banner-big
Armin van Buuren este al 4-lea
comuna-apahidaARMINvanBUUREN_UNTOLD2016.jpg
Data: 2016-02-09

ARMIN VAN BUUREN, REVINE PE SCENA CELUI MAI BUN FESTIVAL DIN EUROPA, UNTOLD!

Cel mai cunoscut și dorit DJ al lumii, ARMIN van BUUREN, revine pe scena celui mai bun festival din Europa, UNTOLD și se alătura lui TIESTO, HARDWELL și AFROJACK, în lista regilor genului electronic-dance-music, ce vor fi prezenți în această vară la Cluj.

ARMIN van BUUREN își păstrează promisiunea făcută la prima ediție UNTOLD, în fața a 70.000 de oameni, de a se întoarce pe scena celui mai așteptat festival din România. A fost atât de impresionat de publicul UNTOLD încât, la ediția din 2015, ARMIN van BUUREN, a stat pe scenă peste trei ore, trecând cu aproape două peste programul stabilit. Căldura cu care a fost primit de către fanii săi, l-a sensibilizat atât de tare pe artist încât la finalul show-ului a fost vizibil acaparat de emoții. Peste 40.000 de fani l-au votat și l-au dorit pe ARMIN van BUUREN din nou pe scena festivalului. A fost pe primul loc în topul preferințelor, iar dorința lor de a-l avea din nou pe regele Trance-ului în România, devine realitate. De altfel, artistul olandez a fost desemnat de 5 ori cel mai bun DJ al lumii de câtre revista DJ MAGAZINE. ARMIN VAN BUUREN promite că va aduce pe scena UNTOLD un show incredibil, care face parte din turneul mondial de promovare a noului său album EMBRACE, ce va debuta în luna mai la Amsterdam.

“Ne bucurăm că Armin van Buuren a apreciat atât de mult festivalul UNTOLD încă de la prima ediție. A stabilit de la început o relație specială cu fanii, iar la finalul show-ului am remarcat cu toții cât de impresionat a fost de publicul din România. Drept dovadă, iată că revine pe scena noastră și la ediția din acest an.”

Bogdan Buta, General Manager UNTOLD.

ALTE 5.000 DE ABONAMENTE DISPONIBILE ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, 9 FEBRUARIE, ORA 12.00

La aproape 4 luni de la punerea în vânzare a abonamentelor, 30.000 au fost deja cumpărate de fanii UNTOLD. Marți, 9 februarie, începând cu ora 12.00 vor fi puse în vânzare alte 5.000 de abonamente la prețul de 340 lei + taxe. Festivalierii pot achiziționa și abonamnete VIP la prețul de 600 de lei +taxe. Ulterior vor fi disponibile și bilete de o zi, însă numărul lor va fi limitat.

UNTOLD, BEST MAJOR FESTIVAL 2015 ȘI BRANDUL ANULUI ÎN ROMÂNIA

UNTOLD a fost desemnat BEST MAJOR FESTIVAL în cadrul European Festival Awards 2015, eveniment ce a avut loc în Groningen, Olanda. O altă recunoaștere a venit din partea celui mai de seamă reprezentant național al industriei de marketing și comunicare, International Advertising Association Romania (IAA) care a oferit festivalului titlul de Brandul Anului 2015.

UNTOLD 2016 va avea loc în perioada 4-7 august, iar pe scena vor urca peste 150 de artiști internaționali de renume.

8 ore fara energie electrica! Vezi cand se ia curentul
comuna-apahidaavarie-electrica.jpg
Data: 2016-02-09

Prin prezenta vă informărn că este necesar a se interveni in instalatiile de 0,4 kv existente in gestiunea CEMJT CIuj 2 pentru a remedia unele puncte slabe si pentru a da curs unur Iucrari programate, carc au drept scop imbunatatirea serviciilor furnizate catre consurnatori repectiv prevenirea avariilor pe retelele de 0,4 kv si reducerea tirnpilor de realirmentare a consurnatorilor.

In acest sens va comunicam ca in data de 12.02.2016 intre orele: 09:00 17:00 se va intrerupe alimentarea cu energie electrica in modul urmator: pc LEA 0,4 kv fiind afectata localitatea Dezmir din comuna Apahida astfel:

- str. Perilor, imobilele de locuinte cuprinse intre numerele 1-20;

- str Pietronsa intre nr 1-14;

- str .Planoarelor intre nr 1-14.

De asemenea strazile: Criseni, Tausor, Closca, Ghiocelului, Teilor, Viilor, Trandafilor, Narciselor, Lalelelor, Lacramioarelor ‚ toate acestea integral. Scopul acestor Iucrari este de a se inlucui corpurile de iluminat stradal.

Stații modernizate - ultima strigare
comuna-apahidaautobuze-apahida.jpg
Data: 2016-02-06

Încă de pe vremea când operator de transport era MV Trans, adică în urmă cu 4 ani, proaspătul primar la acea vreme le promitea apahidenilor că stațiile de autobuz jalnice pe care le are comuna vor fi înlocuite cu stații moderne care să le ofere minimul de protecție călătorilor împotriva intemperiilor. 

La acea vreme conducerea MV Trans a declarat că este dispusă să cotitizeze pentru ca apahidenii să beneficieze de stații moderne, iar proiectul urma să fie realizat în parteneriat cu Primăria Apahida. Însă operatorul a fost obligat să plece.

A venit CTP-ul și el cu mari promisiuni în fața consilierilor local pentru a-i determina pe aleșii locali să voteze intrarea comunei în zona metropolitană și din punct de vedere al transportului în comun. Printre promisiuni s-a aflat și modernizarea stațiilor de autobuz. Consilierii au votat CTP-ul a venit cu autobuzele însă nu s-a grăbit să îmbunătățească condițiile în care călătorii așteaptă. 

Au trecut ani de zile de la acele promisiuni și apahidenii, sânnicoreni, dezmirenii au aceleași pseodostații. În proiectul de buget pentru anul în curs s-au alocat din nou bani pentru realizarea acestui proiect. Va fi ultima strigare cea cu noroc? Vor avea apahidenii în sfârșit stații moderne demne de zona metropolitană? 

Vom vedea!

Proiectele propuse de profesorul Nicolae Felecan se afla pe lista de investitii
comuna-apahidanicolae-felecan.jpg
Data: 2016-02-04

Fostul profesor de sport Nicolae Felecan, actual consilier PNL i-a  cerut de nenumarate ori primarului comunei Apahida sa realizeze un teren de sport sintetic in curtea scolii pentru a-i ajuta pe elevii Liceului tehnologic Stefan Pascu sa faca orele de educatie fizica in aer liber, pe un teren mai prietenos cu sanatatea lor.

Desi de obicei ideea profesorului a fost respinsa cu argumente mai mult sau mai putin valide, se pare ca pana la urma edilul local a inclus aceasta investie pe lista prioritatilor pentru acest an, ba mai mult si elevii Scolii generale din Sannicoara vor primi un teren sintetic.

O alta investitie care se va face propusa tot de profesorul Nicolae Felecan (o persoana foarte populara in comuna), a fost proiectarea si executarea unei tribune pentru Sala de sport din localitate. In Sala de sport dupa cum bine se stie se organizeaza diverse evenimente sportive, inclusiv o cupa nationala de Taekwondo gazduita de clubul condus de Ovidiu Buiga, Somesul Apahida. Ar fi foarte bine ca macar cateva sute de persoane sa poata lua loc in trebuna si sa asiste la aceste competitii, in conditii decente.

Schimbarea suprafetei de joc din Sala de sport a fost facuta tot dupa propunerea celui mai in varsta consilier local, care a cerut aceasta investitie pentru a diminua socul suferit de articulatii in timpul jocului.

Chiar daca este cel mai in varsta consilier local (67 ani), propunerile sale s-au dovedit utile pentru Apahida, prin urmare vor fi puse in practica.

 

Dupa ani de zile, lumina va ajunge si pe strada lor?
comuna-apahidacurent.jpg
Data: 2016-02-03

Capacitatile energetice construite din bani publici de ani de zile, insa neconectate la reteaua Electrica au starnit de-al lungul ultimilor doi ani numeroase discutii aprinse in cadrul Consiliului local. Puterea si opozitia au incercat sa-si impuna solutiile, fiecare considerand-o pe a sa cea mai buna. 

Primarul comunei Grigore Fati a propus de mai multe ori vanzarea retelelor catre societatea distribuitoare Electrica Nord S.A., propunerea sa nu a intrunit niciodata numarul de voturi necesar pentru ca HLC sa fie adoptata. 

De cealalta parte consilierii PNL au sustinut varianta inchirierii acestor retele, iar mai apoi varianta predarii in comodat, motivand ca nu doresc instrainarea patrimoniului comunei Apahida. 

Cei care au fost afectati de acest duel din Consiliu local au fost binenteles persoanele care locuiesc in aceste noi zone, care aveau reteaua la poarta dar care nu putea primi electricitate intrucat extinderile nu erau conectate la reteaua existenta. De ani de zile acestia asteapta sa se faca lumina la propriu si la figurat pe strada lor. 

Ieri la sedinta de Consiliu local, alesii au hotarat sa predea aceste retele prin contract de comodat pe o perioada de 10 ani celor de la Electrica. Aceasta decizie ar putea produce roade in cateva luni, cu alte cuvinte, daca hotararea va fi validata de Prefectura, zecile case din zonele noi ale comunei vor fi conectate in sfarsit la reteaua electrica. 

Călin Păcurar este noul viceprimar al comunei Apahida
comuna-apahidacalin-pacurar.jpg
Data: 2016-02-03

Ieri la ședința de Consiliu local desfășurată la Casa de Cultura din Apahida, Călin Păcurar copreședintele PNL  a fost ales în funcția de viceprimar al comunei Apahida.

Călin Păcurar a fost singurul propus pentru acest post, iar 12 din cei 15 membri ai Consiliului local prezenți au spus ”da” intrucat votul a fost secret. Interesant e că deși este liderul opoziției, Călin Păcurar a fost votat și de unii membrii PSD. Mai în gluma mai in serios primarul comunei ”i-a certat” pe cei 3 membri care au votat împotrivă.

Călin Păcurar ocupă postul rămas liber după plecarea fostului viceprimar Radu Păcurar care a demisionat datorită conflictului pe care l-a avut cu primarul Grigore Fati, care i-a retras majoritatea atributiilor de serviciu, după ce Radu Păcurar l-a criticat pe Facebook pentru modul în care gestionează problemele comunei.

Tot în ședinta de ieri i-a fost atribuit un loc de consilier local supleantului de pe listele PSD, Florin Buhățel.

 

Sistem video inteligent pentru Cresa din Apahida
comuna-apahidacresa.jpg
Data: 2016-02-01

In acest an s-au alocat bani pentru dotarea cresei din Apahida cu sistem de supraveghere video inteligent care le va da posibilitatea parintilor de as urmarii copii in direct prin intermediul internetului. Pentru aceasta investitie s-au alocat 87.000 de lei, iar la sedinta din luna ianuarie toti consilierii locali si-au dat acordul de principiu pentru realizarea acestei modernizari.

Radu Pacurar fostul viceprimar al comunei Apahida, unul dintre initiatorii acestei investitii, este de parere ca  si viitoarea gradinita ar trebui sa fie prevazuta cu camere video, intrucat "copiii sunt cel mai important lucru din viata noastra, de aceea trebuie sa fim foarte atenti cand vine vorba de siguranta lor".

Pana la realizarea gradinitei va mai trece ceva timp, asa ca primii parinti care isi vor putea monitoriza copii, sunt cei care ii lasa la cresa. 

Apahida a lua foc! Cearta din Consiliu local s-a mutat pe Facebook
comuna-apahidapolitici.jpg
Data: 2016-01-27

Febra alegerilor locale se simte mai bine in Apahida decat in alte localitati. Principalii candidati au trecut de la disputele incinse din cadrul Consiliului local la acuze si conflicte pe retelele de socializare. Apahidenii asista la spectacol si isi "aplauda" favoritii cu un like sau cu un comment de sustinere. 

Grigore Fati si Calin Pacurar nu ezita sa-si adreseze cuvinte grele precum "mincinos", "lipsit de viziune", "incompetent", interesant este ca ambii sunt relativ noi pe retelele de socializare, actualul primar Grigore Fati are cont de Facebook activ mai putin de 2 luni, iar Calin Pacurar de aproximativ 8 luni. Cu siguranta fiecare doreste sa-si atraga cat mai multi simpatizanti, iar retelele sociale sunt un mijloc modern si simplu de a atrage voturi. 

Fiecare au sustinatori infocati care uneori din prea mult entuzism uita de diplomatie si folosesc cuvinte si expresii neortodoxe, transformand discutiile pe un anumit subiect in scandal suburban. 

Locuitorii din Apahida si-ar dori sa auda idei si proiecte concrete pentru urmatorii ani care le-ar imbunatatii traiul in aceasta localitate. Oamenii s-au saturat de certuri! Prin urmare dragi candidati veniti cu solutii si idei ca sa putem alege pentru viziune nu pentru papagal.

 

Patinoarul din Apahida - o bila alba
comuna-apahidapatinoar.jpg
Data: 2016-01-26

Pentru prima data in istoriei ei Apahida a avut in aceasta iarna un patinoar artificial de care s-au bucurat si inca se bucura sute de tineri din Apahida. Intr-o comuna in care tinerii au putine optiuni privind petrecerea timpului liber, ideea aducerii acestui patinoar s-a dovedit una reusita, chiar daca costurile au fost destul de mari (146.000 lei).

Au fost multi tineri din oras care au aflat de patinoarul din Apahida si au venit sa patineze aici pentru pretul rezonabil fixat dar si pentru lipsa aglomeratiei intalnita la patinoarele din Cluj-Napoca.

Desi euforia intalnita in primele saptamani s-a mai diminuat, inca sunt tineri care patineaza in fiecare zi si se bucura de acest obiectiv provizoriu de relaxare.

 


 

Vrem trecere de pietoni. Nu vrem sa traversam ilegal
comuna-apahidatreecere.jpg
Data: 2016-01-25

Mai multi locuitori din zona Tudor Vladimirescu (denumita de bastinasi Sub Tibaia) solicita de mai multi ani o trecere de pietoni in zona statiei de autobuz cu acelasi nume. Statia este folosita de sute de elevi si muncitori care fac naveta cu autobuzul.

Oamenii cer aceasta statie pentru a intra in legalitate, intrucat nu este o statie de pietoni in apropiere ei sunt nevoiti sa traverseze pe proprie raspundere. 

As dori ca in statia de autobuz Tudor Vladimirescu sa se ia masuri de urgenta deoarece nu exista nici o trecere de pietoni desi zeci de elevi si muncitori fac naveta zilnic la Cluj . Va rog sa luati in seama acest mesaj si sa faceti ceva in acesta privinta . Va multumesc .

- a scris pe adresa noastra Emilia

Speram ca acest neajus sa fie rectificat pana nu e prea tarziu, pana nu  apar accidente rutiere cu victime.

Primaria Apahida poate lua seama de aceste solicitari ale populatiei si poate sesiza organele competente sa modifice traficul rutier in zona.

Strict Prest pus sa-si incaseze singur banii pentru gunoi
comuna-apahidastrict.jpg
Data: 2016-01-22

Experimentul cu colectarea taxei de gunoi de catre Primaria Apahida a fost privit cu ochi diferiti de catre putere si opozitie.  Primarul comunei Grigore Fati considera acest experiment este unul reusit intrucat sustine dansul problema gunoaielor a fost rezolvata, iar pretul resimtit de populatie a scazut.

Pe de alta parte Calin Pacurar copresedintele PNL a declarat ca experimentul a esuat intrucat a produs o gaura de aproximativ 50.000 lei in doar trei luni si nu in buzunarul operatorului de salubritate si in bugetul comunei, prin urmare continuarea pentru inca 12 luni a acestui experiment ar putea genera o gaura considerabila in buget.

In alta ordine de idei problema gunoaielor este departe de a fi solutionata. Strict prest a reziliat o serie de contracte cu asociatiile datornice de pe raza comunei, prin urmare gunoiul a ramas neridicat in multe zone. Sunt persoane ca si-au platit la zi gunoiul dar care nu beneficiaza de ridicarea gunoiului datorita vecinilor rauplatnici.

Un alt aspect sesizat de numerosi cetateni, ca in ultimele luni, de cand firma de salubritate primeste banii de la Primarie, gunoierii nu mai iau toate pubelele. Au fost numeroase sesizari de la persoane care locuiesc in zone de case care au ramas cu pubelele pline la poarta saptamani la rand.

De exemplu azi au ramas pubele neridicate pe strada Avram Iancu si Mihai Viteazu, iar cateva persoane ne-au sesizat aceaste probleme. 

Majoritatea consilierilor locali au decis sa stopeze acest experiment, iar firma de salubritate sa inceapa sa-si colecteze banii de la populatie ca si pana acum. Prin urmare incepand cu luna ianuarie banii pentru salubritate se vor palti din nou la caserita firmei Strict prest!

 

Fara blocuri intre case. Consilierii locali au fost presati si amenintati de ambele tabere
comuna-apahidablocuri2.jpg
Data: 2016-01-22

A contat mai mult "moralitatea" decat "legea"! Consilierii locali ai comunei Apahida atat cei din partea PNL-ului cat si cei din PSD au respins prin abtinere proiectele de hotarare privind construirea unor noi ansambluri imobiliare in Apahida.

La sedinta de Consiliu local ce s-a desfasurat ieri in Casa de Cultura din Apahida au asistat numerosi localnici bastinasi care au solicitat cu insistente ca alesii locali sa respinga orice proiect imobiliar care urmeaza a fi implementat in zone cu case.

"Noi v-am ales ca sa reprezentati interesele noastre ale apahidenilor nu ale investitorilor"

Ei au pledat pentru stoparea dezvoltarii haotice a localitatii invocand diverse motive intemeiate, precum violarea intimitatii, umbrirea caselor prin intercalarea cladirilor inalte in calea razelor solare, degradarea caselor datorita traficului rutier etc.

"Proiectele noastre sunt perfect legale, votati dupa legalitate nu dupa emotie"

De cealalta parte investitorii au venit insotiti de arhitecti si fiecare si-a sustinut proiectul, fiecare a adus argumente pentru a demonstra ca ansamblul imobiliar pe care doresc sa-l construiasca corespunde cu cerintele legii. Cu toate acestea dupa cum secretarul comunei a declarat, de vreme ce au nevoie de votul Consiliului local pentru a intra in legalitate, inseamna ca undeva este nevoie de o derogare de la legea urbanismului, derogare care se poate face numai cu acordul alesilor locali.

"Avem de ales intre moralitate si legalitate"

Consilierul local PNL Valean Rachisan a rezumat intr-o singura propozitie situatie creata ieri, " avem de ales intre moralitate si legalitate", de aceasta data a invins moralitatea.

Investitorii au parasit sala insa nu inainte de a-i ameninta pe membrii Consiliului local va vor intenta un proces impotriva lor, intrucat au investit bani pentru achizitionarea unor terenuri, iar acum se vad nevoiti sa abandoneze proiectele.

 

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 » 

www.apahida.ro 2012