie. Problema apare când animalele vecinilor ajung pe șanturile sau proprietățile celorlați. 

Lacul VI probat cu pescarii locali
comuna-apahida20150523_114048.jpg
Data: 2015-05-23

Lacul amenajat cu pontoane de la Câmpenești a trecut azi de al doilea test de control. După ce săptămâna trecută mai mulți pescari profesioniști au verificat lacul, azi pescarii locali au avut șansa de a-l testa și ei. 

Pescarilor le-a fost prezentat regulamentul proaspăt votat de consilierii locali. Fiecare cu momeala și strategia lui a încercat să prindă cel mai mare pește. Până la ora 12 pe toate cele 13 pontoane folosite s-au prins aproximativ 30 de pești. Momeala care a dat roade azi a fost viermii vii. 

Părerile cu privire la pescuitul pe noul lac au fost împărțite. Majoritatea pescarilor s-au plâns de vegetația existentă pe luciul apei, care îngreunează pescuitul și îi face pe pescari să rateze capturile mari.

Nu mai vin niciodată aici, că nu trag peștii” a afirmat unul dintre pescarii locali. 

”Îmi place lacul, dar sunt enervante alegele, sper să vină pești până la urmă” a declar un alt pescar. 

”Prefer să vin aici decât să merg în alte zone, e amenajat frumos lacul și am prins câteva bucați de 2,3 kg. Asta sper să fie doar începutul.” ne-a declar un pescar mai optimist. 

Sesiunea de pescuit se va finaliza în jurul orei 18. Pe surse am aflat că pescarilor le-a fost pregătită o surpriză culinară, un balmoș și un gulaș din partea Primăriei. 

Au furat din nou! Doi tineri din Apahida au furat o tableta dintr-o mașina
comuna-apahidatraficanti-catuse-mascati2.jpg
Data: 2015-05-22

La data de 21 mai a.c., ora 16:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Secţia 3 Poliţie, în timp ce patrulau pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, au surprins, în flagrant delict, doi minori, bănuiţi de furt.

Cei doi, ar fi pătruns, fără drept, într-un taximetru aflat pe strada Teodor Mihaly, din Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras o tabletă. Prejudicul a fost recuperat şi predatpărţii vătămate. Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a minorilor, de 14 şi 16 ani, din localităţile Apahida şi Cluj-Napoca.

Cei doi tineri nu sunt la prima abatere, în localitate ei sunt recunoscuți deja pentru nenumăratele spargeri!

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 » 

www.apahida.ro 2012