Începutul noului an școlar la Apahida

| Scris de apahida.ro | 2019-09-09 | SOCIAL | |

Emoții mari în toate școlile din țară, la fel și la Școala ”Ștefan Pascu” din Apahida. Sute de elevi, părinți și profesori au asistat azi la deschiderea anului școlar. Cele mai multe emoții și duse până la lacrimi în unele cazuri s-au regăsit pe fețele copiilor din clasele pregătitoare, care au călcat pentru prima dată pragul școlii. Cel puțin la fel de emoționați au fost și părinții care au venit în număr mare să fie alături de cei mici  în prima zi de școală. 

Festivitatea de azi  a fost deschisă prin intonarea imnului de stat, după care preotul ortodox Sorin Trâncă a cerut o binecuvântare pentru toți cei implicați în actul didactic elevi și profesori deopotrivă, dar și pentru părinți, care au rol important în educarea copiilor. 

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati le-a reamintit elevilor că instituția pe care o conduce, dar și Consiliul local Apahida doresc să sprijine în continuare elevii silitori din localitate prin acordarea burselor de merit, care sunt realmente substanțiale și de care pot beneficia toți cei care au rezultate excelente la învățătură. Edilul comunei a mai precizat că anul viitor vor demara lucrările de extindere a unității de învățământ din Apahida cu încă nouă săli de clasă. În finalul discursului său, primarul a ținut să le ureze mult succes tuturor celor implicați în procesul de învățare, elevi, profesori și părinți. 

scoala

Seful Secției 2 Politie Rurală Apahida a vorbit despre importanța proximității în rândul elevilor, care pentru a se proteja de pericole trebuie să manifeste multă atenție atât în ce privește relațiile cu necunoscuții, cât și în ce privește modul în care respectă regulile esențiale de circulație pe drumurile publice, în special atunci când e vorba de traversarea străzilor.

În cele din urmă directorul Școlii din Apahida doamna Dana Maria Soncodi-Cozma  a ținut să le ureze mult succes cadrelor didactice și elevilor și i-a invitat pe părinți să se implice activ în bunul mers a procesul de educare, invitându-i să păstreze un contact strâns cu școala. 

Elevii din grupe pregătitoare au fost primii care au intrat în clase, pe sub podul de flori făcut de elevii claselor a cincea, conform tradiției. Plin de emoții și cu lacrimi în ochi ei au făcut azi cunoștință cu învățătoarele lor, cele care ii vor învăța să scrie primele cuvinte și să efectueze primele operații cu numere. 

Rând pe rând toții elevii de la clasele pregătitoare la clasele a opta au intrat în sălile de clasă și au început o nou an școlar, o nouă provocare. Mult succes!

scoala

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: