banner-big
Someșul Apahida - Unirea Jucu următorul meci din Cupa României. ”Avem șanse 50%”
comuna-apahidaciotlaus-dan-rosu.jpg
Data: 2014-07-11

Someșul Apahida se pare ca va întâlni formația Unirea Jucu în următorul meci din Cupa României la fotbal. Adversarul nostru este o echipa cunoscută, însă o echipă care evolueaza într-o ligă superioară. Meciul va avea loc pe 16 Iulie pe Arena din Apahida începând cu ora 17:30. 

Contactat telefonic unul dintre jucatorii de baza a echipei Ciotlăuș Dan(Roșu) ne-a declarat că este optimist privind șansele de a merge mai departe.

Cred că valoarea celor două echipe este egală, chiar dacă ei evoluează în altă ligă. Meciul începe de la 0-0 și cred că avem șanse egale de a merge mai departe. 

Noi avem ambiția de a face performanță și de a demonstra că suntem o echipă valoroasă.  

Sper să prindem o zi mai bună decât ei și să reușim cea mai mare performanță în Cupa României. 

- Ciotlăuș Dan (Roșu) decarul Someșului Apahida

Unirea Jucu are totusi un avantaj, conform unor surse echipa din Jucu joaca pe o prima consistenta.

Dacă Someșul va reuși să treacă de Unirea Jucu, următorul adversar va fi cel mai probabil din Liga a II-a. 

În Jurnalul de Apahida ediția 6 poți citi informații despre finala Cupei României  câștigate de Someșul Apahida și te poți bucura de posterul dedicat acestei performanțe sportive. 

 

Concurs de pescuit la Campenesti!
comuna-apahidaconcurs-pescuit-campenesti.jpg
Data: 2014-07-11

Fir întins pentru tinerii din Apahida! Iubitorii pescuitului din Apahida se pregătesc pentru un concurs la ei ”acasă”. 

Organizația PSD Apahida va organiza în data de 13.07.2014 începând cu ora 9 un concurs de pescuit, care va avea loc în Câmpenești (la Anuca) la care sunt invitații toți tinerii din Apahida. 

În Apahida sunt foarte mulți oameni pasionați de pescuit. Majoritatea dintre ei își practică hobbyul în ”templul” pescarilor din Apahida, lacurile de la Câmpenești. Toți aceștia au posibilitatea de a-și demonstra îndemânarea la concursul organizat în această duminică. 

A circulat prin Apahida cu permis de conducere fals!
comuna-apahidapermis-fals.jpg
Data: 2014-07-11
Politistii din Apahida au reusit sa depisteze in mai putin de 24 ore trei persoane care conduceau pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere.

La data de 10 iulie a.c., ora 18:30, poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj - Secţia 2 Poliţie Rurală Apahida, au depistat un bărbat de 31 de ani, din comuna Căianu, în timp ce conducea un autovehicul  pe DJ 161 H,  prin comuna Suatu,  fără  a poseda permis de conducere. În  cauză  se  efectuează  cercetări  sub  aspectul  savârşirii  infracţiunii  de„conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută de Codul penal.

La data de 10 iulie a.c., ora 19:40, poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj - Secţia 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un bărbat de 23 de ani, din Cojocna, în timp ceconducea un moped pe strada Avram Iancu din localitatea Cara, fără a poseda permis de conducere. În  cauză   se  efectuează  cercetări  sub  aspectul  săvârşirii  infracţiunii  de„conducerea  unui  vehicul  fără  permis  de  conducere”,  faptă  prevăzută  şi pedepsită de Codul penal.

La data de 11 iulie a.c., ora 01:30, poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj - Secţia 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un bărbat de 31 de ani, din judeţul Hunedoara,în timp ce conducea un autovehicul pe DN1C E576, prin localitatea Apahida, fără poseda permis de conducere.Totodată, acesta a prezentat organelor de poliţie un permis de conducere fals. În  cauză  se  efectuează  cercetări  sub  aspectul  săvârşirii  infracţiunii  de „conducerea  unui  vehicul  fără  permis  de  conducere”  şi  „uz  de  fals”,  fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Comercianții din Apahida primesc sprijin de la Asociația Națională a Comercianților
comuna-apahidatudor-oros.jpg
Data: 2014-07-10

Tudor Oros este un comerciant din comuna clujeană Apahida; el a avut inițiativa de a forma, la nivel local, o asociație în încercarea de a putea negocia prețuri mai bune de la furnizori. A aflat de curând de Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România, s-a înscris și consideră că o structură de nivel național, care are altă putere, ar putea rezolva una dintre marile probleme cu care se confruntă comercianții mici: tratamentul incorect și discriminatoriu la care sunt supuși din partea marilor furnizori.
 
1. Faceți comerț din 1992. În momentul de față cum vedeți categoria de comercianți mici și mijlocii față de acea perioadă? 
În 1992 am început cu un butic minuscul, din lemn, cu servire la tejghea și cu o geantă rezistentă, cu care căram marfa. Ne aprovizionam de la en-grosurile din Cluj-Napoca. Nici măcar nu aveam noțiunile necesare. Am făcut naveta la Apahida cu trenul, așa am început. Doar pâinea era adusă de producători, exista o singură brutărie care aproviziona întreaga zonă, trebuia să ne trezim la 3 și 4 dimineața, să o recepționăm. Acum, din acest punct de vedere, o domnie, situația e mult mai bună.
 
2. S-au simplificat mult lucrurile, însă acum problemele sunt de altă natură. Din ce punct de vedere este mai greu acum? 
Acum este mai greu din cauza fiscalității, concurenței, uneori neloiale, a posibilității de a negocia cu marii furnizori, cu multinaționalele. Alte aspecte ar fi cele legate de folosirea bonurilor de masă, tranzacțiile cu cardul, modalități care favorizează clienții, însă nouă ne aduc pierderi.
 
3. Pentru a elimina o parte din aceste impedimente, cele referitoare la discounturile de care sunteți privați, ați înființat această asociație la nivel local. Considerați că formele de asociere pot aduce beneficii comercianților?
Comercianților și clienților. Formele de asociere trebuie să creeze un cadru comercial sănătos și puternic și un mediu de afaceri competitiv. Asocierea trebuie să ne ofere o putere de negociere a prețurilor de achiziție, a comisionelor care trebuiesc plătite și a reprezentării la nivel național a intereselor noastre, a comercianților mici și mijlocii. Pot da exemplu un aspect cu care mulți ne confruntăm, cel al adaosului la țigări. Dacă statul ar reduce acciza și ne-ar permite un adaos comercial mediu de 15%, păstrând dinamica prețului de vânzare, având în vedere că procentul vânzării produselor din tutun este semnificativ, între 40-50% pentru un magazin de cartier, ne-am permite să reducem adaosul comercial atât la produsele de bază, cât și la celelalte. În consecință ne putem dezvolta prin deschiderea încă unui magazin, prin diversificarea afacerii; asta ar însemna locuri de muncă și taxe și impozite plătite.
 
4. Să discutăm puțin despre alte două aspecte care au decimat comercianții mici: fiscalitatea, controalele și amenzile aferente și nu în ultimul rând concurența hipermarketurilor? 
Un regim fiscal sănătos, rezistent în timp, clar, care să ne acorde facilități pentru profitul reinvestit, ar duce la o altă dinamică a dezvoltării comerciale. Ar fi foarte necesară o lege specială pentru magazinele din zona rurală, care au vânzări foarte mici, să existe prevederi legislative prietenoase, așa cum au și alte țări, eventual o taxă de funcționare anuală.
În ceea ce privește controalele, în cazul în care abaterile nu sunt grave, corecțiile ar trebui să aibă mai mult un caracter preventiv, să i se dea omului posibilitatea să se corecteze. Ar fi bine ca amenzile să fie aplicate în funcție de cifra de afaceri. Concurența din partea marilor lanțuri de magazine, și aici vorbim de mulțimea de facilități acordată acestora, inclusiv prin permiterea pătrunderii lor în orașe, în timp ce în toate țările europene sunt la periferia lor, este devastatoare. În ceea ce privește relația noastră și a lor cu clienții, aici se produce discriminarea: suntem nevoiți să cumpărăm mai scump de la furnizor decât au hipermarketurile prețurile la raft, de la același furnizor. Deși noi suntem mai mici, nu trebuie omis faptul că avem o contribuție importantă la bugetul statului și că avem un rol important și din punct de vedere social prin simplul fapt că, adunați, noi avem mult mai mulți angajați decât ei.
 
5. Credeți că dacă ar exista o înțelegere a micilor comercianți cu producătorii autohtoni, care și ei au probleme cu vânzările, ar exista șansa creșterii economiei românești?
Cred că rolul ANCMMR este și acela de a stabili o relație directă cu producătorii. Posibilitatea creării unei platforme de achiziții, ar oferi posibilitatea producătorilor de a avea o alternativă în condițiile în care, dacă nu au magazine proprii, practic nu au unde să-și distribuie marfa cunoscut fiind modul restrictiv al pieței oferită de super și hipermarketuri. O relație directă cu comerciantul ar aduce avantaje pentru ambele părți, ceea ce, într-un final, ar fi în beneficiul clientului, care poate cumpăra o marfă de bună calitate la un preț accesibil.

Citeste intregul interviu!

Clujean reținut 24 ore pentru cercetări, după ce și-a batut zdravăn soția
comuna-apahida151199-violenta-domestica.jpg
Data: 2014-07-10

Poliţiştii  au reţinut 24 de ore un bărbat de 43 de ani, cercetat pentru violenţă asupra soţiei sale, căreia i-ar fi cauzat vătămări corporale ce necesită pentru vindecare 180 de zile de îngrijiri medicale.

La data de 9 iulie a.c., o femeie de 40 de ani a sesizat Poliţia cu privire la faptul că în seara zilei de 8 iulie a.c., în jurul orei 21:00, a fost agresată de către soţul său în locuinţa comună, situată pe strada Fântânele din Cluj-Napoca. Din  cercetările  efectuate  de către  poliţişti  de  investigaţii  criminale  din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca a reieşit faptul că bărbatul i-ar fi aplicat femeii numeroase lovituri cu pumnii, cauzându-i acesteia leziuni  care necesită pentru vindecare 180 de zile de îngrijiri medicale.

În urma probatoriului administrat în cauză,  faţă de bărbatul  de 43 de ani,  dinCluj-Napoca, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violenţă în familie”, faptă prevăzută de Codul penal. Totodată,  acesta va fi prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi  cu propunere de arestare preventivă.

Ultimul meci a lui ”U” la Cluj? Somesul va juca un amical in aceasta sambata cu Universitatea
comuna-apahidauniversitatea-cluj.jpg
Data: 2014-07-09

Dupa cum am anticipat intr-un articol anterior, Somesul va avea din nou un amical tare, in compania Universitatii Cluj. Echipa din prima liga va intalni formatia noastra sambata de la ora 18 pe stadionul Clujana din Cluj-Napoca. 

Meciul cu Universitatea va fi ultimul test inaintea partidei ce o va disputa Somesul Apahida in cupa, saptamana viitoare, in compania unei formatii din Liga a III-a. 

La Universitatea apele nu sunt tocmai limpezi! Walter, patronul echipei a anuntat ca vrea sa mute clubul la Bucuresti. Fanii au luat foc la auzul acestor zvonuri si au sarit la "gatul" primarului Emil Boc pentru ajutor. Edilul orasului a declarat ca va face tot posibilul ca Universitatea sa ramana la Cluj. 

Nici Federatia Romana de Fotbal nu agreeaza mutarea Universitatii din orasul de pe Somes, in capitala.Sa speram ca pana la urma Universitatea va ramane in "cuibul" sau la Cluj-Napoca 

I-au prins la stup! Acum s-ar putea sa ajunga la zdup
comuna-apahidastupi.jpg
Data: 2014-07-09

Trei bărbaţi au fost reţinuţi 24 de ore de către poliţiştii clujeni pentru furt calificat. Aceştia sunt bănuiţi că au sustras peste 50 de stupi, cauzând un prejudiciu de circa 38.000 lei.

La data de 8 iulie a.c., poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj - Secţia 2 Poliţie Rurală Apahida au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, 3 tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, din comuna Cojocna, suspectaţi  de sustragerea a peste 50 destupi. În  fapt,  în  urma  investigaţiilor  efectuate  de  poliţişti,  s-a  stabilit  faptul  că  înperioada martie – iunie a.c., cei trei bărbaţi ar fi sustras 53 de stupi, de pe raza comunelor Apahida şi Căianu.

Totodată, în urma verificărilor desfăşurate, s-a constatat că bărbaţii, în noaptea de 15/16 iunie a.c., ar fi sustras aproximativ 800 kg de nutreţ, în valoare de circa 750lei, de pe un teren agricol din comuna Căianu. Prejudiciul cauzat în urma acţiunii acestora este de aproximativ 38.000 de lei, în cauză fiind 9 persoane vătămate. Acesta a fost recuperat parţial de către poliţişti.

Faţă de cei trei bărbaţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectu săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută de Codul penal, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii  continuă  cercetările  pentru  documentarea  întregii  activităţiiinfracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente

Jurnalul de Apahida nr. 6
comuna-apahidajurnalul6.jpg
Data: 2014-07-09

A apărut a 6-a ediție a Jurnalului de Apahida! În următoarele zile publicația va fi distribuită, ca de obicei, din casă în casă în Apahida.  Locuitorii din Sânnicoara, Dezmir, Câmpenești, Pata vor putea găsi Jurnalul de Apahida la principalele magazine alimentare din aceste localități în număr limitat. 

În numărul 6 al acestei publicatii poți citi informații interesante privind:

 • Zilele comunei Apahida 2014
 • Lucrările publice desfășurate în luna Iunie
 • Cum s-au descurcat elevii din Apahida la examenele de Evaluare națională și Bacalaureat 
 • NOU - Pagina Agricolă 
 • NOU - Recomandari în Apahida 
 • Cupa e la Apahida!
 • Programul autobuzelor M41, M42, M43 cu ultimile modificări
 • Anunțuri din Apahida 
 • De ce nu are Apahida un supermarket?

​Publicarea acestui număr a fost posibilă datorită partenerilor noștri:

 • Centrul Medical SINA - Apahida str. Libertății nr. 65A
 • 300 HP Service Auto - Apahida str. Crisan nr. 8
 • Centrul Stomatologic SBDental - Apahida str. Horea nr. 18 
 • Depozitul de Mobilă si Haine-Apahida str. T. Vladimirescu  10
 • Farmacia Remedium Farm - Apahida str. Libertății nr 197 ap.1
 • Autogaz Crissor - str. Libertatii nr. 175
 • Magazinul Agricol Profyto Agro - str. Libertatii nr 237 
 • Pro Life Sala Fitness - Apahida str. Libertatii nr. 96
 • Pensiunea Bedanis - Apahida str. Libertatii nr. 287 
 • Comrimet srl - Materiale de constuctii - Campenesti nr 3d
 • Robin Forest - Depozit Cherestea Campenesti nr.9 
 • Farmacia Raluca - Apahida str. Libertatii nr. 92
 • Arcoterm instal - Verificari + Revizii Gaz
 • Magazin Alimentar 7 scari - Apahida str. Republicii nr.14
 • Consiliul local Apahida*

Datorită partenerilor noștri această revistă este gratuită pentru dumneavoastră!

​*Probabil va fi prima ediție care va beneficia de sprijinul Consiliului local. 

Multumim tuturor celor care citesc luna de luna aceasta publicatie dedicata locuitorilor comunei Apahida.

Lectură placută!

 

Politistii i-au amendat pe comerciantii clandestini din Apahida
comuna-apahidaapahida.jpg
Data: 2014-07-08

Poliţiştii  clujeni  au  confiscat  peste  250  de  kg  de  legume  şi  fructe,comercializate fără îndeplinirea condiţiilor legale. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 2.000 lei. La data  de 7 iulie a.c.,  ora 19:00,  poliţişti  din cadrul  Secţiei  2 Poliţie  Rurală Apahida  au  desfăşurat  activităţi  de  prevenire  şi  sancţionare  a  faptelor  ilicite comise în domeniul transportului şi comercializării produselor agro-alimentare.

În  fapt,  poliţiştii  au  depistat,  pe  raza  comunei  Apahida,  patru  persoane  care comercializau legume şi fructe, în alte locuri decât cele prevăzute de lege. Cele patru persoane, o femeie de 50 de ani şi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între38 şi 45 de ani, toţi din judeţul Bistriţa- Năsăud, au fost sancţionaţi contravenţinal conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, aplicându-se amenziîn valoare totală de 2.000 de lei. Totodată, poliţiştii au dispus confiscarea celor 258 kg de legume şi fructe (ardei,piersici, castraveţi, vinete, ettc.) şi predarea acestora către o unitate de profil, învederea valorificării.

Profi cauta o solutie pentru Apahida
comuna-apahidaPROFI-Floresti-Cluj-1.jpg
Data: 2014-07-07

Primul supermarket din Apahida întârzie să apară. Profi și-a manifestat interesul de a deschide un supermarket la Apahida. Cu câtva timp în urma Profi a purtat negocieri cu proprietarul terenului de lângă fostul ”post de control” din Apahida. Negocierile au fost foarte avansate, Profi făcand unele demersuri concrete pentru realizarea modului (halei) de la Apahida.  Însă negocierile nu a dus la un final fericit, astfel că afacerea a căzut pentru moment.

Cu toate acestea cei de la Profi caută un teren în centrul comunei Apahida pentru realizarea primului supermarket din Apahida. Una dintre soluțiile de avarie vehiculate a fost terenul de lângă terasa ”Monte Carlo”, dar se pare ca proprietarul terenului are altă destinație pentru acesta. 

Suprafața minima necesară este de aproximativ 10 ari, conform unor surse. 

Așadar apahidenii mai au de așteptat până să aibă la ei în comună primul supermarket adevărat.

Inselaciunile prin metoda "Accidentul" tot mai dese
comuna-apahidabarbat_la_telefon_cu_sotia.jpg
Data: 2014-07-07

Poliţiştii  clujeni  au  efectuat  percheziţii  în  Penitenciarul  Botoşani,  la bărbaţi bănuiţi că ar fi înşelat mai multe persoane prin metoda „Accidentul”. La  data  de  3  iulie  a.c.,  poliţiştii  de  investigaţii  criminale  din  cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat percheziţii în cadrul Penitenciarului  Botoşani  pentru  documentarea  activităţii  infracţionale  a  doibărbaţi, bănuiţi că ar fi înşelat mai multe persoane prin metoda „Accidentul”.

Cei doi, în perioada iunie –iulie a.c.,  ar fi încercat să inducă în eroare diferite persoane în scopul obţinerii ilegale de sume de bani, utilizând telefoane mobile şicartele SIM, pe care le deţineau fără drept în celulele în care erau încarceraţi. Totodată,  aceştia au confecţionat  încărcătoare artizanale  pentru alimentarea cu energie electrică a telefoanelor utilizate. În fapt, bărbaţii au contactat şase persoane, din municipiul Cluj-Napoca, cărora li s-au  prezentat  ca  fiind  membrii  de  familie,  iar  ulterior  ca  avocaţi.  Aceştia expuneau diverse accidente rutiere în care susţineau că erau implicaţi membrii ai familiilor părţilor vătămate. În acest context, cei doi bărbaţi, de 31 de ani, din judeţul Galaţi, respectiv de 22 de ani, din judeţul Suceava, ar fi solicitat 5.000 de lei, invocând că aceşti bani vo rreveni victimelor presupuselor accidente pentru a nu depune plângere penală.

POLIŢIA RECOMANDĂ:

• Verificaţi dacă ruda respectivă este cu adevărat rănită sau a avut un accident, dându-i  un telefon.  De asemenea,  cereţi  date  despre unitatea  medicală,  depoliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.

• Pentru  a  împiedica  ;documentarea;  hoţilor  cu  privire  la  familia dumneavoastră, Poliţia recomandă să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi încontact, aparent întâmplător.

• Nu primiţi  în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale  (de  furnizare  a  unor  servicii,  firme de  curierat,  comis  voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şivă  creează  convingerea  că  au  calitatea  invocată. 

Nu  le  furnizaţi  acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Și la Apahida au fost persoane care au încercat să profite de naivitatea unor bătrâni. Citește un articol despre un caz concret care s-a întamplat la Apahida.

Rezultatele la BAC 2014 in Apahida!
comuna-apahidabac-apahida.jpg
Data: 2014-07-07

Veste excelenta! In acest an rata promovabilitatii la examenul de Bacalaureat a crescut la 38,46%, de la 10% procent inregistrat in 2013. Treisprezece elevi ai Liceului Tehnologic "Stefan Pascu" au sustinut acest examen. Elevii care au promovat sunt (in ordinea mediilor):

 1. Oroian Camelia Claudia - 8,31
 2. Fulop Ioana Ana Maria - 7,85
 3. Bucșa Cosmina Larisa - 7,46
 4. Șarkozi Mihai Eugen - 6,45
 5. Șinteoan Deliu Călin - 6,05

Oroian Camelia Claudia a obtinut cea mai mare nota la matematica 9,60!

Felicitari celor care au reusit sa promoveze acest examen si mult succes pe mai departe. Cei care cazut examenul mai au o sansa la contestatii, unde cel putin unul dintre ei ar putea recupera cele 45 de sutimi necesare pentru a promova acest examen. Cei care au cazut la doua materii pot incepe pregatirile pentru sesiunea din toamna.

Procentul elevilor care au promovat examenul de Bacalaureat la nivel judetean a fost in acest an de 73% adică aproape dublu față de cel înregistrat la Apahida. 

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 » 

www.apahida.ro 2012