banner-big
Mera Ioana și Rotaru Vlad au fost răsplătiți pentru performanțe! Mariș Ciprian mai are de așteptat
comuna-apahidasportivi-apahida.jpg
Data: 2016-04-22

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu local ce s-a desfășurat ieri la Casa de cultură din Apahida s-a aflat și un proiect de hotărârea privind acordarea unui teren de 300 mp sportivilor Mera Ioana și Rotaru Vlad care au reprezentat cu succes comuna în competiții naționale și internaționale la care au participat. 

Mera Ioana a fost campioană națională și europeană la box, despre performanțele sale puteți citi mai multe în secțiunea sport a site-ului apahida.ro. 

Rotar Vlad este joacă rugby de performanță și face parte din lotul naționalei României la rugby. Momentan Vlad joacă pentru Universitatea Cluj. 

Consilierii au votat în unanimitate proiectul iar cei doi sportivi au fost recompensați pentru activitatea sportivă. 

Viceprimarul comunei Apahida, Călin Păcurar a inițiat un proiect de hotărâre cu sprijinul consilierilor PNL pentru a-l premia pe sportivul Mariș Ciprian care a câștigat recent centura mondială la MMA, cu suma de 10.000 lei. Proiectul de hotărâre nu fost introdus pe ordinea de zi de către primarul Grigore Fati prin urmare consilierii nu s-au putut pronunța cu privire la acest proiect. 

În schimb, primarul Grigore Fati a declarat că a discutat cu sportivul, care a început procedura de întocmire a dosarului pentru acordarea unui teren la legea 15, urmând să se introducă într-o ședință de consiliu ulterioară un proiect de hotărâre privind aprobarea dosarului după ce documentația va fi finalizată. 

Ciprian Mariș mai are de așteptat, însă cu siguranță Primăria și Consiliu local Apahida vor găsi până la urmă o modalitate de a-i mulțumi sportivului pentru  promovarea comunei prin performanțele sale sportive. 

Le mulțumim tuturor sportivilor din comuna Apahida care fac performanțe în sport, ei sunt un model pentru tinerii de azi și merită să fie apreciați și răsplătiți pentru realizările lor. Cu siguranță fiecare dintre ei au făcut multe sacrificii pentru a ajunge sus!

 

Ședință de Consiliu local, azi la Apahida
comuna-apahidabuiga-fratean.jpg
Data: 2016-04-21

Ședința de azi se anunță una calmă, proiectele de hotărâre referitoare la aprobarea PUD-urilor nu sunt incluse pe ordinea de zi, iar problema salubrității a fost deja rezolvată la ultima ședință. 

Ședința de azi ar putea schimba din nou structura Consiliului local, Ovidiu Buiga ar putea reveni printre cei 16 și îl va înlocui pe supleantul PSD, Florin Buhățel. 

Pe ordinea de zi se află din nou mai multe proiecte de hotărâre privind acordarea de sprijin unor biserici din Apahida, însă cele mai multe proiecte privesc aprobarea unor concesiuni pentru terenuri. 

Verifică aici toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi !

Ședința se va desfășura începând cu ora 16 la Casa de Cultură din Apahida.

Apahida a rămas fără gaz. Muncitorii de la CPL Concordia remediază problema
comuna-apahidaconcordia.jpg
Data: 2016-04-19

Întreaga comună a fost deconectată de la alimentarea cu gaze naturale pe perioadă nedeterminată datorită unor lucrări ce se efectuază la rețea, în urma unei situații de urgență care putea afecta siguranța operării serviciului. 

Conducerea CPL Concodia ne-a declarat că muncitorii se află pe teren încercând să remedieze problema în cel mai scurt timp cu putință. 

Prestarea serviciului a fost intrerupta neplanificat datorita unor situatii de urgenta (cauze care afecteaza operarea in conditii de siguranta).

Angajatii societatii CPL CONCORDIA FILIALA CLUJ ROMANIA se afla la fata locului si depun eforturi in vederea reluarii serviciului in cel mai scurt timp posibil.

- Carmen Nistor - CPL concordia

 

Informare STRICT PREST: De acum se pot semna contracte de salubritate și în Câmpenești
comuna-apahidastrict2.jpg
Data: 2016-04-19

Incepand cu data de 12.04.2016 , S.C. STRICTPREST S.R.L. intocmeste contracte de ridicare a deseului menajer pe raza Comunei Apahida , in urmatoarele locatii :


1. Sat Apahida , str. Libertatii nr.181 , Magazin universal imbracaminte .

2. Sat Sinnicoara , str. Horea nr 13 , Magazin alimentar- Veres Ana.

3. Sat Dezmir , str. Scolii nr 27 , Magazin Doff Srl.

4. Sat Câmpenești, Magazin ”La Bondor” 

Pretul pentru presoanele fizice este :
- 7 lei / luna TVA inclus pentru persoanele singure
- 15 lei /luna TVA inclus pentru gospodarie.

În celelate sate contractele se pot face numai la încasatorul societății, care se va deplasa pe teren. 

Ikon Ideea a inaugurat noul punct de lucru din Apahida
comuna-apahidaikon-ideea-apahida.jpg
Data: 2016-04-19

Firma clujeană Ikon Idea, ce activează în domeniul confecțiilor metalice, destinate sectorului industrial, se numără printre puținii beneficiari ai unui grant norvegian (derulat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014), ce implică o serie de investiții menite să contribuie la dezvoltarea societății, în concordanță cu reglementările ce asigură protejarea mediului, conform actualdecluj.ro. 

Socitatea a inaugurat azi punctul de lucru din Apahida, Libertatii nr. 59-61.  parte a proiectului ,, Thinking for the Future '' in parteneriat cu Rainpower Norvegia si finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014- ,, Inovare Verde in Industria din Romania ''.

La inaugurare au participat toti factorii de decizie care au implementat si sprijinit acest proiect. Ambasadoarea Regatului Norvegiei E.S. doamna Tove Bruvik WESTBERG , Prefectul Judetului Clui - Prof. Dr. Ing. Gheorghe Vuscan si primarul comunei Apahida - Grigore Fati au fost invitati alaturi de boardul firmei la inaugurarea oficiala. - se arata pe pagina oficiala de Facebook a Primăriei Apahida. 

Vălean Răchișan convoacă Adunarea generală ordinară a acționarilor G500
comuna-apahidarachisan-valean.jpg
Data: 2016-04-18

Președindele Consiliului de Administrație a G 500 Investment S.A., Vălean Răchișan îi invită pe acționarii societății la Adunarea generală ordinară a acționarilor, care se va desfășura în data de 3 mai 2016 începând cu ora 15 la Primăria din localitatea Sânnicoara

Societatea G 500 Investment este proprietara rețelei de gaze naturale din Sânnicoara și a fost fondată de sânnicorenii care au plătit bani pentru a beneficia de această utilitate. Aceștia dețin în prezent acțiuni în cadrul G500 Investment S.A.

Consilierul local Vălean Răchișan a reușit în calitate de președinte al C.A. G 500 Investment să câștige o serie de procese intentate furnizorului de gaze naturale CPL Concordia,cu privire la plata chiriei pentru rețeaua de distribuție. Ca urmare a deciziilor instanței societate CPL Concordia a fost obligată să plătească daune substanțiale societății G 500. 

Perseverentul Vălean Răchișan ne-a declarat că și în prezent G 500 Investment are câteva procese cu distribuitorul și furnizorul de gaze naturale, pe care le va câștiga până la urma. Acționarii societății vor primii mai multe informații despre evoluția proceselor la viitoare adunare generală.

De asemenea, președintele Consiuliu de Administrație ne-a informat că în ultimi ani acționarii G500 Investment au primit dividende ca urmare a profitului înregistrat de societate. 

La ședința ce se va desfășura pe data de 3 mai se vor dezbate următoarele puncte de pe ordinea de zi: 

  1. Prezentarea și aprobarea situațiilor financiare pentru anul 2015 
  2. Prezentarea și aprobarea raportului Consiliului de Administrație pentru 2015
  3. Prezentarea și aprobarea raportului comisiei de cenzori pentru anul 2015 
  4. Aprobarea descărcării de gestiune a Consiliului de Administrație pentru exercițiu financiar 2015 
  5. Prezentarea și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2016 
  6. Informare cu privire la stadiul proceselor în instanță cu CPL Concordia Filiala Cluj România SRL
  7. Diverse 

În cazul neîntrunirii cvorumului necesar, Adunarea Generală Ordinară a acționarilor va avea loc în data de 03.05.2016 începând cu ora 16, în același loc cu aceeași ordine de zi. 

Tânăr din Apahida rănit în urma unui accident petrecut în Cluj-Napoca
comuna-apahidaaccident-cluj.jpg
Data: 2016-04-18

Poliţiştii efectuează cercetări faţă de un bărbat care, fiind sub influenţa alcoolului şi neavând permis de conducere, a condus un autovehicul pe raza municipiului Cluj-Napoca şi a produs un accident rutier.

La data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 23:50, în Piaţa Ştefan cel Mare, din Cluj-Napoca, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane si avarierea unui autovehicul. Un tânăr de 26 de ani, din Apahida, în timp ce conducea un autovehicul prin Piaţa Ştefan cel Mare, înspre strada 21 Decembrie 1989, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a pătruns pe trotuar, intrând în coliziune cu o jardinieră din beton.

Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a conducătorului auto. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că şoferul nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa alcoolului. Tânărului i-au fost recoltate mostre biologice pentru stabilirea gradului de alcoolemie în sânge. În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul rutier şi pentru luarea măsurilor legale.

Poliţia Clujeană atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi.

De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

”Dorel” de la primărie o comite din nou. Capcane pe drumurile de hotar
comuna-apahida2.jpg
Data: 2016-04-18

Un incident neplăcut care se putea termina cu daune materiale și victime, s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute pe un drum de hotar din apropierea Someșului. Un cultivator de legume s-a trezit suspendat cu mașina într-o ditamai groapă nesemnalizată. 

Se pare că muncitorii de la primăriei au săpat groapa pentru a-i împiedica pe cetățeni să-și aducă gunoaiele menajere în zonă. 

Din fericire omul circula cu viteză mică, altfel mașina ar fi avut de suferit. Omul s-a arătat extrem de nemulțumit că reprezentanții primăriei nu s-au gândit să semnalizeze ditamai șanțul.

Un agricultor care era cu tractorul în zonă l-a ajutat pe șofer să-și scoată mașina din groapă.

Șeful de la urbanism bănuit că redirecționeză beneficiarii către firme ”de casă”
comuna-apahidamarza-apahida.jpg
Data: 2016-04-15

Șeful serviciului urbanism din cadrul Primăriei Apahida, Iuliu Mârza este acuzat de un admnistrator al unei firme de proiectare din Cluj-Napoca că ar  fi tergiversat acordarea unui certificat de urbanism pentru unul dintre clienții firmei și i-ar fi indicat clientului o altă firmă de proiectare. 

Conform legii am depus documentația la primărie pentru obținerea certificatului de urbanism pentru clientul nostru care dorește să construiască în Sânnicoara.

În termen de maxim 30 de zile  Primăria avea obligația de a elibera acest document, dar deși actele le-am depus în data de 19.02.2016, certificatul de urbanism a fost eliberat abia în 11.04.2016 adică după aproape 2 luni. 

Între timp clientul a fost ghidat spre altă firmă de proiectare din Apahida. Eu cred că toată această poveste a fost instrumentată de șeful de la urbanism  care probabil i-a recomandat clientului o firmă de casă. 

Personal l-am sunat pe dl. Mârza și i-am spus că nu este corect cum procedează.

- a declarat administratorul societății de proiectare

În urmă cu aproximativ o lună Ziar de Apahida scrie un articol detaliat despre modul în care Iuliu Mârza este bănuit că ar construi o vilă pe un teren obținut în condiții dubioase. 

Îi oferim domnului inginer Iuliu Mârza dreptul la replică privitor la acest articol. 

Foto:Ziar de Apahida

200 kg de carne confiscate din Apahida și Sânnicoara
comuna-apahidacarne-confiscata.jpg
Data: 2016-04-15

Circa 200 de kilograme de carne de bovină, fără documente de proveniență și fără elemente de identificare, în privința cărora există suspiciunea că urmau să fie introduse în consum public, au fost ridicate de către inspectori DSV.

Premergător sărbătorilor pascale, polițiștii desfășoară acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse din carne și carne. La data de 14/15 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu lucrători ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, au organizat o acțiune de depistare a unor persoane bănuite de acțiuni ilegale de sacrificare și comercializare de animale.

În urma acțiunii, au fost identificate trei persoane cu vârste cuprinse între 39 și 57 de ani, din Cluj-Napoca și localitatea Sânnicoară, comuna Apahida, care ar fi sacrificat, transportat și tranșat carne de bovină pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență, aceasta neavând elemente de identificare.

În baza celor constatate, inspectorii D.S.V.S.A. Cluj au dispus măsura reținerii a circa 200 kilograme de carne. În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități ilicite și luarea măsurilor care se impun.

Doi tineri de 16 si 17 ani din Apahida retinuti pentru comiterea unui furt
comuna-apahidapoltia-apahida.jpg
Data: 2016-04-13

Poliţiştii au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, doi tineri bănuiţi de sustragerea unor bunuri în valoare de peste 3.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de către poliţişti.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Apahida au identificat şi reţinut doi tineri de 16 şi 17 ani, din Apahida, bănuiţi de comiterea unui furt. Din cercetări rezultă faptul că, la data de 8/9 aprilie a.c., cei doi ar fi pătruns într-un depozit situat în extravilanul satului Apahida, de unde ar fi sustras două generatoare pentru curent electric şi un motocultor, cauzând un prejudiciu de circa 3.200 de lei. În urma identificării celor în cauză, prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Accident la sensul giratoriu din Dezmir. Pagube de 300.000 lei
comuna-apahidaaccident.jpg
Data: 2016-04-12

La data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 00:15, pe raza comunei Apahida, la intersecţia DN Varianta Ocolitoare Cluj - Est cu Calea Dezmirului, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane şi avarierea a trei vehicule.

Conform primelor cercetări, un bărbat de 38 de ani, din localitatea Cizer, judeţul Sălaj, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format din autotractor şi semiremorcă pe direcţia Vâlcele - Apahida, ajuns la intersecţia cu sens giratoriu de la km 17+385 m, a circulat pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 48 de ani, din localitatea Jucu de Sus.

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat aproximativ 30 de metri pe Calea Dezmirului, iar ansamblul de vehicule a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea uşoară a conducătorului autoturismului şi avarierea celor trei vehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 300.000 lei. În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs coliziunea.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 » 

www.apahida.ro 2012