Au luptat și au învins

| Scris de www.apahida.ro | 2015-04-14 | SPORT | |

    În toamna anului 2013, în urma unei ședințe desfășurate la Casa de Cultură din Apahida, la care a participat și primarul comunei, părinții copiilor care se pregăteau la secția de taekwondo a Clubului Someșul Apahida au decis să se despartă de clubul condus de președintele Ovidiu Buiga. 
    Aceștia au fost nemulțumiți de lipsa transparenţei cu care au fost cheltuiți banii clubului și s-au hotărât să înființeze un nou club. Un club la care să activeze aceeași antrenori, dar să fie condus de către altcineva. 
    Încă de la început,"părinții rebeli" au fost amenințați că eforturile lor de a reuși sub patronarea unui alt club, vor fi zădărnicite. Cu toate acestea, majoritatea părinților au rămas fermi pe poziții și au făcut toate demersurile posibile pentru a pune bazele noului club, Scorpion Taekwondo Apahida.     Piedicile nu au fost puține! O dată cu desprinderea de omul cu susținere politică au dispărut și sponsorizările care veneau cu regularitate spre clubul de taekwondo.
    Luni de zile, micilor sportivi le-a fost refuzat transferul dinspre C.S. Someșul Apahida spre noul club Scorpion Taekwondo. Conducătorii noului club au avut probleme și cu afilierea la Federația Română de Taekwondo.
    Părinții copiilor au trebuit să "strângă cureaua" și să le cumpere echipamente noi copiilor, întrucât cele vechi au rămas în patrimoniul C.S. Someșul Apahida, asta deși potrivit acestora,au plătit la vremea respectivă banii pentru achiziționarea lor.
    Lipsa sprijinului politic s-a simțit și când noua entitate sportivă a solicitat sprijin financiar Consiliului local Apahida. Proiectul depus de Scorpion Taekwondo a fost respins de fiecare dată, una dintre motivații fiind că sediul social al clubului nu figurează pe teritoriul comunei Apahida. Faptul că toți sportivii care activează în acest club sunt din Apahida, nu a contat. 
    Fără sponsori, fără sprijinul Consiliului local, fără echipamente, fără a fi afiliați la Federație, sportivii legitimați la clubul Scorpion Taekwonod și-au continuat antrenamentele și au persistat pe drumul lor. 
    La redeschiderea grupei de Taekwondo a clubului Someșul Apahida sportivi au fost supuși la ultima ispită, tentația de a migra spre un club afilat. Însă majoritatea au trecut și de acestă ultimă provocare și au rămas alături de antrenorii Ștefan Păcuraru și Cristian Gîndac pentru a dovedi că se poate face performanță  într-un club curat și fără susținere politică. 
    Ce nu te ucide te face mai puternic! 
    Perseverând în ciuda piedicilor puse, însetați după performanță, după o absență importantă de la competițiile oficiale, micii luptătorii ai clubului Scorpion Taekwondo, i-au dat cel mai bun răspuns celui care i-a persecutat în ultimii ani: victorii și multe medalii!

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: