banner-big
Vești triste pentru locatarii blocurilor din Apahida! Gunoiul nu se va m-ai ridica până la plată!
comuna-apahidagunoaie-apahida.jpg
Data: 2015-07-28

Locuitorii blocurilor de pe strada Republicii și Parcului sunt nemulțumiți că firma de salubritate nu mai ridică deșeurile menajere de la unele asociații, prin urmare aleile dintre blocuri s-au umplut de gunoaie.

De ce s-a ajuns în această situație?

Șeful secției reciclabile Strict Prest, Vasile Frătean ne-a declarat că s-a ajuns aici datorită datoriilor foarte mari pe care le au majoritatea asociațiilor de locatari din Apahida.

”În Apahida asociaţiile de locatari au datorie cumulată de aproximativ 1,2 miliarde de lei vechi. În condițiile în care suntem obligați să transportăm deșeurile la Odorheiul Secuiesc și să cheltuim mulți bani pentru depozitare și transport, nu mai putem lucra pe datorie!

 Prin urmare contractele cu asociațiile cu datorii au fost reziliate și nu vor fi reînnoite până la recuperare restanțelor.

 Îngrijorător e că doar șase asociații din întreaga comună sunt la zi cu plata la salubritate.

- a declarat Vasile Frătean - șef secție reciclabile STRICT PREST S.R.L.

Primăria Apahida se numără și ea printre datornicii la salubritate, datorită apartamentelor care le deține și care au fost date în locuință unor persoane care nu și-au plătit datoriile la întreținere.

Situație este deja critică și se vă înrăutății, este posibil că Garda de Mediu să amendeze asociațiile de locatari pentru depozitarea ilegală a deşeurilor menajere în zona blocurilor.

Singura soluție viabilă este plată restanțelor și solicitarea unui nou contract cu STRICT PREST .

Tanar din Sannicoara batut in statia de autobuz
comuna-apahidabatut.jpg
Data: 2015-07-28

Vineri, 24 iulie, la ora 21:30, un tanar din Sannicoara, care isi conducea iubita la autobuzul M 41, a fost bătut în stația de autobuz, scrie Ziua de Cluj.

“În staţie au venit doi romi, iar unul dintre ei – fără a sta prea mult pe gânduri – a luat-o în braţe pe prietena mea. Aceasta s-a tras de la el, a început să strige, după care celălalt a lovit-o, moment în care am intervenit şi eu. Am fost lovit puternic în zona feţei şi a capului cu o rozetă, ceva metalic, de către numitul L. G. În timpul luptei nu era nimeni în staţie să vadă scena, doar un automobilist a oprit pentru câteva clipe, s-a uitat la scenă, după care a trecut mai departe”, povesteşte tânărul, având faţa brăzdată de tăieturi şi capul cusut în două locuri.

„La data de 25 iulie, la sediul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Apahida a fost înregistrată o plângere pentru lovire sau alte violenţe. Două persoane reclamă faptul că ar fi fost agresaţi în seara zilei de vineri, pe raza localităţii Sânnicora. Poliţia desfăşoară cercetări pentru tragere la răspundere a autorului”, a declarat pentru Ziua de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Sursă: Ziua de Cluj

Ministrul agriculturii Daniel Constantin a fost la Apahida
comuna-apahidaalde.jpg
Data: 2015-07-27

Ministrul agriculturii Daniel Constantin a fost prezent la Apahida, vineri 24 iulie, impreuna cu caravana PNDR. Oaspetele a fost primit de catre Primarul comunei Apahida, Grigore Fati si de catre alti functionari ai Primariei Apahida. In urma vizitei tanarul ministru a postat pe pagina sa de Facebook urmatorul mesaj:

Apahida, o nouă oprire a Caravanei PNDR în judeţul Cluj. Am găsit aici o comună cu experienţă în atragerea banilor europeni, care doar pe primărie, de exemplu, a accesat până acum peste 10 milioane de euro, la care se adaugă alte câteva milioane accesate de privaţi. Reprezentanţii GAL- urilor prezenţi la dezbatere susţin că efectul acestor bani se văd deja în comunitate.

Dupa intalnirea de la Apahida, Daniel Constantin a participat  la o sedinta tinuta la filiala locala Cluj al partidului ALDE (Alianta Liberarilor si Democratilor).

Asfaltări de mântuială sau șoferi iresponsabili?
comuna-apahidadrum-apahida.jpg
Data: 2015-07-26

Strada Borom care a fost asfaltată de mai puțin de un an de zile este aproape distrusă de camioanele ce trec pe ea! La intrarea este afișat un indicator rutier ce interzice accesul autovehiculelor cu greutatea mai mare de 3,5 tone, însă nimeni nu ține cont de acesta.

Polițiștii ar trebui să patruleze mai des în această zonă pentru a împărții amenzi celor care nu respectă respectivul indicator.

Pe de altă parte, Primăria ar putea să-i tragă la răspundere pe cei vinovați de distrugera străzii și să-i oblige să readucă strada la starea inițială. Sau dacă este cazul să-i pună pe cei care au asfaltat să refacă drumul întrucât orice lucrare are o perioadă de garanție.

Degeaba asfaltăm străzile dacă stratul asfaltic nu rezistă nici măcar un an!

ACCIDENT: Un TIR ”a eșuat” pe centură în această dimineață
comuna-apahidatir2.jpg
Data: 2015-07-24

Un TIR ”a eșuat” pe centura Apahida în aceasta dimineață, în apropierea sensului giratoriu dinspre Jucu. Cel mai probabil soferul a ațipit la volan și pierdut controlul autotrenului. Camionul a iesit de pe acostament, iar incarcatura din remorca s-a răsturnat.

Din fericire nu s-au înregistrat victime, accidentul soldându-se numai cu pagube materiale.

 

Polițiștii locali: ” Din păcate mulți cetățeni nu înțeleg că trebuie să păstreze curățenia!”
comuna-apahidapolitistii-locali.jpg
Data: 2015-07-22

Parcul central din Apahida arată  mai bine după lucrările intreprinse de primărie în ultimul timp. Totuși sunt mulți cetățeni, atât tineri cât și de vârstă mijlocie care nu respectă nici cele mai mici norme de păstrare a curățeniei. Tocmai din această cauză polițiștii locali patrulează mai des prin acest spațiu public ”ajutându-i” pe cei mai neciopliți să respecte reguli de bun simț precum aruncarea ambalajelor la coșul de gunoi. De asemenea una din marile probleme ale parcului din Apahida o reprezintă consum de semințe și de alcool în parc.

Polițiștii locali au aplicat mai multe amenzi în acest sens, cu toate acestea persoanele care vin în parc continuă să arunce coji de semințe la întțmplare.

Până stăm aici nimeni nu consumă semințe, însă îndată ce plecăm încep să apară cojile de semințe pe alei și ambalajele prin iarbă, asta pentru că sunt foarte mulți cetățeni care nu înțeleg că trebuie să păstreze curățenia.

- ne-a declarat unul dintre polițiștii locali

În timp ce discutam cu polițiștii locali despre modul în care parcul central este întreținut, un locuitor de vârsta a doua venea spre parc cu o bere desfăcută într-o mână și cu un pumn de semnițe . Fiind atenționat de polițiști că nu are voie să consume alcool în locuri publice acesta s-a simțit iritat și a vociferat că nu este singurul care consumă alcool în parc. Avea dreptate sunt mulți cetățeni care fac acest lucru. Tocmai din această cauză polițiștii locali trebuie să patruleze cât se poate de des prin acest loc. Localnicul cu pricina a ales totuși să nu rămână în parc fiind conștient probabil că risca o amendă.

Cei care frecventeză acest parc trebuie să țină cont că începând din această lună parcul este monitorizat video.

Inconștiență sau teribilism? A încercat să cumpere un pachet de țigări cu bani falși
comuna-apahidaapahida-bani.jpg
Data: 2015-07-21

Un minor a încercat să cumpere un pachet de țigări cu o bancnotă de 100 de lei falsă. Incidentul s-a produs în această după-masă la magazinul ”Șapte scări” de pe strada Republicii din Apahida. Minorul a pătruns în magazin și a cerut un pachet de țigări, însă vânzătoarea a avut dubii cu privire la bancnota cu care copilul a vrut să plătească și s-a consultat cu colega ei, când l-au anunțat pe tânăr că bancnota este falsă acesta a întins-o la fugă.

Admnistratorul firmei nu a depus plângere la poliție ci a preferat să poarte o discuție particulară cu părinții copilului.

Bancnota cu care copilul a vrut să plătescă corespunde cu cea autentică în mare măsură, dimensiunile sunt aceleași culoarea este respectată cu fidelitate însă îi lipsesc elementele de siguranță și în plus are un marcaj ”uz didactic”.

Aceste bancnote au creat mari probleme în special în mediul rural unde mulți escroci au profitat de necunoașterea și naivitatea unor bătrâni  pentru a-i înșela.

p.s. mersi de corectare

Barbat de 32 ani prins conducand prin Apahida fara permis de conducere
comuna-apahidapolitiaa.jpg
Data: 2015-07-21

La data  de 20 iulie a.c.,  ora 18:20,  poliţiştii  din cadrul  Inspectoratului  d ePoliţie Judeţean Cluj - Serviciul Rutier au identificat un conducător auto fără permis de conducere. Bărbatul,  de 32 de ani,  din Turda,  a fost  depistat  conducând un autovehicul  pe DN1C E576, pe raza comunei Apahida. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Politistii din Apahida l-au prins conducand un autoturism neinmatriculat
comuna-apahidapolitia-echipaj-auto.jpg
Data: 2015-07-20

La data de 18 iulie a.c., ora 22:30, poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei 2 PoliţieRurală Apahida au identificat un conducător auto care conducea un autovehicul neînmatriculat.

Tânărul, de 23 de ani, din comuna Cojocna, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Cojocna, judeţul Cluj. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută de Codulpenal.

Nepăsarea lor pericol pentru noi! Atenție unde opriți în Apahida
comuna-apahidacrater1.jpg
Data: 2015-07-17

Pe mai multe străzi asfaltate din Apahida au apărut gropi în urma unor lucrări efectuate de ”mântuială” pentru diverse utilități. Refacerea stratului asfaltic s-a făcut în grabă fără a ține cont de rezistența plombei, așa că ne-am trezit cu mai multe gropi ”grozave” pe frumoasele străzi asfaltate ale comunei.

Cea mai periculoasă stradă din Apahida este chiar strada principală. Drumul național ce strabate comuna noastră este plin de riscuri pentru șoferi care îndrăznesc să oprească la maginea lui. Asta datorită dalelor de slabă calitate ce acoperă canalul de preluare a apei. Nu de puține ori acestea au cedat sub greutatea autovehiculelor oprite pe marginea drumului, dând bătăi de cap șoferilor.

O groapă apărută în stația de autobuz de la  ”blocuri” zace în  (ne)liniște de mai multe săptămâni. Neliniște pentru că datorită ei mai mulți călători au căzut după ce au coborât din autobuz și fiecare i-a alocat o serie de ”binecuvântări” atât ei cât și celor care așteaptă nepăsători să se rezolve de la sine problemele locuitorilor acestei comune. Tot în respectiva stație mai multe dale sunt crăpate, iar într-o bună zi s-ar putea ca autobuzul să fie scos din stație de macara.

Să sperăm că nu se va ajunge acolo și cei de la drumuri la sesizaria responsabililor din Primăria Apahida vor interveni pentru a repara acostamentul, pâmă atunci aveți mare grijă unde calcați și opriți.

P.s. Nu uitați de groapa din fața Primăriei!

 

O nouă performanță pentru Someșul Apahida
comuna-apahidaechipa.jpg
Data: 2015-07-16

Someșul Apahida a reușit să treacă ieri de Arieșul Turda în faza I a Cupei României la fotbal. Formația antrenată de Florin Pojar a câștigat în fața turdenilor cu scorul de 3-0, golgheterul sezonului trecut, Ovidiu Bondor reușind să-și trecă în cont din nou o triplă.

Cu această victorie Someșul Apahida își depășește performanță înregistrată în sezonul precedent, când a fost oprită din drum de formația Unirea Jucu, formație care până la urmă a fost eliminată de Petrolul Ploiești într-un meci disputat pe Cluj Arena.

Felicitări băieți și mult succes în următorul tur!

Liceul tehnologic Stefan Pascu devine scoala profesionala
comuna-apahidaziuaportilor.jpg
Data: 2015-07-15

Cu doar 5 elevi promovati la ultima sesiune de Bacalaureat si cu un procent de provomvabilitate de numai 35%, Liceul tehnologic "Ștefan Pascu” din Apahida a primit vestea că începând din anul școlar viitor nu va mai avea  clasă nouă de liceu.

Inspectoratul școlar a decis să transforme Liceul tehnologic în școală profesională cu profil comerț.

Inspectorul general școlar Valentin Cuibus a motivat această decizie de lipsa de interes resimțită din partea  elevilor din Apahida, care preferă să studieze la liceele clujene.

Elevii care au promovat în acest an examenul de Bacalaureat  au fost JUCAN L DANIELA LARISA,  SALARI V CRISTIAN,  TELECAN V ELENA DANIELA,  OROS I CĂTĂLIN DAN şi SABAU N IONUT ANTONIU.

 

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 » 

www.apahida.ro 2012