banner-big
Groapa de pe Avram Iancu a fost cosmetizată
comuna-apahidagroapa-astupata.jpg
Data: 2016-05-21

În urma articolului postat ieri pe Apahida.ro referitor la groapa inexplicabila aparuta pe strada Avram Iancu, la fata locului s-au deplasat cativa reprezentanti ai Primariei care au analizat problema. Pana la gasirea unei solutii viabile de rezolvare, groapa a fost umpluta cu pietris.

 

 

Asfaltul de pe Avram Iancu ”a murit” reveranii i-au pus flori
comuna-apahidaClipboard02.jpg
Data: 2016-05-20

Pe strada Avram Iancu a aparut o groapa in mijlocul asfaltului din senin. Locuitorii din zona spun ca vinovati sunt cei care au realizat lucrarea in urma cu 4 ani.

”Asfaltul s-a lăsat fără să fie vreo intervenție la apa, gaz sau alte utilități. Cel mai probabil lucrările făcute de mântuială în urmă cu 4 ani și-au atins durata maximă de viață. Un vecin a pus o floare ca să semnalizeze groapa pentru a-i avertiza pe soferii” - a declarat o riverană

Locuitorii străzi sunt nemulțumiți de faptul că nimeni niciodată nu s-a interesat să proiecteze un sistem de canalizare a apei pluviale, deși strada a fost afectată de inundații în urmă cu câțiva ani. 

Licitația pentru executarea asfaltărilor a avut loc
comuna-apahidaasfaltare.jpg
Data: 2016-05-20

Ieri 19.05.2016, a avut loc licitatia pentru lucrarea ,,Modernizare strazi in satele Apahida, Dezmir si Sinnicoara".

In acest proiect sunt incluse urmatoarele strazi:

- Apahida - str.Tudor Vladimirescu (Molitura)
- Sinnicoara - strazile: Aviatorilor, Feroviarilor, Triaj, Meteor, Traian Darjan, Lalelelor. 
- Dezmir - Planoarelor,Trandafirilor, Narciselor, Lacramioarelor, Tausor, Labului, Pietroasa, Horea, Dealului, Lacului, Scolii.

Lucrarile efective la acest obiect vor putea incepe in aproximativ o luna sau doua dupa expirarea timpului de depunere si analizare a eventualelor contestatii, dar si dupa efectuarea procedurii de dare in lucru a proiectului. 

Din informațiile noastre se pare ca printre firmele participante la licitatie se afla si firma care a realizat strada I.C. Bratianu , lucrare care a fost intens dezbatuta indeosebi datorita latimii drumului, considerat prea ingust de multi cetateni. 

Conform unor surse licitatia inca nu s-a finalizat, firmelor participante le-a fost solicitata o documentatie suplimentara.

La finalizarea acestor lucrari, toate strazile care au fost canalizate anul trecut in Dezmir si Sannicoara vor fi reabilitate, de asemenea portiunea de drum de pe strada Tudor Vladimirescu neasfaltata momentan va fi modernizata, prin urmare legatura dintre Jucu si Apahida se va face pe doua durmuri asfaltate.

Fântâna Primăriei ne strică casele și drumul de acces
comuna-apahidac1.jpg
Data: 2016-05-18

Fântâna de la ”Ciurgău” a fost principala sursă de alimentare cu apă a populației  de la începutul anilor 1900 și până la introducerea rețelei de apă potabilă, pentru locuitorii satului Apahida, în special pentru cei care locuiau pe străzile Tudor Vladimirescu, Avram Iancu, Vlad Țepeș sau I.C Brătianu. Chiar și după ce apa potabilă a ajuns la casele apahidenilor unii au preferat să se alimenteze în continuare cu apă de la izorul acestei fântâni.

Cele două familii care locuiesc în zonă se plâng că Primăria Apahida, proprietara fântânii nu a mai curațat fântâna de ani de zile, ba mai mult conducta de scurgere a apei de la fântâna la cișmeaua de la stradă este fisurată întucât drumul este plin de infiltrații și noroi tot timpul anului. 

Fântâna nu a mai fost curățată de ani de zile, după cum puteți vedea în interior sunt șopârle de apă și mizerii. Sunt oameni care încă mai folosesc apa de la Ciurgău și vin seara cu mașina și iau apă de la cișmea. Analiza la apă nu cred că s-a făcut niciodată.

- declarat Viorel un localnic din zonă

Problema și mai mare este că apa infiltrată în sol ajunge în casele oamenilor. Pereții sunt plini de mucegai în partea inferioară, iar nivelul umidității în pereți ajunge până la 30-40 de centimetrii. 

Vă rog să fotografiați să vadă lumea de ce suntem așa de supărați. Aproape în fiecare zi trebuie să ștergem apa din cauza infiltrațiilor. Conducta este fisurata și apa care ar trebui să ajungă la cișmea ajunge în casă la noi, de fapt se vede clar. 

Am fost la Primărie și am vorbit cu primarul de mai multe ori și l-am rugat să facă ceva să ne ajute. Mi-a promis că o să se rezolve și problema noastră, dar cât să așteptăm ?

Ar trebui patru tuburi pentru curățarea fântânii și 50-100 metri de conductă înlocuită și am scăpa odată de toată povestea asta care ne dă bătăi de cap de atâta vreme. 

- a continuat localnicul

L-am contactat telefonic pe primarul comunei Grigore Fati care ne-a declarat că știe despre această problemă dar că momentan utilajele sunt concentrate în alte părți la alte lucrări dar va ține cont se situația familiilor de pe Tudor Vladimirescu și va face tot posibilul să rezolve problema. 

Trotuarul din zona fostului post de control va fi refăcut
comuna-apahidatrotuar.jpg
Data: 2016-05-16

În urma nenumăratelor cereri ale locuitorilor comunei Apahida pentru refacerea trotuarului din zona fostului post de control de pe strada Libertății, primăria a intreprins demersuri pentru a primi avizul celor de la drumurile naționale, iar azi s-a predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor. 

Mai multe mămici din Apahida au reclamat de câțiva ani că sunt incomodate de fiecare dată când trec cu cărucioarele prin zona. 

Terenul este cu denivelări și trebuie să iei căruciorul în brațe ca să poți trece podul din zonă. Și acolo ar tebui să se facă ceva să se găsească o soluție.

În plus zona parcă e părăsită și abandonată are nevoie de amenajare,  e în centrul comunei, nu la marginea satului.

-ne-a declarat doamna Mariana, o mămică din Apahida

Primarul comunei Grigore Fati a declarat că lucrarea va făcută din banii primăriei deși zona aparține de Drumurile naționale.

Campanie de colectare a deșeurilor electrice la Apahida
comuna-apahidarorec-calin-pacurar.jpg
Data: 2016-05-14

Astăzi s-a desfășurat la Apahida o campanie de colectare a deșeurilor electrice organizată de Sitemul local de reciclare, Asociația Rorec și Primăria comunei Apahida. În toate satele comunei au circulat mașini de colectare, care i-au ajutat pe oameni să se debaraseze de aparatele electrice stricate sau vechi indiferent că era vorba de aparate mari precum frigidere ori mașini de spalat, sau de aparate mijlocii și mici precum televizoare, aspiratoare, și altele. 

Asociația Rorec intreprinde această acțiune bianual și de această dată până la ora vizitei noastre la standul Rorec amplasat în fața Casei de cultură din Apahida au fost colectate mai bine de o tonă și jumătate de deșeuri electrice. 

Viceprimarul comunei Apahida, Călin Păcurar a declarat că susține orice modalitate de colectare selectivă ce se intreprinde pe raza comunei și îi încurajează pe apahideni să fie receptivi la astfel de acțiuni. 

Îi încurajez pe toți locuitorii comunei să scape de deșeurile electrice în cel mai bun mod, participând la astfel de campanii de colectare selectivă. Prin implicarea noastră a tuturor protejăm mediul și contribuim la înfrumusețarea comunei. 

În continuare voi sprijini astfel de acțiuni și voi încerca să le ofer cetățenilor comunei mijloace moderne de protejare a mediului înconjurător. 

- a declarat viceprimarul Călin Păcurar

 

Oficiul postal Apahida se muta din nou
comuna-apahidamonte-carlo.jpg
Data: 2016-05-14

Oficiu postal Apahida se muta din cladirea fostei poste in cladirea ”Monte Carlo” de pe strada Libertații din Apahida. Mai exact posta va ocupa spatiul lasat liber de Nextgen care si-a mutat de cateva luni locatia pe strada Republicii.

Astazi o echipa de tehnicieni munceau de zor pentru a finaliza conexiunile la retea din noua locatie. Oficiul posta va fi redeschis luni.

 

 

Spatiul de la fostul post de control a fost ingradit
comuna-apahidaWP_20160510_003.jpg
Data: 2016-05-10

Dupa discutiile aprinse pe tema spatiului din zona fostului post de control al Politiei cei de la Drumurile nationale au decis sa ia primele masuri de prevenire a accidentelor si au imprejmuit zona. Cu toate aceatea la ora realizarii fotografiilor aferente acestui articol mai multe autoturisme erau parcate din nou in insula triunghiulara de la postul de control din Apahida.

​Reamintim ca in urma cu mai putin de o luna la intersectia strazii Campiei cu strada Libertatii s-a produs un accident rutier grav datorita lipsei indicatorului rutier de cedeaza trecerea care a fost mutat de cei care obisnuiau sa parcheze in zona respectiva.

​Conform declaratiei primarului comunei, in zona urmeaza a se construi un sens giratoriu in masura in care proiectului supermarketului Penny se va concretiza.

Două localități ale comunei rămân mâine fără apă potabilă
comuna-apahidaapa.jpg
Data: 2016-05-09

Compania de Apă Someș anunță că în data de marți, 10 mai 2016 între orele 9-16 alimentarea cu apă potabilă va fi întreruptă în localitățile Dezmir și Pata. Locuitorii acestor localități sunt rugați să ia măsurile necesare de stocare a cantității de apă necesară pentru perioada întreruperii. 

Această măsură este necesară pentru efectuarea unor lucrări în vederea prevenirii unor avarii ulterioare. 

Accident pe centura Apahida produs de un șofer beat
comuna-apahidacentura.jpg
Data: 2016-05-04

La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 22:40, un tânăr de 26 de ani, din judeţul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism pe centura ocolitoare a localităţii Apahida, dinspre Dej înspre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depăşire a unui autoturism, fără a păstra o distanţă laterală suficientă, acroşându-l. În urma impactului, au rezultat doar pagube materiale.

La faţa locului, în urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au constatat că şoferul se afla sub influenţa alcoolului. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Poliţia Clujeană atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Emoții pentru doi dintre candidații la funcția de primar al comunei Apahida
comuna-apahidacandidati.jpg
Data: 2016-04-29

În această săptămână, mai precis pe data de 26 aprilie a fost ultima zi în care candidați  la funcția de primar  au avut posibilitatea de a-și depune candidatura însoțită de lista de suținători. La Apahida, doar trei dintre candidați nu au avut nicio problemă  cu atingerea  numărului de susținători minim necesar care reprezintă 1% din numarul total al alegatorilor inscrisi in Registrul electoral si in listele electorale complementare din circumscriptia pentru care candideaza, dar nu mai putin de 100 in cazul comunelor. 

Unul dintre candidați mai avea nevoie de patru semnători și căuta persoane care să-i semneze prin curtea Primăriei, iar celălalt a prezentat o lista cel puțin ”suspectă”, conform surselor noastre. 

Momentan avem cinci candidați la funcția de primar al comunei Apahida, însă există posibilitatea ca până la data alegerilor locale și anume 5 iunie să rămână doar 4. 

Mult succes tuturor!

Prăjituri și torturi de la cofetăria Dolce&Cafe Apahida (P)
comuna-apahidadolce-cafe.jpg
Data: 2016-04-27

Suntem în pragul sărbătorilor și una dintre cele mai delicate probleme pentru gospodine este pregătirea mesei de Paște. Majoritatea femeilor își doresc să le ofere familiilor lor cele mai bune și mai gustoase bucate, pentru a resimți împreună bucuria specifică sărbătorilor. 

Una dintre provocările din bucătărie este realizarea prăjiturilor și a deserturilor. Scapă de coșmarul blaturilor necoapte sau prea prăjite și de cremele prea moi, sau neconforme. 

Acum poți comanda o gamă variată de prăjituri și torturi chiar în Apahida, la cofetăria Dolce&Cafe de pe strada Libertății nr. 209 vizavi de Primărie.

Alege una sau mai multe sortimente din lista de mai jos și sună la numărul 0746654080:

cremes, savarina, ecler, amandina, București, doboș, diplomat, ora x, albinuta, snickers, broscuta, spumoasă, porumbita, tiramisu, regina, pireu castane,.... torturi: favorit, anastyl, mascarpone, caramel, ambasador, .... fursec special( snickers. Regina) și simplu...prăjituri de casa sortate și speciale pentru sărbători.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 » 

www.apahida.ro 2012