Ciprian Maris. Luptatorul din Apahida

| Scris de Sorin Bodocean | 2014-04-09 | SPORT | |

Cel mai cunoscut luptător al comunei Apahida, Ciprian Mariș (Țigli) a acordat un interviul "Jurnalului de Apahida" în care vorbește despre sacrificiile necesare pentru a face performanță în sport. 

Cine este Ciprian Mariș? 
Cipri este un tănăr din Apahida care are vârsa de 23 de ani și care practică MMA(lupte) de performanță. Țigli e numele care i l-au atribuit prietenii.


De cât timp practici acest sport?
Practic luptele de la 11 ani, deci de 12 ani fac sport.


La ce competiții ai participat și cu ce rezultate?
Am participat la mai multe competiții naționale și internaționale. Am ieșit campion național la lupte libere în 2009 și am luat locul al III-lea la aceeași competiție în 2011. Am luat locul 3 la competiția internaționala Grad Prix desfășurată în Italia


De când te-ai apucat de MMA? Și cum ți se pare față de luptele libere?
Am trecut la MMA profesioniști de 2 ani și jumătate. Este un sport mult mai complex care combină toate tehnicile de bătaie în același sport. Un sport foarte greu și foartedur creat special pentru bărbati.

La ce competiții de MMA ai participat?
Am participat la mai multe gale de MMA, printre care: EFC Gala Romania vs. Ungaria, unde am câștigat meciul prin K.O.
Gala UFT Cluj-Napoca unde am câștigat de asemenea prin K.O. La Campionatul național de B.J.J desfășurat la Arad am ieșitcampiona la categoria -70 kg și la categoria Open am ocupat locul al III-lea. La Cupa Transilvaniei B.J.J am ieșit campion atât la grappling cât și la categoria Open. Am disputat 10 meciuri în aceeași zi. 


Care este următoarea ta compeție?
În luna Mai voi participa la Gala IFC din Austria și sunt invitat la o Gală în Londra, la care încă nu m-am hotarât dacă voi evolua.


Ce sfat le dai tinerilor care și-ar dori să înceapă o carieră sportivă?
Sportul este sănătate și disciplină. Corpul și mintea se dezvoltă mai bine decă practici un sport. Sportul te face mai responsabil. Îi invit pe toti tinerii să dedice mai mult timp sportului. Îi dorim mult succes pe mai departe!

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: