Blocurile cu 10 etaje din Apahida nu au primit aviz favorabil din partea Consiliului județean

| Scris de apahida.ro | 2019-08-05 | SOCIAL | |

Proiectul imobiliar inițiat de noul proprietar al platformei IPEG din Apahida, de pe strada George Coșbuc, prin care se intenționa ridicarea primelor blocuri cu zece etaje din comună a ajuns pe masa Comisiei de urbanism a județului pentru obținerea avizului de oportunitate. 

La discuții au luat parte și mai mulți localnici care și-au exprimat nemulțumirea cu privire la aglomerația care s-ar crea în zonă dacă proiectul ar fi pus în practică. Cetățenii și-au exprimat îngrijorarea și cu privire la practicile dezvoltatorilor imobiliari care vânează terenuri în centrul comunei, unde să poată construi blocuri deși zona centrală a comunei este destinată caselor. Localnicilor le este frică ca nu cumva Apahida să ajungă în situația Floreștiului sau a comunei Baciu, zone limitrofe municipiului Cluj-Napoca care sunt paralizate din cauza lipsei de infrastructură și a creșterii necontrolate a numărului de locuitori.

Consilierul județean Ligia Pop a participat la discuții și a contestat proiectul imobiliar, precizând că  va acționa în instanță proiectul dacă va fi pus în aplicare în forma inițială, întrucât ”va sufoca” Apahida și va crea un real disconfort pentru toții locuitorii zonei.

În cele din urmă Comisia de Urbanism a Consiliului județean a decis să refuze avizarea și le-a cerut proiectanților să revizuiască proiectul. Prin urmare investitorul va trebui să regândească regimul de înălțime dar și gradul de ocupare a terenului.  

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: