VIDEO!!! Apahida inundata după ploaia torențială căzută în această dupămasă

| Scris de apahida.ro | 2019-05-23 | SOCIAL | |

Ploaia torențială căzută joi dupămasa a dat serioase bătăi de cap autorităților locale din Apahida. Sistemul de colectare a apei pluviale s-a dovedit ineficient chiar și pe strada Libetății, care este artera principală a localității, mai multe curți au fost inundate, iar pe anumite străzi abia mai puteau circula autoturismele. Imaginile surprinse în zona aerodrumului din Dezmir sunt elocvente.

Pe adresa redacției am primit numeroase fotografii și imaginii video care arată că Apahida este încă vulnerabilă în fața apelor. Sistemul de gestionare a apei pluviale nici măcar nu există în anumite zone ale comunei, iar în zonele în care apa are o scurgere, acesta nu face față. 

De fiecare dată când plouă o perioadă mai lungă de timp zone importante ale localității Apahida sunt expuse la pericolul inundațiilor. 

Pe strada Mihai Viteazu din Apahida, stradă care figurează pe hârtie ca fiind ”modernizată” apa le intră în curți oamenilor la fiecare ploaie mai serioasă. Șanțurile(care nu sunt șanțuri sunt niște gropi, întrucât nu au conectivitate nici scurgere) nu au mai fost săpate de cel puțin 8 ani. Primăria Apahida a trimis vidanja pentru a le elibera curțile oamenilor de apă. Primarul comunei Apahida le-a promis riveranilor că va veni să poarte o discuție pentru a găsi o soluție la problema lor luni dupămasa. (fotografii în video ataşat)

Strada Libertăţii din Apahida chiar dacă are un sistem de preluare a apei pluviale, de fiecare dată când ploua mai tare sistemul nu face fata iar toată apa se scurge în străzile laterale şi de acolo în curţile şi grădinile oamenilor. (vezi imagini în video de mai jos)

Şi în zona Aerodrumului din Dezmir apa a cauzat probleme, şoferii mai îndrăzneţi au avut emoţii când au traversat ”lacul” ce s-a format în mijlocul străzii, Apa atingând adâncimi de 20-30 cm în unele zone. (vezi video). 

Acestea sunt doar câteva zone în care ploaia torenţială de azi a cauzat probleme şi care ar trebui să le dea de gândit autorităţilor locale cu privire la modul în care evaluează anumite necesităţi, la prima vedere nu atât de importante, precum lipsa unui sistem de preluare a ploii pluviale, dar care pot genera în anumite situaţii daune importante pentru comunitate.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: