banner-big
Elevul de 10 a fost premiat sambata !
comuna-apahidaprim.jpg
Data: 2016-07-18

Sâmbătă , 16.07.2016 a avut loc la HAN KM 17 , o acţiune de socializare organizată de către Primarul Comunei Apahida , Grigore Fati , viceprimar, consilierii PSD şi membrii PSD Apahida, acţiune care a fost deschisă cetăţenilor Comunei Apahida. Evenimentul a fost promovat pe facebook atât de către membri PSD cât şi de simpatizanţi lor. La eveniment a fost servit gulaş şi balmoş. 

În cadrul acţiunii primarul, viceprimarul şi consilierii PSD, l-au premiat pe Raul-Bogdan Oltean, elevul din Dezmir, care în acest an a obţinut la bacalaureat nota 10, cu suma de 1.000 lei.

Totodată a fost premiat, dar în trecut, cu suma de 700 lei şi elevul Dipsan Florin, pentru meritele deosebite la învăţătură . 

Grigore Fati a declarat că în cadrul zilelor Comunei Apahida din acest an cei doi elevi, Raul-Bogdan Oltean şi Dipsan Florin vor fi recompensaţi pentru rezultatele obţinute .

Locurile cu probleme unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din locuinte
comuna-apahida3.jpg
Data: 2016-07-17

Revenim cu alte detalii despre inundatiile care au afectat comuna noastra in ultimele 24 ore. Pentru informatii exacte am cerut cateva informatii de la primarul comunei Grigore Fati care ne-a declarat următoarele:

 

În ultimele 12 ore au fost înregistrate mai multe solitari de intervenţie de pe străzile IC Brătianu, Tudor Vladimirescu, Avram Iancu, Someș, Traian Vuia Sannicoara, unde am reuşit să evităm inundarea locuinţelor, nu acelaşi lucru s-a întâmplat din păcate pe Republicii la blocul 11 C, unde 5 apartamente de la subsol au fost inundate, datorită infiltraţiilor din reţeaua de canalizare pluvială. 

S-a acţionat şi acolo cu motopompele primariei şi cu un echipa de la ISU Cluj, dar din păcate situaţia nu a fost rezolvată infiltraţiile din sol continua să pătrundă în reţeaua de apă pluvială. Vom acţiona şi în continuare. 

Am mai avut probleme în Sannicoara pe strada G. Enescu unde s-a încercat golirea rigolelor între orele 22-00:30 astă noapte, cu tractorul cu vidanje. 

În Dezmir am avut două situaţii pe strada Lăcrămioarelor şi Lacului. Având în vedere că unele rigole au fost colmatate cu mal şi cu deşeuri menajere aruncate de cetăţeni, fac apel la toţi să ia măsuri pentru decolmatarea rigolelor având în vedere că în după-amiaza zile de azi se prevăd alte ploi. 

Situaţiile cele mai grave au fost însă cele de la blocul 11 C şi cele de pe Avram Iancu. 

Suntem pregătiţi să continuăm intervenţiile acolo unde este necesar. Am constituit un serviciu de permanentă condus de primar, din care mai fac parte viceprimarul şi gardianul de serviciu. Pentru intervenţii reamintim numerele de telefon la care se poate apela: 0723-250-778 gardian, viceprimar 0735-144-123 şi primar 0729-159-461. 

Rugăm să fim solicitaţi acolo unde apa a pătruns sau este pe punctul de a pătrunde în locuinţe. Aici vom interveni în regim de urgenţă, iar grădinile şi curţile vor fi rezolvate după oprirea ploilor. 

Am avut situaţie în care am fost situaţie în două rânduri de un cetăţean că ia intrat apă în casă iar după ce am trimis acolo o echipă am constatat că informaţia nu era corectă, în acel timp puteam acţiona în alte situaţii care au fost mai grave. 

Ce măsuri veţi lua pe viitor? 

Pe termen scurt vom lua măsuri de verificare a rigolelor şi de decolmatare a acestora cu sprijinul cetăţenilor. Vom proiecta anul acesta dacă bugetul ne va permite , betonarea şanţului de la strada Avram Iancu până la podul de pe strada Libertăţii. 

Sper să găsim de această dată cooperare din partea riveranilor acestui sunt. 

În ce priveşte ansamblul de locuinţe de pe Republicii care include şi blocul 11 c vom pune în vedere proprietarului pentru rezolvarea scurgerii apelor pluviale şi menajere. 

Pentru Sannicoara avem licitaţia pentru realizarea rigolelor pluviale subterane pe strada 1 Mai şi stradă Nouă, dacă câştigătorul va semna contractul sper să începem lucrările în luna august. 

 

Inundații în Apahida! Oamenii s-au trezit cu apa în case curți și grădini
comuna-apahida5.jpg
Data: 2016-07-17

Ploaia torențială ce a căzut azi noapte a făcut ravagii la Apahida. În mai multe zone apa a ajuns la în casele oamenilor. Primăria a intervenit în mai multe locuri cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei din case și curți, s-a intervenit aproape toata noaptea. Informatii detaliate va vom pune la dispozite pe parcursul acestei zile. 

Locuitorii străzilor Mihai Viteazul, Avram Iancu și Crișan s-au trezit cu grădinile și curțile inundate. Canulul de scurgere care străbate grădinile oamenilor care colectează apa pluvială nu a reușit să facă față debitului de apă ridicat. 

Azi noapte a plouat foarte mult si a iesit garla. Toata cultura din gradina a fost compromisa. Trebuia curata garla asta. In 2010 a mai iesit odata si tot asa ne-a inundat gradinile. Acuma nu prea avem ce face asteptam sa se scurga. - a declarat un locuitor al strazii Mihai Viteazu. 

In jurul orei 9 mai multi locuitori s-au adunat pe strada Avram Iancu pentru gasi o solutie la problema lor. La fata locului au ajuns si primarul Grigore Fati si viceprimarul Ilinca Crăciunaș. 

Cetatean: - Domnule primar de ce nu ati curatat garla, uitati-va cum arata aproape ca ne-a ajuns apa in casa?

Grigore Fati: - Am trimis muncitori sa sape garla manual si i-ati trimis acasa.

Cetatean: - Au venit niste romi si nu lucrau de nicio treaba. Da nu i-am trimis acasa. 

Grigore Fati:  - Ei au venit la mine si mi-au zis ca i-ati trimis acasa. Am vrut sa trimit si buldoexcavator si nu ne-ati dat voie sa intram. Uitati aici e vecina dumneavoastra care nu ne-a lasat sa intram cu buldo sa decolmatam garla. 

Vecina: Eu va las. 

Grigore Fati: Sigur ca acum ne lasati da acum nu avem ce face numai sa asteptam si dupa aia vom interveni pentru a decolmata garla. 

Pe strada Avram Iancu s-a intervenit cu doua motopompe pentru a preintampina inundarea unei locuinte insa interventia a fost tardiva intrucat apa a continuat sa vina la un flux superior. 

Oamenii spera acum sa fie vreme buna si apele sa se scurga.

Doamne fereste sa ploaie din nou azi sau la noapte la fel de mult ca e vai de noi. Cu siguranta ne va ajunge apa in case. - ne-a declarat un riveran.

Primarul Grigore Fati ne-a declarat ca situatia cetatenilor de pe strazile Avram Iancu, Mihai Viteazu si Crisan ar putea fi rezolvata daca toti si-ar da acordul pentru a se interveni cu un buldoexcavator care sa decolmateze valea. 

Pentru anul viitor am putea prinde in buget si un proiect de executie a unor rigole betonate pentru garla, insa este nevoie de acordul tuturor proprietarilor de teren care au acces la aceasta garla. 

Oamenii trebuie sa inteleaga ca pentru o jumatate de metru de teren in plus nu se merita sa iti risti intreaga cultura si chiar inundarea locuintei sau anexelor gospodaresti. 

- a declarat primarul comunei Apahida  Grigore Fati 

Rigolele de pe Tudor Vladimirescu salvatoare

Rigolele de pe strada Tudor Vladimirescu blamate de unii datorita dimensiunilor mari, s-au dovedit salvatoare de aceasta data. Apa se scurge repede iar locuitorii zonei au scapat de inundatii. In 2010 ei au fost cei mai afectati de inundatii. 

Vom revenii cu mai multe amanunte despre inundatiile de azi noapte!

O soferita din Apahida a ajuns cu masina in sant
comuna-apahidamasina.jpg
Data: 2016-07-16

La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 22:15, o femeie în vârstă de 50 de ani, din Apahida, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1 C E576, prin localitatea de domiciliu, ar fi pierdut controlul asupra autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţul de colectare a apelor pluviale.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că femeia se afla sub influenţa alcoolului. În baza celor constatate, conducătoarei auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal

Blood Network duce campania Pay With Blood la un alt nivel. Află unde și cum poți dona.
comuna-apahidaBloodNewtwork _ UNTOLD2.jpg
Data: 2016-07-12

BLOOD NETWORK: DONEAZĂ SÂNGE ȘI MERGI LA UNTOLD!

UNTOLD ÎMPREUNĂ CU PLATFORMA „ȘI EU DONEZ” PUN BAZELE PRIMEI REȚELE  A DONATORILORI BENEVOLI DE SÂNGE

După succesul incredibil pe care campania PAY WITH BLOOD l-a avut anul trecut, în acest an cel mai bun festival din Europa, UNTOLD, reia campania de donare de sânge, într-o variantă mult mai complexă și cu o nouă identitate, BLOOD NETWORK. În plus, UNTOLD împreună cu singura platformă tehnologică de donare de sânge din România, Și Eu Donez, au pus bazele primei Rețele a Donatorilor Benevoli de Sânge. Membrii platformei vor fi anunțați prin newsletter sau telefon, dacă este nevoie de ei ca să doneze la centrul din județul lor. Sistemul poate să prevadă anumite nevoi de sânge, pe grupe, arii geografice, în perioade delimitate ale anului.

Campania BLOOD NETWORK debutează în data de 7 iulie și se va desfășura în toate Centrele de Transfuzii din țară până în 29 iulie. Mai mult decât atât festivalierii vor putea dona și la caravana mobilă din Cluj-Napoca în zilele de 15,16,17 iulie și la București în zilele de 18, 19, 20 iulie.  

În acest an, mecanismul este următorul: cine donează sânge la caravana mobilă și se înscrie în baza de date Și Eu Donez (https://www.reteaua.sieudonez.ro) primește un bilet gratuit pentru ziua de joi a festivalului, când pe scenă vor urca Dimitri Vegas&Like Mike, Tiesto și Faithless.

Festivalierii care donează la unul dintre Centrele de Transfuzii din țară și înscriu codul de donator primit pe siteul www.untold.com/bloodnetwork, primesc o reducere de 150 de lei din prețul final al abonamentului.

 "Suntem încântați că o idee care părea îndrăzneață anul trecut, a reușit să fie atât de bine primită de publicul din România. Anul acesta, campania de donare de sânge va căpăta o nouă formă și o amploare și mai mare. Alături de partenerii de la Și eu donez vom încerca să îi facem conștienți pe tineri de importanța donării de sânge și să îi obișnuim să facă acest lucru de mai multe ori pe an, astfel încât să răspundă pozitiv la apelurile multiple ale sistemului sanitar din România. Împreună, donatori și partneri, construim prima bază de donatori benevoli de sânge din România."

ADRIAN CHEREJI, director de Marketing și Comunicare UNTOLD

Și Eu Donez, prima platformă tehnologică de donare de sânge din România, a luat naștere în urmă cu trei ani. Cei care doresc să devină membri în Rețeaua Donatorilor Benevoli de Sânge trebuie să intre pe adresa www.reteaua.sieudonez.ro sau în aplicația disponibilă în AppStore, Google Play și în Magazinul Windows. Rețeaua are un sistem de logare foarte simplu, fiecare membru își poate crea contul personal logându-se prin email sau facebook, și completând un formular cu informații de bază.

"Facem un upgrade tehnologic important. Avem un pachet grafic mai modern, cald, prietenos și foarte ușor de memorat. Simbolul Și eu donez este punga de sânge, despre care sperăm că va deveni un adevărat icon pentru cei care vor să se implice în această cauză. Platforma Și eu donez, împreună cu forța de convingere și promovare a celui mai premiat festival din Europa înseamnă prima Rețea a donatorilor de sânge din România. Impreună schimbăm o bucățică a României”

Alex Livadaru, co-fondator Și Eu Donez

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, partener oficial al UNTOLD 2016, în parteneriat cu platforma Și Eu Donez, McCann Erickson România dar și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.  

Campania PAY WITH BLOOD a avut în 2015 un impact pozitiv uriaș în comunitate. A înregistrat un număr de peste 1500 de donatori, reprezentând peste 3100 de vieți salvate. PAY WITH BLOOD a câștigat două premii la cea mai prestigioasă competiție a industriei creative, Cannes Lions, un SILVER LION în PR și un BRONZE LION în MEDIA dar și două premii Silver Drum la competiția Golden Drum din Portoroz.

TOP 5 DJ AI LUMII LA UNTOLD 2016

UNTOLD 2016 va avea loc în perioada 4-7 august, iar pe scenă vor urca TOP 5 DJ ai lumii, DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, ARMIN VAN BUUREN, HARDWELL, MARTIN GARRIX, TIESTO alături de alți peste 150 de artiști internaționali de renume.

*comunicat de presa
BAC de 10 ! Un elev din Dezmir a reusit aceasta performanta
comuna-apahidaoltean.jpg
Data: 2016-07-12

Fostul elev al Liceului George Baritiu, Raul Oltean a reusit performanta de a lua nota maxima la examenul de Bacalaureat. Elevul de 10 este din Dezmir si a declarat pentru Radio Romania urmatoarele: 

Școala îmi oferă, pe lângă ideea de educație şi învățare, o mulțime de alte posibilități de evoluare. Aici aş putea include proiectele, olimpiadele şi concursurile la care am participat până acum şi la care cu siguranţă voi participa şi de-acum înainte”

Mai multe informatii despre Raul Oltean veti putea citi in editia 26 a Jurnalului de Apahida, publicatie care promoveaza adevarate valori locale. 

El este elevul Liceului tehnologic Stefan Pascu care a obtinut cea mai buna medie la BAC
comuna-apahida12188986_1075608502459097_1602674766960371629_n.jpg
Data: 2016-07-12

Marius Florin Baciu  fostul elev al Liceului Tehnologic Stefan Pascu din Apahida  a inregistrat cea mai buna medie la examenul de Bacalaureat desfasurat in sesiunea din vara. Marius a obtinut nota 8,25 la Limba si Literatura Romana, 8,65 la Matematica si 9,80 la Geografie. Cu o medie generala de 8,9 el a reusit sa devina liderul elevilor din Apahida care au promovat.

 Marius Baciu locuieste in Mociu si a facut naveta la Apahida pentru efectuarea studiilor liceale. Chiar daca in fiecare dimineata trebuia sa se trezeasca mai devreme si ajungea mai tarziu acasa decat colegii sai, datorita distantei dintre casa si scoala, a considerat ca scoala este importanta la fel si invatatura. Nu este de mirare ca a reusit sa termine clasa a 12-a cu media generala de 9,83, fiind de altfel si sef de promotie. 

Matematica este una intre materiile favorite, iar pe viitor a declarat ca va alege o facultate din aceasta arie, cu toate acestea inca nu este hotarat pentru acre facultate va opta.

Cu media obtinuta are toate sansele sa intre la orice facultate isi doreste. 

Felictari si mult succes pe mai departe!

50% promovabilitate la BAC in Apahida
comuna-apahidascoalaapahida.jpg
Data: 2016-07-12

Din cei 14 elevi care au sustinut examenul de Bacalaureat in aceasta vara doar 7 au reusit sa ia nota de trecere la toate probele si sa promoveze examenul.

Baciu Marius Florin a reusit sa obtina chiar o medie excelenta si anume 8,90, cea mai mare nota a obtinut-o la Geografie 9,80. Au mai promovat examenul de Bacalaureat si urmatorii elevi:

Baciu Marius Florin - 8,90

Sipos Eduard Alexandru - 8,31

Varga David Emanuel - 7,70

Fizesan Denisa - Lorena - 7.03

Szekely Narcisa Elena - 6,41 

Rus Simina Gabriela - 6,4

Soporan mirela Laura - 6,31

Felicitari celor care au reusit sa promoveze in aceasta sesiune si mult succes la admitere. 

Mult sub media pe tara

Media rezultatelor inregistrate la Apahida este mult sub media pe tara. In acest an la nivel national au reusit sa promoveze peste 66% dintre elevii care au sustinut examenul. Mai mult decat atat la nivel judetean s-a inregistrat o promovabilitate mult mai ridicata de peste 83%.

Conform unor surse nici in aceasta toamna la Liceul Tehnologic Stefan Pascu nu se vor mai inscrie  clase de liceu, pentru al doilea an la rand. Cel mai probabil va exista doar o clasa de scoala profesionala. 

Campania Bac de 10 revine. Încă un exemplu de
comuna-apahidauntold-bac.jpg
Data: 2016-07-11

Festivalul Untold garantează și în acest an petrecerea pentru toți absolvenții examenului de bacalaureat. Pentru că perfomanța în educație trebuie permanent încurajată, campania Bac de 10 se reia și în acest an. Toți absolvenții examenului de Bacalaureat care au obținut nota 10 vor primi câte un abonament pentru cele patru zile la cel mai bun festival din Europa, UNTOLD.

Și cei care promovează examenul vor avea reduceri substanțiale, și anume 300 de lei plus taxe în loc de 450 de lei plus taxe (preț final abonament).

Artistul Tudor Chirilă s-a alăturat campaniei și susține performanța în educație.  

 „Eu cred că educația în toate formele ei și în toate etapele ei este cea mai importantă parte în formarea unui om. Din păcate educația în România nu are o foarte mare susținere, dar asta e o altă discuție. Bac-ul este din nou o etapă și este un moment simbolic în viața unui elev și ar trebui să adune cam tot ce a învățat el în liceu și să devină examenul de maturitate. Pentru unii elevi educația se face cu stimulete, alții învață pentru că așa au simțit și primit în familie. Nu cred că asta contează foarte mult. Important e să înveți și să rămâi cu ceva. Ideea că poți traversa în viață ca o gâscă fără pene fără nimic, nu mi se pare cool. De aceea, eu salut această inițiativă a celor de la UNTOLD care îi premiază pe copiii care-și iau Bac-ul. Poate sună așa ciudat, că ce e nevoie de stimulent? Da, câteodată se pare că e nevoie și până la urmă mi se pare că e vorba despre un festival care se implică în viața educațională și chiar dacă o face sub forma asta mi se pare interesant. Mi se pare tare. Luați Bac-ul cu 10 și mergeți la UNTOLD și faceți-vă de cap sau luați-vă bacul și aveți reducere. Tare!”

TUDOR CHIRILĂ

În campania de anul trecut 81 de absolvenți care au promovat examenul de Bacalaureat cu nota 10 au primit abonamente cadou la cea mai tare petrecere a anului 2015, UNTOLD. Alți peste 4500 de tineri au primit reducere de 100 de lei la abonament. 

“Bac de 10 este o campanie de care suntem foarte mândri. Vrem să susținem performanța în educație și în tot acest timp  ne-am preocupat să le putem oferi tinerilor variante cât mai creative de a-și procura biletul la cel mai bun festival din Europa. Cu atât mai mult e interesant, cu cât dacă ești un tânăr motivat, nu ai nevoie de bani ca să vii la festival ci doar să te pui cu burta pe carte”

ADRIAN CHEREJI, director de Marketing și Comunicare UNTOLD

Bianca Cucoș este unul dintre absolvenții de 10 care a primit cadou din partea UNTOLD acces gratuit la cele patru zile la festival.

 „Oricât de greu ar părea, eu am luptat și am atins ceea ce mi-am dorit, nota maximă. Nu e imposibil să faci performanța de a avea media 10 la bacalaureat. Trebuie doar să știi să îți stabilești prioritățile și să te pregătești din timp. Nu poți obține rezultate bune fără muncă, însă munca îți va fi răsplătită de UNTOLD, unde te vei putea relaxa și distra la maxim, eliminând stresul acumulat.”

BIANCA CUCOȘ, absolvent de 10 promoția 2015

Într-o țară în care educația este destul de "în urmă", astfel de inițiative sunt mereu binevenite și demne de respect, iar prin acest proiect, UNTOLD  a reuși încă o dată să demonstreze ceea ce și-a propus, și anume faptul că reprezintă mai mult decât un festival și că reușește să creeze un adevărat impact asupra comunității clujene, transilvănene și a întregii țări.

Cazare la Untold și inițiativa "Adoptă un Untold-ist"
comuna-apahidaunt.jpg
Data: 2016-07-11

Organizatorii "celui mai bun festival major din Europa" ne propun următoarele oportunități de cazare, ca și completare la ofertele hotelierilor clujeni:

CAMPINGUL UNTOLD ÎN LIVADA PALOCSAY

Corturi neconvenționale gata echipate, cabane dotate modern și chiar căsuțe de lux, toate sunt pregătite pentru festivalierii din întreaga lume care vin în vară la cel mai bun festival din Europa, UNTOLD. Atmosfera unică a festivalului va fi completată și de experiențe inedite în campingul UNTOLD. Tinerii vor avea de ales între mai multe posibilități de cazare pentru cea mai tare petrecere din 2016. Pe lângă hotelurile și pensiunile din oraș, în acest an sunt din nou puse la dispoziție până la 25.000 de locuri în campingul care va fi amenajat în Livada Palocsay. Zona va fi păzită 24 din 24 de ore și va avea facilități precum: dușuri, toalete, apă curentă, foodcourt, stație de reîncărcare a gadgeturilor, credit point, mini market, punct medical, locuri de parcare și activități tematice pe timp de zi. Opțiunile de cazare sunt:

 • Cort Propriu / 90 de lei / 1 persoană
 • Regular Tent / 350 de lei / 2 persoane (cortul rămâne cadou)
 • Tipi Tent / 440 de lei / 1 persoană
 • Tipi Tents/ 800 de lei / 2 persoane
 • Tipi Tents / 1600 de lei / 4 persoane
 • Untold Summer Lodge / 2200 de lei / 2 persoane
 • Untold Hut / 2500 de lei / 2/4 persoane

CAZĂRI ÎN CAMPUSURILE STUDENȚEȘTI DIN CLUJ-NAPOCA

La CAMPUSUL UNTOLD fanii vor avea posibilitatea să se cazeze în camere cu 4 paturi în căminele universitare Hașdeu și Observator din oraș. Camerele de cămin vor avea pază pe tot parcursul șederii și recepție non-stop.

 • Basic Room/ 350 de lei/ persoană / 4 zile de festival (baie comună)
 • Confort Room/ 425 de lei/ persoană / 4 zile de festival (baie proprie)
Mai multe informații despre facilitățile fiecărei opțiuni de cazare găsiți aici.

BEDFINDER ȘI ADOPTĂ UN UNTOLD-IST

Pe lângă variantele oficiale puse la dispoziție, organizatorii invită clujenii să arate că locuiesc în cel mai prietenos oraș din Europa și să posteze opțiunile lor de găzduire în evenimentul de facebook Cazare at UNTOLD 2016 și secțiunea Bedfinder disponibilă începând din 10 mai pe siteul www.untold.com.

De departe cea mai prietenoasă variantă este cea apărută la inițiativa tânătului Mihai Huțanu, anul trecut. Acesta a reușit să își transforme ideea de a caza un festivalier, într-un viral pe Facebook. În acest an, Adoptă un Untold-ist este o inițiativă susținută oficial și de către organizatori și își propune să demonstreze ospitalitatea clujeană, după ce în 2015, Comisia Europeană a declarat Cluj-Napoca ca fiind cel mai prietenos oraș din europa cu turiștii.

Inițiativa își propune să strângă peste 8.000 de locuri de cazare în casele clujenilor prin binecunoscuta platformă de couchsurfing. Între capitalele europene, Amsterdamul este pe primul loc la rata de couchsurfing pe cap de locuitor, 3,3% dintre cetățeni își pun la dispoziție GRATUIT canapeaua sau dormitorul pentru cei care vor să viziteze orașul. Cluj-Napoca are în acest moment un procent de doar 1,2%, iar la finalul acestei campanii ne dorim ca orașul din inima Transilvaniei să aibă cel mai ridicat procent din Europa.

Clujenii care vor să-și pună la dispoziție locuințele pe perioada festivalului UNTOLD sunt invitați pe pagina de facebook http://bit.ly/Adopta_un_Untoldist, unde pot găsi toate informațiile despre cum pot să-și creeze și să folosească profilele de couchsurfing pentru a adopta un untold-ist în funcție de lucrurile pe care le au în comun. Atât clujenii, cât și cei care vor să fie cazați, sunt invitați să posteze pe pagina evenimentului poze sau filmulețe prin care se pot cunoaște mai bine.

Cu această ocazie, îi invităm și pe apahidenii doritori să se alăture acestei campanii prietenoase și să cazeze un festivalier.

Un tânăr de 16 din Apahida bătut crunt de un recidivist în fața unui bar
comuna-apahidaandrei-alexandru.jpg
Data: 2016-07-11

Alexandru Andrei S. e un tânăr dezghețat din comuna clujeană Apahida care, paralel cu studiile liceale, muncește la un fast-food din Cluj-Napoca. Duminică, 3 iulie, acesta se afla la terasa pensiunii “Beldanis” din Apahida, când, deodată în fața lui a apărut un consătean în vârstă de 23 de ani, beat și pus pe harță. Fără să stea prea mult pe gânduri acesta i-a ars elevului de clasa a zecea un pumn în gură, extrem de puternic, după care a dispărut.

 

Duminică, tânărul se afla la pensiunea respectivă, împreună cu mai mulți prieteni când  un anume Sergiu, localnic din comună, în vârstă de circa 23 de ani, bine „abțiguit” s-a postat în fața lui și l-a interpelat cu următoarele cuvinte: „Mă, tu ești cam smecher”! Povestește tânărul, vineri, 8 iulie, cu dificultate, pe coridoarele I.M.L. Cluj, având maxilarul rupt în două locuri și dinții înfășurați în fire metalice: “Și, nici una nici alta, mi-a tras un pumn puternic în gură, lăsându-mă lat, la pământ. Apoi s-a făcut nevăzut”. Arată mai departe că, ajuns acasă a simțit o durere insuportabilă, iar a doua zi, dis de dimineață s-a prezentat la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială. Acolo, medicii l-au reținut pentru trei zile și l-au supus unei intervenții chirurgicale, având dublă fractură de maxilar. “Mi-au pus sârme în toată gura, iar de mâncat, acum nu mai pot mânca decât cu paiul. De asemenea, s-ar putea să-mi pierd și slujba pe care o am la un fast-food, unde muncesc de circa patru luni, în paralel cu școala, să vedem ce se va mai întâmpla, fiindcă am anunțat acolo ce-am pățit”. 

Citește întrugul articol pe Gazeta de Cluj

Zilele comunei Apahida: Primii artiști confirmați oficial
comuna-apahidazile-apahida.jpg
Data: 2016-07-11

Se cunosc deja o parte dn artiștii ce vor performa  la cel mai așteptat eveniment artistic al anului în Apahida. Dacă anul trecut Smiley a făcut show la Apahida, în acest an o voce feminină celebră se va auzi la Zilele comunei și anume  Antonia. 

Antonia Clara Iacobescu alias ANTONIA este o artistă apreciată în special de publicul tânăr, multe dintre piesele sale devenind adevărate hituri în ultimii ani. Din discografia sa fac parte piese precum: 

 • „Morena”(feat. Tom Boxer) 2010
 • „Marionette” 2011
 • „Pleacă" (feat. Vunk) 2011
 • „Shake it mamma” 2011
 • „I got you” 2012
 • „Jameia” 2012
 • „Marabou” 2013
 • „Nu stau în Hawaii” 2013
 • „Hurricane”(feat. Puya)2013
 • „Întoarce-te acasă”(feat. Holograf)2014
 • Wild horses (feat. Jay Sean)2014
 • „Chica Loca”2015
 • „Dream About My Face”    2015
 • ,,Gresesc” 2016
 • ,,"Vorbeste lumea""2016
 • ,,Sună-mă''(feat.Carla's Dreams) 2016

Antonia este căsătorită cu un alt cântăreț de top Alex Velea. 

Capul de afiș a celei de-a doua zi va fi ținut de Valeria și Traian Ilea, cunoscuți pentru celebra melodie populară ”Pușca și  cureaua lată”. 

Pe lângă cele două nume confirmate vor mai performa pe scena de la Apahida și alte ”formații și artiști surpriză” conform organizatorilor. 

Pe apahida.ro veți putea afla informații despre tabloul complet al celor două zile de sărbătoare care vor fi ținute în acest an în 20 și 21 august. 

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 » 

www.apahida.ro 2012