banner-big
Zilele comunei Apahida prilej de sarbatoare pentru toti apahidenii
comuna-apahidagrigore-fati-primar-apahida.jpg
Data: 2014-08-12

Mai sunt 4 zile pana la Zilele comunei Apahida 2014. Si in acest an autoritatile locale au pregatit un program special pentru aceasta sarbatoare. Program este cunoscut de majoritatea populatiei datorita promovarii acestui eveniment pe retelele sociale si prin afisele numeroase amplasate in cele mai vizibile zone ale comunei.

Care este scopul acestei sarbatori?

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati le transmite cu ocazia acestei sarbatori o invitatie tuturor locuitorilor comunei Apahida si explica de ce este bine ca in fiecare an in Apahida sa aiba loc o asemenea sarbatoare.

 

A condus desi avea permisul de conducere suspendat
comuna-apahidapolitie.jpg
Data: 2014-08-10

La data de 10 august a.c., ora 02:05, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Poliţia municipiului Cluj-Napoca, au depistat un tânăr de24 ani, din comuna Apahida, judeţul Cluj, în timp ce conducea autovehiculul pe str.  Bucuresti  din  municipiul  Cluj-Napoca,  deşi  se  afla  în  perioada  în  care exercitarea dreptului de a conduce autovehicule i-a fost suspendată. În  cauză  se  efectuează  cercetări  sub  aspectul  săvârşirii  infracţiunii  de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea  dreptului  de  a  conduce  i-a  fost  suspendată”,  faptă  prevăzută  şi pedepsită de Codul penal.

Foto:Monitorul de Cluj
Arestat pentru 30 de zile pentru ar fi furat o plasma din Cojocna
comuna-apahidaarestat.jpg
Data: 2014-08-10

În 8 august a.c. poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Secţia 2 Poliţie Rurală Apahida au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 27 de ani, bănuit că a sustras o plasma TV dintr-un imobil din comuna Cojocna, judeţul Cluj.

Sub coordonarea procurorului din cadrul unităţii de parchet s-a dispus punerea în mişcare  a  acţiunii  penale  împotriva  bărbatului,  care  este  bănuit  de  săvârşirea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoană care nu posedă permis de conducere” şi ”furt calificat”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.La  data  de  9  august  a.c.  acesta  a  fost  prezentat  la  instanţa  competent  cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Au aparut afisele oficiale cu Zilele comunei Apahida 2014
comuna-apahidazilele-apahidei.jpg
Data: 2014-08-09

Mai sunt 7 zile pana la cel mai asteptat spectacol anual al comunei Apahida. Pe 16 August va incepe a III-a editie a Zilelor comunei Apahida, o editie care aduce la Apahida cateva nume importante ale muzicii romanesti.

In acest an Zilele comunei Apahida se vor desfasura pe 16 si 17 August pe platoul salii de sport din Apahida.

Afisele oficiale ale evenimentul au fost tiparite si incepand de azi au fost expuse in cele mai vizibile locuri din Apahida, Dezmir, Sannicoara, Pata, Corpadea, Campenesti.

Organizatorii au pregatit un spectacol complet diferit in cele doua zile. Sambata va fi ziua dedicata muzicii usoare, iar duminica vor urca pe scena numai interpreti de muzica populara.

Sambata ii vom asculta pe: Ioana Moldovan, Mr. Alma&Ligia, F. Charm, Am si Compact.

Duminica ii vom vedea pe scena de la Apahida pe: Andrada Maris, Amalia Crisan, Maria Baraian, Remus Rostas, Adriana Morocos, Antonia Jimborean, Iulia Bucur, Maria Marcu, Irina Somesan, Maria Golban Somlea, Iosif Rus si Adelina Boita, Adrian Buza, Florin Bota, Sorin Lapuste, Marian Dascal, Ioana Breda Morar, Angela Rusu si Aurel Tamas.

Afisele tiparite in acest an doua scapari:

  • nu apare numele prezentatorilor acestui eveniment
  • nu apare numele partenerilor media al acestui eveniment.

Ne-am oferit sa promovam acest eveniment atat pe site-ul apahida.ro, cat si in paginile Jurnalului de Apahida prin articole despre acest eveniment. Acesta colaborare am stabilit-o impreuna cu membrii comitetului de organizare stabilit de Consiliul local Apahida si anume doamna Ligia Pop si domnii Calin Pacurar si Ovidiu Buiga. In urma intalnirii pe care am avut-o cu dansii am stabilit ca vom oferii cateva pagini ale Jurnalului de Apahida pentru promovarea acestui eveniment si vom scrie pe apahida.ro articole informative referitor la ultimele modificari ale programului, iar organizatorul va tiparii afise incluzand la capitolul parteneri media apahida.ro, Jurnalul de Apahida si nu numai.

Prin urmare tinand cont de intelegere am dedicat prima pagina a ultimelor doua numere ale Jurnalului de Apahida acestui eveniment si am folosit inca doua pagini intregi pentru prezentarea acestuia. De asemenea in mediul online am informat citorii nostri despre programul Zilelor comunei Apahida 2014. Cu alte cuvinte ne-am facut partea in acest parteneriat pe care noi l-am considerat in folosul locuitorilor comunei Apahida.

Supriza mare! Pe afisele tiparite de organizator lipsesc cu desavarsire partenerii media. De ce? Pentru ca de afise s-a ocupa binenteles Ovidiu Buiga, persoana care nu agreaza siteul de stiri apahida.ro si nici Jurnalul de Apahida. Nu ne cantam pentru un mic logo pe acest afis, in fond si la urma urmei avem o revista tiparita lunar in 2000 de exemplare, insa vrem sa stie lumea despre lipsa de respect cu care ne trateaza si pe noi domnul Ovidiu Buiga.

Pe afis lipseste numele prezentatorilor, e posibil ca de aceasta data sa avem parte de o surpriza si sa urce pe scena prezentatori noi in ambele zile de sarbatoare.

Chiar daca nu am fost trecuti pe afise si recunoscuti oficial ca si parteneri media, atat pe site-ul de stiri www.apahida.ro cat si in numarul 8 al reviste Jurnalul de Apahida vom dedica articole acestui eveniment, pe care il consideram important pentru apahideni si pentru Apahida.

 

 

 

 

 

Polițiștii din Apahida l-au prins conducând prin Sânnicoara fără permis
comuna-apahidapolitia-jucu.jpg
Data: 2014-08-08

La data de 7 august a.c., ora 12:45, poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj - Secţia 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un bărbat de 62 de ani, din comuna Palatca, în timp ce  conducea  un  utilaj  agricol  (tractor)  pe  DJ161G,  fără  să  deţină  permis  de conducere. În  cauză  se  efectuează  cercetări  sub  aspectul  săvârşirii  infracţiunii  de „conducerea  unui  vehicul  fără  permis  de  conducere”,  faptă  prevăzută  şi pedepsită de Codul penal.

La data de 8 august a.c.,  ora 02:30,  poliţişti  din cadrul I.P.J.  Cluj  -  Sectiei  2 Poliţie  Rurală  Apahida  au  depistat  un  bărbat  de  35  ani  care  conducea  un autoturism fără a avea permis de conducere. Conducătorul auto de 35 de ani, din comuna Bonţida, a fost depistat pe DN1C E576, pe raza localităţii Sînncoară. În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii  de  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută de Codul penal.

Accident la intrare pe centura Apahida
comuna-apahidamotociclet.jpg
Data: 2014-08-03

La data de 2 august a.c., ora 15:00, pe breteaua de urcare de pe DN1CE576 (V.O.C.E.) înspre Dej, pe raza comunei Apahida, în afara localităţii, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane şi avarierea a două autovehicule.

În fapt, un tânăr de 24 ani, din comuna Floreşti, în timp ce conducea motociclulpe DN - V.O.C.E., a pătruns pe breteaua de coborâre de pe VOCE pe DN1CE576, înspre Cluj-Napoca, nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul motociclului si a lovit parapetul de separare a sensurilor de circulaţie. După  impact,  motociclul  a  intrat  în  coliziune  cu  un  autoturism  condus  pe breteaua de urcare pe DN – V.O.C.E., înspre Dej, de către o femeie de 36 ani, din municipiul Cluj-Napoca. Pe sectorul de drum unde s-a produs accidentul erau amplasate indicatoare rutiere de  avertizare  cu  semnificaţia   ,,panou  succesiv  pentru  curbe  deosebit  depericuloase”. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a conducătorului motocicletei,  care s-a deplasat singur la UPU 1 Cluj-Napoca şi nu a rămas internat. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor exacte în cares-a produs accidentul rutier.

Radare în "cascada" între Apahida și Gherla
comuna-apahidapolitia-jucu.jpg
Data: 2014-08-03

Poliţiştii  clujeni continuă acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere grave! La data de 2 august a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pentru fluidizarea traficului şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, respectiv viteza neregulamentară şi cea neadaptată condiţiilor de trafic.S-a acţionat  pe principalele sectoare de drum naţional  care tranzitează judeţul Cluj:  DN 1C Apahida  –  Jucu  ,  DN 1C Bonţida  –  Răscruci,  DN 1C Iclod –Livada,       DN 1C ieşire mun. Dej spre mun. Gherla,  DN 1 Feleacu – Vâlcele,DN 1 Mărtineşti – Tureni, ieşire mun. Câmpia Turzii spre Turda, DN 1 Floreşti –Gilău DN 1 Căpuşu Mare – Izvorul Crişului. Poliţiştii  au folosit  sistemele de supraveghere a traficului  rutier  şi  măsurare avitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în ,,cascadă”. Pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 214 de sancţiuni contravenţionale,dintre  care  179  pentru  depăşirea  vitezei  legale,  2  pentru  depăşirene regulamentară, 2 pentru consum alcool şi 31 pentru alte abateri. Au reţinut 15 permise de conducere, 10 pentru depăşirea vitezei legale, 2 pentru depăşire  neregulamentară  şi  2  pentru  conducere  sub  influenţa  alcoolului.  De asemenea, au retras 8 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor. Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Dorel s-a angajat la Nextgen
comuna-apahidapaperartist_2014-08-02_11-28-34.jpeg
Data: 2014-08-02
Daca este curent nu este internet! Mai multi locuitori ai comunei Apahida au ramas fara internet dupa o defectiune la retea pe care "specialistii" Nextgen nu au reusit sa o remedieze. Pana de internet s-a produs aseara in jurul orei 19, insa nici la aceasta ora (18:45) serviciile nu au fost reluate. Operatoarea serviciului deranjamente nu ne-a putut comunica cat timp va dura remedierea problemei, asa ca ne folosim si de aceasta data indelungarabdare si de internetul pe mobil pana cand "specialistii" vor rezolva situatia. Sa verifici un cablu ar trebui sa dureze cateva minute in mod normal, insa se pare ca si la Nextgen pe majoritatea tehnicienilor ii cheama tot Dorel!
Cei afectati sunt locuitorii strazilor Avram Iancu si Mihai Viteazul.
Update 23:32
A venit internetul!, dupa 28 de ore de pauza. Echipa trimisa de Nextgen s-a certat cu cativa abonati nemultumiti de faptul cau au ramas o zi intreaga fara internet si fara cablu.
Angajatii Nextgen au dat vina pe cei de la Electrica care le furnizeaza energie pentru alimentarea swichurilor si serverelor. Unul dintre cablurile de alimenatare s-a oxidat. Chiar daca au solicitat interventia unei echipe de la la Electrica aceasta nu a mai venit. Pana la urma "Dorel" a reusit sa remedieze tot el problema dupa ce s-a urcat a treia oara pe stalp.
"A devenit M 41 raiul tiganilor din Sannicoara"
comuna-apahidam41-apahida-cluj.jpg
Data: 2014-08-01

Dupa ce orarul curselor C.T.P.  fost modificat la inceputul lunii iunie, sesizarile privind acest aspect au incetat. Se pare ca noul program satisface necesitatile calatorilor, in acest moment.

In schimb, in ultimul timp primim tot mai multe sesizari privitoare la o problema mai delicata si anume numarul mare de romi care circula cu autobuzelele M41 profitand de faptul ca nu exista permanent control pe acestea.

Iata cateva exemple:

Pe cursele de sambata si duminica dimineata la ora 9 nu se poate circula din cauza tiganilor pentu ca se umple autobuzul cu ei. Adica ei circula fara sa plateasca nimic si imputesc autobuzul si noi platim abonament si nu putem sta de ei in autobuz. - Ilie 06.07.2014

 

As dori sa-ti sesizez o problema legata de transportul cu Ctp, poate ajunge la cunostinta celor care pot lua decizii. A devenit M 41 raiul tiganilor din Sannicoara.  Pentru ca este foarte rar control, dupa amiaza si la autobuzele din weekend ti-e efectiv scarba sa mergi cu autobuzul. Mizerabili, necivilizati si multi ocupa partea din spate a autobuzului, urla si tipa cat pot. O sa ajungem sa avem si noi pureci si paduchi cum erau intr-o vreme pe autobuzul nr. 8. Trista imagine, sincer! - Ioana 22.07.2014

 

Va rog sa va interesati si sa luati masuri deoarece azi i s-a facut rau unei persoane pe autobuzul de Apahida si nu este prima data. Soferii au aer conditionat si nu ii dau drumul si te sufoci pe autobuz si pe deasupra mai vin si tiganii care miroase ingrozitor si doar pe autobuzul de Apahida urca toti deoarece pe cel de Sannicoara nu le mai da voie. Faceti cumva si luati masuri ! - Antonia 01.08.2014

Personal am calatorit doar de doua ori cu autobuzul M 41 in luna Iulie dar de ambele dati partea din spate a autobuzului era ocupata de romi, care intradevar au coborat la Sannicoara.

Am instiintat conducerea C.T.P. cu privire la aceasta problema, iar Directorul companiei Liviu Neag ne-a asigurat ca va inmulti controalele pe ruta M41.

De asemenea, aceasta problema am facut-o de cunoscut si edilului local, Grigore Fati, care ne-a promis ca va solicita si dansul conducerii Companiei de Transport Public gasirea unei solutii.

O solutie propusa de catre cetateni este trimiterea unul controlor permanent pe fiecare cursa M 41. Acest lucru s-a intamplat la vechiul operator MV Trans si s-a dovedit o solutie viabila, intrucat o parte dintre romi prefera sa nu calatoreasca decat sa plateasca bilet.

 

Politia recomanda: Prevenirea violentei in familie
comuna-apahidaviolenta-domestica.jpg
Data: 2014-08-01

Violenţa în familie reprezintă un domeniu considerat de Poliţie ca fiind o  problemă  foarte  gravă  întâlnită  în  societatea  noastră.  Poliţia  desfăşoară campanii de prevenire a acestor fapte şi îi sancţionează pe cei care comit astfel de abuzuri. Violenţa domestică este definită, în termenii Legii 217/2003, ca fiind:  orice acţiune sau inacţiune intenţionată, cu excepţia acţiunilor de autoapărare ori de apărare, manifestată fizic sau verbal, săvârşita de către un membru de familie împotriva altui  membru al aceleiaşi familii,  care provoacă ori poate cauza un prejudiciu  sau  suferinţe  fizice,  psihice,  sexuale,  emoţionale  ori  psihologice, inclusiv ameninţarea cu asemenea acte, constrângerea sau privarea arbitrara de libertate.  Constituie, de asemenea, violenţă în familie împiedicarea femeii de a-şi exercita drepturile  şi  libertăţile  fundamentale.  Violenţa  în  familie  se  manifesta  sub diferite  forme:  verbală,  fizică,  psihologică,  sexuală,  economica,  socială ori spirituală.           

Cercetările arată că trauma copiilor care cresc într-o atmosferă de violenţă, chiar daca nu sunt ei victimele directe, este intensă şi are consecinţe profunde asupra modului în care se vor dezvolta aceştia. În cadrul unei familii în care violenţa domestică este prezentă, copilului îi sunt neglijate nevoia de siguranţă, nevoia de dragoste şi nevoia de înţelegere. La data de 24 martie a.c., a fost modificată Legea 217/2003 pentru combatere a violenţei domestice. Potrivit acestei legi, partenerul care se simte agresat poate solicita  instanţei  sa  emită  un  ordin  de  protecţie  faţă  de  agresor. Astfel, instanţă poate dispune, pentru un termen de maxim 6 luni de la depunerea cererii pentru ordinul de restricţie, măsuri împotriva agresorului. Acesta poate fi obligat sa părăsească domiciliul comun, să plătească anumite costuri legate de cheltuielile cu chiria pentru locuinţa temporară a victimei, care a fost nevoită săse mute în urma agresiunii, etc.

De asemenea, instanţa îl poate obliga pe agresor să urmeze cursuri de consiliere psihologică, psihoterapie sau poate recomanda efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire, în special în scopul dezintoxicării.

Dacă sunteţi victima violenţei în familie anunţaţi cea mai apropiată unitate de Poliţie pentru a găsi atât înţelegere cât şi ajutor, precum şi sfaturi practice. Totodată, vi se poate acorda ajutor pentru a merge la o unitate sanitară sau la un loc de refugiu.

Nu uitaţi însă că pentru ca Poliţia să vă poată apăra de repetarea violenţelor este necesar să sesizaţi faptele de acest gen. De asemenea, dacă violenţa fizică s-a produs, mergeţi la serviciul medico-legal în maximum 48 de ore de la producerea agresiunii pentru constatarea acesteia şi eliberarea unui certificat medico-legal.

Dacă aţi fost victima unei violenţe este bine să ştiţi că există anumite organizaţii care vă pot acorda sprijin.

Refugiile oferă protecţia în caz de urgenţă şi adăpost temporar, sfaturi, informaţii şi o serie de alte servicii pentru femeile şi copii care fug de violenţa domestică. Aceste servicii sunt confidenţiale şi complet gratuite.

Nu uitaţi ! Violenţa în familie este o infracţiune prevăzută şi sancţionată de Codul penal ! Ea afectează persoanele, indiferent de vârstă sau sex! Violenţele în familie sunt ciclice: după un episod de violenţă urmează o aşa zisă lună de miere, apoi se acumulează tensiune în relaţie, iar  în faza a treia episodul de violenţă reapare.

SESIZAŢI  POLIŢIEI ORICE CAZ DE VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE!

Accident rutier la Pata pe strada Horea. Soferul a fugit de la locul faptei
comuna-apahidaaccident.jpg
Data: 2014-08-01

La data de 31 iulie a.c., ora 19:00, pe str. Horea din comuna Apahida,sat Pata,  judeţul Cluj, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane, conducătorul auto părăsind locul accidentului.

În fapt, un bărbat de 41 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe str. Horea din comuna Apahida, sat. Pata, judeţul Cluj, a surprinsşi accidentat un minor de 6 ani, după care a părăsit locul accidentului.

Minorul, în calitate de pieton, a traversat strada prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a pietonului. După depistarea conducătorului  auto s-a constatat  că acesta  este sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar permisul de conducerea era anulat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “vătămare corporală  din  culpă”,  ,,părăsirea  locului  accidentului  fără  încuviinţarea organelor de poliţie” şi ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentrucare legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către opersoană al cărui permis de conducere i-a fost anulat”. 

Apahida vrea un supermarket! Tu vrei?
comuna-apahidalidl.jpg
Data: 2014-07-31

Una dintre cele mai mari dorinte ale locuitorilor comunei Apahida e sa apara primul supermarket in comuna, desi am mai discutat despre acest aspect se pare ca nici un investitor nu s-a hotarat sa faca primul pas.

Nu mai putem ramane pasivi si sa asteptam "sa cada din cer"! Haideti sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne indeplini aceasta dorinta comuna.

Asadar am decis sa punem "mana de la mana" si sa le facem o invitatie oficiala acestora. Am initiat o petitie online pe care va invitam sa o semnati fiecare in parte. Speram sa atragem peste 1000 de semnaturi pentru acest deziderat al apahidenilor.

Lista cu cei peste 1000 de solicitanti o vom trimite la toate lanturile de supermarketuri care activeaza pe teritoriul Romaniei, in speranta ca cel putin unul dintre ele va fi interesat sa investeasca la Apahida. De asemenea aceasta lista o vom trimite si Primariei comunei Apahida si Consiliului local institutii care pot face lobby pe langa investitori pentru realizarea acestui obiectiv.

Vreti o gama larga de produse la preturi mult mai mici? Semnati aceasta petitie! S-a demonstrat de multe ori, uniti putem realiza lucruri marete!

Completeaza formularul de mai jos si semneaza petitia!

De exemplu, Florestiul este la 10 minute de Carrefour, in plus are un supermarket Profi mare in localitate, iar acuma solicita primul Lidl. Daca ei pot avea 3, cu siguranta si Apahida poate avea macar unul, oricare ar fi el!
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 » 

www.apahida.ro 2012