banner-big
Drumurile Naționale n-au ce face cu banii. Cum se asfalteză în Apahida pe ploaie
comuna-apahidaDN1C-APAHIDA.jpg
Data: 2016-09-19

Drumul Național 1 C ce strabate comuna Apahida a intrat de cateva zile într-un proces de refacere spre nemuțumirea șoferilor apahideni, care sunt nevoiți să stea la coadă minute în șir pentru a intra și ieși din localitate. 

E bătaie de joc ce fac cei de la drumurile naționale, cu șoseaua. S-au apucat să reasfalteze un drum care era încă bun și fără gropi. Dacă data trecută l-au făcut bine acuma mai mult ca sigur o să fie o lucrare de mântuială, toarnă primul strat pe ploaie vă puteți imagine cât o să țină.

Mai bine lasau drumul asta asa cum e si asfaltau drumul spre Cojocna care e praf si in care am avut ghinionul sa-mi distrug directia in vara asta. - ne-a scris un cititor pe pagina apahida.ro

Un alt localnic care călătorește cu autobuzul M41 spre locul de muncă se plânge că datorită lucrărilor la drumul național s-au înregistrat întârzieri la programul autobuzului, lucru care l-a făcut să nu ajungă la timp la serviciu. 

Din informațiile pe care le deținem se pare că lucrările urmează a se finaliza la sfârșitul acestei luni dacă vremea va permite să fie turnat și următorul strat de astfalt. 

 

Orar M41 a fost modificat! Vezi cum arată noul orar
comuna-apahidaorar-m-41.jpg
Data: 2016-09-14

Începând cu această săptămână odată cu deschiderea noului an școlar Compania de Transport Public Cluj anuntă modificarea programului pentru ruta metropolitană 41 Cluj-Napoca - Apahida - Câmpenești. 

Pentru a evita pe cât posibil aglomerația Compania de transport a introdus 4 curse noi în orarul ce a intrat în vigoare luni 12 septembrie. 

Cele 4 curse noi sunt

  • 6:05 (Cluj) - 6:40 (Apahida)
  • 15:20        - 15:35 
  • 16:30        - 17:05 
  • 17:40       -  18:15 

Aici puteți consulta orarul nou al autobuzului M 41 

A fugit de polițiștii din Apahida când a auzit de alcooltest
comuna-apahidapolitia.jpg
Data: 2016-09-12

La data de 11 septembrie a.c., ora 20:30, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida - Postul de Poliţie Comunal Suatu - au oprit pentru control un bărbat, de 29 de ani, din Suatu, în timp ce conducea o autoutilitară prin localitatea de domiciliu.

Intrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au solicitat testarea cu aparatul etilotest. Bărbatul a refuzat și a fugit de la fața locului, fiind urmărit și prins de către polițiști.

Acesta a fost transportat la U.P.U 1 Cluj-Napoca, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

INCREDIBIL: Un bătrân înjură ca la ușa cortului și amenință o șoferiță din Apahida
comuna-apahidabatran-apahida.jpg
Data: 2016-09-02

O șoferiță din Apahida a publicat pe pagina de fabook apahida.ro un material video în care un bărbat de vârsta a treia o înjură și o amenință nemulțumit fiind de modul în care aceasta conduce. Din material se poate înțelege că nemulțumirea bătrânului este una mai veche întrucât în momentul în care femeia filmează scena, viteza de deplasare este destul de redusă. Conform informațiilor incidentul a avut loc în această dimineață în jurul orei 11, în zona Triaj din Sânnicoara. 

Bărbatul o ia razna când vede că mașina se apropie de locul în care el stă de povești cu două persoane. O înjură pe femeia și scuipă pe geamul lateral al mașinii după care când îți dă seama că este filmat lovește cu palma geamul mașinii.

În descrierea materialului video femeia lasă sa se înțeleagă că nu e prima dată când i se întâmplă asta. 

Asta se intampla cu toti cei care trec cu masina. Problema d-lui din filmare este ca il prafuim, drumul nefiind asfaltat. Zilnic arunca cu pietre dupa masini. Calea ferata era blocata si nu puteam sa trec, asa ca m-a " incoltit". Repet : pt ca am facut praf cand am trecut pe langa el !!! Politia nu intervine pana nu depun plangere, iar familia lui ne-a indemnat sa ne facem singuri dreptate, pt ca ei l-au scapat de sub control. E evident ca are probleme psihice. Si in geam a dat cu piatra, nu cu pumnul. Ma intreb ce se intampla daca nu ma inchideam in masina? Imi dadea cu piatra in cap si poate atunci politia intervenea. Asa, doar pt o injuratura, un scuipat si o ciobitura in geam au considerat ca nu e cazul. - a completat soferita amenintata

În cazul de față Poliția Apahida trebuia să se sesizeze și să dispună măsurile care se cuvin pentru a preîntâmpina posibile altercații.

<

 

Cupa Meseriasilor la minifotbal ! Apahida - 11.09.2016
comuna-apahidacupa-meseri.jpg
Data: 2016-08-29

Duminică 11 septembrie se va desfășura la Apahida pe terenul sintetic de minifotbal ”Cupa Meseriașilor” la fotbal, o competiție destinată iubitorilor de fotbal din comună. Evenimentul sportiv este organizat de Primăria comunei Apahida.

La această competiție se pot înscrie echipe formate numai din locuitori ai comunei Apahida, echipe formate din maxim 8 jucători. Sistem de joc este 5+1 (+2 rezerve). 

Pentru înscriei și informații legate de regulament sunteți invitați să sunați la numărul de telefon al organizatorului 0740600424. 

Înscrierile se fac până în data de 09.09.2016. 

Un liberal propune reducerea impozitului pe clădiri aplicat agenților economici de la 1,2% la 0,4%
comuna-apahidataxa.jpg
Data: 2016-08-24

Consilierul PNL,  Tudor Oros a propus inițierea unui proiect de hotărâre care să alinieze impozitul pe clădiri plătit de persoanele juridice care își desfășoară activitatea pe raza comunei, la nivelul municipiului Cluj Napoca și a comunelor limitrofe. 

Conform comunicatului dat de PNL Apahida, la ora actuală procentul de impozitare perceput de Primăria este de 1,2%, maximul stabilit de lege fiind de 1,3%. Iar în municipiul Cluj-Napoca societățile comerciale plătesc 0,2% din valoarea de evaluare a spațiilor în care își desfășoară activitatea. 

 Administratorul unui restaurant din Apahida a declarat că trebuie să achite 2800 lei anual pentru spațiul care îl deține. Același spațiu ar fi impozitat cu doar 600 lei dacă s-ar afla în municipiul Cluj-Napoca. 

Liberalul Tudor Oros a declarat că din punctul său de vedere coborârea cotei de impozitare pentru agenții economici este necesară întrucât altfel Apahida riscă să-și piardă potențialii investitori și să impiedice agenții economici existenți să de dezvolte. 

Cât de mare ar fi impactul asupra bugetului local?

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati consideră inițiativa liberalilor o dovadă de inconștiență și atrage atenția asupra consecințelor adoptării unei astfel hotărâri ce ar diminua drastic încasările la bugetul comunei. În plus edilul comunei susține că o parte din informațiile folosite de liberali în inițierea acestui proiect sunt inexacte. 

Mâine veți putea citi pe apahida.ro mai multe detalii despre acest proiect de hotărâre și veți afla care sunt argumentele pentru care primarul comunei Apahida Grigore Fati nu susține această inițiativă!

Ce amendă iei dacă arunci coji de semințe în parc? Vezi care sunt amenzile
comuna-apahidaparc.jpg
Data: 2016-08-24

Pentru a-i ajuta pe oamenii care frecventează parcul să păstreze curățenia, Primăria comunei Apahida a decis să monteze un panou informativ cu amenzile care se dau pentru diverse acțiuni ce ar degrada imaginea parcului. 

Cei care aruncă mezerii în parc (doze, peturi, ambalaje,seminte) riscă o amendă între 500-600 de lei conform hotărârii de Consiliu local numărul 117/2008. De aceași amendă sunt pasibili și cei care degradează sau distrug obicetele de joacă, bancile sau alte echipamente amplasate în parc. 

Fumatul și consumul de băuturi alcoolice sunt de asemenea interzise conform legilor în vigoare. 

Iubitorii de animale trebuie să aibă în vedere că accesul în parcul central cu animalele de companie, dar și cu alte animale este strict interzis. Cei care nu respectă această prevedere riscă să fie sancționați cu amendă între 100-500 lei în baza HCL 188/2013. 

Amplasarea acestui panou în incinta parcului central vine în sprijinul polițiștilor locali. De cele mai multe ori persoanele care nu respectau una sau mai multe reguli se scuzau prin ”nu am știu că nu e voie”. 

Autoritățile locale vor lua și alte măsuri pentru a reduce numrul celor care nu țin cont de cele mai elementare reguli de simț civic și degradează constant imaginea localității prin aruncarea gunoaielor în locuri publice, prin vandalizarea clădirilor publice și prin alte acțiuni antisociale. 

Traian și Valeria Ilea au făcut spectacol. Publicul a cerut bis la ”Pușca și cureaua lată”
comuna-apahidailea.jpg
Data: 2016-08-22

Cea de-a doua zi a Zilelor comunei Apahida 2016 a început în jurul orei 17. Pe scenă au urcat primarul comunei Apahida, Grigore Fati însoțit de viceprimarul Ilinca Crăciunaș și o parte dintre consilierii locali(Vasile Frătean, Rus Sorin, Zăman Claudia, Petean Vlad, Csabai Stefan, Bob Ioan  PSD și doar Viorel Nacu de la liberali). De asemenea pe scenă au fost invitați mai mulți consilieri de la județ printre care și  Ligia Pop. Primarul Grigore Fati a vorbit despre proiectele realizate, dar și despre viitoarele investiții care se vor implementa în comună. 

Marița Jucan emblema portului popular și a patriotismului a recitat câteva poezii din repertoriu propriu.

Apoi a urmat spectacolul cu interpreții locali Angela Mandrusca, Lavinia Moldovan, Antonia Jimborean, Adriana Morocos, Maria Baraian, Rostas Remus. 

Ansamblul ”Someșul” Apahida a fost din nou la înălțime prestația tinerilor dansatori a fost intens aplaudată de apahideni. Chiar dacă mai puțin tineri membrii ansamblului din Frata nu s-au lăsat mai prejos și au demonstrat că jocul popular este pentru tineri și vârstnici deopotrivă. 

Gulașul și balmoșul au fost la mare căutare, s-au încasat aproximativ 2300 de lei care au fost împărțiți la cele două familii despre care am scris în articolul de ieri. 

Pe scenă a urcat mai apoi Ciprian Baraian din Sânnicoara membru in echipa nationala de para-atletism și medaliat la diverse competiții naționale și internaționale. Primarul comunei Grigore Fati l-a recompensat cu suma de 1000 de lei și l-a felictat pentru performanțele sale, asigurându-l de sprijinul autorităților locale. 

Ciprian Mariș un alt sportiv emblematic foarte mediatizat în ultimii ani a adus centura mondială la Apahida. Țigli a vorbit despre rezultatele obținute în ultimul an și le-a promis apahidenilor că va aduce și noi centuri la Apahida.Edilul comunei Apahida a declarat pentru publicul prezent că Primăria și Consiliul local au decis să-i acorde sportivului un teren în baza legii 15.

Traian și Valeria Ilea au început să cânte în jurul orei 21:30. ”Pușca și cureaua lată”,”Bună ziua, Doamne-ajută” și ”Rău mă dor ochii mă dor” au fost cântate de toți cei prezenți tineri și vârstnici, bărbați și femei. Interpreții au lăsat publicul să cânte ”Pușca și cureaua lată” iar apahidenii s-au dovedit mari cunoscători de folclor reușit să cânte melodia spre bucuria celor doi artiști. 

Spre finalul programului asistența a cerut bis la ” Pușca și cureaua lată” iar cuplul Ilea s-a conformat și a cântat din nou cea mai îndrăgită melodie din repertoriu. Traian Ilea a tras cortina celei de-a V-a ediție a Zilelor comunei Apahida. 

Ziua de folclor a fost mai apeciată decât cea din 2015 când a cântat la Apahida Aurel Tămaș, probabil și datorită orei corespunzătoare la a cântat capul de afiș, care în mod normal trebuie să încheie programul. În schimb, mulți sunt de părere că Smiley a fost mai bun ca Antonia și că ziua dance a fost mai reușită în ediția precedentă. 

Tu ce părere ai?

 

 

 

 

 

Zilele comunei Apahida sunt și un prilej de a-i ajuta pe alții
comuna-apahidagulas-primarie.jpg
Data: 2016-08-21

Mai sunt doar câteva ore până se va da startul la cea la cea de-a doua zi de sărbătoare a Zilelor comunei Apahida ediția a V-a. După o zi cu muzică dance, care i-a electrizat pe tineri urmează o zi dedicată iubitorilor de folclor.

Însă Zilele comunei Apahida sunt mai mult decât spectacol pentru cei prezenți. De Zilele comunei Apahida se leagă un obicei nobil de ajutorare a unor persoane care se confruntă cu anumite probleme de sănătate, sau care constituie cazuri sociale speciale și pe care autoritățile locale doresc să le sprijine cu contribuția celor prezenți la eveniment. 

În fiecare an angajații Primăriei Apahida pregătesc pentru participanți gulaș și balmoș cu ingrediente primite de la diverși agricultori locali și crescători de animale. Preparatele au fost foarte apreciate la fiecare ediție, iar sutele de porții pregătite au trecut repede. Și în acest an angajații Primăriei s-au trezit cu noaptea în cap pentru a curăța legumele care urmează a fi folosite. Bărbați și femei deopotrivă vor lucra azi cot la cot pentru o faptă deosebită. Prețul pentru o porție de gulaș este 5 lei. 

Banii obținuți din vânzarea balmoșului și a gulașului vor fi donați în acest an unei văduve cu trei copii și unei familii foarte numeroase cu zece copii din care unul cu dizabilități. Nu ezitați să cumpărați aceste produse, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, aveți șansa să contribuiți fiecare la ajutorarea acestor familii.

Ziua de azi va începe la ora 17:00, după cum v-am obișnuit vă vom furniza informații proaspete de la fața locului. Apahida.ro vă ține în priză cu mersul evenimentelor. 

VIDEO: Îl recunoști? A furat două sticle de băuturi fine dintr-un magazin din Apahida
comuna-apahidah4.jpg
Data: 2016-08-21

Un bărbat de aproximativ 30-40 de ani a pătruns ieri în jurul orei 18:30 în magazinul alimentar Kikoko din Apahida de unde a sustras două sticle de băuturi scumpe profitând de neatenția vânzătoarelor și omițând faptul că magazinul este împânzit de camere video. 

Pe imaginele furnizate de camerele de supraveghere se vede cum omul caută raionul cu bături spirtoase. Din gama variată prezentă la raft își alege mai întâi o sticla de whisky Ballantines după o introduce sub tricou pentru a putea părăsi magazinul. 

În mai puțin de un minut hoțul reușește să iasă cu sticla fără să fie văzut de nimeni. 

Încurajat de reușită bărbatul aflat sub influența băuturilor alcoolice s-a incumetat să mai dea o lovitură după aproximativ 20 de minute. De data asta bărbatul și-a ales o sticlă de whisky Jack Daniels. Procedeul a fost identitc, însă datorită clienților din magazin durata a fost mai lungă. Pe imagini se vede cum bărbatul așteaptă momentul oportun să îndese sticla sub tricou. 

Administratorul magazinului a sesizat absența băuturilor de pe raft și a urmăriti înregistrările video, unde se vede cum bărbatul care probabil nu este din Apahida le-a sustras cu tupeu, în plină zi. 

Dacă îl recunoști pe bărbatul din imagine ești rugat să suni la numărul de telefon: 0745466289 !!!

Untold versus Antold
comuna-apahidauntold festival ziua 3 kristofer-59.jpg
Data: 2016-08-21

Am fost la Untold trei din cele patru zile . In acest an dezamagirea Untold a fost Tiesto (cel mai bun DJ din toate timpurile ), un fel fel de Avicii anul trecut . Am venit , am marcat , am incasat,am plecat ! No show !!!

In schimb m-am pregatit pentru Armin van Buuren , DJ-ul care anul trecut avea program pentru 1:30 ore , a mixat 3 ore si a plecat incantat atat el cat si publicul . Anul acesta Armin , headliner in ziua de sambata a avut alocat 3 ore . Cu ceva probleme pe care le-a avut cu pasaportul la intoarcerea de la Helsinki , a intarziat vreo 30 minute , show-ul a inceput in jurul orei 2:30 . Momentele din ziua aceea au ramas intiparite in suflet atat lui Armin van Buuren cat si celor peste 75.000 oameni aflati pe Cluj Arena . La ora 6:30 inca mixa iar artificile nu isi mai aveau rostul pentru ca soarele era pe cer . Omul pe langa faptul ca-I place ceea ce face stie si sa faca show . La plecarea de pe Cluj Arena , a ingenunchiat in fata publicului , iar una din declaratile care le-a dat a fost : “M-am închinat în fața publicului în semn de recunoștință pentru ca eu aș fi nimic fără ei. Așa am simțit în acel moment. Să le mulțumesc fanilor, organizatorilor, tuturor”. Cum puteti citi : ,, eu nu as fi nimic fara ei “.

Revenind la Apahida , headlinerul de sambata a fost Antonia . In afara de ultimele 20 minute cand a acordat sedinta foto pentru grupuri de 10 persoane , a fost numai fite . La prima aparitie , cum a venit , cum a plecat , ca era prea multa lume !!! Dupa concert a cerut ca sala sa fie goala si sa vina grupuri de 10 persoane (au fost vreo 4-5 grupuri ) pentru sedinta foto ( cred ca a lamurit-o cineva ca Apahida nu e ultima comuna din Romania de a acceptat ). Stimati artisti , mare atentie cand veniti prin Apahida , voi nu sunteti nimic fara noi , iar target-ul vostru nu cred ca este -10 ani. Suntem noi de la ,,tara “ dar nu trebuie sa ne tratati cu aere . Faceti o pauza si ganditi-va ca daca cantati la Untold si zic DACA , erati undeva pe la ora 18:00 in deschidere si va ascultau vreo 10 -15 care stateau in incinta Cluj Arena la rand la bere (in cazul in care primeati scena pe Cluj Arena , daca nu ….secundara , prin parc).

Rugamintea mea este ca pe viitor , comportati-va normal si iubiti ceea ce va ofera Apahida !!! Vedetismele lasati-le la iesire din Bucuresti sau daca nu puteti , macar din Cluj si fiti ceea ce vrea publicul pentru ca fara ei nu contati .

Dupa mine Armin van Burren a ingenunchiat in fata oamenilor iar Antonia a urinat pe ei !

Untold versus Antold
comuna-apahidauntold festival ziua 3 kristofer-59.jpg
Data: 2016-08-21

Am fost la Untold trei din cele patru zile . In acest an dezamagirea Untold a fost Tiesto (cel mai bun DJ din toate timpurile ), un fel fel de Avicii anul trecut . Am venit , am marcat , am incasat,am plecat ! No show !!!

In schimb m-am pregatit pentru Armin van Buuren , DJ-ul care anul trecut avea program pentru 1:30 ore , a mixat 3 ore si a plecat incantat atat el cat si publicul . Anul acesta Armin , headliner in ziua de sambata a avut alocat 3 ore . Cu ceva probleme pe care le-a avut cu pasaportul la intoarcerea de la Helsinki , a intarziat vreo 30 minute , show-ul a inceput in jurul orei 2:30 . Momentele din ziua aceea au ramas intiparite in suflet atat lui Armin van Buuren cat si celor peste 75.000 oameni aflati pe Cluj Arena . La ora 6:30 inca mixa iar artificile nu isi mai aveau rostul pentru ca soarele era pe cer . Omul pe langa faptul ca-I place ceea ce face stie si sa faca show . La plecarea de pe Cluj Arena , a ingenunchiat in fata publicului , iar una din declaratile care le-a dat a fost : “M-am închinat în fața publicului în semn de recunoștință pentru ca eu aș fi nimic fără ei. Așa am simțit în acel moment. Să le mulțumesc fanilor, organizatorilor, tuturor”. Cum puteti citi : ,, eu nu as fi nimic fara ei “.

Revenind la Apahida , headlinerul de sambata a fost Antonia . In afara de ultimele 20 minute cand a acordat sedinta foto pentru grupuri de 10 persoane , a fost numai fite . La prima aparitie , cum a venit , cum a plecat , ca era prea multa lume !!! Dupa concert a cerut ca sala sa fie goala si sa vina grupuri de 10 persoane (au fost vreo 4-5 grupuri ) pentru sedinta foto ( cred ca a lamurit-o cineva ca Apahida nu e ultima comuna din Romania de a acceptat ). Stimati artisti , mare atentie cand veniti prin Apahida , voi nu sunteti nimic fara noi , iar target-ul vostru nu cred ca este -10 ani. Suntem noi de la ,,tara “ dar nu trebuie sa ne tratati cu aere . Faceti o pauza si ganditi-va ca daca cantati la Untold si zic DACA , erati undeva pe la ora 18:00 in deschidere si va ascultau vreo 10 -15 care stateau in incinta Cluj Arena la rand la bere (in cazul in care primeati scena pe Cluj Arena , daca nu ….secundara , prin parc).

Rugamintea mea este ca pe viitor , comportati-va normal si iubiti ceea ce va ofera Apahida !!! Vedetismele lasati-le la iesire din Bucuresti sau daca nu puteti , macar din Cluj si fiti ceea ce vrea publicul pentru ca fara ei nu contati .

Dupa mine Armin van Burren a ingenunchiat in fata oamenilor iar Antonia a urinat pe ei !

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 » 

www.apahida.ro 2012