Grigore Fati: ”Apahidenii ar trebui să voteze cu PSD la alegerile europarlamentare deoarece ...”

| Scris de apahida.ro | 2019-05-21 | POLITIC | |

De ce credeți ar trebui sa voteze apahidenii Partidul Social Democrat la alegerile europarlamentare?

       Dacă privim lucrurile la nivel general, la nivel național aș spune că apahidenii și nu numai ar fi bine să voteze PSD din următoarele motive:

  • europarlamentarii PSD niciodată nu au acționat în Parlamentul european împotriva intereselor țării, nu și-au denigrat țara și de asemenea au făcut întotdeauna politica României au susținut interesele țării și au dovedit că au și capacitatea de a se adapta situației din Parlamentul Europei. 
  •  dacă ne referim la situația internă, tot la nivel național, știm bine că PSD-ul a câștigat alegerile în 2016 fiind singurul partid care a avut un program de guvernare coerent și deși se credea că este populist și nerealist, anii care au trecut de la investirea primului Guvern au dovedit că acest program este fezabil și aș da câteva exemple: s-au scos multe taxe din sistemul fiscal, s-au majorat indemnizațiile pentru copii (care vor intra în plată în luna mai, majorare din luna aprilie), salariile minime (aproape s-au dublat) și pensiile și cu toate întrebările multora din opoziție repetate ostentativ, de genul ”mai aveți bani pentru pensii și salarii?” s-a dovedit că după aproape 3 ani de guvernare n-au fost sincope în această direcție. 
  • a avut loc în România an de an o creștere economică semnificativă vizibilă și dacă vreți și numai deficitul de forță de muncă se datorează în primul rând creării masive de locuri de muncă, iar acest aspect este foarte pregnant 
  • zilele trecute am văzut cu toții cum ministrul muncii și protecției sociale, care spunea că pentru prima dată după mulți ani forța de muncă activă depășește numărul pensionarilor, fapt care duce în acest an tot în premieră la un excedent pentru bugetul pensiilor. Aș spune că inclusiv legile justiției, mult criticate și în unele situații pe bună dreptate erau necesare a fi modificate lucru susținut de altfel inclusiv de cei care au modificat anterior codurile penale și de procedură penală, pentru exemplificare dau singur nume, fostul președinte Traian Băsescu. Că nu s-a reușit o mai bună informare, o mai bună comunicare și o colaborare cu celelalte partide politice este o alta problemă. 

       Dacă ne referim pe plan local, pot face o remarcă, nici un guvern post decembrist nu a alocat sume atât de mari pentru investiții în infrastructură și în învățământ în comuna Apahida cât au alocat guvernele PSD din 2017 încoace.

       Suma prin care sunt finanțate două proiecte de canalizare și două de modernizare a școlilor din Sânnicoara și Dezmir este de aproape 20 mil. lei adică peste 4 milioane de euro. Aceste sume au produs deja efecte în sensul că la cele două proiecte de canalizare se lucrează, la școala din Sânnicoara vor începe lucrările imediat înainte de vacanța de vară, iar la școala din Dezmir vom relua licitația deoarece la prima licitație nu s-a înscris  nici un participant. Suntem în curs întocmire a documentațiilor pentru încă două proiecte majore, pentru accesare de fonduri guvernamentale, extindere Școală Apahida, deoarece pe fonduri europene nu am reușit și modernizări de drumuri și străzi. Nu anunț sumele până nu vom finaliza demersurile și vom semna contractele de finanțare. 

Cum apreciați oferta electorală a contracandidaților, ne referim la partidele de dreapta ?

       În primul rând nu putem vorbi de o oferta electorală ci doar de niște liste electorale cu candidați mai mult sau mai puțin cunoscuți la fel ca și la PSD de altfel. Nu mă voi referi la nici o persoană pentru că fiecare are dreptul de a-și face campanie electorală mai mult sau mai puțin corectă, dar dacă vorbim de europarlamentarii din partea dreaptă eșichierului politic românesc, nu pot accepta ideea de a-ți denigra țara indiferent din ce partid faci parte, nu am înțeles, nu înțeleg și nu voi înțelege de ce nu puteau discuta problemele sensibile în țară cu ceilalți europarlamentari și nu la Bruxelles, unde au demonstrat că nimeni nu e ca europarlamentarul român, în sensul repet de a-și denigra țara și pe ceilalți colegi europarlamentari din când în când. În opoziție fiind este foarte ușor să critici, să vii cu amendamente la buget fara nicio sustenabilitate. Este ușor și să-ți îndemni colegii de partid să dea cu parul în primarii, președinții de Consilii județene PSD, dar asta nu denotă civilizație și nici măcar bună creștere . M-aș aștepta de la ei ca acolo, indiferent câți vor fi ”de stânga” și câți ”de dreapta” să meargă și să acționeze în comun pentru binele țării în primul rând, în contextul binelui Europei. Cred că europarlamentarii indiferent din ce partid vin ar putea da un semnal pentru împăcarea românilor cu românii și pentru a pune capăt actualei dezbinări dintre ei. 

       Sigur că aș dori să cobor un pic si pe plan local și să remarc faptul că aici consilierii PNL au reușit să facă diferența dintre blat și colaborare, ceea ce din păcate președintele la nivel de țară nu reușește încă. 

       Eu sper că apahidenii și nu numai ei vor alege la vot pe cei care au adus creștere economică, majorări de salarii și pensii și nu pe cei care au tăiat pensiile au tăiat salariile și au făcut împrumuturi mai mari decât acest guvern, dar care nu s-au regăsit nici în economie nici în creșteri de pensii și salarii.  

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: