Noua și vechea generație și-au unit vocile și au colindat IMPRESIONANT

| Scris de apahida.ro | 2017-12-17 | SOCIAL | |

Peste 250 de persoane au asistat duminică, 17 decembrie la concertul organizat de Primăria Apahida la Casa de cultură din localitate începând cu ora 13. S-au bucurat să ia parte la acest spectacol tineri și vârstnici deopotrivă, femei și bărbați, persoane care înțeleg însemnătatea acestei sărbători și care duc mai departe tradiția și datina strămoșească. Pe aceeași scenă au cântat copii de 5-6 ani și vârstnici octogenari, având ca numitor comun bucuria de a-i putea colinda pe alții și privilegiu de a vesti nașterea Domnului. 

Spectacolul a început cu noua generație, mai întâi cu un program de colinde pregătit de elevii Liceului Tehnologic ”Ștefan Pascu”. Apoi pe scenă au urcat membrii Ansamblului Datini Dezmir.

 

Ansamblul Someșul Apahida și-a adus și el aportul la acest eveniment, membrii acestuia și alți apropiați au colindat publicul apahidean prezent la eveniment.

Corurile Bisericii Ortodoxe din Apahida și Dezmir  împreună cu preoții ortodocși Ioan-Iacob Diț și Sorin Trâncă au avut un moment intens aplaudat de persoanele din auditoriu, au interpretat colinde tradiționale cunoscute de fiecare care au fost fredonate de cei prezenți în sală. 

La final au sosit colindători profesioniști, dacă îi putem numi așa, Florin Bota împreună cu invitații săi au susținut și ei un program de colinde foarte apreciat de publicul apahidean. 

Toți colindătorii au fost răsplătiți, conform tradiției cu cadouri, sponsorizate de Primăria și Consiliul local Apahida. 

Edilul comunei, Grigore Fati, a ținut un scurt discurs la începutul și finalul spectacolului în care le-a mulțumit tuturor celor implicați în acest eveniment pentru disponibilitatea de care au dat dovadă și a dorit să le reamintească celor prezenți că acest obicei al colindului ar trebui păstrat cu sfințenie și impregnat în mintea și inima noii generații, de asemenea a lansat un apel la toți să meargă la colindat întrucât acest obicei îi poate unii pe oameni. 

Programul evenimentului a durat aproximativ 2 ore. Câteva imagini video de la spectacolul de azi puteți vizualiza pe pagina noastră de Facebook. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: