În prag de Crăciun, străzile din Sânnicoara au fost pietruite! De ce așa târziu?

| Scris de apahida.ro | 2017-12-19 | SOCIAL | |

Mai multe străzi din Sânnicoara au fost pietruite în cursul acestei săptămâni, lucrările desfășurându-se sunt supravegherea Primăriei Apahida. O parte din locuitorii satului Sânnicoara nu înțeleg de ce se desfășoară aceste lucrări tocmai în ultima lună a anului. 

Nu înțeleg cum îi apucă pe toți hărnicia in ultimele zile ale anului? Tot anul străzile neasfaltate din Sânnicoara au fost dezastru (gropi care au devenit cratere), iar acum brusc sunt bani de pietriș, talonat și aranjat. Urmează ceva alegeri? - a întrebat retoric un sânnicorean pe pagina de Facebook a site-ului Apahida.ro

De data asta nu e vorba de alegeri, întrucât în perioada următoare nu există vreo campanie electorală, însă aceste lucrări vin cu întârziere datorită contestațiilor care au existat la licitația pentru achiziția de piatră. Într-un interviu acordat de primarul comunei, Grigore Fati Jurnalului de Apahida aferent lunii octombrie, acesta explica ce s-a întâmplat de fapt cu licitația respectivă.

La achiziția de piatră așteptăm motivarea instanței de judecată, în urma contestației,  sper să o primim săptămâna aceasta și să continuăm licitația sau să o reluăm ... Menționez că procedura de achiziție a început în luna aprilie.  - a declarat la sfârșitul lunii octombrie edilul comunei

Una dintre străzile cele mai deficitare din Sânnicoara este strada George Enescu, stradă care până în urmă cu două zile era plină de gropi și de noroi. Întâmplător sau nu pe acestă stradă locuiește și unul dintre cei mai vehemenți consilieri locali ai opoziției, Vălean Răchișan. Strada a fost recondiționată acum și își așteaptă rândul la asfaltare. 

Lucrările de pietruire ar trebui să continue în următoarea perioadă, întrucât acum Primăria dispune de materialul necesar pentru a recondiționa drumurile. Foarte multe persoane se plâng de starea proastă a drumurilor în aproape toate satele comunei, întrucât peste tot sunt  drumuri neasfaltate.

Un locuitor din Apahida, zona Molitură ne-a trimis câteva imagini cu starea drumurilor din această parte a comunei, drumul arată dezolant și necesită o pietruire serioasă pentru a putea deveni practicabil, aceste drumuri în zonele cu terenuri alocate la legea 15 sunt în general în stare critică, iar autoritățile locale trebuie să țină cont că multe persoane locuiesc deja în aceste locații. În general zonele sunt populate de familii tinere care au copii. 

Să sperăm că Primăria dispune de cantitatea de piatră necesară pentru remedierea tuturor problemelor legate de drumurile desfundate, iar vremea va ține cu cei care au nevoie de astfel de lucrări pentru a se putea deplasa dinspre și înspre propriile locuințe în condiții decente. 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: