banner-big
Sporting vine cu trei puncte de la Campia Turzii. Vasilas si-a facut un frumos cadou de ziua lui
comuna-apahidacsm-apahida1.jpg
Data: 2018-03-18

Sporting Apahida incepe cum nu se poate mai bine returul campionatului. Etapa trecuta  apahidenii au scapat victoria cu liderul campionatului Sticla Turda printre degete, meciul fiind la discretia echipei noastre. Astazi alb-negrii s-au deplasat la Campia Turzii pentru meciul disputat impotriva formatiei local CSM Campia Turzii. 

In prima repriza s-a remarcat portarul Nicoara care a avut cateva interventii bune. Meciul a fost transat in cea de-a doua repriza, mai intai oaspetii de azi au reușit să marcheze prim Mureșan Alex în minutul 51, iar avantajul apahidenilor s-a dublat 7 minute mai tarziu prin golul lui Alin Vasilaș, care i-a făcut prin această reușită un frumos cadou de ziua sa. Cu această ocazie echipa apahida.ro îi ii urează ”La mulți ani!”. 

Sporting Apahida va înfrunta etape viitoare pe teren propriu formația Someșul Gilău. 

Foto:ziarul21.ro

Surpriza primei etape în Liga a IV-a s-a produs la Apahida! Liderul a scăpat ca prin minune
comuna-apahidaapahida-turda.jpg
Data: 2018-03-15

Sporting Apahida, formația locală antrenată de Florin Pojar s-a întărit în această pauză competițională, iar difernța de atitudine și valoare s-a remarcat încă de la primul joc în noua formulă. Sporting Apahida a întâlnit liderul campionatului ”Sticla” Turda duminică, 11 martie pe Arena ” Vasile Moga” din Apahida. Meciul care la prima strigare  dădea ca victimă sigură formația locală, atât din prisma poziționării celor două echipe în clasamentul Ligii a IV-a, dar mai ales din perspectiva umilitorului scor de 7-0 înregistrat în turul campinatului la Turda, s-a dovedit a fi departe de orice așteptare. 

Apahidenii au intrat pe teren hotărâți să răzbune înfrângerea din tur, iar liderul campionatului a fost la un pas de prima înfrângere din acest sezon. Formația din Turda a avut un parcurs aproape fără greșeală, până la meciul de dumincă reușind 15 victorii și doar o singură remiză.

Gazdele au condus cu 1-0 , iar egalarea a venit pe finalul meciului, scorul rămânând 1-1 până la ultimul fluier al arbitrului. Surse din anturajul echipei susțin că arbitrii au ”ajutat” echipa oaspete să scape de la înfrângere. Golul Sportingului a fost marcat de Cristian Tabirta! 

Sporting Apahida ocupă locul al VIII-lea cu cu 26 de puncte după 17 etape. 

Felicitări băieților pentru rezultatul obținut și multă baftă în continuare.

Foto:turdanews.ro

Inter Dermir câștigă la scor de neprezentare derby-ul local cu Voința Pata
comuna-apahidad2.jpg
Data: 2018-03-15

Duminică 11 martie s-a desfășurat la Baza Ardealul din Cluj-Napoca un meci între două dintre echipele locale ce evoluează în Liga județeană de fotbal. Conducerea celor de la Inter Dezmir a considerat că terenul folosit de regulă pentru a disputa meciurile de acasă ar putea fi deteriorat și a decis să transfere meciul pe arena din Someșeni. Adversarii dezmirenilor au fost vecinii de la Voința Pata. 

Băieții îmbrăcați în albastru și negru au reușit să se impună la scor de neprezentare 3-0 (2-0), în fața celor de la Voința Pata, iar după acest rezultat Inter Dezmir rămâne la 7 puncte în spatele primei clasate Vitorul  Sânpaul , ocupând deocamdată locul al șaselea. 

De cealaltă parte Voința Pata ocupă poziția a zecea cu 26 de puncte strânse în 18 etape. 

De menționat că în această etapă Progresul Sânnicoara a înregistrat doar o remiză pe teren propriu în compania formației din Borșa, rezultat de egalitate obținând și Viitorul Dezmir dar în deplasare, în compania formației Someșul Gilău II. 

Sporting Apahida pregătită pentru returul campionatului!
comuna-apahidasporting-apahida.jpg
Data: 2018-02-28

Echipa antrenată de Florin Pojar, Sporting Apahida a jucat trei meciuri de pregătire în această iarnă și a reușit să le câștige fără prea mari probleme.

Sporting a jucat pe teren propriu cu Voința Pata și a obţinut o victorie cu 7-0, ulterior a jucat o partidă cu juniorii(1999) celor de la Ardealul Cluj Napoca, pe care i-a învins cu scorul de 6-0, iar în cele din urmă azi (duminică 25 februarie) a câștigat în fața celor de la Bonțida cu scorul de 4-2.

Echipa fanion a fotbalului local a terminat turul campionatului pe poziția a VIII-a cu 25 de puncte obținute în cele 16 meciuri.

Locul 8 după prima parte a campionatului, care este obiectivul pentru Sporting Apahida în acest prim sezon?

"Depinde cum vedem lucrurile , din punctul meu de vedere nu este o poziție care o merităm , am avut câteva meciuri în care ne-am făcut probleme singuri, ratări multe , iar rezultatele nu au reflectat realitatea din teren, puteam fi undeva mai sus în clasament. Una peste alta este o poziție bună având în vedere că am avut și probleme de lot în multe meciuri, dar principalul obiectiv spun că a fost realizat în proporție de 80%. Satul Apahida avea nevoie de o echipă de fotbal, având în vedere că Dezmirul, Pata și Sânnicoara au echipe înscrise în liga a V-a. Acum se pare că lucrurile s-au complicat puțin, sunt două echipe care vor să se retragă , Viitorul Feleacu și AŞ CFR Dej. Ca și obiectiv din punct de vedere al clasamentului îmi doresc o clasare în jumătatea de sus, dar obiectivul principal este crearea unui grup sudat ,care să mergem împreună multe sezoane de acum înainte.

Ce jucători au plecat și ce jucători ați reușit să aduceți în pauza competițională?

O pierdere importantă este plecarea lui Bondor Ovidiu  care a plecat la Olimpia Gherla, căruia-i mulțumim pentru suportul oferit în prima parte a campionatului și-i dorim succes în continuare. Pot spune că în pauza competițională am reușit să aducem la echipă 7-8 jucători, astfel încât să nu se repete istoria din tur. Nu este meritul meu aducerea jucătorilor , este meritul antrenorilor Florin Pojar și Cristian Găvruș , cei doi s-au ocupat dacă putem spune de ,,racolarea" jucătorilor .Tot cei doi se ocupă și de antrenarea echipei, iar din acest an au în vedere antrenamente în timpul săptămânii și sperăm să reușim să mergem în două  cantonamente. Cristian Găvruș din păcate în prima etapă a suferit o accidentare urâtă dar în continuare este alături de noi, nu ca jucător cum ne-am fi dorit, ci ca și antrenor. Sper ca împreună , eu , cei doi antrenori și băieţii să realizăm ce ne-am propus . Nu aș vrea să-l uit pe Bogdan Câmpean care a fost alături de echipă în toate deplasările și aproape la toate meciurile, inclusiv la cele amicale.

Cine susține echipa?

Este o întrebare grea și aș vrea să vă spun că Apahida este în continuă dezvoltare , avem parcul Nervia și foarte multe firme care se relocheaza în această zonă , dar cum bine ştiţi când este vorba de bani toată lumea face un pas în spate, de ce? Nu știu să vă răspund , acest lucru se întâmplă în general la nivel național și la toate sporturile nu neapărat la fotbal. Totuși prin prezentarea proiectului și a ceea ce se dorește a fi ACS Sporting Apahida am reușit să avem câțiva oameni alături de noi și cărora doresc să le mulțumesc pentru suportul acordat . Dacă îmi permiteți aș vrea să le spun societățile comerciale  pentru că fără ei nu reușeam să construim această echipă .Fără să conteze neapărat ordinea Strict Prest SRL (Mircea Vereș), Rondocarton(Teofil Câmpean), Bilka Transilvania(Toth Zoltan), Autogaz Crissor SRL(Cristian Mureșan), SPAM Scutul Negru ,Cosmin Moldovan și nu în ultimul rând Grigore Fati, aici aș vrea să fac o precizare, Grigore Fati omul, nu primarul!

Le mulțumim în numele echipei că au fost alături de noi. Pe parcursul lunii martie sau aprilie o să fie câteva schimbări în structura asociației, nu vă post spune mai multe acum dar o să fie o surpriza plăcuta.” - ne-a declarat președintele clubului Sporting Apahida, Carol Vlad.

Le dorim și noi mult succes băieților în returul campionatului care va începe duminică 4 martie  cu meciul de la ora 11 care se va disputa pe Arena ”Vasile Moga” din Apahida împotriva liderului campionatului, Sticla Turda, o echipă cu un buget impresionant.

Un tânăr din Apahida premiat de AJF pentru arbitrajul din acest sezon
comuna-apahidaarbitru.jpg
Data: 2017-12-21

Tânărul Daniel Telecan, arbitru acreditat de AJF Cluj a fost premiat la finalul acestui an de către conducerea Asociației pentru evoluția din acest sezon. Brigada de arbitrii din care face parte centralul  Telecan Daniel și asistenții Daniel Borz și Paul Glican, o brigadă foarte tânără a primit premiul ”brigada de perspectivă”. 

Daniel Telecan a debutat în arbitraj în anul 2014 la vârsta de 15 ani, deși este o meserie grea, iar pentru ligile inferioare de fotbal este o adevărată provocare să fii arbitru, Daniel Telecan susține că îi place ceea ce face și nu îi este teamă să aplice prevederile regulamentului, chiar dacă de multe ori jucătorii nu sunt întotdeuna de acord cu măsurile disciplinare aplicate. 

Daniel Telecan este de altfel și cel mai folosit arbitru local la diferitele cupe locale organizate de Primăria Apahida sau de alte entități și de cele mai multe ori este lăudat pentru prestațiile sale. 

Felicitări pentru rezultatele obținute și mult succes pe mai departe!

Mariș bifează o nouă victorie în MMA ! Vezi cum s-a desfăsurat meciul
comuna-apahidamaris.jpg
Data: 2017-12-19

Aseară ”luptătorul” din Apahida, Mariș Ciprian a intrat din nouă în cușcă pentru a lupta împotriva unui canadian cu un palmares pozitiv, în Gala RXF disputată la Brașov. Pentru a putea ajunge în ring Mariș a trebuit să ducă mai întâi o luptă cu kilogramele, întrucât categoria la care s-a bătut aseară a fost 61 kg. Mariș a slăbit în 2 săptămâni nu mai puțin de 8 kg pentru a putea trece de cântarul oficial. Însă performanța se obține prin sacrificii, iar ”Țigli” este un sportiv care nu face rabat de la nimic când vine vorba de performanță. 

Meciul a fost mai greu decât se aștepta sportivul nostru, canadianul a avut momente bune și iar arbitrilor le-a trebuit timp pentru a decide câștigătorul. De această dată, Mariș nu a mai reușit să finalizeze meciul înainte de sunetul de final al gongului , iar departajarea s-a făcut la puncte. Arbitrii confruntării au decis că Mariș a fost mai bun și i-au acordat victoria sportivului din Apahida.

Pentru ”Țigli” anu 2017 a fost un an formidabil a participat la mai multe gale și a reușit să obțină victorii în serie, împotriva unor luptători străini. 

Mariș a ținut să le mulțumescă tuturor celor care l-au susținut în acest an sponsorilor, dar și fanilor săi care sunt din ce în ce mai mulți. De asemenea le-a mulțumit celor care au fost alături de el în Sala din Brașov unde s-a desfășurat lupta. 

Felicitări Cipri și mult succes în continuare! 

Fotbal de ”iarnă” în Sala de sport din Apahida
comuna-apahidafotbal2.jpg
Data: 2017-12-17

Sala de sport din Apahida îi salvează pe iubitorii sportului rege pe timp de iarnă. Astăzi a fost organizat un turneu de minifotbal la care au participat 8 echipe. La turneu au putut participa și echipe din alte localități prin urmare s-a fixat o taxă de participare destul de consisentă 300 lei de echipă.  

Au fost meciuri disputate și dueluri stânse în general, iar la final cele mai bune 3 echipe și-au împărțit premiile. 

Pe primul loc s-a clasat o echipă alcătuită aproape 100% din jucători ai Sportingului Apahida, ”No Name” Apahida a avut nume grele precum Ciotlăuș Dan, Mureșan Alex, Raul Câmpean, Alin Vasilaș și Ovidiu Bondor s-au au fost jucătorii care au făcut diferența. 

Al doilea loc l-a ocupat Inter Apahida o formație la care s-au remarcat Lăcătuș Ovidiu, Milea Lucian, Telecan Dan, Alex Daradics dar și câțiva jucători clujeni. 

Pe cea de-a treia treaptă a clasamentului s-au pozițional ”Stranierii” o echipă clujeană care a făcut față cu brio meciurilor grele in grupe. 

Premiile alocate au fost cam ”subțiri” ținând cont de încasări, au remarcat câțiva jucători participanți la eveniment. Pentru locul I s-a dat doar 600 lei, pentru locul al doilea 400 lei, iar pentru locul al treilea 300 lei. Practic singurii care au câștigat ceva au fost ocupanții primei poziții ceilalți abia și-au scos banii plătiți pentru participare. 

Una peste alta a fost o competiție binevenită într-o perioadă în care fotbalul local ia o pauză până în martie când va începe returul campionatului. 

O săptămână de vis pentru Sporting Apahida
comuna-apahidasporting.jpg
Data: 2017-11-27

Sporting Apahida a avut două etape de pomină în ultima săptămână, mai întâi au reușit o perofmanță greu de egalat, au marcat șapte goluri în 37 de minute celor de la Viitorul Feleacu, lucru care i-a demoralizat total pe jucătorii ”de pe deal”, care au decis să se retragă de pe teren, iar mai apoi au făcut un meci de zile mari la Florești. 

Săptămâna trecut formația locală Sporting Apahida a livrat surpriza începutului turului de campionat reușind să câștige meciul disputat în deplasare cu C.S. Florești, una dintre pretendentele la promovarea în Liga a III-a. Meciul s-a terminat cu scorul de 1-0, golul de trei puncte fiind marcat din penalty de Raul Câmpean, în minutul 15 al întâlnirii. Formația locală urcă pe locul 8 în campionat și are evoluții din ce în ce mai bune! 

Mult succes pe mai departe!

Foto:cjsport.ro 

Derby local întrerupt în minutul 94! Arbitrul a plecat de pe teren
comuna-apahidaprogresul.jpg
Data: 2017-11-27

Cele mai bune echipe locale din Liga județeană, Progresul Sannicoara si Inter Dezmir au făcut spectacol la meciul disputat ieri la Apahida. Dar nu a fost vorba despre un spectacol fotbalistic cum ne-am fi așteptat ci despre un show nedemn pentru terenul de fotbal. 

Omul care a provocat scandalul de la finalul partidei a fost arbitrul central al partidei Moca Rares care a acordat 2 penaltyuri cate unul pentru fiecare echipa și două cartonașe roșii celor de la Sânnicora. 

Conducerea celor două echipe au păreri diferite despre prestația arbitriului central. 

Gazdele de la Sannicoara, desi aveau avantaj pe tabela, au avut un jucator eliminat pentru fault de ultim aparator asupra lui Sergiu Gorgan, proteste vehemente si injurii grosolane la adresa arbitrului, fapt ce a dus si la eliminarea antrenorului/conducatorului echipei gazda! Trimis in afara terenului de joc acesta a injurat tot timpul brigada de arbitrii dupa eliminare, ba chiar a reintrat in teren de doua ori nemultumit de deciziile acestora! Daca la prima intrare a fost iertat de arbitrul care nu a oprit meciul, asa cum se impunea, Moca Rares a decis sa intrerupa meciul in minutele de prelungire, din motive de securitate personala, cand Inter Dezmir a primit (din nou decizie corecta) penalty la un fault in careu asupra lui Chiorean Andrei, penalty ramas neexecutat! - se arata in comunicatul postat pe pagina de Facebook al celor de la Inter Dezmir

De cealată parte un apropiat al grupării sânnicorene susține că arbitrul a făcut totul pentru ca Inter să câștige, a eliminat doi jucătorii de la gazde și a prelungit partida nejustificat de mult, deși inițial arătase doar 4 minute de prelungire. Aceeasi sursa susține că lovitura de pedeapsă rămasă neexecutată s-a dat în minutul 96, când meciul trebuia să fie încheiat de mult. 

Pe site-ul celor de la AJF Cluj este mentionat ca partidaa fost intreruptain minutul 94. Echipa Progresul Sannicoara care a facut un tur de campionat remarcabil risca acum sa piarda partida la masa verde cu scorul de 3-0. 

Foto:arhiva

 

Au înscris la ultima fază a meciului și au salvat un meci care părea pierdut
comuna-apahida4.jpg
Data: 2017-11-04

Sporting Apahida a întâlnit azi pe teren propriu formația Unirea Tritenii de Jos. Oaspeții au deschis scorul în prima repriză după o neînțelegere între portarul Nicoară și fundașul Nicolas Bold, unul dintre jucătorii oaspeților a reușit să speculeze momentul și a deschis scorul. În prima parte apahidenii au avut câteva ocazii bune de a marca, însă scorul a rămas 1-0 pentru oaspeți, după 45 de minute de joc.

Oaspeții de azi au fost extrem de vocali pe teren, aruncându-și cuvinte grele atât între ei cât și către arbitri. Presiunea pusă pe brigada de arbitrii a dat rezultate. Au fost multe momente când jucătorii oaspeților au fost iertați de cartonașe galbene. Însă în minutul 60 al întâlnirii jucătorul cu numărul 20 de la oaspeți a fost eliminat după ce a primit al doilea galben, pentru proteste și înjurături.

Zece minute mai târziu Nicoară s-a remarcat printr-o intervenție fantastică. Unul dintre atacanții oaspeților a scăpat singur spre poartă, a reușit să șuteze însă portarul gazdelor a ghicit colțul și a respins păstrând avantajul minim al oaspeților.

În minutul 75 a întâlnirii asistentul semnalizează greșit offside, la o fază în care atacantul Ovidiu Bondor reușise să intre în careu și a fost faultat clar de unul dintre fundașii oaspeţilor. Central întâlnirii a fluierat ofsaid și l-a avertizat cu cartonaș galben pe atacantul nostru. Măsura corectă era penalty pentru Apahida și galben pentru fundașul celor de la Triteni.

Ovidiu Bondor a văzut cel de-al doilea cartonaș galben 5 minute mai târziu pentru un fault din spate făcut în careul oaspeților. Situația numerică se egală și Apahida avea șanse aproape minime de a revenii pe tabela de marcaj.

Mai mult decât atât după o fază încâlcită în careul gazdelor Unirea a reușit să-și dubleze avantajul când mai erau aproximativ 10 minute din timpul regulamentar de joc.

La doi la zero s-a auzit şi galeria gazdelor, compusă azi din trei copilași mai mici de cinci ani, dirijați de pe margine de un părinte. ”Hai Apahida, Hai Apahida, Hai Apahida” și Apahida a început să joace fotbal. Decarul echipei, Dan Ciotlăuș a dat tras semnalul de alarmă, prin câteva incursiuni periculoase pe partea stângă a atacului gazdelor. ”Roșu” a reușit execuția zilei, punctând pentru scorul de 1-2 direct din lovitură de la colțul terenului, cu toată opoziția fundașului pus la bară întâi de portarul oaspeților.

ciotlaus

Ciotlăuș Dan - omul meciului!

Când mai erau 3 minute din timpul regulamentar Ciotlăuș a încercat din nou poarta,mingea a fost respinsă de portarul gazdelor în față, iar Raul Câmpean a trimis peste poartă din 7 metri spre disperarea spectatorilor.

La originile ultimei faze a meciului a fost tot Dan Ciotlăuș, care a reușit o centrare foarte bună din banda stângă, Raul Câmpean a recentrat perfect în mijlocul careului de 6 metri unde apare inspirat Alex Mureșan care pune latul și aduce egalarea la care nimeni nu mai spera.

Apahida s-a chinuit să obțină un punct cu o echipă care era de bătut azi, marea problemă a fost lipsa ocaziilor de poartă în primele 60 de minute.


Cel mai frumos moment a meciului s-a consumat înafara terenului, când la un momentdat din micuța și gălăcioasa galeria a gazdelor care a strigat minute în șir ”Hai Apa-hi-da, Hai Apa-hi-da”, una dintre fetițe în întreabă pe tatăl său: ”Tati care-i Apahida?”. Întrebarea a stârnit zâmbetul pe fețele tuturor celor aflați în apropiere.

 

 

VIDEO: Meci de senzație făcut de Mariș
comuna-apahidamaris.jpg
Data: 2017-10-30

Au durat mai mult prezentările decât meciul în sine!. Mariș Ciprian a întâlnit în această seară un maghiar în confruntarea RXF desfășurată la Brașov. Mariș a început brutal meciul reușind sa-l facă KO pe adversarul sau în mai puțin de 10 secunde. Țigli își trece în palmares a cincea victorie la MMA și încheie cu brio anul 2017. 

Mariș a ținut să le mulțumească tuturor pentru sprijinul care i-a fost acordat atât celor care îl sponsorizează cât și celor care îl ajută să se pregătească dar și prietenilor săi care îi sunt alături la fiecare meci.

Felicitări Țigli și mult succes pe mai departe!

Mariș revine în cușcă! vezi cu cine se bate mâine
comuna-apahidamaris.jpg
Data: 2017-10-29

Ciprian Mariș va lupta luni, 30 octombrie, la Gala RXF SuperKombat in Cage ce se va desfășura la Brașov. 

Brașovul va fi gazda unei premiere în sportul de contact european, pentru prima dată două promoții vor organiza o gală pe reguli de MMA și K1 în cușcă, evenimentul va fi organizat în cadrul unei editii speciale VIP. Cea mai cunoscută promoție de MMA din Romania va gazdui pe lângă meciurile specifice de MMA și meciuri internaționale pe reguli K1 prin cea mai cunoscută promoție europeană Superkombat .

Evenimentul va avea loc la Brașov într-o locație exclusivistă Lux Divina , iar biletele se pot achiziționa prin rețeaua Eventim sau prin rezervare directă.

Acest show exclusiv va aduce în cușca pentru prima dată sportivi importanţi din Superkombat respectiv RXF precum: Tolea Ciumac , Negumereanu Nicolae , Mariș Ciprian , Daniel Stinghe, Radu Dorobanţu, dar şi noii eroi ai categoriei grea din Superkombat, Alex Radnev, Ion Grigore, Robert Cristian care vor lupta pentru un loc în circuitul mondial în faţa unor adversari internaţionali.

Mariș revine în cușcă după o pauză de trei luni timp în care s-a pregătit zilnic pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive. La finalul lunii iulie apahideanul Mariș a reușit să-l învingă pe sportivul maghiar Attila Szogyenyi în Gala RXF 27 disputată la Piatra Neamț. Mariș a câștigat în mai puțin de un minut prin TKO.

Și de această dată Mariș va lupta tot împotriva unui maghiar, Robert Miczura. 

”Îi invit pe toți prietenii din Apahida să fie alături de mine luni, 30 octombrie, când voi lupta din nou, pentru ei și pentru toți cei care mă cunosc. Îi asigur că voi da totul pentru a obține o nouă victorie. ”- a declarat Mariș. Meciul va fi transmis live de PRO X începând cu ora 19.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » 

banner-1
banner-2
banner-3


www.apahida.ro 2012