Titular în Liga I la doar 20 de ani, Andrei Chindriș are evoluții foarte apreciate

| Scris de Sorin Bodocean | 2019-07-25 | SPORT | |

După succesul de necontestat al regulii jucătorului ”U21” impusă de FRF acum doi ani, începând din acest sezon echipele ce evoluează în Liga I au fost nevoite să înceapă meciurile cu minim doi jucători U21, din care cel puțin să fie păstrat pe teren pe toată durata partidei. 

Unul dintre jucătorii tineri care pot profita de aceste noi prevederi ale regulamentului FRF este fotbalistul din Apahida, Andrei Chindriș, care este legitimat de trei ani la FC Botoșani. Fotbalistul a fost împrumutat pentru o perioadă la Academica Clinceni în Liga a doua și apoi la Fc Stiința Miroslava dar a revenit la Botoșani sezonul trecut când a prins și câteva meciuri ale echipei antrenate la vremea respectivă de Liviu Ciobotariu. 

Transferul fundașului Andrei Burcă de la Botoșani la CFR Cluj a facilitat accesul fotbalistului din Apahida în primul unsprezece al echipei moldovene. Marius Croitorul antrenorul echipei nu a ezitat să înceapă primele meciuri oficiale ale noului sezon cu Andrei Chindriș în echipa de start, fiind impresionat de evoluția tânărului fotbalist în meciurile de pregătire.

Botoșaniul a făcut patru puncte în primele două etape, iar fundașul Andrei Chindriș a fost unul dintre  fotbaliștii remarcați ai începutului de sezon. 

Intervievat de către un ziar de sport local, fotbalistul care și-a început cariera în Spania și a urmat junioratul la Universitatea Cluj a declarat că și-ar dori ca pe viitor să ajungă să evolueze în Serie A, campionatul italian de fotbal fiind considerat de tânărul din Apahida cel mai potrivit pentru calitățile pe care le deține. 

Andrei Chindriș este în momentul de față singurul jucător de fotbal din Apahida care evoluează în Liga I, ultimul apahidean care a reușit să ajungă la un nivel atât de înalt în fotbalul românesc fiind Olimpiu Bucur, care între timp s-a retras din activitatea sportivă. 

Chindriș are șansa de a evolua ca titlular în Liga I la 20 de ani și poate ajunge din nou în naționala României de tineret. 

Foto: sportbt.ro

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: