”Au lucrat ca hoții la miezul nopții”. Guvernul PSD a adoptat OUG privind Codul Penal

| Scris de www.apahida.ro | 2017-02-01 | EDITORIAL | |

Stupoare printre români, Guvernul PSD a adoptat azinoapte Ordonanța de Urgență privind modificările Codului Penal, care a fost publicată în Monitorul oficial la ora unu noaptea. Prin aceste modificări sunt dezincriminate o serie de infracțiuni printre care și abuzul în serviciu. Guvernul s-a grăbit să adopte această ordonanță deși a primit aviz negativ de la principalele instituții de justiție. Disperarea cu care s-a lucrat la Guvern este reflectată și de ora târzie în noapte la care s-au întâlnit membrii Guvernului, undeva după ora 22. Membrii Guvernului au acționat la fel ca beneficiarii ordonaței,  pe furiș și prin ”efracție”,sărind peste voința  de românilor care au ieșit în stradă cu zecile de mii pentru a-și arăta dezacordul privind conținutul ordonanțelor pe justiție.

Guvernul PSD a arătat că nu poate fi împiedicat de nimeni și de nimic să-și ducă la îndeplinire scopurile pentru care a ajuns la conducerea țării, printre care și eliberarea din pușcărie a clientelei politice, a membrilor de partid și albirea dosarelor acestora.

Măririle de salarii și pensii promise, dar și alte scutiri de impozite sau reduceri are plafonurilor de impozitare se dovedesc a fi doar o mită dată poporului român pentru a închide ochii la planul PSD-ului de a a-și creea un cadru legislativ prin care ”să fure legal”. 

Ordonanțele pregătite de Guvern ar putea afecta grav și relațiile României cu Uniunea Europeană, progresele pe justiție înregistrate de țara noastră în ultimii ani și datorită activității DNA au fost lăudate de raporturile întocmite de forum european. Însă aceste modificări pe care ministrul Iordache se încăpățânează să le aplice anulează misiunea DNA-ului și îi năruiește rezultatele din ultima perioadă. Aderarea la spațiu Schengen va fi întârziată, dacă Uniunea Europeană consideră că România dă înapoi la capitolul justiție.

Zecii de mii de oameni au ieșit azinoapte la miezul nopții în stradă în întreaga țară. La Cluj au fost peste 10.000 de oameni care au ieșit în Piața Unirii revoltați de modul în care Guvernul și-a astupat ochii și urechile la glasul popurului și și-a continuat planul mârșav. 

S-a strigat ”Jos Guvernul”, ”Rușine să vă fie”, ”Trădătorii”, ”PSD ciuma roșie”, ”hoții”, ”Demisiia”, ”Dragnea nu uita România nu-i a ta”, ”DNA să vină să vă ia” și alte sloganuri care arată sentimentul de revoltă a participanților. Clujenii au mărșăluit pe străzile din Cluj, mulțimea plecând din centru spre cartierul Gheorgheni, după care s-a ajuns și în Mănăștur. Prostele au durat până în zorii zilei, cei mai mulți dintre participanții fiind tineri care consideră că li se fură viitorul. 

Proteste mut mai însemnate se anunță azi începând cu ora 17, când peste 10.000 de persoane vor fi din nou în Piața Unirii pentru a protesta vizavi de derapajul Guvernului de la principiile Statului de Drept. 

Foto: Alex Coman

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: