banner-big
Cum poti evita sa platesti dublu la salubritate?
comuna-apahidasalubrizare-apahida.jpg
Data: 2016-04-02

Firma Strict Prest a ridicat ieri deseurile menajere de la mai multe asociatii de locatari din Apahida, dand curs invitației venite din partea Primariei Apahida , de a realiza o igienizare de primavara a comunei. 

Incepand de la 1 aprilie a intrat in vigoare Hotararea de Consiliu local votata in unanimitate la ultima sedinta ordinara de consiliu. Conform acestei hotarari din data de 1 aprilie cetatenii din Apahida care nu au contract direct cu firma de salubritate vor fi obligati sa achite taxa speciala de salubritate care este de doua ori mai mare decat taxa perceputa prin contract de operator.  Primaria va achita operatorului taxa de salubritate, urmand a recupera contravaloarea acesteia de la cetateni.

Asadar actiunea de ridicare a gunoaielor intreprinsa in data de 1 aprilie va fi oricum renumerata de catre primarie la finalul lunii, conform noii hotarare de consiliu local, adoptate in baza legii 101/2006 si a rectificarilor ulterioare. 

Vreau sa fac unele clarificari referitoare la serviciu de salubrizare. 

In primul rand ii invit pe cetatenii comunei Apahida, care nu au contracte cu societatea noastra, Strict Prest, sa vina si sa-si faca contracte pentru a beneficia de preturi mai bune, deoarece incepand cu aceasta luna persoanele care nu au contract vor plati dublu adica in loc de 7 lei  vor avea de achitata 14 lei de persoana la Primarie.

De asemenea ii invitam sa-si refaca contractele si pe cei care platesc salubrizare pentru o persoana in conditiile in care in gospodarie locuiesc, 2,3,4 persoane.

La finalul lunii vom confrunta datele pe care le avem noi referitoare la numarul de persoane locate pe o gospodarie cu cele din evidenta Primariei, acolo unde numarul persoanelor din evientele oficiale este mai mare decat numarul persoanelor pentru care se achita taxa de salubrizare, se va aplica taxa speciala pe diferenta, care asa cum am mai amintit este dubla fata de cea perceputa de noi.

In acest moment societatea noastra are aproximativ 5600  de abonati, in conditiile in care populatia comunei este de aproape 12.000 de locuitori conform ultimelor statistici.

Acolo unde datoriile sunt mai mari de 90 de zile contractul va fi reziliat, iar locatarii vor trece la taxa speciala perceputa de primarie, pana la achitarea datoriilor. Abia dupa ce-si vor plati datoria vor putea reface contractele cu noi si sa plateasca 7 lei de persaoana, sau cat va fi pretul stabilit la acea data.

- a declarat Eugen Veres- administrator al socitatii Strict Prest. 

Persoanele care doresc sa semneze un contract cu Strict Prest, au acum cateva locatii permanente pe raza comunei Apahida, unde se pot incasa si facturi.

  • Apahida - str. Libertatii Nr.181 - la Magazinul de Haine
  • Sannicoara - st. Horea - Magazin Alimentar& Bar Ana
  • Dezmir - Magazin Alimentar Podar 

În localitățile Corpadea, Câmpenești, Pata și Bodrog se va deplasa casierul încasator, care va putea semna și contracte cu persoanele interesate. 

Referitor la lupta politica dintre primarul Grigore Fati si viceprimarul Calin Pacurar, vreau sa mentionez ca nu ma intereseaza ! Le recomand la amandoi sa nu-si mai faca campanie pe tema gunoaielor. Nu ei au rezolvat problema, ci Hotararea de Consiliu local votata in unanimitate de consilierii locali. Legea 101/2006 face ordine in ce priveste serviciile de salubritate. 

Vreau sa le amintesc cetatenilor comunei, ca firma Strict Prest ridica gunoaiele si din Pata, Bodrog, Corpadea, Dezmir si Sannicoara nu numai din Apahida, iar cheltuielile cu trasnportul si depozitarea sunt mai mari decat cred unii. Noi ne achitam atributii, dar si cetatenii trebuie sa-si achite obligatiile fata de noi. 

La Strict Prest avem 32 de angajați din comuna Apahida, chiar unele familii intregi lucreaza pentru noi, am fost inca de la inceput operatorul de salubriatte in comuna si chiar in conditiile actuale locuitorii comunei beneficiaza de un pret foarte bun in comparatie cu alte comune sau orase din judet si chiar in comparatie cu municipiul Cluj-Napoca.

- a continuat Eugen Veres 

Cei care nu au incheiat inca un contract cu socitate Strict Prest mai au la dispozitie mai putin de 30 de zile pentru a face acest lucru si pentru a evita taxa speciala de salubritate platita la Primarie  si care este de doua ori mare.

 

Un sofer din Apahida prins de politisti in timp ce conducea desi avea permisul suspendat
comuna-apahidapolitistii.jpg
Data: 2016-03-29

La data de 28 martie a.c., ora 16:50, poliţiştii din Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Biroul Rutier - au depistat, în trafic, un conducător auto care avea permisul de conducere reţinut, dreptul de a conduce fiindu-i suspendat.

Bărbatul de 29 de ani, din Apahida, a fost depistat conducând un autoturism pe strada 21 Decembrie 1989, din Cluj-Napoca. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Nu vrem blocuri intre case! Dar vrem supermarket, clinici, cafenele si sali de fitness
comuna-apahidacentrum-1.jpg
Data: 2016-03-27

La sedinta de Consiliu local din aceasta saptamana, cele 6 proiecte ce prevedeau constructii ale unor ansambluri imobiliare au fost respinse de catre consilierii locali, care s-au abtinut de la vot desi majoritatea proiectelor nu prevedeau constructia de blocuri intre case. Mai mult decat atat unele proiecte erau amplasate in zone pe care consilierii locali ii indrumau in urma cu ceva vreme pe dezvoltatori sa construiasca blocuri. 

Sunt unul dintre primii sustinatori a sloganului NU VREM BLOCURI INTRE CASE i-am criticat de asemenea pe dezvoltatorii imobiliari care nu s-au achitat de promisiunile facute, dar si pe functionarii care au semnat receptii pe ochi frumosi, insa nu pot sa nu-mi exprim indignarea cand vad cum o mana de oameni de varsta a treia fixati pe o lozinca blocheaza dezvoltarea comunei Apahida. 

Indiferent de argumentele arhitectilor care au venit la sedinta sa-si sustina proiectele, bastinasi au spus ”nu” la fiecare proiect in parte, repet chiar daca majoritatea dintre ele nu se afla in zone de case, si erau din punct de vedere legal acceptabile. 

Cei care pierd sunt tinerii din Apahida! Aproape fiecare ansamblu imobiliar avea prevazut si spatii comerciale, pentru diverse functii, supermarket, clinica privata, cafenea, sala de fitness etc.

Le recomand consilierilor locali sa dea dovada de barbatie si sa accepte proiectele imobiliare care ar imbunatatii imaginea comunei, Apahida are nevoie sa progreseze nu sa stagneze

II invit pe tinerii din Apahida la viitoarele sedinte de consiliu local pentru a vedea cu ochii lor proiectele dezvoltatorilor imobiliari si pentru a lua pozitie fata de abuzurile facute de o seama de oameni care nu fac diferenta intre un lucru bun si unul rau. 

12 elevi de la scoala din Sannicoara transportati la spital pentru ca au baut suc expirat
comuna-apahidasanicoara.JPG
Data: 2016-03-25

Un incident neplacut s-a petrecut ieri dimineata la scoala din Sannicoara unde mai multi copii care au baut sucul adus de o colega cu ocazia zilei sale de nastere au ajuns la spital cu dureri de burta si stari de greata.

Conform surselor noastre 12 copii au fost dusi cu salvarea la un spital din Cluj-Napoca pentru a primi ingrijiri medicale. Opt dintre ei au ramas pana azi, patru fiind trimis i acasa ieri dupa masa.  Copii au primit bomboane, prajitura si suc de la una dintre colege care isi sarbatoarea ziua de nastere. Se pare ca una din sticlele de suc cumparate de la un magazin din sat era expirata.

La fata locului au fost si politistii care au investigat conditiile in care s-a produs nefericitul eveniment. 

Vom revenii cu amanunte in cursul acestei seri

Criza gunoaielor se ACUTIZEAZA nu se rezolva
comuna-apahidagunoaie.jpg
Data: 2016-03-25

Ieri la sedinta de Consiliu local ce a avut loc la Casa de Cultura din Apahida s-au dezbatut doua proiecte de hotarare referitoare la serviciu de salubritate.

Primul proiect de hotarare a fost pus pe ordinea de zi la cererea operatorului din sistem, prin care se solicita aprobarea noilor tarife de 8 lei+TVA pentru persoanele singure si 17+TVA pentru gospodariile formate din 2 sau mai multe persoane. Operatorul de salubritate a depus o nota de fundamentare prin care a justificat de ce este necesara aceasta majorare.

Consiliu local a respins aceasta cerere a operatorului, insa a aprobat propunerea viceprimarului Calin Pacurar care prevedea preturile de 7 lei cu TVA inclus pentru persoanele singure si 15 lei TVA inclus pentru gospodarii.

Primarul Grigore Fati le-a reprosat consilierilor locali ca au refuzat taxa de 6 lei, respectiv 12 lei propusa in decembrie, iar acum locuitorii vor fi nevoiti sa plateasca mai mult.

Al doilea proiect de hotarare referitor la salubritate a fost legat de instituirea unei taxe speciale PENTRU PERSOANELE CARE NU AU CONTRACT, aceasta propunere a fost adoptata de Consiliu local. Cu alte cuvinte persoanele care inca nu au contract cu Strict Prest vor fi notificate de acum de catre primarie, care va achita operatorului taxa de salubritate si va incasa de la cetatenii FARA CONTRACT o taxa de salubritate care va fi mult mai mare decat pretul platit de cei cu contracte directe.

Prin urmare putem spune ca va incepe o perioada de haos in ce priveste incasarea banilor pentru salubritate, o parte din populatie va plati la STRICT PREST, o parte la PRIMARIE. Daca oamenii nu isi platesc la timp facturile la STRICT PREST vor trece la o taxa mai mare care va fi platita la Primarie.

Noi am propus in decembrie niste preturi foarte mici de 6 lei de persoana si 12 lei de gospodarie, cu conditia ca Primaria sa instituie taxa speciala de salubritate, care a functionat foarte bine in ultimele trei luni ale anului trecut. Din pacate consilierii locali au refuzat.

Acum am depus toata documentatia de fundamentare pentru a ajunge la un pret care sa acopere toate cheltuielile de transport si depozitare pe care noi le avem.  Iarasi consilierii locali s-au opus.

In fiecare luna inregistram pierderi de pe comuna Apahida intre 10.000-15.000 lei datorita incasarilor slabe, raportate la costurile de depozitare si transport. Ori situatia actuala nu mai poate continua.

In aceste conditii va anunt ca vom suspenda incepand cu 1 aprilie serviciu de salubritate. Vom colecta deseurile doar de la agentii economici si de la asociatiile de locatari cu plata la zi, pentru a nu crea niste focare de infectie.  Vrem sa se solutioneze intr-un fel decent aceasta situatie insa asteptam rezonabilitate din partea Consiliului local.

Luam in calcul si rezilierea unilaterala a contractului de concesiune a serviciului pe care il avem cu Comuna Apahida.

Va informez ca in comuna vecina Jucu, taxa de salubrizare este de 22 lei, cetatenii platesc doar 11 lei, Primaria subventioneaza 50% din valoarea facturilor.

La Dej, primaria plateste integral transportul si depozitarea deseurilor pe platforma de la Odorhei, dejenii platind doar costul de colectare si transport la rampa provizorie din localitate.

Asiguram serviciile de salubritate in 23 de comune si peste tot am gasit o formula de colaborare care sa fie agreata de ambele parti, numai la Apahida nu se doreste acest lucru.

Consilierii din Apahida ar trebui sa fie mai responsabili si sa vada problema grava cu care se confrunta intregul judet, intrucat nu mai avem o rampa de depozitare a deseurilor in Cluj, iar costurile de transport si depozitare in alte judete este mult mai mare.

- a declarat Eugen Veres - Administratorul STRICT PREST

Speram ca pana la urma se va gasi o solutie, altfel situatia de la blocurile de pe Republicii, unde s-au creat mormane de gunoi in doar 2 luni s-ar putea extinde in toata comuna.

Cea mai bogată ordine de zi din ultimii 4 ani se va dezbate azi la Apahida
comuna-apahidaconsiliul-local-apahida.jpg
Data: 2016-03-24

Astăzi începând cu ora 16 se va întrunii Consiliu local în ședință ordinară, pentru a dezbate nu mai puțin de 42 de proiecte care sunt trecute pe ordinea de zi. Este prima ședință din ultimii patru ani care are peste 40 de proiecte pe ordinea de zi. Dacă se va păstra caracterul anevoios în care sunt dezbătute și votate proiectele de hotărîre, vom avea parte de o ședință maraton ce ar putea ține mai mult de 4 ore. 

Pe ordinea de zi se găsesc mai multe proiecte importante:

  • proiect privind instituirea taxei de salubritate pentru persoanele care nu detin contract cu operatorul in sistem 
  • proiect privind rectificarea bugetului local al comunei Apahida si a Programului de investitii pentru anul 2016.
  • proiecte referitoare la alocări de fonduri pentru cultele religioase și acordarea unor ajutoare anumitor parohii, 
  • proiecte privind aprobarea/respingerea plangerilor prealabile facute de catre o parte din dezvoltatorii imobiliari

Sedinta se va desfasura in Sala Mare a Casei de Cultura din Apahida. Informatii despre modul in care au votat alesii locali, veti putea citi in urmatoarele zile pe www.apahida.ro

 

Aproximativ 400 de persoane din Apahida au participat aseara la ”Comemorarea morții lui Cristos”
comuna-apahidacomemorare.jpg
Data: 2016-03-24

Miercuri 23 martie, începând cu ora 20, aproximativ 400 de persoane din comuna Apahida au participat la ”Comemorarea morții lui Isus Cristos” un eveniment ținut anual de Martorii lui Iehova din întreaga lume. În acest an evenimentul s-a ținut la Casa de Cultură din Apahida și la Sala Regatului a Martorilor lui Iehova.

Cu această ocazie cei prezenți au audiat o cuvântare biblică în care s-a vorbit despre importanța jerfei de răscumpărare oferită de Dumnezeu, prin intermediul fiului sau Isus Cristos. Vorbitorul a subliniat cât de mare este iubirea Creatorului care l-a dat pe fiul său însuși pentru ca omenirea păcătoasă să aibă posibilitatea de a trăi din nou veșnic. 

A fost recreat momentul principal al ”cinei cea de taină” când mântuitorul le-a oferit apostolilor pâinea și vinul care simbolizau trupul si sângele Domnului. Emblemele au fost transmise conform modelului biblic, din mână la toți cei prezenți. Evenimentul a început și s-a terminat cu o cântare urmată de rugăciune. 

În România, conform ultimului recensământ efectuat în 2011, existau 49,820 de martori ai lui Iehova, iar  în județul Cluj 5,783. Conform aceluiași studiu, religia ”Martorii lui Iehova” era a patra religie a comunei Apahida, după ortodocși, penticostali și reformați.

 

Avantajele oferite de ansamblul Centrum Apahida (P)
comuna-apahidacentrum.jpg
Data: 2016-03-23

Cateva precizari care te vor putea influenta in cazul in care doresti sa achizitionezi un apartament într-un ansamblu rezidențial nou sau unul într-un bloc vechi

Pentru persoanele aflate în căutarea unei locuințe, aceasta este probabil una din primele decizii pe care trebuie să le ia. Dacă în urmă cu mai mult de 5 ani, prețurile pentru o locuință nouă le depășeau considerabil pe cele pentru una veche, în prezent, achiziționarea unui cămin recent construit pare a fi cea mai potrivită alegere. De la prețuri până la condițiile de locuire sau comunitatea de vecini, locuințele noi din ansamblul rezidential Centrum Apahida au avantaje multiple;

Oferte de preț și modalități flexibile de finanțare

Criza imobiliară din ultimii ani a scăzut puternic cererea de locuințe din piață astfel că dezvoltatorii s-au văzut nevoiți să reducă prețurile. La momentul actual, apartamentele noi ajung frecvent la un nivel de preț apropiat de cel al apartamentelor vechi. În plus, potențialii clienți au la dispoziție și mai multe modalități prin care își pot achiziționa o locuință. Dacă în cazul apartamentelor vechi, aceștia au doar opțiunea economiilor personale sau a unui credit bancar, în cel al locuințelor noi din cadrul ansamblului rezidential Centrum Apahida , beneficiază de mai multă flexibilitate: rate la dezvoltator, plata unui avans și rezervarea apartamentului nou până îl vând pe cel vechi sau oferte speciale pentru plata integrală.

Construcție nouă, de calitate

Viitorii locatari ai unui apartament nou se vor bucura de o locuință la cheie ce nu mai necesită niciun fel de îmbunătățiri ulterioare, deci nici alte investiții. Locuințele noi au în plus atuul unui design modern, al unei construcții de calitate și al unor suprafețe eficient compartimentate. În cazul nostru al ansamblul rezidential Centrum Apahida însă sunt disponibile și alte facilități în incinta proiectului: pază 24 ore din 24, spații verzi, parcări securizate și locuri de joacă pentru copii, gradinita cu program prelungit, cabinete medicale, centru commercial, etc. Siguranța ta și a familiei este luată în calcul în cel mai mic detaliu în cadrul ansamblului rezidential Centrum Apahida, construcțiile realizate vor fi prevăzute cu extinctoare, sprinklere de apă în caz de incendiu, detectoare de fum, dar și de gaz în fiecare bucătărie.

Personalizare și tipuri variate de apartamente

În cadrul ansamblului nostru, clienții au inclusiv posibilitatea alegerii finisajelor interioare ale apartamentului astfel încât noua locuință să fie întocmai pe gustul lor. Parchetul, plăcile ceramice din baie și bucătărie sau ușile de interior sunt câteva din elementele pe care le pot personaliza. Spre deosebire de o locuință într-un bloc vechi, unde ești limitat la o singură opțiune, când te muți într-un proiect rezidențial, ai la dispoziție o varietate de tipuri de apartamente, orientări cardinale sau suprafețe.

Comunitate de vecini și prieteni

Vecinii nu se pot alege, dar în proiectele rezidențiale noi chiar și acest aspect este un avantaj: familii tinere cu copii mici formează, în cele mai multe dintre cazuri, comunități selecte, bine închegate care devin nu doar vecini, ci și prieteni.

Controlul costurilor de întreținere

Riscul inundațiilor dintre apartamente sau al facturilor nejustificat de mari la utilități, frecvente la apartamentele din clădirile mai vechi, sunt și ele doar amintiri neplăcute pentru locatarii unui ansamblu rezidențial nou. Atât instalațiile electrice, cât și cele sanitare sunt noi, reducându-se astfel considerabil riscul unor defecțiuni. În plus, fiecare apartament beneficiază de contorizare separată la utilități pentru ca fiecare locatar să știe permanent cât a consumat.

Servicii post-vânzare

Dacă în cazul unei locuințe dintr-un bloc vechi, o dată încheiată tranzacția, noul locatar este pe cont propriu, la apartamentele din proiectele noi, se asigură servicii post-vânzare pentru clienții și se oferă garanție lucrărilor efectuate.

Investiție pe termen lung

Achiziționarea unei locuințe într-un proiect nou poate fi considerată și o investiție pe termen lung. Fiind un imobil construit recent, gradul de uzură al clădirii este mult mai mic decât la construcțiile vechi, iar riscul ca valoarea de piață a apartamentului să scadă abrupt este redus. În ceea ce privește costurile totale de întreținere, ar trebui luate în calcul și cheltuielile suplimentare, pe lângă utilități (electricitate, gaze, apă): serviciile de pază, de întreținere a spațiilor comune, a spațiilor de joacă etc. Deși aceste servicii vor crește suma lunară totală, locatarii primesc în schimb nu doar o locuință nouă, ci și un alt standard de viață.

Pentru mai multe informatii puteti suna la numerele: 0745,024,118 sau 0744,618,698

Cruzime de nedescris! Un caine a fost lovit cu sapa in Apahida
comuna-apahidacaine.jpg
Data: 2016-03-22

Un caine din Apahida care apartinea unei firme a fost gasit mutilat si a fost dus la o clinica veterinara pentru o interventie chirurgicala. Catelul a suferit rani adanci la 3 din cele patru labute. 

Politia si reprezentatii DSV cauta acum vinovatul pentru a-l trage la raspundere. 

Caz grav de mutilare a unei cățelușe blânde din Apahida, furata din curtea unei firme și lovită cu toporul (sau sapa) peste cele 3 labute. Starea ei este grava, au fost făcute radiografii și operata aseară. Este internată la Clinica Veterinarius
Azi se face plângere la Politie și DSV Politia Animalelor, cei care au făcut asta sa fie pedepsiti. - Asociatia RONDA

VIDEO: Accident frontal in centrul comunei Apahida
comuna-apahidaacc2.jpg
Data: 2016-03-21

In aceasta dimineata in jurul orei 8:30 s-a produs un accident rutier la intersectia strazii Libertatii cu strada Campiei in zona fostului punct de control al politiei. Un autoturism VW care circula dinstre Mociu spre Cluj Napoca a intrat in coliziune cu o autoutilitara ce se deplasa regulamentar dinspre Cluj spre Dej. 

Soferita VW-ul nu a respectat indicatorul cedeaza trecerea si a intrat frontal in autoutilitarea Quantum FArm. In urma coliziunii cele doua autovehicule au fost grav avariate. Cele doua femeii care se aflau in autoturism si soferul autoutilitarei s-au ales doar cu o sperietura zdravana. Nimeni nu a fost ranit in acest accident. 

Politistii sunt in acest moment la fata locului pentru a analiza circumstantele in care s-a produs evenimentul rutier. 

Călin Păcurar: ”Lămpi cu LED în locul celor existente”
comuna-apahidaleduri-apahida.jpg
Data: 2016-03-17

Viceprimarul comunei Apahida, Călin Păcurar a declarat azi că Primăria comunei a achiziționat 120 de bucăți de lămpi cu LED care vor fi montate în următoarele zile pe străzile Tudor Vladimirescu, Avram Iancu, Republicii, Parcului, Decebal și în Triunghiul CFR.

Ieri in data de 16.03.2016 a fost semnat contractul de achizitie lampi cu led -120 bucati pentru urmatoarele strazi: T.Vladimirescu, Avram Iancu, Republicii, Parcului, Decebal si  Triunghiul CFR.

Vreau sa va informez ca in cel mai scurt timp posibil o sa initiez achizitia de lampi cu led si pe restul strazilor din localitatile Apahida, Sannicoara, Dezmir, Pata si Campenesti.

Viceprimarul comunei Apahida - Călin Păcurar

Sistem de iluminat cu LED este recunoscut pentru consumul mai mic de energie si lumina mai puternica pe care o generaza fiind considerat o solutie mai eficienta si mai ecologica.

Grigore Fati: ”Începe pietruirea drumurilor”
comuna-apahidapietruire.jpg
Data: 2016-03-16

După o iarnă călduroasă, însă plină de noroi pe multe străzi din comuna Apahida se pare că primăvara va oferi condiții de trafic mai prietenoase apahidenilor. 

Primăria comunei Apahida anunță finalizarea achizitiei de piatra concasata granit de tip dacit care va fi folisită la pietruirea mai multor străzi din comună.

Pana la sfarsitul saptamani viitoare vom incepe pietruirea drumurilor din Campenesti . Totodata am avut discutii cu conducerea ARL , pentru neonorarea lucrarilor si graficului care l-am stabilit de comun acord si a fost postat de catre mine. Incepand de azi ARL a inceput sa faca depozitari de piatra in Dezmir si Sannicoara si in zilele urmatoare vor incepe sa foloseasca materialul pentru intretinerea drumurilor.

- a declarat primarul comunei Grigore Fati

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 » 

www.apahida.ro 2012