23,50 lei este noul pret al serviciului de salubritate! Ce trebuie să facă cei care au plătit deja

| Scris de www.apahida.ro | 2017-02-28 | SOCIAL | |

Cum era de așteptat azi la ședința de Consiliu local s-a discutat despre cele două elemente care determină ridicarea taxei speciale de salubritate pe care apahidenii vor trebui să o achite în acest an la Primărie. 

În primul rând HCL-ul care prevedea subvenționarea serviciului de salubritate astfel încât populația urma să achite doar 15 lei/lunar pe gospodărie a fost respins de către Prefectură iar Consiliul local a fost obligat să retragă această hotărâre. Așadar prețul plătit către operator ar fi rămas de 19,4 le, însă după cum bine știți de la 1 ianuarie s-a impus o nouă taxă per tona de deșeuri depozitată în valoare de 80 lei care va trebui suportată tot din buzunarul localnicilor. După ce serviciu de specialitate a primăriei a împărțit cantitatea de deșeuri depozitată anul trecut la numărul de luni și numărul de gospodării, s-a ajuns la suma de 23,14 bani. Însă întrucât sunt multe persoane singure care încă nu și-au depus cerere de înjumătățire a taxei s-a ajuns la suma de 23,50 lei care va fi achitată la casieria Primăriei. 

Cei care au plătit deja pe mai multe luni sau pe tot anul trebuie să achite diferența între prețul achitat și noua valoare a taxei. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: