banner-big
Apahidenii au ieșit la vot! Călin Păcurar câștigă primele două secții de la Apahida 309,308
comuna-apahidaalegeri-2016.jpg
Data: 2016-06-05

Călin Păcurar cîștigă secțiile 308 și 309 cu o diferență cumulată de 120 de voturi

Informatie neoficială: Grigore Fati a reușit să câștige și la Dezmir difernta fiind de asemeni considerabila.

Primele informații de la Sânnicoara: Grigore Fati a opținut majoritatea voturilor, diferența este considerabila.

Conform unor surse Călin Păcurar a câștigat la o diferență de aproximativ 40 de voturi secția 308 Apahida.(informație neoficială)

Update:

Conform unor surse la Apahida este un scor foarte strâns. 

Se pare la Grigore Fati a reușit să câștige la diferente destul de mici la Corpadea, Pata și Câmpenești. Revenim cu informații oficiale in scurt timp.

Update:

Prezenta la vot după închiderea urnelor:

Localitatea - Apahida - 3067 persoane - 52,9%

Localitatea - Sînnicora -896 persoane - 54,5%

Localitatea - Dezmir - 724 persoane - 55,8%

Localitatea Corpadea - 215 persoane - 62,5% 

Localitatea Pata - 302 persoane - 62,5%

Localitatea Cîmpenești - 49 persoane - 68%

Total alegători prezenți la vot  5253 - 54,54%

Conform informațiilor oficiale publicate de BEC până la ora 18:15 în comuna Apahida au votat  4292 de persoane din cei 9630 cu drept de vot care reprezintă un procent de 44%. 

Cea mai bună prezență s-a înregistrat în Cîmpenești unde peste 61% dintre alegători s-au prezentat la urne. La polul opus se află secția de votare 309 din Apahida unde s-au prezentat la vot doar 41% din alegători. 

Statisticile oferite de BEC raportate la vârsta celor care și-au exprimat votul arată astfel: 

În jurul orei 22 vom publica informații exacte cu privire la rezultatele finale înregistrate în urma alegerilor locale de azi, tot atunci veți putea afla cine va fi primarul comunei Apahida pentru următorii 4 ani. 

Apahida votează! Informații de ultimă oră referitor la alegerile de mâine
comuna-apahida307.jpg
Data: 2016-06-04

După o campanie electorală plină de acuzații și dezvăluiri, iată că mâine apahidenii au ocazia de a arăta că sunt interesați de direcția în care această comună se îndreaptă. Mâine apahidenii pot dovedi că sunt capabili să discearnă între ce este bine și ce este rău. 

5 candidați la funcția de primar al comunei Apahida așteaptă mâine voturile apahidenilor. Cine ne va conduce pentru următorii patru ani? Cel mai probabil mâine seară după ora 22 vom afla. 

Tot mâine zeci de apahideni care se află pe listele partidelor pentru ocuparea unui post de consilier local sau candidează independenți vor avea emoții, întrucât votul apahidenilor va hotărâ dacă ei vor face parte din structura decizională de administrare a acestei comune. 

Vă invităm să participați la vot indiferent de opțiunea dumneavoastră. 

Pe parcursul campaniei electorale am încercat să vă oferim o prezentare generoasă a candidaților și a programelor lor electorale. Ne-am străduit să fim echilibrați și echidistanți, pentru a vă oferi dumneavoastră ocazia de a decide pe cine veți alege. 

Le mulțumim candidaților pentru disponibilitatea de a colabora cu apahida.ro și Jurnalul de Apahida. Le dorim succes tuturor și fie ca mâine să câștige cel mai bun. 

Apahidenii sunt chemați la vot, mâine începând cu ora 7:00  secțiile de votare de pe raza comunei își deschid porțile, acestea vor rămâne deschise până la orele 21. 

Locuitorii satului Apahida își vor putea exprima votul la Secțiile :

- 306 - Cei ai căror nume de familie încep cu literele de la  A - la  C 

- 307 - Cei ai căror nume de familie încep cu literele de la D - la  L 

- 308 -  Cei ai căror nume de familie încep cu literele de la M - la  P 

- 309 - Cei ai căror nume de familie încep cu literele de la R - la  Z

 Toate aceste secții sunt amenajate în sala de sport din Apahida, în curtea Liceului tehnologic ”Ștefan Pascu”. 

Sânnicorenii vor vota la secția numărul 310 amenajată la Școala gimnazială din Sânnicoara.

Locuitorii din Dezmir pot să-și exercite dreptul de vot la sediul Primăriei din localitate, în incinta secției de votare numărul 311.

La sediul Primăriei din Pata este amenajată secția de votare numărul 312. 

La căminul cultural din Corpadea a fost amenajată secția de votare numărul 313.

Locuitorii din Câmpenești vor putea vota la Sediul Pisciciol din localitate, în secția de votare 314.

 

Scandal in autobuzul M 41. Au baut alcool si au mancat seminte
comuna-apahidaWP_20160602_003.jpg
Data: 2016-06-02

Calatorii de pe autobuzul M41 care au urcat pe cursa de 14:30 Cluj - Apahida au fost nevoiti sa asiste la ”spectacolul” organizat de cativa tineri care consumau alcool si mâncau seminte in mijlocul de transport.

”Mai mult acesti derbedei au pornit manelele ca si cum ar fi fost la ei acasa” - a declarat un calator.

Cineva a pus mana pe telefon si a sunat la politie. Patru agenti de la postul de politie s-au deplasat cu o masina in întâmpinarea autobuzului pentru a restabili ordinea in mijlocul de transport si a lua masuri împotriva scandalagiilor. Autobuzul a fost oprit in zona pietei din Apahida, însă derbedeii apucasera sa coboare la gara. Politia ii cauta acum pentru a le cere socoteala.

Grav accident de circulație în Apahida
comuna-apahidaaccident-apahida.jpg
Data: 2016-06-01

În data de 31 mai a.c., în jurul orei 04:30, pe raza comunei Apahida, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane şi avarierea unui autoturism.

Conform primelor cercetări, un bărbat de 34 de ani, din municipiul Cluj-Napoca,în timp ce conducea un autoturism pe DN16, în afara localităţii Apahida, într-o curbă la stânga ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, context în care a intrat în coliziune cu taluzul an ului de pe marginea carosabilului si s-a răsturnat.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că acesta se afla sub influenţa alcoolului.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea gravă a unui tânăr de 24 de ani, din localitatea Buza şi rănirea uşoară a unei tinere de 18 ani, din localitatea Sâmboleni, ambii pasageri în autoturism.


Valoarea pagubelor este de aproximativ 13.000 lei. Bărbatul a fost condus la unitatea medicală pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea circumstan elor exacte în care s-a produs accidentul si luarea măsurilor care se impun.

Foto: arhiva stiridecluj.ro

Căminul cultural din Sânnicoara a fost inaugurat
comuna-apahidacam12.jpg
Data: 2016-05-29

 

Căminul cultural din Sânnicoara construit de Primăria și Consiliu local Apahida a fost inugurat duminică 29 mai, eveniment la care au participat aproximativ 200 de persoane, în special locuitori ai satului Sânnicoara, dar și alți invitați din Apahida sau Cluj-Napoca. 

 

Preotul parohiei ortodoxe din Sânnicoara, Viorel Luca a oficiat slujba de sfințire a lăcașului în deschiderea evenimentului. Preotul a vorbit despre importanța unui astfel de edificiu pentru fiecare sat al comunei și a mulțumit primarului și consilierilor locali care și-au dat acceptul pentru a se realiza această lucrare necesară locuitorilor din Sânnicoara. 

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati i-a învitat pe scenă pe toți consilierii locali prezenți la deschidere, după care i-a dat cuvântul Sefului Inspectoratului Școalar judean Valentin Cuibus care a fost invitat la această inaugurare. 

Valentin Cuibus le-a explicat celor prezenti ca in orice comunitate este nevoie de Case de Cultura intrucat sunt locuri in care educatia si cultura se pot promova. Seful inspectoruatului scolar judetean s-a aratat idignat ca unii consilieri locali s-au opus realizarii acestui edificiu si a incheiat prin a-i informa pe alesi locali ca sunt noi masuri disponibile pentru a accesa fonduri nereturnabile pentru dezvoltare in domeniul culturii si al educatiei. 

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a tinut un scurt discurs in care a vorbit si el despre noua clădire a căminului cultural din Sânnicoara. 

Sigur ca nici un lucru nu este perfect, fiecare apreciaza in fel si chip acest edificiu. Mai sunt de solutionat anumite aspecte, trebuie sa creasca iarba, sa facem trotuarul si altele.   Însa consider că avem o cladire moderna. 

Multumim celor de la blocul de vizavi pentru intelegere,am incercat pe cat posibil sa  nu deranjam pe perioada construirii. 

Este un camin cultural de care era nevoie si sper ca veti bucura de el mult si bine - a declarat primarul Grigore Fati

Clădirea are o sală de spectacole cu o capacitate de de aproximativ 150 de persoane (pe scaune), 2 toalete jos, iar  la etaj sunt 5 birouri si un grup social. 

Sala de spectacole este dotata cu aer conditionat. 

Evenimentul de azi a continuat cu un program artistic la care au participat Clubul de Dance Unik Dance, Ansamblul folcoric Someșul Apahida și alții. Invitatul special a fost cantaretul de muzica populara Florin Bota.

In continuare va prezentam cateva imagini cu noul camin cultural din Sannicoara.

Căminul cultural din Sânnicoara va fi inaugurat azi începând cu ora 17
comuna-apahidacamin-cultural-sannicoara.jpg
Data: 2016-05-29

Căminul cultural construit în Sânnicoara va fi inaugurat, astăzi, 29 mai. Primăria comunei Apahida anunță că va organiza un spectacol folcloric începând cu ora 17. 

Toți locuitorii comunei Apahida sunt invitați să participe la acest eveniment, în special cei care locuiesc în localitatea Sânnicoara. 

Vor fi invitați mai mulți interpreți de muzică populară îndrăgiți de iubitorii de foclor, iar pe scenă vor evolua și ansamblurile locale de dansuri populare, ”Someșul” Apahida și ”Datini” Dezmir.   

Copiii se bucură de noul trotuar de la postul de control
comuna-apahidaskate1.jpg
Data: 2016-05-27

Trotuarul de la postul de control este aproape gata. Astăzi s-a turnat stratul de asfalt pe jumătate din distanța totală, iar mâine cel mai probabil lucrarea va fi finalizată. Primăria rezolvă astfel una dintre problemele fierbinți, semnalată în special de mamele din zona Pietroasa, care erau nevoite să străbată zona ocolind gropile. 

Trotuarul arată bine, iar copiii deja se bucură de el, fără să tină cont de lătimea de  130 cm sau 140 de cm a acestuia. Astăzi în jurul orei 17 un grup de copii probau calitatea asfaltului cu un skateboard. 

Trotuarul este singura legătură pietonală între zona Gării și centrul comunei Apahida, până la realizarea unui drum paralel cu Valea Mărăloiul, care este o prioritate pentru comună, întrucât ar putea reduce din trafic și ar putea înlesni accesul spre viitoarea grădiniță ce va fi construită în spatele Băncii Transilvania. 

Lucrarea de amenajare a trotuarului din zona postului de control a fost plătită de la bugetul local  și a fost autorizată de Drumurile Naționale. 

Canalizarea din Apahida refulează din nou, de data asta la postul de control
comuna-apahidamaraloiu.jpg
Data: 2016-05-23

Problema spinoasă a subdimensionării sistemului de  canalizare își ”arată colții din nou” de această dată în zona fostului post de control. Canalizarea refulează regulat în această zonă spre disperarea locuitorilor din zonă. Cei mai afectați  sunt locatarii blocului de pe strada Câmpiei. 

Dejecțiile sistemului de canalizare se varsă în valea Mărăloiu, iar mai apoi în Someș. Mirosul este insuportabil și deși această situație se repetă autoritățile locale sunt neputincioase, sau nu găsesc soluții optime.

Proprietarul rețelei de canalizare este pasibil de amendă întrucât gârla este grav afectată.  Până nu de mult era o atracție la îndemână pentru pescarii amatori din Apahida, care obișnuiau să iasă la un pește în zona bazei sportive din Apahida, în deosebi duminica dupămasa. De când canalizarea se varsă în gârlă nu s-a mai văzut picior de pescar prin zonă. 

Este o adevărată provocare să mergi până la terenul de fotbal din zonă, din cauza mirosului insuportabil din zonă. Ar trebui făcut ceva să se rezolve odată cu canalizarea asta. Să schimbe pompele să refacă proiectu să-i tragă la răspundere pe vinovați, dar să vedem ceva... a declarat un trecător.

Imaginile VIDEO de mai jos, surprinse azi în jurul orei 21 vorbesc de la sine, din fericire camera nu a reușit să capteze mirosul înțepător, care îți crează instant o senzație de greață. 

 

Noi întreruperi ale alimentării cu energie electrică anunțate pentru această săptămână
comuna-apahidaelectrica.jpg
Data: 2016-05-23

In data de 25.05. 2016 si 26.05.2016, intre orele 9:00-17:00, pe urmatoarele strazi din Sat Apahida :
- Libertatii intre numerele 30-84 si intre numerele 71-147
- Libertatii intre numerele 149-153

In data de 27.05.2016 intre orele 9:00-17.00
- Libertatii , intre numerele 178-212, 249-285 , strada Tudor Vladimirescu intre numerele 1-25 si 2-13, strada Barcului intre numerele 2-6 si strazile Plopilor, Salcamilor, Teilor, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Liliacului, Vlad Tepes toate integral.

Scopul lucrarii este imbunatatirea serviciilor furnizate catre consumatori, respectiv prevenirea avariilor, inlocuirea unui stalp in fiecare zi programata

Va multumim pentru intelegere !
ELECTRICA SA , CEMJT CLUJ2

Incendiu în Sânnicoara, două case au ars
comuna-apahidaincendiu.jpg
Data: 2016-05-22

Azi dimineata in jurul orei 6 un incediu a distrus doua case din Sânnicora de pe strada 1 Mai, în vecinătatea noului Cămin Cultural din localitate. Pompierii ajunsi la fata locului au reusit sa stinga incendiu in scurt timp, insa casele au ramas fara acoperisuri, care au ars complet. 

Din cate se pare cauza incediului a fost generat de un scurt circuit la reteaua electrica. 

Pagubele se ridica la cateva zeci de mii de lei.

 

Groapa de pe Avram Iancu a fost cosmetizată
comuna-apahidagroapa-astupata.jpg
Data: 2016-05-21

În urma articolului postat ieri pe Apahida.ro referitor la groapa inexplicabila aparuta pe strada Avram Iancu, la fata locului s-au deplasat cativa reprezentanti ai Primariei care au analizat problema. Pana la gasirea unei solutii viabile de rezolvare, groapa a fost umpluta cu pietris.

 

 

Asfaltul de pe Avram Iancu ”a murit” reveranii i-au pus flori
comuna-apahidaClipboard02.jpg
Data: 2016-05-20

Pe strada Avram Iancu a aparut o groapa in mijlocul asfaltului din senin. Locuitorii din zona spun ca vinovati sunt cei care au realizat lucrarea in urma cu 4 ani.

”Asfaltul s-a lăsat fără să fie vreo intervenție la apa, gaz sau alte utilități. Cel mai probabil lucrările făcute de mântuială în urmă cu 4 ani și-au atins durata maximă de viață. Un vecin a pus o floare ca să semnalizeze groapa pentru a-i avertiza pe soferii” - a declarat o riverană

Locuitorii străzi sunt nemulțumiți de faptul că nimeni niciodată nu s-a interesat să proiecteze un sistem de canalizare a apei pluviale, deși strada a fost afectată de inundații în urmă cu câțiva ani. 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 » 

www.apahida.ro 2012