S-au finalizat lucrările! Trenurile pot circula cu viteză de 120 km între Apahida și Cluj

| Scris de ziuadecj.ro | 2017-08-29 | SOCIAL | |

Regionala CFR Cluj va ridica restricţiile de viteză pe relaţia Cluj-Napoca – Dej până în prima jumătate a anului viitor, astfel ca trenurile de acest tronson să poată circula cu până la 120 km/h. Porţiunea până la Apahida a fost deja finalizată.

Aceasta a demarat un program de reparații și de consolidare a infrastructurii feroviare la secția Apahida - Jucu - Gherla - Iclod pentru ridicarea restricțiilor de viteză, sursa de finanțare fiind asigurată din surse proprii și de la bugetul de stat. Reparațiile pe tronsonul Cluj - Apahida au fost finalizate în aprilie, viteza maximă de circulație a trenurilor pe acest interval fiind de 120 km/h. 
 
„Lucrările sunt executate în regie proprie cu personalul SRCF Cluj (85%) și cu firme specializate (15%) și au drept scop restabilirea vitezei de circulație a trenurilor de călători la 100 km/h, fiind programate etapizat pe intervale de stații.

În perioada de execuție a lucrărilor de reparații și consolidare, circulația trenurilor pe secția Apahida - Jucu - Gherla - Iclod se desfășoară alternativ pe câte un fir de circulație unde sunt deschise șantierele de lucru”, a precizat Oana Brânzan, şef serviciu comunicare la CFR SA. 
 

Citește mai mult!

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: