Rezultate finale alegeri Apahida! Declarațiile politicienilor locali

| Scris de www.apahida.ro | 2016-12-12 | POLITIC | |

La alegerile parlamentare din 11.12.2016, în Comuna Apahida am avut o prezență la vot de 35,16% împărțită pe sate după cum urmează :

 • Apahida- 31,57%
 • Cimpenesti- 57,14%
 • Corpadea -38,71%
 • Dezmir – 38,78%
 • Pata -47,24%
 • Sinnicoara -39,95%

În localitatea Apahida,  PNL-ul s-a impus la Camera Deputaților cu 668 voturi fiind urmat de PSD cu 641 voturi și USR cu 238 voturi, pentru senat PNL a avut 672 voturi , PSD 624 iar USR 243 . 

Satele Dezmir , Pata  și Corpadea au fost câștigate de PSD cu 385 voturi pentru camera Deputaților si cu 383 voturi pentru Senat fiind urmat de PNL cu 234 voturi pentru Camera Deputaților respective 238 voturi pentru Senat .


La sfârșitul zilei câștigătorul alegerilor în comuna Apahida a fost PSD-ul cu 1239 voturi pentru Camera deputatilor și 1221 voturi pentru Senat , fiind urmat de PNL cu 1164 respectiv 1168.

Informații amănunțite cu situația voturilor puteți găsi în tabelul atașat realizat de apahida.ro.

Procentual vorbind în comuna Apahida s-au înregistrat următoarii indici:

Senat

 • ​PSD - 35,3%
 • PNL - 33,8% 
 • USR - 12,9% 
 • PMP 3,7 %

​Camera Deputaților

 

 • PSD - 36%
 • PNL - 33,8% 
 • USR - 12,5% 
 • PMP 3,63 %​

Ce spun principalii artizani cu privire la rezultatele parlamentare?

Grigore Fati - Primarul comunei Apahida - Președinte PSD Apahida

La nivel national se pare sondajele premergatoare alegerilor au fost mai exacte decat la alegerile anterioare , rezultatul votului se datoreaza in opinia mea , pe de-o parte anterioarelor guvernari PSD, mult mai bune decat cele ale CDR sau PDL , dar si dimensiunii si valorii membrilor PSD in general. Iar pe de alta parte crizei de lideri din cadrul PNL, la diverse nivele si a greselilor pe car PNL le-a facut, una dintre ele fiind alegerea ca locomotiva a lui Dacian Ciolos.

La nivel local lupta a fost mult mai stransă  decât la nivel național și asta datorită surprizei numită USR, dar și faptului că în comuna Apahida PNL-ul are oarecare tradiție. Chiar și în aceste condiții PSD-ul a câștigat și în comuna Apahida și doresc să transmit mulțumiri tuturor cetățenilor care au votat cu PSD, dar și celor care au participat la vot chiar dacă au votat cu alte partide. 

- a declarat pentru apahida.ro primarul comunei Apahida, Grigore Fati

Viorel Nacu - membru de bază al PNL Apahida 

Alegerile parlamentare din 2016, ne-au aratat ca stanga este mult mai compacta, iar partidele de dreapta trebuie sa faca front comun pentru a face fata. Intradevar scorul PNL-ului la nivel national este sub asteptarile noastre, dar gasim si un lucru bun aici. Se va face o analiza completa la toate nivelele, vedem ce a fost bine si ce nu, o sa luam masurile care se vor impune, mai ales ca urmeaza un an de alegeri in PNL.

La nivel local am realizat un scor bun, peste 33%, mai ales din postura de partid de opozitie, suntem peste media pe tara respectiv judet, chiar daca unii ne dadeau sanse putine, pe plan local, am fost la doar 2% de PSD. Pe satul Apahida, am castigat, la fel cum s-a intamplat si la alegerile locale, surpriza a venit din satul Sânnicoara, un fief al PSD-ului, unde am castigat cu peste 50 de voturi. O sa facem si noi o analiza si la nivel local, vedem unde avem probleme, sa le remediem din timp si sa crestem imaginea PNL-ului la nivel local. Multumim tuturor celor care ne-au votat si au crezut in PNL, dar si celor care nu ne-au votat, ca ne fac sa fim mai buni pe viitor, multumesc tuturor celor care ne-au sprijinit si ne-au fost alaturi, colegilor de partid din Consiliul Judetean Cluj, printre care amintesc pe Ligia Pop si ii asiguram pe cetatenii comunei Apahida ca vom face in continuare tot ce ne sta in putinta pentru a dezvolta localitatea nostra si a crea cele mai bune conditii de viata. Avem o echipa tanara, dornica de afirmare si vom reusi sa ajungem acolo unde ne dorim. “ A declarat consilierul local PNL , Viorel Nacu pentru apahida.ro

Vălean Răchișan încă membru PNL, principalul ”vinovat” al succesului înregistrat de PNL la Sânnicoara

Domnule Valean Rachisan care este situatia dumneavoastră acuma in PNL Apahida ?

Am fost exclus de organizatia locala PNL Apahida pe motiv ca nu m-am implicat in campania electorala pentru alegerile locale. Am contestat la Comisia de Arbritaj Judeteana decizia organizatiei locale , unde mi s-a respins cererea anularii deciziei de excludere si acum sunt la Comisia Nationala de Arbitraj , in recurs . Am respectat toate procedurile conform statutului , iar termenul in care trebuia rezolvat recursul , respectiv 60 zile , a trecut .

Cum va explicati votul de ieri din Sinnicoara in care PNL a castigat comparativ cu votul din alegerile locale ?

La alegerile locale , respectiv la postul de primar , PNL Apahida nu a venit cu persoana potrivita care sa raspunda exigentelor electoratului PNL din Sânnicoara . Comparativ cu faptul ca eu sunt o persoana cunoscuta in Sannicoara si am rezolvat foarte multe probleme in calitate de consilier local in 4 mandate si cu toate ca acum am fost obligat sa fac o campanie solitara la rudele ,prietenii si consatenii mei din Sannicoara , convingandu-I sa iasa la vot si sa voteze PNL . Rezultatul se vede in procentul de prezenta la vot si numarul de voturi obtinute de PNL.

- a declarat Vălean Răchișan într-un interviu pentru apahida.ro

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: