Peste 9000 de arbori au fost plantați ieri la Căbăuș

| Scris de Sorin Bodocean | 2019-04-07 | EVENIMENT | |

O nouă acțiune organizată de asociația ”Plantează în România” în parteneriat cu Primăria Apahida s-a derulat ieri la Căbăuș. Sute de voluntari, elevi, profesori, oficialități locale și funcționari publici au luat parte la cea mai amplă acțiune de împădurire desfășurată până acum în comuna Apahida. Vremea excelentă i-a impulsionat pe voluntari să vină în număr mare la acest eveniment, iar rezultatele muncii lor nu s-au lăsat așteptate.

Mobilizare generală la Școala și Primăria din Apahida

Școala ”Ștefan Pascu” a participat la eveniment cu un număr impresionant de elevi și profesori peste 150 de elevi și aproximativ 50 de cadre didactice. La acțiune au fost implicați elevi din Apahida, Sânnicoara și Dezmir.

În număr mare au participat și angajații Primăriei Apahida, atât funcționarii publici, cât și angajați ai Gospodăriei comunale, sau polițiști locali. 

Cum era firesc printre cei prezenți au fost și primarul Grigore Fati, viceprimarul Ilinca Crăciunaș dar și o parte dintre consilierii locali Viorel Nacu, Csabai Ștefan, Florin Buhățel, Vasile Frătean, Ioan Bob, cam puțini cei drept, nici măcar jumătate din cei 17. 

Au fost și societăți comerciale din afara comunei care și-au trimis angajații să planteze copaci, trebuie să remarcăm prezența consistentă celor de la Leroy Merlin care au fost reprezentanți de o echipă formată din peste 40 de persoane. 

După instructajul de rigoare voluntarii mici și mari s-au apucat de treabă în jurul orei 10 și au plantat până în jurul orei 14, când cei prezenți au primit câte un sandwich și un suc, din partea unui vecin generos, care deși nu a fost prezent la eveniment din motive obiective a ținut să sprijine această acțiune, fiind bucuros că în viitor va avea o pădure în apropierea proprietății.

Conform celor de la ”Plantează în România” s-au plantat stejari și mălini și se așteaptă o rată de prindere de peste 70%. 

Un lucru este sigur au participat la acțiunea de ieri peste 400 de persoane, care au fost grupate în echipe de câte două sau trei persoane și au reușit să planteze peste 9000 de copaci în mai puțin de 5 ore

Felicitări tuturor participanților care și-au răpit cinci ore dintr-o frumoasă zi de sâmbătă pe care o puteau petrece cu familia, sau în alt fel și au ținut să fie prezenți pentru a sădi ”o oază de oxigen”, de care vor beneficia cel mai probabil doar copiii și nepoți locuitorilor comunei Apahida.

Vezi fotografii!

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: