banner-big
Accident la sensul giratoriu din Dezmir. Pagube de 300.000 lei
comuna-apahidaaccident.jpg
Data: 2016-04-12

La data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 00:15, pe raza comunei Apahida, la intersecţia DN Varianta Ocolitoare Cluj - Est cu Calea Dezmirului, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane şi avarierea a trei vehicule.

Conform primelor cercetări, un bărbat de 38 de ani, din localitatea Cizer, judeţul Sălaj, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format din autotractor şi semiremorcă pe direcţia Vâlcele - Apahida, ajuns la intersecţia cu sens giratoriu de la km 17+385 m, a circulat pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 48 de ani, din localitatea Jucu de Sus.

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat aproximativ 30 de metri pe Calea Dezmirului, iar ansamblul de vehicule a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea uşoară a conducătorului autoturismului şi avarierea celor trei vehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 300.000 lei. În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs coliziunea.

Interes public: Locuitorii din Sânnicoara și Dezmir se pot racorda la noua canalizare
comuna-apahidacanalizare.jpg
Data: 2016-04-12

Ca urmare  a finalizarii lucrarilor de canalizare in cadrul contractului CL 18 – Infintare retea de canalizare menajera in satul Dezmir si partial  in satele Sinnicoara si Apahida, judetul Cluj, realizat din fonduri de coeziune prin programul POS mediu 2007-2013, se impune contractarea serviciului de canalizare la utilizatori.

Procedura de contractare a serviciului de canalizare presupune parcurgerea mai multor etape, evidentiate prin eliberarea de catre Operator-Compania de Apa  SOMES  S.A, a urmatoarelor documente: Aviz de principiu, Aviz definitiv (Avizare documentatie executie), Proces Verbal de Receptie a lucrarii si Contract  de servicii.

Pentru inceput, utilizatorii vor solicita eliberarea Avizului de principiu, urmand ca modul de  parcurgere al celorlalte etape sa fie descris in acesta.

Anexat prezentei va transmitem CEREREA tip pentru eliberarea Avizului de principiu, cerere care va fi completata de fiecare utilizator si la care se vor anexa documentele mentionate.

 Avand in vedere ca in cadrul acestui contract s-au realizat  si racordurile de canal la utilizatori, serviciul de canalizare va trebui doar infintat. Astfel, utilizatorii care vor beneficia de acest serviciu nu vor trebui sa depuna Planul de situatie mentionat  la punctul 10 din Cerere, acesta fiind disponibil la Operator.

NOTA: Caminele de racordare  se vor executa  obligatoriu in proprietatea beneficiarului la maxim 2 m de limita de proprietate  cu domeniul public.

Click aici pentru formular

Mai multe străzi din Apahida rămân maine fără apă și fără curent
comuna-apahidaelectrica.jpg
Data: 2016-04-11

Mâine, marți 12 aprilie, între orele 9-16 mai multe străzi din Apahida vor rămâne fără energie electrică și unele fără apă potabilă, întrucât Electrica anunță intervenții la rețea, iar pompele e apă vor fi și ele afectate. 

Astfel vor rămâne fără energie electrică următoarele străzi: 

- Tudor Vladimirescu ( de la intersecția cu Liliacului pînă la Molitură, inclusiv zona Molitură)

- I.C Brătianu, Câmpia, Morii, Octavian Paler, Iuliu Maniu, Amurgului, 1 Mai - toate integral

Vor rămâne fără apă potabilă străzile: 

- Nicolae Balcescu, Stefan cel Mare, Lucian Blaga si Cuza Voda 

 

Skrillex, Bastille și mulți alții, pe scena Electric Castle 2016
comuna-apahidaec2.jpg
Data: 2016-04-08

Aflat la a 4-a ediție, cel mai original festival din România și unul dintre cele mai iubite, aduce și în acest an artiști de renume din zona EDM și nu numai.

De-a lungul celor 3 ediții de până acum, pe scena de la Castelul Banffy au urcat nume cu rezonanță pe planul muzical internațional precum Pendulum, Dope DOD, Dub Pistols, Dj Fresh, Wilkinson, Thievery Corporation, Bonobo, Die Antwoord, Netsky, Parov Stelar, Rudimental, Fatboy Slim sau The Prodigy. De asemenea, din line-up-ul festivalului fac parte și mulți artiști români.

Festivalul dă șansa și tinerelor talente să se remarce și să urce pe scena festivalului, prin intermediul concursului "Own the Stage".

Ediția de anul acesta a Electric Castle va avea loc între 14 și 17 Iulie, pe aceleași "meleaguri" care l-au consacrat, și anume cele ale Castelului Banffy din Bonțida.

Apahida.ro vă va ține la curent cu toate informațiile despre această ediție a festivalului.

Cabluri subterane, facelift pentru Apahida
comuna-apahidacabluri-subteran.jpg
Data: 2016-04-07

Fostul viceprimar al comunei Apahida, Radu Păcurar propune inițierea unui proiect care ar schimba fața comunei Apahida și anume mutarea cablurilor aeriene în subteran. În acest moment stâlpii din comună, îndeosebi cei de la strada principală sunt supraîncărcați cu cablurile diverselor firme de utilități: Electrica, Telekom. NextGen, etc. 

De la intrare pana la iesire, Apahida e uratita de stalpii aglomerati cu fire de curent, tv, internet, telefonie, etc. Pe jumatate din strada Libertatii, Romtelecomul are stalpi de lemn, vechi, urati, vopsiti rudimentar, inclinati, unii plasati in mijlocul trotuarului, altii prezentand risc de cedare. Toate aceste cabluri s-ar putea trece in subteran. Localitatea noastra ar arata altfel. Trebuie sa incercam demararea unui asemenea proiect , nu suntem mai prejos decat Floresti -  se arată într-un mesaj postat de Radu Păcurar pe Facebook. 

Întradevăr în municipiul Cluj-Napoca s-a realizat acest lucru iar străzi precum Horea, Memorandumului sau Calea Moților arătă mult mai aerisite. 

În acest an se vor începe lucrările la înlocuirea conductei principale de alimentare cu apă, iar strada Libertății va intra în șantier, ar fi un prilej de a scăpa de nenumăratele cabluri atârnate pe stâlpi.

Chiar dacă nu se va reuși corelarea acestor lucrări în acest an, mutarea cablurilor în subteran ar trebui să rămână un obiectiv pentru conducerea comunei. 

Banii pentru sport acordați mai repede decât anul trecut
comuna-apahidasport.jpg
Data: 2016-04-06

Primăria comunei Apahida anunță cluburile sportive de pe raza comunei Apahida că în perioada 31 martie- 29 aprilie pot să-și depună proiectele pentru finanțarea nerambursabilă stabilită conform regulamentului aprobat de Consiliu local.

Cluburile Somesul Apahida 2010, Scorpion Apahida, For You Apahida, Inter Dezmir, Viitorul Dezmir, Progresul Sânnicoara și Voința Pata pot primii și în acest an bani de la Consiliu local, dacă reușesc să-și întocmească documentația necesară în termenul amintit mai sus.

Anul trecut au fost alocați 60.000 lei care au fost repartizați astfel:

CS Someșul 2010 Apahida - 28.370 lei
ACS ”For You” Apahida - 18.219 lei
ACS Scorpion Apahida - 10.831 lei
AS Inter Dezmir - 2.580 lei

În acest an sunt alocați mai mulți bani pentru sport.

Anul trecut Somesul Apahida, clubul condus de Ovidiu Buiga a fost cel mai bine punctat, prin urmare a accesat cei mai multi bani de la bugetul local. Intre timp lucrurile nu mai merg la fel de bine la echipa de fotbal, jucătorii locali au plecat, iar majoritatea fotbaliștilor sunt veniți din Cluj. În clasament clubul a coborât pe penultimul loc, la egalitate de puncte cu ultima clasată, Someșul devenind ciuca bătăilor în Liga a IV-a.

În altă ordine de idei, în acest an banii din sport vin mult mai devreme decât în anii precedenți. Anul trecut cluburile au încasat banii abia în toamnă, iar acum vor putea beneficia de fonduri până la începutul verii.

 

Bani pentru biserici... cu ”nemiluita” 220.000 lei
comuna-apahidabiserica-noua-apahida.jpg
Data: 2016-04-06

La sedinta de Consiliu local desfasurata in luna martie s-au votata sumele care vor fi acordate in acest an cultelor religioase de pe raza comunei Apahida. 

Cum era firesc Bisericile ortodoxe de pe raza comunei au primit cei mai multi bani nu mai putin de 212.000 lei, din care peste 150.000 lei vor merge doar la Biserica ”Sfântul Andrei”, biserica noua construita intre blocuri, o constructie intens contestata de majoritatea apahidenilor. 

Alte culte religioase care au beneficiat de ajutor din bugetul local:

  • Biserica penticostala 6.600 lei 
  • Biserica reformata 4000 lei 
  • Biserica greco-catolica 4000 lei 
  • Biserica baptista 2100 lei 
  • Biserica adventista 900 lei. 

 

Curățenia de primăvară și vânătoarea de nesimțiți!
comuna-apahidaparc1.jpg
Data: 2016-04-04

Primăria comunei Apahida a organizat în 1 și 2 aprilie o acțiune de igienizare a domeniului public, în mai multe zone ale comunei. Vineri 1 aprilie s-a curățat Parcul central al comunei, de unde s-au ridicat gunoaiele, au fost reparate bancile și au fost vopsite bordurile și copacii.

De asemenea au fost ridicate gunoaiele menajere de la asociațiile de proprietari de pe străzile Republicii și Parcului, inclusiv de la asociațiile cu datorii la operatorul de salubritate.

Am trimis mașina cu perie pentru a curăța toate străzile asfaltate din comună, au fost curățate aproape toate străzile de nisip și pietriș. În Parcul central am reușit să facem o curățenie generală, am reparat bancile, am vopsit bordurile și copacii. Aparatele de joacă au fost spălate și pregătite pentru ”noul sezon”. - a declarat primarul comunei Grigore Fati

Curățenia de primăvară s-a efectuat și în zona blocurilor de la Avicola, de unde au fost duse gunoaiele menajere.

În urma acestei acțiuni Parcul central arată mai bine.

Să le fie rușine celor fără simț civic

Chiar dacă parcul a fost curățat la sfârșitul săptămânii trecut,e azi dimineță erau aruncate multe coji de semințe, dovadă că persoanele care frecventează parcul sau zona centrală nu țin cont de munca depusă de alții pentru a întreține un mediu plăcut.

Începe vânătoarea de nesimțiți!

Facem un apel pe această cale persoanelor cu simț civic, să-i fotografieze dacă au posibilitatea pe cetățenii care aruncă coji de semințe și alte ambalaje înafara coșurilor de gunoi, pentru a publica pe pagina noastră de facebook imaginile, în speranța că vom  stârni în aceste persoane sentimentul de rușine pe care ar fi trebuit să-l resimtă în mod natural.


 

Cum poti evita sa platesti dublu la salubritate?
comuna-apahidasalubrizare-apahida.jpg
Data: 2016-04-02

Firma Strict Prest a ridicat ieri deseurile menajere de la mai multe asociatii de locatari din Apahida, dand curs invitației venite din partea Primariei Apahida , de a realiza o igienizare de primavara a comunei. 

Incepand de la 1 aprilie a intrat in vigoare Hotararea de Consiliu local votata in unanimitate la ultima sedinta ordinara de consiliu. Conform acestei hotarari din data de 1 aprilie cetatenii din Apahida care nu au contract direct cu firma de salubritate vor fi obligati sa achite taxa speciala de salubritate care este de doua ori mai mare decat taxa perceputa prin contract de operator.  Primaria va achita operatorului taxa de salubritate, urmand a recupera contravaloarea acesteia de la cetateni.

Asadar actiunea de ridicare a gunoaielor intreprinsa in data de 1 aprilie va fi oricum renumerata de catre primarie la finalul lunii, conform noii hotarare de consiliu local, adoptate in baza legii 101/2006 si a rectificarilor ulterioare. 

Vreau sa fac unele clarificari referitoare la serviciu de salubrizare. 

In primul rand ii invit pe cetatenii comunei Apahida, care nu au contracte cu societatea noastra, Strict Prest, sa vina si sa-si faca contracte pentru a beneficia de preturi mai bune, deoarece incepand cu aceasta luna persoanele care nu au contract vor plati dublu adica in loc de 7 lei  vor avea de achitata 14 lei de persoana la Primarie.

De asemenea ii invitam sa-si refaca contractele si pe cei care platesc salubrizare pentru o persoana in conditiile in care in gospodarie locuiesc, 2,3,4 persoane.

La finalul lunii vom confrunta datele pe care le avem noi referitoare la numarul de persoane locate pe o gospodarie cu cele din evidenta Primariei, acolo unde numarul persoanelor din evientele oficiale este mai mare decat numarul persoanelor pentru care se achita taxa de salubrizare, se va aplica taxa speciala pe diferenta, care asa cum am mai amintit este dubla fata de cea perceputa de noi.

In acest moment societatea noastra are aproximativ 5600  de abonati, in conditiile in care populatia comunei este de aproape 12.000 de locuitori conform ultimelor statistici.

Acolo unde datoriile sunt mai mari de 90 de zile contractul va fi reziliat, iar locatarii vor trece la taxa speciala perceputa de primarie, pana la achitarea datoriilor. Abia dupa ce-si vor plati datoria vor putea reface contractele cu noi si sa plateasca 7 lei de persaoana, sau cat va fi pretul stabilit la acea data.

- a declarat Eugen Veres- administrator al socitatii Strict Prest. 

Persoanele care doresc sa semneze un contract cu Strict Prest, au acum cateva locatii permanente pe raza comunei Apahida, unde se pot incasa si facturi.

  • Apahida - str. Libertatii Nr.181 - la Magazinul de Haine
  • Sannicoara - st. Horea - Magazin Alimentar& Bar Ana
  • Dezmir - Magazin Alimentar Podar 

În localitățile Corpadea, Câmpenești, Pata și Bodrog se va deplasa casierul încasator, care va putea semna și contracte cu persoanele interesate. 

Referitor la lupta politica dintre primarul Grigore Fati si viceprimarul Calin Pacurar, vreau sa mentionez ca nu ma intereseaza ! Le recomand la amandoi sa nu-si mai faca campanie pe tema gunoaielor. Nu ei au rezolvat problema, ci Hotararea de Consiliu local votata in unanimitate de consilierii locali. Legea 101/2006 face ordine in ce priveste serviciile de salubritate. 

Vreau sa le amintesc cetatenilor comunei, ca firma Strict Prest ridica gunoaiele si din Pata, Bodrog, Corpadea, Dezmir si Sannicoara nu numai din Apahida, iar cheltuielile cu trasnportul si depozitarea sunt mai mari decat cred unii. Noi ne achitam atributii, dar si cetatenii trebuie sa-si achite obligatiile fata de noi. 

La Strict Prest avem 32 de angajați din comuna Apahida, chiar unele familii intregi lucreaza pentru noi, am fost inca de la inceput operatorul de salubriatte in comuna si chiar in conditiile actuale locuitorii comunei beneficiaza de un pret foarte bun in comparatie cu alte comune sau orase din judet si chiar in comparatie cu municipiul Cluj-Napoca.

- a continuat Eugen Veres 

Cei care nu au incheiat inca un contract cu socitate Strict Prest mai au la dispozitie mai putin de 30 de zile pentru a face acest lucru si pentru a evita taxa speciala de salubritate platita la Primarie  si care este de doua ori mare.

 

Un sofer din Apahida prins de politisti in timp ce conducea desi avea permisul suspendat
comuna-apahidapolitistii.jpg
Data: 2016-03-29

La data de 28 martie a.c., ora 16:50, poliţiştii din Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Biroul Rutier - au depistat, în trafic, un conducător auto care avea permisul de conducere reţinut, dreptul de a conduce fiindu-i suspendat.

Bărbatul de 29 de ani, din Apahida, a fost depistat conducând un autoturism pe strada 21 Decembrie 1989, din Cluj-Napoca. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Nu vrem blocuri intre case! Dar vrem supermarket, clinici, cafenele si sali de fitness
comuna-apahidacentrum-1.jpg
Data: 2016-03-27

La sedinta de Consiliu local din aceasta saptamana, cele 6 proiecte ce prevedeau constructii ale unor ansambluri imobiliare au fost respinse de catre consilierii locali, care s-au abtinut de la vot desi majoritatea proiectelor nu prevedeau constructia de blocuri intre case. Mai mult decat atat unele proiecte erau amplasate in zone pe care consilierii locali ii indrumau in urma cu ceva vreme pe dezvoltatori sa construiasca blocuri. 

Sunt unul dintre primii sustinatori a sloganului NU VREM BLOCURI INTRE CASE i-am criticat de asemenea pe dezvoltatorii imobiliari care nu s-au achitat de promisiunile facute, dar si pe functionarii care au semnat receptii pe ochi frumosi, insa nu pot sa nu-mi exprim indignarea cand vad cum o mana de oameni de varsta a treia fixati pe o lozinca blocheaza dezvoltarea comunei Apahida. 

Indiferent de argumentele arhitectilor care au venit la sedinta sa-si sustina proiectele, bastinasi au spus ”nu” la fiecare proiect in parte, repet chiar daca majoritatea dintre ele nu se afla in zone de case, si erau din punct de vedere legal acceptabile. 

Cei care pierd sunt tinerii din Apahida! Aproape fiecare ansamblu imobiliar avea prevazut si spatii comerciale, pentru diverse functii, supermarket, clinica privata, cafenea, sala de fitness etc.

Le recomand consilierilor locali sa dea dovada de barbatie si sa accepte proiectele imobiliare care ar imbunatatii imaginea comunei, Apahida are nevoie sa progreseze nu sa stagneze

II invit pe tinerii din Apahida la viitoarele sedinte de consiliu local pentru a vedea cu ochii lor proiectele dezvoltatorilor imobiliari si pentru a lua pozitie fata de abuzurile facute de o seama de oameni care nu fac diferenta intre un lucru bun si unul rau. 

12 elevi de la scoala din Sannicoara transportati la spital pentru ca au baut suc expirat
comuna-apahidasanicoara.JPG
Data: 2016-03-25

Un incident neplacut s-a petrecut ieri dimineata la scoala din Sannicoara unde mai multi copii care au baut sucul adus de o colega cu ocazia zilei sale de nastere au ajuns la spital cu dureri de burta si stari de greata.

Conform surselor noastre 12 copii au fost dusi cu salvarea la un spital din Cluj-Napoca pentru a primi ingrijiri medicale. Opt dintre ei au ramas pana azi, patru fiind trimis i acasa ieri dupa masa.  Copii au primit bomboane, prajitura si suc de la una dintre colege care isi sarbatoarea ziua de nastere. Se pare ca una din sticlele de suc cumparate de la un magazin din sat era expirata.

La fata locului au fost si politistii care au investigat conditiile in care s-a produs nefericitul eveniment. 

Vom revenii cu amanunte in cursul acestei seri

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 » 

www.apahida.ro 2012