banner-big
Apahida a lua foc! Cearta din Consiliu local s-a mutat pe Facebook
comuna-apahidapolitici.jpg
Data: 2016-01-27

Febra alegerilor locale se simte mai bine in Apahida decat in alte localitati. Principalii candidati au trecut de la disputele incinse din cadrul Consiliului local la acuze si conflicte pe retelele de socializare. Apahidenii asista la spectacol si isi "aplauda" favoritii cu un like sau cu un comment de sustinere. 

Grigore Fati si Calin Pacurar nu ezita sa-si adreseze cuvinte grele precum "mincinos", "lipsit de viziune", "incompetent", interesant este ca ambii sunt relativ noi pe retelele de socializare, actualul primar Grigore Fati are cont de Facebook activ mai putin de 2 luni, iar Calin Pacurar de aproximativ 8 luni. Cu siguranta fiecare doreste sa-si atraga cat mai multi simpatizanti, iar retelele sociale sunt un mijloc modern si simplu de a atrage voturi. 

Fiecare au sustinatori infocati care uneori din prea mult entuzism uita de diplomatie si folosesc cuvinte si expresii neortodoxe, transformand discutiile pe un anumit subiect in scandal suburban. 

Locuitorii din Apahida si-ar dori sa auda idei si proiecte concrete pentru urmatorii ani care le-ar imbunatatii traiul in aceasta localitate. Oamenii s-au saturat de certuri! Prin urmare dragi candidati veniti cu solutii si idei ca sa putem alege pentru viziune nu pentru papagal.

 

Patinoarul din Apahida - o bila alba
comuna-apahidapatinoar.jpg
Data: 2016-01-26

Pentru prima data in istoriei ei Apahida a avut in aceasta iarna un patinoar artificial de care s-au bucurat si inca se bucura sute de tineri din Apahida. Intr-o comuna in care tinerii au putine optiuni privind petrecerea timpului liber, ideea aducerii acestui patinoar s-a dovedit una reusita, chiar daca costurile au fost destul de mari (146.000 lei).

Au fost multi tineri din oras care au aflat de patinoarul din Apahida si au venit sa patineze aici pentru pretul rezonabil fixat dar si pentru lipsa aglomeratiei intalnita la patinoarele din Cluj-Napoca.

Desi euforia intalnita in primele saptamani s-a mai diminuat, inca sunt tineri care patineaza in fiecare zi si se bucura de acest obiectiv provizoriu de relaxare.

 


 

Vrem trecere de pietoni. Nu vrem sa traversam ilegal
comuna-apahidatreecere.jpg
Data: 2016-01-25

Mai multi locuitori din zona Tudor Vladimirescu (denumita de bastinasi Sub Tibaia) solicita de mai multi ani o trecere de pietoni in zona statiei de autobuz cu acelasi nume. Statia este folosita de sute de elevi si muncitori care fac naveta cu autobuzul.

Oamenii cer aceasta statie pentru a intra in legalitate, intrucat nu este o statie de pietoni in apropiere ei sunt nevoiti sa traverseze pe proprie raspundere. 

As dori ca in statia de autobuz Tudor Vladimirescu sa se ia masuri de urgenta deoarece nu exista nici o trecere de pietoni desi zeci de elevi si muncitori fac naveta zilnic la Cluj . Va rog sa luati in seama acest mesaj si sa faceti ceva in acesta privinta . Va multumesc .

- a scris pe adresa noastra Emilia

Speram ca acest neajus sa fie rectificat pana nu e prea tarziu, pana nu  apar accidente rutiere cu victime.

Primaria Apahida poate lua seama de aceste solicitari ale populatiei si poate sesiza organele competente sa modifice traficul rutier in zona.

Strict Prest pus sa-si incaseze singur banii pentru gunoi
comuna-apahidastrict.jpg
Data: 2016-01-22

Experimentul cu colectarea taxei de gunoi de catre Primaria Apahida a fost privit cu ochi diferiti de catre putere si opozitie.  Primarul comunei Grigore Fati considera acest experiment este unul reusit intrucat sustine dansul problema gunoaielor a fost rezolvata, iar pretul resimtit de populatie a scazut.

Pe de alta parte Calin Pacurar copresedintele PNL a declarat ca experimentul a esuat intrucat a produs o gaura de aproximativ 50.000 lei in doar trei luni si nu in buzunarul operatorului de salubritate si in bugetul comunei, prin urmare continuarea pentru inca 12 luni a acestui experiment ar putea genera o gaura considerabila in buget.

In alta ordine de idei problema gunoaielor este departe de a fi solutionata. Strict prest a reziliat o serie de contracte cu asociatiile datornice de pe raza comunei, prin urmare gunoiul a ramas neridicat in multe zone. Sunt persoane ca si-au platit la zi gunoiul dar care nu beneficiaza de ridicarea gunoiului datorita vecinilor rauplatnici.

Un alt aspect sesizat de numerosi cetateni, ca in ultimele luni, de cand firma de salubritate primeste banii de la Primarie, gunoierii nu mai iau toate pubelele. Au fost numeroase sesizari de la persoane care locuiesc in zone de case care au ramas cu pubelele pline la poarta saptamani la rand.

De exemplu azi au ramas pubele neridicate pe strada Avram Iancu si Mihai Viteazu, iar cateva persoane ne-au sesizat aceaste probleme. 

Majoritatea consilierilor locali au decis sa stopeze acest experiment, iar firma de salubritate sa inceapa sa-si colecteze banii de la populatie ca si pana acum. Prin urmare incepand cu luna ianuarie banii pentru salubritate se vor palti din nou la caserita firmei Strict prest!

 

Fara blocuri intre case. Consilierii locali au fost presati si amenintati de ambele tabere
comuna-apahidablocuri2.jpg
Data: 2016-01-22

A contat mai mult "moralitatea" decat "legea"! Consilierii locali ai comunei Apahida atat cei din partea PNL-ului cat si cei din PSD au respins prin abtinere proiectele de hotarare privind construirea unor noi ansambluri imobiliare in Apahida.

La sedinta de Consiliu local ce s-a desfasurat ieri in Casa de Cultura din Apahida au asistat numerosi localnici bastinasi care au solicitat cu insistente ca alesii locali sa respinga orice proiect imobiliar care urmeaza a fi implementat in zone cu case.

"Noi v-am ales ca sa reprezentati interesele noastre ale apahidenilor nu ale investitorilor"

Ei au pledat pentru stoparea dezvoltarii haotice a localitatii invocand diverse motive intemeiate, precum violarea intimitatii, umbrirea caselor prin intercalarea cladirilor inalte in calea razelor solare, degradarea caselor datorita traficului rutier etc.

"Proiectele noastre sunt perfect legale, votati dupa legalitate nu dupa emotie"

De cealalta parte investitorii au venit insotiti de arhitecti si fiecare si-a sustinut proiectul, fiecare a adus argumente pentru a demonstra ca ansamblul imobiliar pe care doresc sa-l construiasca corespunde cu cerintele legii. Cu toate acestea dupa cum secretarul comunei a declarat, de vreme ce au nevoie de votul Consiliului local pentru a intra in legalitate, inseamna ca undeva este nevoie de o derogare de la legea urbanismului, derogare care se poate face numai cu acordul alesilor locali.

"Avem de ales intre moralitate si legalitate"

Consilierul local PNL Valean Rachisan a rezumat intr-o singura propozitie situatie creata ieri, " avem de ales intre moralitate si legalitate", de aceasta data a invins moralitatea.

Investitorii au parasit sala insa nu inainte de a-i ameninta pe membrii Consiliului local va vor intenta un proces impotriva lor, intrucat au investit bani pentru achizitionarea unor terenuri, iar acum se vad nevoiti sa abandoneze proiectele.

 

 

Ansamblul Centrum de pe strada Libertatii contestat de doi vecini
comuna-apahidacentrum-apahida-1.jpg
Data: 2016-01-21

Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare care urmeaza a fi implementat in comuna Apahida este Ansamblul Centrum de pe strada Libertatii. Conform proiectului peste 350 de apartamente urmeaza sa fie construite.

Majoritatea riveranilor si-au vandut gradinile si si-au dat acordul pentru respectiva constructie insa sunt si unii vecini nemultumiti de acest proiect care sustin ca nu au fost respectate prevederile legii.

 

Referitor la PROIECTUL DE HOTARARE privind aprobarea PLANULUI URBANISTIC ZONAL,si a regulamentului de urbanism afferent, pentru obiectivul CONSTRUIRE ANSAMBLU CENTRUM APAHIDA, in localitatea Apahida, str. Libertatii, nr.237, va fac cunoscut urmatoarele: Potrivit HCL nr. 63/14.05.2008 (Anexa) a fost aprobat planul urbanistic zonal si regulamentul de urbanism aferent,conform Legii 350/2001 pentru obiectivul ANSAMBLU REZIDENTIAL pe terenul situat in Comuna Apahida, str. Libertatii, nr.237- beneficiari BACIU BOGDAN VASILE si RUSU SIMION OLIMPIU. - CU ACORDUL VECINILOR- Referatul nr. 9689/13.05.2008 ,pentru sustinerea hotararii mai sus mentionata este intocmit de catre Compartimentul urbanism- Desi la acea vreme , reglementarile aprobate de catre consiliul local prin HCL nr, 20/30.03.2005 privind regimul de inaltime erau: Regim inaltime –maxim S(D)+P+2E+M P.O.T.= 40% C.U.T( gradul de ocupare)=1.5%, s-a solicitat aprobarea urmatoarelor caracteristici: Regim inaltime –maxim S+P+6E P.O.T.= 40% C.U.T(gradul de ocupare)=3.2%, Mentionez ca la aceea data , prin lege, gradul de ocupare-CUT- trebuia sa fie cuprins intre 1 si 1,2 %, nu s-a tinut cont de Lege , aprobandu-se Hotararea mai sus mentionata- cu specificatia ca exista acordul vecinilor. Va fac cunoscut ca si la aceea data eram vecini,si nu mi s-a cerut niciodata acordul pentru modificarea gradului de ocupare– in concluzie, HCL nr. 63/2008 este ilegala. S-a mizat pe faptul ca restul vecinilor de la care persoanele mai sus mentionate au achizitionat terenul au semnat acorduri de construire a blocurilor la o distant de 3 m fata de limita de proprietate, desi nu exista acord din partea vecinilor referitor la gradul de ocupare si la regimul de inaltime. Nu cred ca aprobarea PUZ-ului , pentru ANSAMBLULUI REZIDENTIAL se bazeaza pe o hotarare de consiliu legala si corecta, mai ales ca in acea hotarare se minte intentionat ca vecinii sunt de acord. Va rog sa tineti cont de faptul ca acest proiect de hotarare se bazeaza pe o Hotarare adoptata fara baza legala,-cu o documentatie unde parcarile sunt in curtea bisericii ortodoxe- desi este invocata Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului – ceea ce s-a aprobat(CUT-ul) depaseste limita stabilita de legea din aceea vreme, se minte ca exista acordul vecinilor, eu fiind vecin, nu mi-am dat acordul, mai ales ca sunt la limita de proprietate , si sa nu adoptati hotararea Va multumesc!

- se arata in memoriu primit la redactie

De asemenea cei doi vecini care nu sunt de acord cu respectiva constructie au facut sesizari la serviciu urbanism, care au fost ignorate, sustin dansi. Prin urmare, proiectul a ajuns din nou spre aprobare pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu local ce va avea loc azi la Casa de Cultura incepand cu ora 16.

Vasile Baciu, coproprietar al terenului pe care urmeaza sa se ridice constructia sustine ca toate aceste nemultumiri sunt orchestrate de catre sefa serviciului economic Dana Astilean, care incearca sa ii convinga pe vecinii din zona sa se opuna constructiei. Vasile Baciu sustine ca una dintre aceste sesizari vine din partea tatalui directorului economic care este vecin cu locatia ansamblului.

Fata de limita sa de proprietate se respecta toate normele impuse de lege . Celalalt vecin este nou si a stiut de constructie atunci cand a cumparat in aceasta zona. - a continuat Vasile Baciu.

Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu local Apahida apar mai multe proiecte imobiliare care au nevoie de consimtantul consilierilor locali pentru a putea demara lucrarile. A

Asadar se anunta o sedinta "incendiara" in aceasta dupa masa la Casa de Cultura din Apahida incepand cu ora 16, nu uitati accesul este gratuit pentru oricine. 

 

Radu Păcurar și dat demisia din funcția de viceprimar. Vezi cine ar putea să-i ia locul
comuna-apahidaradu-pacurar.jpg
Data: 2016-01-19

Tras pe linie moartă de către primarul Grigore Fati, viceprimarul Radu Păcurar a hotărât să demisioneze din funcție.

Radu Păcurar a fost ales ca viceprimar, din calitatea sa de membru al PNL în anul 2012,în perioada respectivă alianța ”imorala” USL formată din PSD și PNL funcționa bine la Apahida. Intre timp situația politică națională s-a schimbat, Radu Păcurar a decis să rămână independent și a părăsit pentru moment PNL-ul, devenind independent, profitând de controversata ordonață a Guvernului Ponta care le-a permis aleșilor să migreze spre alte partide fără să-și piardă funcțiile. 

În ultimele 6-7 luni viceprimarul a început să critice curajos  activitatea Primăriei Apahida și unele măsuri luate de către edilul Grigore Fati, fapt care a tensionat relația dintre cei doi. După criticile legate de lipsurile proiectului viitoarei Grădinițe din Apahida, viceprimarului i-au fost retrase o serie de atribuțiuni.

Pe de altă parte Radu Păcurar a hotărât să se întoarcă în PNL și să susțină candidatura lui Călin Păcurar la funcția de primar al comunei. 

Situația a ajuns la un nivel inacceptabil, din punctul meu de vedere. Nu mai pot colabora cu primarul comunei Apahida, Grigore Fati. ... Mi-a retras din atribuții, am ajuns să nu mai am în subordine nici măcar un Serviciu Public, care să se implice pentru apahideni. Deși am semnalat o mulțime de probleme, nu le pot rezolva, neavând cu cine colabora. Așa că nu mai are rost să țin să rămân într-o funcție dacă nu pot rezolva problemele locuitorilor din Apahida dar și problemele comunei. .. - a declarat Radu Păcurar conform ZiarDeApahida

Călin Păcurar ar putea fi viitorul viceprimar, până la alegerile locale din acest an, tinand cont ca noul PNL detine acum majoritatea in Consiliul local Apahida.

 

Patinoarul din Apahida se deschide maine. Vezi care sunt preturile
comuna-apahidapatinoar.jpg
Data: 2015-12-28

Primaria Apahida a inchiriat de la o firma din Brasov un patinoar ce va putea fi folosit in perioada urmatoare de locuitorii comunei Apahida, dar si de alte persoane pasioante de acest sport de iarna. Viceprimarul comunei Apahida Radu Pacurar a inspectat stadiul lucrarilor si a confirmat ca patinoarul este aproape gata:

De maine se poate intra la patinaj. Impreuna cu reprezentantii firmei care executa patinoarul am verificat azi starea ghetii, practic se poate patina de astazi, dar mai trebuie puse la punct mici detalii, cum ar fi finalizarea gheretei de inchiriat patine si a podiumului de intrare pe gheata. Gheata are cam 15 cm grosime, din care 2 cm peste armatura de fibra. Fiind fina, se aluneca usor pe ea, chiar si cu incaltaminte de strada, pe patine sigur va fi o incantare. Administrator-taxator va fi dl. Schiopu, cel care administreaza si baza sportiva si sala de sport din localitate. - Viceprimar Radu Pacurar

Regulamentul de functionare aprobat de Primaria Apahida a stabilit pretul de 5 lei pentru copii si 10 lei pentru adulti pentru accesul pe patinoar pentru 90 de minute. De asemenea cei care nu detin patine personale au posibilitatea de a inchiria patine de la standul amenajat, contra sumei de 10 lei. 

Accident in Apahida, un pieton a fost lovit in timp ce traversa strada
comuna-apahidagara.jpg
Data: 2015-12-15

Accident lângă gara Apahida, un pieton care traversa strada a fost lovit de un autoturism. Victima a fost transportata la UPU pentru a primii ingrijiri medicale, sustin martorii evenimentului. Politistii sunt la aceasta ora la fata locului pentru a cerceta circumstantele in care s-a produs evenimentul rutier. 

 

Vom revenii cu detalii!

Bărbat prins de polițiștii din Apahida conducând fără permis
comuna-apahidapolitia-2.jpg
Data: 2015-12-15


La data de 14 decembrie a.c., ora 21:10, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală
Apahida au depistat în trafic un bărbat care conducea un autovehicul, fără a poseda
permis de conducere.


Bărbatul, de 35 de ani, din comuna Mociu, a fost identificat de către poliţişti
conducând autoturismul pe raza comunei de domiciliu.


În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea
unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă
prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
 

Apahidean prins conducând cu număr de înmatriculare expirat
comuna-apahidapolitia.jpg
Data: 2015-12-14


La data de 13 decembrie a.c., ora 17:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală
Apahida, au depistat în trafic un bărbat în timp ce conducea un autovehicul cu
numărul de înmatriculare provizoriu expirat.
Bărbatul, de 40 de ani, din Cluj-Napoca, a fost identificat de către poliţişti
conducând autoturismul pe DN1C-E576, pe raza comunei Apahida.
În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în
circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat
sau neînregistrat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
 

Porci cu trichineloză descoperiți în Apahida
comuna-apahidaporci.jpg
Data: 2015-12-12

În această perioadă majoritatea locuitorilor comunei Apahida obișnuiesc să-și sacrifice porcii crescuți în gospodăriile proprii sau achiziționați din diverse târguri. La circa veterinară din Apahida sunt aduse zeci de probe pentru depistarea eventualelor cazuri de infectare cu trichineloză.  Trichineloza se poate transmite și la oameni de aceea este foarte important ca fiecare porc tăiat să fie testat. 

Astăzi s-au depistat două cazuri de infestare cu trichineloză la doi porci sacrificați în Apahida. Animalele au fost confiscate de catre Directia Sanitar Veterinară Cluj care le va acorda celor două familii o despăgubire. 

Dacă doriți să aveți parte de sărbători liniștite, nu ezitați să testați carnea de porc înainte de a o consuma. Sănătatea este cel mai important lucru pe care îl are o persoană. 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 » 

www.apahida.ro 2012