banner-big
Un apahidean selectionat la "Romanii au talent"
comuna-apahidadj-padre.jpg
Data: 2014-10-09

Cel mai urmărit show de televiziune din România a dat startul preselecțiilor pentru noul sezon. Sute de clujenii cu vârstele cuprinse între 5 - 79 ani au participat la preselecțiile emisiunii ”Românii au talent” sperând ca juriul să îî selecționeze pentru următoarea etapă. Premiul de 120.000 de euro  și posibilitatea de a ajunge vedetă i-a motivat pe concurenți să ”scoată la suprafață” talentul pe care îl posedă.

 

Printre cei înscriși s-a numărat și Mihai Pavăl, din Apahida,  mai cunoscut după numele de scenă  D.J. Padre. Mihai este elev în clasa a XII-a și este pasionat de muzică. El este cântăreț principal al Bisericii Ortodoxe din Apahida, însă în timpul liber îi place să compună piese rap.  Pentru preselecțiile ”Românii au talent” a compus o piesă specială.

 

Se pare că piesa le-a plăcut juraților care i-au dat undă verde pentru următoarea etapă. Azi o echipă Pro Tv a fost la Apahida ca să afle mai multe despre Mihai și să filmeze câteva cadre pentru realizarea unui montaj de prezentare.

Click pentru a auzi piesa cântată de D.J. Padre la ”Românii au talent”.

Orarul autobuzului M41 s-a schimbat
comuna-apahidam41-apahida-cluj.jpg
Data: 2014-10-09

Compania de Transport Public a facut unele ajustari la orarul autobuzului M41 Cluj-Napoca - Apahida - Campenesti.

Modificarile vizeaza zilele lucratoare ale saptamanii si constau in:

  1. adaugarea a doua noi curse la orele 6:15 si 18:00 pe ruta Cluj Napoca - Apahida, curse care pornesc inapoi spre Cluj-Napoca  la orele 6:45 si 18:30.
  2. modificare orei de plecare a curselor de 7:25 si 8:25 in orele 7:30 respectiv 8:30
  3. cursa spre Cluj-Napoca - Campenesti de de la ora 16:30 a fost mutata la ora 16
  4. cursa de la ora 19:30 nu va mai merge pana la Campenesti ci va avea capat de linie la Apahida

Celelate curse motropolitane aferente comunei Apahida si-au pastrat orarul de pana acum.

Click aici pentru a vedea noul orar CTP pentru ruta M41

Orarul actualizat il poti gasi si in Jurnalul de Apahida nr. 9!

 

Mare sărbătoare în rândul creștinilor ortodocși din Apahida!
comuna-apahidabiserica-apahida.jpg
Data: 2014-10-08

Având în vedere cerințele misionare și pastorale din cadrul Parohiei ortodoxe Apahida,  ca urmare a creșterii numărului de credincioși din această localitate   și  pe  temeiul  prerogativelor  prevăzute  în  Statutul  pentru  organizarea  şi Funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române  s-a  decis  ca  în  Parohia ortodoxă Apahida, Protopopiatul Cluj I să se construiască o nouă biserică, amplasată în zona blocurilor de pe strada Libertății.

       
Piatra  de  temelie  a  acestui  locaş  a  fost  sfinţită  sâmbătă,  1 octombrie  2011,  de  Înalt preasfinţitul  Părinte  Andrei,  Arhiepiscopul  şi  Mitropolitul Clujului.  La  slujbă  au  luat  parte  protopopul  de  Cluj  I,  pr.  Ioan  Jeler,  consilierul  pe probleme de protocol al Arhiepiscopiei Clujului, arhidiaconul Claudiu Grama, precum şi toţi cei 11 preoţi din cercul preoţesc Apahida.


În  luna august (2013) lucrările au vizat tencuirea demisolului bisericesc, realizarea instalației electrice și zidirea bisericii până la prima centură.  

            
Cu ajutorul lui  Dumnezeu , prin aportul semnificativ al Consiliului local Apahida și prin strădaniile financiare ale credincioșilor apahideni, demisolul noii biserici a fost înzestrat cu un frumos iconostas sculptat în lemn de tei și cu obiecte de cult noi.
La înfrumusețarea acestei noi biserici și-au adus aportul pictorul bisericesc Ilie Toader din Albac care a pictat iconostasul bisericesc și distinsa doamnă profesoară Livia Felecan din Apahida care, a donat parohiei noastre 70 de icoane pictate pe sticlă.                      

Sâmbătă, 11 octombrie 2014, la ora 18, în cadrul slujbei vecerniei  se va derula un eveniment istoric pentru localitatea  Apahida și pentru credincioșii ei. Înalt Prea Sfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei însoțit de un sobor de preoți va binecuvânta (Sfinți) demisolul noii biserici aflată în construcție.       

Preotul paroh Sorin Trîncă împreună cu membrii Consiliului parohial vă invită să luați parte  la acest sublim moment de înălțare sufletească  ce se va  consemna  sâmbătă iar duminică 12 octombrie la prima Sfântă Liturghie.

Mai multe informații despre noua biserică ortodoxă din Apahida puteți citi în Jurnalul de Apahida ediția cu numărul 9.

Cale deschisa spre Baile Cojocna!
comuna-apahidadrum.jpg
Data: 2014-10-08

"În ceea ce privește drumul de la Cojocna, el este o urgență pentru județ pentru că deservește Băile Cojocna, un obiectiv de tratament balnear cunoscut atât în județ cât și în regiune. Ori nimeni nu mai vroia să-și rupă mașina în cei 2 kilometri de drum surpat. La fel se întâmpla și la drumul de la Valea Ierii, zonă bine cunoscută turistic, plină de pensiuni și de cabane. În plus, în comuna Valea Ierii, Palatul Copiilor din Cluj-Napoca organizează tabere școlare în fiecare vacanță școlară", a declarat Mihai Seplecan.

Primul drum care urmează să fie reabilitat este cel de doi kilometri care duce spre Cojocna şi care se surpă frecvent din cauza alunecărilor de teren. Astfel, în prezent se caută soluţii pentru evitarea acestora pe viitor.

Citeste intregul articol pe www.ziuadecj.ro

Accident pe centura Apahida - B-dul Muncii
comuna-apahidaaccident-centura.jpg
Data: 2014-10-07

Un accident s-a produs marți dimineața, în jurul orei 7.40, pe centura Clujului, în capătul Bulevardului Muncii. 

”Accidentul s-a produs in jurul orei 7:30, in dinineata asta, pe centura dintre Bdul. Muncii si OMV, cam in dreptul drumului de acces spre statia de epurare”, ne-a relatat un martor.

Șoferul unui autoturism a vrut să iasă de pe un drum lăturalnic și a tăiat calea unui camion, care s-a răsturnat în urma impactului.

Citeste amanunte pe www.stiridecluj.ro

 

Și bătrânii conduc sub influența băuturilor alcoolice
comuna-apahidaalcool.jpg
Data: 2014-10-07

După ce în ultimul timp poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au surprins mai mulţi şoferi tineri în timp ce conduceau aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, acum a venit rândul persoanelor de vârsta a treia să fie deposedaţi de permisul de conducere pentru aceeaşi cauză.

Ieri în jurul orei 23:40 un echipaj al Secției 2 Poliție rurală Apahida a depistat în trafic un bărbat în vârsta de 65 ani în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Căianu Vamă, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Șoferul avea o alcoolemie de 0,83 g/l alcool pur în aerul respirat.

Planuri marete pentru CTP
comuna-apahidactp.jpg
Data: 2014-10-06

Emil Boc are planuri măreţe: îşi doreşte extinderea reţelei de transport din zona metropolitană inclusiv către Turda. Autorităţile competente spun că primarul se hazardează. "Un asemenea demers nu poate fi făcut doar aşa", susţin reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române.

În cadrul unei emisiuni difuzate de postul local de radio Napoca FM, primarul Emil Boc a făcut un anunţ bombă: are în plan extinderea transportului în comun din zona metropolitană spre două alte localităţi din judeţ, ambele situate la o distanţă mai mare de 15 de km de Cluj.

Mai precis, edilul îşi doreşte să trimită autobuzele Companiei de Transport Public (CTP) până la Gilău, comună aflată la 17 km de Cluj (potrivit distanta.ro). De asemenea, în vizorul lui Boc a intrat şi un alt municipiu din judeţ, Turda, situat la 32 km de Cluj.

Existenţa unei astfel de iniţiative a fost confirmată de Liviu Neag, directorul CTP.

"Au fost discuţii la nivelul primăriilor ca Asociaţia Metropolitană să le avizeze intrarea în zona metropolitană. Din câte ţin minte a fost vorba de Gilău. Şi autorităţile publice, şi cele şase primării  plus Clujul ar fi interesate ca Gilăul să adere la această asociaţie. Întâi trebuie totuşi să facă o cerere de aderare care să fie aprobată în Adunarea Generală a Asociaţiei şi abia după ce este depusă la organele competente ar urma să facă parte din asociaţie. Sunt ceva paşi de făcut, depinde totul de cum se mişcă cu demersurile. Despre Turda nu îmi amintesc să fi vorbit", a declarat Neag.

Citeste intregul articol pe www.ziuadecj.ro

Viteza neadaptata la conditiile de drum si rezultatele sale
comuna-apahidacorpadea.jpg
Data: 2014-10-05

La data de 4 octombrie a.c., ora 21:40, pe  DN 16, pe raza  comunei Apahida,  sat  Corpadea,   judeţul   Cluj,  în  afara  localităţii,  s-a  produs  un accident rutier soldat cu rănirea  uşoară a unei persoane şi avarierea unui autovehicul.

În fapt, un tânăr de 20 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe DN 16, pe raza  comunei Apahida, sat Corpadea, judeţul Cluj, în afara localităţii,  din direcţia Reghin - Cluj-Napoca,  nu ar fi   adaptat viteza la condiţiile de drum într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului, pe sensul de mers Reghin-Cluj-Napoca. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a conducătorului autoturismului. 

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care s-a produs accidentul rutier. 

Cardurile nationale de sanatate au ajuns la Apahida
comuna-apahidacard_de_sanatate_53703800.jpg
Data: 2014-10-05

Cardurile nationale de sanatate au ajuns si la Apahida. Ce contin acestea si de ce sunt importante?

Pe cipurile cardurilor naţionale de sănătate vor fi scrise datele de identificare ale pacientului: numele şi prenumele, data naşterii şi CNP-ul.
Fiecare card naţional de sănătate va mai conţine un număr de asigurat format din 20 de caractere, un număr de card care va fi format din 16 caractere şi un cod CIP format din 25 de caractere.  
Pe cipul cardului naţional de sănătate vor mai fi scrise datele de identificare ale medicului de familie: numărul de telefon, numele, prenumele, codul medicului de familie al posesorului cardului.
Cardul naţional de sănătate va mai conţine un certificat digital emis de Ministerul de Interne.
Informaţiile de pe card vor putea fi accesate de furnizorii de sănătate pe baza unui cod PIN pe care posesorul cardului îl va schimba la activarea cardului şi care va avea minimum patru şi maximum 12 caractere. De fiecare dată când solicită servicii medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, pacientului i se va cere să introducă acest cod PIN. Atenţie! PIN-ul cardului de sănătate trebuie să rămână secret!

Ce informaţii vor fi scrise pe cipul cardului naţional de sănătate, doar cu acordul posesorului

Pe cipul cardului pot fi înscrise şi datele de contact ale celor două persoane (maximum) care vor fi apelate în caz de urgenţă: numele, prenumele şi numerele de telefon ale celor două persoane care posesorul cardului doreşte să fie contactate în caz de urgenţă medicală.
De asemenea, pe cipul cardului mai pot fi înscrise următoarele informaţii: grupa sanguină şi Rh-ul posesorului cardului, consimţământul pentru donarea de organe (statusul de donator de organe), cel mult 10 diagnostice medicale care au risc vital (care vor fi stocate prin coduri specifice pe card) şi maximum 20 de diagnostice care vizează bolile cronice ale posesorului cardului (şi în acest caz, pe card vor fi stocate codurile acestor boli cronice).

Vă amintim că informaţiile care vizează grupa sanguină şi Rh-ul, bolile cu risc vital şi bolile cronice de care suferiţi, precum şi consimţământul pentru donarea de organe pot fi inscripţionate de medicul dumneavoastră de familie pe cipul cardului, doar în urma exprimării explicite, în scris a acordului dumneavoastră, a aparţinătorului legal sau a împuternicitului legal, după caz.
Pacienţii pot refuza inscripţionarea acestor informaţii pe cipul cardului naţional de sănătate, dar trebuie să ştie că în situaţiile de urgenţe medico-chirurgicale, lipsa inscripţionării pe card a unor date medicale vitale le poate periclita viaţa, atenţionează CNAS.
De asemenea, pacienţii pot schimba oricând opţiunile exprimate în privinţa informaţiilor opţionale înscrise pe cardurile lor naţionale de sănătate.

Tot cu acordul posesorului cardului, medicul de familie poate scrie pe cipul cardului datele de contact a două persoane care, la nevoie, pot da informaţii despre starea de sănătate a pacientului, despre bolile de care suferă, despre medicaţia pe care o ia, etc. CNAS recomandă pacienţilor să fie de acord ca aceste informaţii să fie inscripţionate pe card, pentru că pot face diferenţa între viaţă şi moarte, în situaţii-limită.


Mai multe poti citi pe economica.net

"Sfrânarii" de legume în vizorul polițiștilor din Apahida
comuna-apahidalegume.jpg
Data: 2014-10-04

Bişniţarii de legume şi fructe ce activează pe raza localităţii Apahida au fost controlaţi de către poliţiştii din Apahida. Câteva controale de rutină efectuate ieri dimineaţă au fost de ajuns pentru a constata neregulile prin care aceştia transporta şi comercializează legume şi fructe.

 

În jurul orei 07:30,  poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat în trafic, pe DN1C E576, în localitatea Sânnicoara, autovehiculul condus de un bărbat de 37 ani, din municipiul Cluj-Napoca, iar la controlul efectuat s-a constatat că acesta transporta 150 caserole de ciuperci, fără a îndeplini condiţiile legale.

 

În jurul orei 07:25,  poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat în trafic, pe VOCE în localitatea Sînnicoara, autovehiculul condus de un bărbat  de  33  ani,  din  municipiul  Cluj-Napoca,  iar  la  controlul  efectuat  s-a constatat  că acesta transporta aproximativ 190  kilograme de legume (ciuperci,ceapă verde, ridichi, conopidă, ardei gras, vinete, castraveţi, fasole verde, roşii),fără a îndeplini condiţiile legale.

Adolescent inconstient. A fost prins de politistii din Jucu conducand la 3 dimineata beat la volan
comuna-apahidaalcool.jpg
Data: 2014-10-04

Un tanar de 20 ani din Apahida a fost prins de catre politistii din Jucu conducand beat la 3 dimineata, se intorcea de la discoteca.

In 04 octombrie a.c., ora 03:35, poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla, Postul de Poliţie Comunală Jucu, au depistat un tânăr de 20 ani,din comuna Apahida, judeţul Cluj, care conducea autoturismul pe raza localităţii Jucu de Sus, judeţul Cluj, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice,având o concentraţie de  0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei. În  cauză  se  efectuează  cercetări  sub  aspectul  savârşirii  infracţiunii  de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. 

O femeie a fost ranita intr-un accident produs in Apahida
comuna-apahidaaccident-apahida.jpg
Data: 2014-10-03

În data 02.10.2014, ora 15,09 pe DN1C E576, la km. 15+900m, pe raza comunei  Apahida,   s-a  produs  un  accident  rutier  soldat  cu  rănirea uşoară a unei  persoane şi cu  avarierea a două autoturisme.

Un bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoutilitara pe DN1C E576, la km. 15+900 m, în comuna Apahida, jud. Cluj, în localitate, sens de deplasare ascendent, la  sensul giratoriu cu varianta ocolitoare Cluj Est, nu ar fi păstrat distanţă de siguranţă faţă de autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 75 ani, din municipiul Sebeş, jud. Alba, cu care a intrat în coliziune faţă spate. Din accident a rezultat rănirea uşoară a unei femei de 81 ani, din Bucureşti, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 75 ani. În  cauză,  poliţiştii  continuă  cerrcetările  pentru  a  stabili  circumstanţele exacte în care s-a produs accidentul rutier.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 » 

www.apahida.ro 2012