banner-big
Concurs: ”Bulina îți spală mașina!”
comuna-apahidaconcurs-bulina.jpg
Data: 2015-03-21

Un nou concurs pe apahida.ro, pentru șoferii din comuna Apahida de această dată. Ești mândru să fii apahidean? Lipește bulina cu ”I love Apahida” oferită de Apahida.ro pe autoturismul tău și poți câștiga săptămânal prin tragere la sorți o spălare INTERIOR+EXTERIOR la Spălătoria Auto ”La Turcu” din Sânnicoara. 

Cum te înscrii în concurs?

  1. Dacă nu ai încă o bulină cu ”I love Apahida” poți să soliciți una la nr de telefon 0748710018. Bulina se poate lua din Apahida. 
  2. Îți lipești bulina pe autoturism
  3. Îi faci o poză la mașină astfel încât să fie vizibil și numărul de înmatriculare 
  4. Trimiți poza la adresa de email: stiri@apahida.ro sau pe contul nostru de Facebook: Apahida Ro 
  5. Urmărești tragerea la sorți în fiecare duminică. 
  6. Dacă ești câștigător mergi la spălătorie si beneficiezi de o spălare completă GRATUIT! Important e ca bulina să fie aplicată pe mașină!

Vă reamintim în fiecare săptămână una dintre autoturismele din parcul auto ”I love Apahida” va fi câștigătoare. Pe toți cei care aveți deja lipite respectivele buline vă invităm să trimiteți poza autoturismului la stiri@apahida.ro.

Apahida.ro e pentru Apahida!

Cum comunică mai nou vecinii din Apahida
comuna-apahidascrisoare.jpg
Data: 2015-03-20

În viața asta cu sau fără voia noastră trebuie să interacționăm cu diverse persoane, printre ei sunt și vecinii noștri. Amabili, sau închiși, veseli sau posaci, vecinii nu îi putem schimba chiar dacă uneori ne-ar plăcea să putem face asta.

În ultimii ani în Apahida s-a înmulțit foarte mult ansamblurile imobiliare, câteva mii de apahideni locuiesc la bloc, unde vecinii sunt mai aproape și intimitatea e  limitată. De multe ori între unii vecini se leagă relații de prietenie, dar sunt și vecini care au relații reci, sau chiar se dușmănesc.

Mai nou vecinii comunică prin mesaje lăsate în cutia poștală.

Unul dintre locatarii unui bloc din Apahida a reușit să-i explice vecinei sale de ce balconul lui este mereu murdărit cu scrum de țigară. Foarte ingenios vecinul i-a ținut o lecție de ”fizică” și i-a trasat o schiță pentru a se asigura că vecina va înțelege care este problema. Mai mult vecinu-l i-a făcut și o recomandare pentru scrumiere mai performante, chiar oferindu-se să-i procure gratuit o asfel de scrimieră. 

Vecina s-a amuzat și a postat pe Facebook mesajul ingenios al vecinului său. 

Dă click pe imaginea de mai jos pentru a citi scrisoarea!

Bisericile din Apahida primesc bani cu ”nemiluita”
comuna-apahidabiserici-apahida.jpg
Data: 2015-03-20

La ședința de Consiliul de Consiliu local desfășurată marți 17 martie pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat câteva proiecte care prevedeau alocarea de bani pentru bisericile din comuna Apahida. Cum era de așteptat cei mai mulți bani s-au dus la Biserica Ortodoxă.

Ținând cont că în localitate există o biserică în construcție, întreaga sumă prevăzută pentru  parohia ortodoxă din Apahida s-a îndreptat spre Parohia II. Suma de aproximativ 77.600 lei (776 milioane lei vechi) va fi folosită pentru diverse lucrări la Biserica dintre blocuri ce poartă hramul ”Sfântului Andrei” și în care slujește preotul Sorin Trâncă. 

De sprijin financiar de la bugetul local a mai beneficiat și Parohia Reformată din Pata 3000 lei și  Parohia Ortodoxă din Corpadea 2800 lei. 

O cooperativă agricolă din Apahida a fost premiată de Ambasada SUA
comuna-apahidalunca-somes.jpg
Data: 2015-03-20

Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson, a înmânat joi la Cluj-Napoca, premiul „Antreprenorul lunii martie" unei cooperative agricole din judeţul Cluj, care a reuşit să intre pe piaţa dificilă a supermarketurilor din România.

Câştigătoarea premiului din această lună acordat de Ambasada SUA este Cooperativa Agricolă „Lunca Someşului Mic", din Apahida, ce s-a format în 2013 prin asocierea a 16 membri fondatori.

Cooperativa produce mai multe tipuri de legume printre care roşii, ardei, vinete, morcovi, ridichi şi varză.În cei doi ani de la înfiinţare, asociaţia a comercializat către supermarketuri peste 950 de tone de legume.

Fiecare din cei 16 membri fondatori au suprafeţe relativ mici de teren, între unu şi câteva hectare.

„Adunând producţia realizată de fiecare, membrii cooperativei au reuşit să atingă limita minimă de achiziţie impusă de marile lanturi de supermarketuri din România. Dacă ar fi acţionat ca producători individuali, aceşti fermieri nu ar fi reuşit să obţină acces pe o piaţă atât de largă şi stabilă", afirmă reprezentanţii Ambasadei SUA.

Citește mai mult pe www.ziuadecj.ro

Accident incredibil produs lângă reprezentanța Ford
comuna-apahidaaccident-ford.jpg
Data: 2015-03-19

Șoferii care au trecut azi pe lângă reprezentanța Ford din Sânnicoara au rămas uluiți de modul în care un autoturism a ajuns în gârla din zonă.

Mașina a ajuns sub podul de lângă sensul giratoriu din Sânnicoara. Nu știm exact împrejurările în care s-a produs acest accident însă  șoferul a reușit o ”parcare” aproape imposibilă. 

Din câte se pare în urma accidentului nu s-au semnalat victime. 

Foto: Alex Muntean

Un alt câine care a băgat spaima în vecinii
comuna-apahidacampiei-caine.jpg
Data: 2015-03-19

O doamnă care locuiește în blocul de pe strada Câmpiei solicită intervenția celor de la Primărie pentru a-l obliga pe vecinul acesteia care deține un câine de talie mare să-l țină în lesă sau închis întrucât vecinii de pe scară sunt zi de zi speriați că pot deveni victimele acestuia. 

Iată ce ne-a relatat cititoarea noastră referitor la această problemă:

Fac o reclamație pentru un proprietar care locuieste pe strada Câmpia la scara 4.  Acest om are un câine mare care este lăsat nesupravegheat.  Ținând cont de faptul că nu am încredere în animale și având chiar reclamații și din părtea altor proprietari, stapânul refuza să-și țina câinele în lesa și să  fie toată ziua liber.  Zilnic e lăsat afară, în casa scărilor și nu de puține ori și a facut nevoile la intrarea în scara. Domnilor... Cum aveti grija de copiii, nepoții dvs. să crească în igiena și in afara orcărui pericol la fel dorim și noi...

De aceea vă rog să luați măsuri! Îmi pare rău să spun că nu mai am încredere în poliția din Apahida... Care deși mi-au fost furate lucruri importante din apartament au ridicat din umeri... Aproape nimic nu pot rezolva... Dar totuși sper ca primăria să rezolve măcar situatia câinelui. Multumesc

Citește un articol similar: 

Câinii răi nu mor repede! Câinele agresiv de pe Libertății a reapărut

Au sperat degeaba problema a rămas nerezolvată
comuna-apahidac1.jpg
Data: 2015-03-18

Locuitorii blocurilor din zona Avicola cei care au cumpărat apartamente de la cei doi dezvoltatori imobiliari, Bizo și Pop au sperat ca o dată cu hotărârea adoptată în luna decembrie să scape de problema canalizării, problemă cu care se confruntă de ani de zile. Pompele acestei canalizări private nu făceau niciodată față , iar oamenii era nevoiți să suporte mirosul neplăcut al dejecțiilor și ba mai mult datorită blocajelor unii dintre ei locatarii de la parter au avut neșansa să se trezească cu apartamentele inundate de reziduri. 

Deși au trecut 3 luni de la respectiva ședință, încă problema acestor cetățeni este nerezolvată. 

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati ne-a declarat că donația terenului și a pompelor nu a fost încă efectuată din cauza dezvoltatorului imobiliar care nu a adus documentația necesară, nici până la această oră.

Prezent la ședința din decembrie domnul Pop  a insistat să facă această donație și să scape de o ”piatră de moară”. La vremea respectivă inițial consilierii locali au refuzat acceptarea donației însă după mai multe consultări și lămuriri făcute de domnul Pop și Admnistratorul asociatiei de locatari, consilierii au revenit și au adoptat hotărârea. 

Chiar dacă la vremea respectivă cei mai vehemenți adepți ai donației, dezvoltatorul imobiliar și admnistratorul asociațiilor au susținut sus și tare că vor rezolva rapid această situație, iată că au trecut 3 luni și nu au făcut nimic. 

Cetățenii sunt cei mai afectați și sunt nevoiți să folosească vidanjele. Locuitorii blocului de pe Libertății 309 sunt nemulțumiți că Primăria nu a trimis vidanja să își elibereze fosa, care este aproape plină. 

Contactat telefonic primarul comunei, Grigore Fati ne-a declarat că de fiecare dată când a fost solicitată vidanja Primăriei a fost la fața locului pentru a rezolva problema, dar că momentan aceasta este defectă și se va putea folosi numai după ce va fi reparată. 

Cei care sunt în această situație vor fi nevoiți să apeleze la o altă firmă care poate efectua astfel de servicii. Cea mai la îndemână este Strict Prest, operatorul de salubritate care oferă și astfel de servicii. 

Ședință cu public și mulți nervi, dar fără rezultat
comuna-apahidas3.jpg
Data: 2015-03-17

Azi la ședința de Consiliu local desfășurată la Casa de Cultură din Apahida s-a dezbătut proiectul controversat al capacităților energetice care urmează să fie vândute sau închiriate către Electrica. După ce la ședința de îndată precedentă proiectul de vânzare a fost respins, la ședința ordinară de azi și-au anuțat prezența mai mulți cetățeni care locuiesc pe străzile cu pricina. 

În sala mică a Casei de  Cultură au participat aproximativ 30 de persoane care au venit special pentru acest proiect. 

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a reamintit celor prezenți situația acestor rețele și comunicările care au fost făcute către și dinspre Electrica și a propus din nou vânzarea acestor capacități energetice. De cealată parte consilierul local Vălean Răchișan și Călin Păcurar au pledat din nou pentru varianta închirierii și păstrarea patrimoniului. 

Fiecare dintre cele două părți au prezentat o serie de documente pentru a-și susține cauza. 

De această dată au fost prezentate și adrese ale celor de la Electrica privind refuzul acestora de a închiria repectivele rețele. 

După aproape o oră de dezbatere fără intervențiile cetățenilor a urmat sesiunea de intervenții ale acestor locuitori defavorizați de această situație care își doresc mai presus de orice energie electrică. 

Oamenii au cerut insistent ca proiectul de vânzare să fie aprobat, fiind evident cel mai rapid mijloc de a beneficia de electricitate. Fiecare cetățean a venit cu argumentele sale, unul dintre ei le-a relatat celor prezenți cum datorită lipsei de electricitate a fost prădat de hoți de mai multe ori, alții dintre ei fiind părinți le-au explicat consilierilor cât de greu e să trăiești în aceste condiții și să crești copii la lumânare. Au fost și câțiva cetățeni care au încercat să înțeleagă de ce grupul consilierilor PDL susțin doar închirierea. 

O dată cu trecerea timpului spiritile sau încins și lucrurile au degenerat, ordinea unei ședințe de Consiliul local s-a transformat în haos și fiecare dintre spectatori au năvălit pentru ai convinge pe consilierii PDL să voteze acest proiect. 

După aproape două ore de discuții și certuri s-a supus la vot și de această dată proiectul a căzut după ce 7 dintre consilieri s-au abținut. Consilierii care s-au abținut sunt : Vălean Răchișan, Nicolae Felecan, Sabo Iuliu, Cristian Baciu, Călin Păcurar, Alaxandru Fabian și Ligia Pop. 

Consilierii mai sus menționați continuă să susțină închirierea acestor rețele și așteaptă noi demersuri din partea Primăriei pentru a determina Electrica să fie de acord cu această variantă, pe care dânșii o consideră cel mai bună.

Până una alta oamenii au rămas fără curent electric așteptând în întuneric o soluție ”luminoasă” și pentru problema lor. 

S-a schimbat orarul M41
comuna-apahidaapahida.jpg
Data: 2015-03-15

Începând de azi s-a schimbat orarul autobului M41 pentru zilele de sâmbătă și duminică. Cursele care porneau la ora 5:30 și 12:30  din Cluj-Napoca vor pleca la orele 5:15 respectiv 12:15.  La ora 5:40 va fi plecarea de la Apahida și 12:45 plecarea de la Câmpenești. 

Restul curselor au rămas neschimbate. 

Noul orar îl găsitți ca de obicei pe www.apahida.ro click aici! sau în numărul 14 al Jurnalului de Apahida

Un tir s-a răsturnat aseara la Apahida
comuna-apahidatir-sant.jpg
Data: 2015-03-15

Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara în jurul orei 22:30 pe centura ocolitoare Vâlcele-Apahida,  unde un TIR s-a răsturnat.

Potrivit primelor informații primite de la fața locului în accident a fost implicat un TIR ce efectua un transport agabaritic. Din cauza unei defecțiuni tehnice, roțile din spate ale trailer-ului  s-au virat brusc la dreapta, acesta răsturnându-se în șanțul de pe partea dreaptă a sensului de mers.

Potrivit martorilor, TIR-ul circula pe direcția de mers Cluj-Napoca-Gherla, și transporta stâlpi de beton. Circulația în zonă a fost dirijată pe un singur sens de către echipajele ce însoțeau transportul până când  o macara a pus din nou pe roți mastodontul.

Citeste tot pe www.someseanul.ro

Ora exactă în taekwondo se dă la Apahida
comuna-apahidataekwondo-apahida2.jpg
Data: 2015-03-14

Astăzi și mâine se desfășoară în Sala de Sport din Apahida a doua ediție a Cupei Tropheum Napocense Hadrianum Aelius. În această competiție sunt agrenați aproximativ 250 de sportivi de la diferite cluburi din întreaga țară. 

Turneul este găzduit de clubul sportiv Someșul Apahida, însă în competiție participă și 17 sportivi ai clubului Scorpion din Apahida. Comuna Apahida are după cum se știe două cluburi care încearcă să demonstreze că pot produce sportivi de valoare în acest sport. 

Este de așteptat să vedem multe medalii pentru sportivii celor două cluburi din Apahida întrucât sunt multe categorii cu doar 4,5 concurenți care se bat pentru cele trei medalii, iar din cei 4,5 doi sunt sportivi locali. 

În Apahida există și sportivi cu adevărat talentați care evoluează în  grupa A valorică unde există întradevăr concurență și este dificil să ajungi pe podium. 

Le dorim succes tuturor ! 

 

Vai de ... parcul nostru!
comuna-apahidaparc2.jpg
Data: 2015-03-13

Parcul din centrul localității arătă sub orice critică, ambalaje de toate felurile sunt suflate de vânt încoace și încolo, băncile sunt murade și incompete, unele dintre ele având doar o parte din scânduri, peste tot sunt coji de semințe iar zona cu iarbă nu a fost curățată nu se știe de când.

Resturile vegetale și crengile de copac întregesc imaginea de zonă părăsită, abandonată. Vorbim de parcul central din localitatea Apahida, viitorul ”oraș”.

Cine trebuie să îngrijească acest parc? Unde sunt asistații sociali care ar trebui să presteze ore de muncă în folosul comunității pentru ajutorul oferit de Primărie? 

Sunt multe întrebări de pus și cu privire la comportamentul celor care murdăresc aceste spații publice. Tinerii sunt acuzați pentru comportamentul lor antisocial și dezinteresul față de natură.

Oare să fie ei singuri vinovați pentru dezastrul din parc? 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 » 

www.apahida.ro 2012