Punerile în posesie pentru terenurile la legea 15 întârzie

| Scris de apahida.ro | 2018-02-23 | SOCIAL | |

În luna noiembrie Primăria Apahida a organizat  o ședință cu persoanele care au cele mai vechi dosare aprobate la Legea 15, conform criteriului stabilit în Consiuliu local, în vederea selectării parcelelor disponibile. Au fost selectate atunci aproximativ 100 de parcele din cele 150 de disponibile. Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a declarat că punerile în posesie se vor face până în luna martie.

Prezent la emisiunea ”Dimineți în realitate” a postului de radio Realitatea Fm edilul comunei a declarat ieri privitor la acest subiect că încă nu s-au făcut puneri în posesie și că acestea se vor face în cursul lunii martie și aprilie. Motivul pentru care încă nu s-au deplasat în teren reprezentanții Primăriei împreună cu beneficiarii terenurilor fiind vremea neprielnică. 

De asemenea Grigore Fati a declarat că în luna aprilie se vor repartiza și restul de aproximativ 50 de terenuri care au mai rămas nerepartizate. 

Daca tot au asteptat oamenii aproximativ 14 ani pentru acordarea unui teren la Legea 15, mai pot sa astepte cateva luni in plus, pana la punerea efectiva in posesie, ca tot s-au obisnuit sa astepte, pare sa fie principiul dupa care se ghideaza dl Primar Grigore Fati. De la momentul sedintei de alocare, 16.11.2017 si pana astazi lucrurile nu s-au miscat cum trebuie, dumnealui a promis ca pana la sfarsitul lunii martie 2018, procedura trebuie sa fie incheiata, scuze o sa se gaseasca, mai avem aproximativ o luna, credeti ca vor reusi intr-o luna se rezolve? In plus persoanele care nu s-au prezentat la prima sedinta nu au fost rechemate, in concluzie loturile ramase libere se pare ca mai trebuie sa isi astepte viitorii proprietari. Din pacate in continuare lucrurile merg cu frana de mana trasa in Apahida, bine ne spune un vechi proverb „lasa pe maine ce poti face astazi, poate nu mai trebuie facut” - ne-a declarat consilierul local PNL Viorel Nacu. 
 

Cei care vor fi puși în posesie au obligația de a obține autorizația de construcție și a demara lucrările efective în primul an, altfel riscă să piardă terenul primit. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: