Blocuri cu 10 etaje în Apahida! Investitorii vor să construiască peste 400 de apartamente

| Scris de apahida.ro | 2019-06-27 | SOCIAL | |

Îeri în cadrul ședinței de Consiliu local a fost prezentat proiectul imobiliar care ar urma să demareze pe strada George Coșbuc, pe locația fostului IPEG. Planul prezentat consilierilor indică un ansamblu de blocuri cu diferite nivele de înălțime, cele mai înalte având 10 etaje. În total s-ar construi peste 400 de apartamente. Zona în care ar urma să se dezvolte acest proiect este mărginătă de calea ferată pe deo parte și de case în cealată parte. Conform planurilor accesul spre ”noul cartier” s-ar face pe străzile George Coșbuc și Liliacului, cu posibilitatea adăugării unei legături către strada Crișan. 

Pentru derogarea de la regimul de înălțime, investitorul are în primul rând nevoie de acordul Consiliului județean, dar și de aprobare din partea consilierilor comunei Apahida. 

Edilul comunei Apahida, Grigore Fati a declarat că le-a impus dezvoltatorilor construirea unei creșe private, întrucât creșa din Apahida deja nu mai face față solicitărilor din partea părinților. 

Rămâne de văzut ce vor hotărî aleșii locali, vor da undă verde primelor blocuri cu 10 etaje din Apahida, sau le vor condiționa dezvoltatorilor aprobarea PUZ-ului doar prin modificarea regimului de înălțime. 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: