banner-big
”Dorel” la un pas să lase calea ferată fără curent
comuna-apahidadorel2.jpg
Data: 2015-10-09

Mare bucurie pentru locuritorii străzii I.C Brătianu din Apahida care după ani de promisiuni sunt martorii primelor lucrări de amenajare a străzii în vederea asfaltării. În aceste zile se fac săpături pentru partea de fundație a drumului. Viceprimarul comunei Apahida, domnul Radu Păcurar a declarat că asfaltarea se va face deocamdată la cele două ieșiri dinspre Tudor Vladimirescu și strada Iuliu Maniu ( drumul Mociului).

Ieri câțiva reprezentanți de la CFR care au făcut unele verificări la sistemul de semnalizare aferent trecerii de cale ferată din halta Apahida au rămas șocați de modul în care excavatoristul a făcut lucrările în preajma stâlpilor de susținere a cablurilor de electricitate folosit de locomotivele electrice.

Exacatoristul a săpat la baza stâlpilor aproximativ 60 cm adâncime fără să țină seama de cablurile de alimentare cu energie electrică. ”Noroc că nu le-a tăiat altfel rămânea calea ferată fără curent” a declarat unul dintre reprezentanții CFR. Firma care execută lucrările în zonă riscă o amendă usturătoare, întrucât in preajma acostamentului de cale ferată sunt interzise lucrările fără avizul celor de la CFR.

VIDEO!!! Accident cu victime in această dimineață la Apahida
comuna-apahidaaccident-apahida.jpg
Data: 2015-10-08

Un teribil accident rutier a avut loc joi dimineața la Apahida, la intersecția drumului DN1C cu drumul național care leagă Apahida de Reghin (postul de control). Un autoturism cu numere de Iași care venea dinspre Reghin a intrat în intersecție fără să se asigure și a lovit frontal un alt autoturism ce se deplasa regulamentar dinspre Cluj spre Dej. În urma impactului mai multe persoane au fost accidentate. La fața locului au ajuns în scurt timp 3 ambulanțe care au preluat pasagerii accidentați. Polițiștii prezenți la fața locuilui investighează vinovăția părților implicate.

Vom revenii cu mai multe detalii.

Lord of the Dance din nou la Cluj
comuna-apahidalord-of-the-dance.jpg
Data: 2015-10-07

Cel mai apreciat spectacol de dans din lume, creat de Michael Flatley,  prezină un show cu totul nou, un spectacol de excepție ce a cucerit deja publicul internațional.  Cei prezenți la eveniment trebuie să se aștepte la o abordare inedită și neașteptată, în care coregrafia, efectele vizuale și luminile vor face introducerea spre o lume mitică și captivantă. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalentă Cluj-Napoca și face parte din cadrul TiMAF - Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania - eveniment major al proiectului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului.

Noul show - Dangerous Games - produs de Michael Flatley, prezintă o abordare nouă  a spectacolului din toate punctele de vedere, spectacolul  reprezentând o incursiune în folclorul irlandez bazat pe lupta dintre bine și rău. Flatley a decis să păstreze, pentru public, câteva dintre numerele celebre din ”Lord of the Dance”, însă grandioasei reprezentații i-au fost adăugate proiecțiile holografice 3D, un sistem ce combină iluziile optice cu tehnologiile de ultim moment, pentru a crea efecte vizuale tri-dimensionale, oferind spectatorilor o experiență unică.

 

Așadar, spectacolul care a umplut zeci de săli de spectacole, din lumea întreagă, ajunge sâmbăta aceasta, în Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă. Biletele pentru eveniment se mai pot achiziționa de pe site-urile: bilete.ro și eventim.ro, dar și de la partenerii TiMAF.
---
Evenimentul „Lord of the Dance – Dangeorus Games” este organizat de Federația SHARE Cluj-Napoca cu sprijinul echipei TiMAF și reprezintă un punct de referință în programul cultural și de divertisment pregătit în cadrul Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului pentru această toamnă .
Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania – TiMAF este unul dintre proiectele majore ale programului de interes național Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului, fiind un promotor al evenimentelor culturale. Născut din dorinţa de a aduce manifestări artistice în mijlocul oamenilor şi de a-i activa ca şi consumatori de cultură, TiMAF promovează o multitudine de exprimări artistice. TiMAF acoperă astfel arte ale spectacolului, arte plastice, arte decorative, literatură, acţiuni artistice interdisciplinare în cadrul unor evenimente de masă sau specializate, preponderente pentru un public larg, cu intentia de a-l familiariza cu variate domenii ale artei.

Taxa pe care trebuie s-o plătești până la 31 decembrie
comuna-apahidaprimaria-apahida.jpg
Data: 2015-10-05

În urma aprobării în luna septembrie a proiectului de hotărâre referitor la taxa specială de salubritate, locuitorii comunei Apahida ce dețin imobile pe raza comune au obligația de a achita noua taxă de salubritate de 12/locuință/lună la casieria Primăriei Apahida.

Taxa de 36 corespunzătoare pentru cele trei luni râmase din acest an octombrie, noiembrie și decembrie trebuie achitată până la data 31 decembrie 2015 altfel se vor aplica penalități la fel ca și în cazul impozitului.

Persoanele care au in proprietate mai multe locuințe vor trebui să achite aceasta taxă pentru fiecare locuință pe care o dețin.

 

Cursuri de calificare pentru tinerii din Apahida
comuna-apahidalucrator comercial.jpg
Data: 2015-10-01

Ce se învaţă la curs: tehnici și reguli de bază în asigurarea volumului, valabilitatea si igiena produselor expuse pe rafuri, informarea si satisfacerea clientului.

Ce beneficii se ofera absolventilor:

- acordarea unei subventii (ajutor financiar) celor care participa la acest curs

- asigurarea unui loc de munca in domeniul comertului, organizatorii cursului avand contracte cu angajatori ce isi desfasoara activitatea in acest domeniu.

- Obtinerea unei diplome recunoscuta in intreaga Uniune Europeana care garanteaza celui ce o obtinerea unui spor salarial suplimentar sau a diverselor beneficii oferite de angajator Cursul de lucrător comercial este un curs de calificare care dureaza 3 luni iar singura conditie de acces este ca participantul la curs sa fie absolvent a învăţământului obligatoriu de min. 8 clase.

Alte cursuri pe care intentionam sa le organizam pentru tinerii apahideni interesati sunt cursuri finantate prin fonduri europene, organizate in mod GRATUIT, in domeniul IT, cunoscand cererea existenta pe piata fortei de munca din Cluj.

Aceste cursuri sunt : Operator introducere, validare, prelucrare date si Designer Pagini Web si vor fi organizate doar daca numarul celor interesati este suficient de mare pentru alcatuirea grupelor.

Informatii privind conditiile inscrierii poti fi obtinute la tel. 0755 233 692, andreeatat@yahoo.com.

Centura Apahida va fi demolată pentru că s-a GREȘIT.
comuna-apahidacentura.jpg
Data: 2015-10-01

O parte din centura Apahida trebuie demolată pentru că se intersectează cu noul curs al râului Someș, pe care inginerii de la Apele Române l-au trasat prin centură.

În 2014, Administrația Bazinală Someș Tisa a lansat lucrările de reglarizare a rîului Someș, lărgire și construire de maluri betonate și din piatră, pe fonduri europene. Jumătate din sumă este de la UE, iar restul de la bugetul de stat. 

Proiectul realizat de inginerii de la Apele Române și pe care s-au luat banii europeni trece direct prin centura Apahida. Autorizația de construcție a fost avizată, dar nimeni nu a realizat enormitatea situației, faptul că Someșul va trece direct prin centură, mai preciz în zona sensului giratoriu dintre satele Sub Coastă și Sânnicoară.

Citeste mai mult pe www.stiridecluj.ro

S-a aprobat! Vezi câți bani va primii clubul condus Ovidiu Buiga!
comuna-apahidabuiga-apahida.jpg
Data: 2015-09-26

Cluburile sportive de pe raza comunei Apahida au avut posibilitatea de accesa  bani din suma destinata pentru sport în bugetulul local. Pentru aceasta conducătorii acestora au avut de întocmit un proiect în care să descrie activitatea și nevoile clubului pe care îl conduc și să solicite o anumită sumă pentru realizarea unor cheltuieli în folosul promovării și dezvoltării activității sportive pe care o desfășoară.

La Primăria comunei Apahida au fost depuse patru proiecte de finanțare de la următoarele cluburi sportive:

 1. ACS ”For You” Apahida
 2. AS Inter Dezmir
 3. ACS Scorpion Apahida
 4. CS Somesul 2010 Apahida

Comisia de avizare a proiectelor a fost compusă din Radu Păcurar, Călin Păcurar și Dan Podar.

Pentru obținerea sprijinului financiar s-a stabilit un altgoritm de punctare în funcție de mai mulți factori, printre care, valoarea contribuției proprii (adică procentul cu care clubul se angajează să susțină proiectul) nivelul competițiilor în care clubul este angrenat, notorietate și tradiție, experiență, grupe de juniori și copii.

În urma calculării acestor parametrii cluburile solicitante au înregistrat următoarele punctaje:

 1. CS Somesul 2010 Apahida - 95 puncte
 2. ACS ”For You” Apahida - 82 puncte
 3. AS Scorpion Apahida -62 puncte
 4. AS Inter Dezmir - 36 puncte

Bugetul de 60.000  lei alocat în buget pentru sport a fost distribuit conform punctajului obținut de fiecare club în parte astfel:

 1. CS Someșul 2010 Apahida - 28.370 lei
 2. ACS ”For You” Apahida - 18.219 lei
 3. ACS Scorpion Apahida - 10.831 lei
 4. AS Inter Dezmir - 2.580 lei

Viceprimarul comunei Apahida, Radu Păcurar ne-a declarat că asociațiile sportive care au primit acest sprijin au obligația de a contribui din aport propriu cu procentul pe care l-au stabilit la depunerea proiectelor. Procentul se va raporta la    valoarea sprijinului obținut, nu din valoarea proiectului propus.

Proiectul depus de C.S. Someșul Apahida, club condus de Ovidiu Buiga a primit cel mai bun punctaj și datorită angajamentului făcut de președintele clubului de a contribui cu un procent de 23,46% din valoarea proiectului(cel mai mare din cele 4 proiecte depuse). De asemenea Someșul Apahida este clubul cu cei mai mulți sportivi legitimați și a fost considerat clubul cu cea mai mare experiență și tradiție.

 

Așa arată o stradă modernizată în Apahida
comuna-apahidastrada-noua.jpg
Data: 2015-09-26

Locuitorii de pe strada Nouă din Apahida sunt îngroziți de fiecare dată când se anunță vreme rea. Apa pluvială ajunge de pe stradă direct în curțile oamenilor. Unii dintre ei s-au mobilizat și au ridicat adevărate ”fortificații” în calea apei. Oamenii se tem că fundațiile caselor lor ar putea avea de suferit din cauza umidității.

”Dacă plouă mai tare întreaga stradă este acoperită de apă. Strada a fost asfaltată pe vremea fostului primar însă de atunci nimeni nu s-a gândit că ar trebui făcute și sanțuri de scurgere a apei.

Am fost de multe ori la pimarul Grigore Fati, care ne-a promis că va face ceva la primăvara, apoi la vară, la toamna, la anu , dar au trecut 4 ani și noi ne confruntăm cu aceeași problemă.

Vecinu și-a adus pietriș ca să nu-i mai intre toată apa în curte, dar nu toată lumea își permite asta.

Suntem foarte nemulțumiți că toată apa ajunge în curțile noastre și sub casele noastre, lucru care cu timpul ne va da serioase bătăi de cap. ”

- a declarat pentru apahida.ro un locuitor al acestei străzi în speranța că Primăria va lua măcar acum ceva măsuri pentru rezolvarea acestei probleme

Strada Nouă nu este singura stradă modernizata doar pe jumatate. De-al lungul ultimilor 4 ani pe site-ul nostru ati putut citi mai multe articole referitoare la strazile din Apahida abandonate de Primărie după asfaltările din 2012.

Multe dintre aceste șanțurile s-au transformat în bălți, apa neavând un sistem de scurgere.

Chiar dacă este o situație arhicunoscută la nivelul conducerii acestei comune, încă nu s-au găsit o soluție de rezolvare a acestor probleme.

 

Tanar din Apahida incarcerat dupa ce a fost depistat de politisti
comuna-apahidaincatusat.jpg
Data: 2015-09-25

Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un tânăr de 22 ani,
din comuna Apahida, judeţul Cluj, care poseda mandat de executare a pedepsei
închisorii.


Tânărul a fost depistat pe raza comunei Apahida şi s-a stabilit că posedă mandat de executare a pedepsei emis de instanţă, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru comiterea infractiunii de furt calificat.
Condamnatul a fost încarcerat în penitenciar.
 

Locuitorii din Câmpenești nemulțumiți de veșnicele promisiuni neconcretizate
comuna-apahidacampenesti.jpg
Data: 2015-09-24

Promisiunile neacoperite de fapte îi fac pe locuitorii din Câmpenești să răbufnească la adresa Primăriei. De ani de zile le sunt promise electrificări, apă curentă iar sfârșitul anului 2015 îi găsește în aceleași condiții. Neputincioși in fata urechilor infundate ale conducerii aceștia ne trimit periodic mesaje în care ne solicită să aducem la cunoștința publicului larg problemele cu care se confruntă.

Dl. primar nu se mai aude nimic despre electrificarea retelelor, mai durează? Pentru ca trece si anul 2015 si nu s-a rezolvat aceasta problema delicata. In 2013 la un interviu ati spus ca mai durează o luna jumate si vine curentul si pe str. Primului in Campenesti.

Mergeti va rog sa vedeti starea dumului si cum lucrează cei care introduc apa, 5 minute sapa si 1ora stau i-am văzut de multe ori, sa dureze 2 luni sa sape str perilor ii rusinos cand i-am întrebat de ce se misca asa greu mi-au răspuns ca asa sunt platiti si n-au motorina.

Deci concluzia este ca a trecut si anul 2015 si nu avem nici curent, nici apa nici drum. Spune-ti dl primar oare cati ani mai trebuie sa treacă sa avem si noi conditi normale. ASTEPTAM RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA!!!

- Catalin

 

Se fac angajări la Creșa din Apahida
comuna-apahidacresa.jpg
Data: 2015-09-22

Pe site-ul Primăriei Apahida este publicat un anunț de angajare pentru postul de Îngrijitor copiii la Creșa din Apahida. Unul dintre posturi este pe durată determinată de timp, iar celălalt pe durată nedeterminată.

Vezi aici care sunt cerințele pentru depunerea dosarelor și când va avea loc concursul de ocupare al acestor posturi. Click aici

Electrica anunta intreruperi in Apahida
comuna-apahidaelectrica-sa.jpg
Data: 2015-09-21

Compania de distribuitie a energeiei electrice  anunta intreruperi in alimentarea cu energie electrica datorita unor lucrari programate de catre  SC Electrica SA-Cluj-Napoca, CEM JT Dej, in perioada joi 24 septembrie 2015 intre orele 8:00-18:00.

 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 » 

www.apahida.ro 2012