Salvati fotbalul din Apahida!

| Scris de www.apahida.ro | 2014-08-10 | SPORT | |

Someșul Apahida trece prin momente dificile cu câteva saptămâni înainte de startul noului sezon competițional! Ieri s-a încercat organizarea unui meci de pregătire la baza sportivă din localitate. Din nefericire echipa gazdă nu a reușit să strângă cei 11 jucatori necesari pentru începerea meciului, astfel ca la Apahida au evoluat si câtiva jucatori ai Unirii Jucu.

Jucatorii sunt indignați de indiferența cu care președintele clubului, Ovidiu Buiga tratează problemele echipei. Au plecat în această vară 5 jucători la alte echipe însa nu s-au făcut alte achiziții. Președintele clubului nu a participat deloc la ultimele meciuri de pregătire susținute de echipă în această vară. Practic totul s-a rupt după partida pierdută de Someșul Apahida în Cupa României cu Unirea Jucu. Ieri antrenorul echipei Florin Pojar împreună cu jucătorii i-au solicitat președintelui să vină la o sedință după terminarea jocului. Din păcate Ovidiu Buiga a refuzat să participe. Echipa i-a solicitat primarului comunei Apahida, Grigore Fati să vină să le asculte problemele și să găsească o soluție pentru salvarea echipei.

Primarul comunei a venit la întâlnirea cu echipa si le-a ascultat problemele jucatorilor, câteva dintre ele au fost: nu se aduc jucători noi, președintele este dezinteresat de soarta clubului, nu s-au plătit transportul jucatorilor din oraș de nu știu cât timp, încă nu s-a făcut înscrierea în viitoarea editie de campionat, clubul nu are bani pentru analizele medicale necesare pentru înscriere, unii jucători nu doresc să mai vină la echipă din cauza multelor promisiuni care li s-au făcut și nu au fost onorate, etc. Soluția propusă de jucătorii și de antrenorul echipei a fost înfiintarea unei noi echipe sub tutela Primariei și a Consiliului local, unde toate cheltuielile să fie făcute cu transparență și numirea unui persoane care să se ocupe de soarta acestei echipe.

Consilierii locali ai comunei Apahida ar trebui să ia la cunostință această situație și să salveze fotbalul local. Jucătorii au dovedit în acest an că au valoare și pot aduce rezultate excelente din competițiile în care sunt angrenați. Vă reamintim în aceas an Someșul Apahida a reușit să câștige Cupa României la fotbal faza județeană.

Primaria și Consiliul local Jucu au reușit să creeze o echipă excelentă, pe care o finanțează și care se bucura și de multe sponsorizări din exterior. Rezultatele se văd și din jocul echipei care evoluează în Liga a III-a și care a reușit să ajungă în turul III a Cupei României și va întâlni în urmatorul meci, pe teren propriu, FCM Baia Mare echipa care evolueză în aceași ligă.

Daca ei pot sa finanteze o echipa îl liga a III-a noi nu am putea finanta o echipa în Liga IV ?

Oricum ar sta lucrurile trebuie gasita urgent o solutie la aceasta problema. Fotbalul local merita salvat! Si daca Bondorul, Vasilas, Pojar, Ciotlaus, Cozma, Gavrus si ceilalti baieti care evolueaza la echipa mare nu sunt un motiv suficient, atunci gânditi-va la zecile de copii si juniori care si ei fac parte din acest club cu un picior în groapa!

Care credeți că e cea mai bună soluție?

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: