Contre între părinți și profesori! Ce s-a discutat la ședința cu părinții


Categorie: SOCIAL
Autor: www.apahida.ro
Data: 2017-09-12 Contor:

Noua conducere a Liceului Tehnologic ”Ștefan Pascu” din Apahida a organizat la început de an școlar o ședința ”pe școală” la care au fost invitați părinții elevilor pentru a discuta probleme generale pe care elevii le întâmpină la școală. Alături de directoarea generală Dana Maria Șonkodi-Cozma și directoarea adjunctă Irina Corpodean au participat la ședință primarul comunei Apahida, Grigore Fati și viceprimarul Ilinca Crăciunaș. De asemenea au venit să vadă care sunt doleanțele părinților și aproximativ 20 de cadre didactice care predau la Școala din localitate. 

Din păcate au fost prezenți doar aproximativ 30 de părinți, unii dintre aceștia acuzând că ora aleasă pentru desfășurarea evenimentului i-a împiedicat pe mulți alți părinți să ajungă la ședință. 

S-au dezbătut mai multe aspecte referitoare la modul în care se pot îmbunătăți performanțele școlare ale elevilor, dar și gradul de educație al acestora. De asemenea s-a discutat despre avantajele pe care le are școala din Apahida față de școlile clujene, dar și punctual unele probleme care le-au resimțit unii părinți ai elevilor din Apahida. 

Atât directoarea școlii cât și primarul Grigore Fati au ținut să le reamintească părinților prezenți că școlile din municipiu Cluj-Napoca(au făcut referire la ciclul gimnazial) nu oferă un nivel mai ridicat de instruire decât cel oferit la Liceul ”Ștefan Pascu” și că timpul prețios pe care îl pierd copiii pe navetă ar putea folosit în alte scopuri. S-au adus exemple care arată că elevii plecați din Apahida pentru a primii o educație mai bună la Cluj au luat-o pe ”alte cărări”, iar alții au ajuns la liceu cu medii mai mici decât cei din Apahida. 

”Un părinte care are un copil la un liceu bun din Cluj, mi-a spus că profesorul de la clasa le-a dat elevilor teză şi i-a chemat a doua zi să vină să o ia din dulap şi să o termine de rezolvat. ” a dat un exemplu primarul Grigore Fati

O mămică din Apahida i-a acuzat pe unii profesori că fac diferenţe între copii. ”Tu eşti de 7,8, tu eşti de 5,6”, părintele a fost revoltat ca profesoara respectivă a refuzat să-i prezinte testul pe care l-a dat fiului ei şi pe care considera că l-a subevaluat. 

Edilul comunei Grigore Fati i-a propus directoarei Dana Şonkodi-Cozma să fie xeroxate lucrările pentru părinţii care cer acest lucru şi să le fie puse la dispoziţie pentru a avea posibilitatea de a contesta nota, dacă se considera nedreptăţiţi.

Cadrele didactice prezente la şedinţa au negat faptul că există diferenţe în modul în care sunt notaţi elevii şi i-au asigurat pe părinţii ca ei îşi fac bine treaba. Reprezentanţii şcolii i-au acuzat pe părinţi că nu sunt suficienţi de interesaţi de soarta copiilor şi că în unele cazuri părinţii vin la şcoală când e prea târziu. ”Vin unii părinţi pe ultima sută de metrii şi ne roagă să-i trecem copilul că rămâne corigent sau repetent, părintele respectiv putea să vadă din timp ca direcţia în care se îndreaptă copilul nu este cea bună” a declarat o profesoară. 

Câteva concluzii ale şedinţei de azi:

  • S-a decis ca bursele de merit să fie mai mari, însă să fie acordate doar elevilor meritorii, asta poate însemna că media minimă pentru acordarea burselor ar putea fi mai mare.
  • Începând din acest an părinţii ar putea avea acces la un catalog online, unde vor putea verifica mai uşor notele copiilor lor
  • Va fi creat un grup pe Facebook în care vor fi postate toate activităţile pe care şcoala le face
  • Profesorii de servici şi agentul de pază vor patrula pe perioada pauzelor pentru a-i împiedica pe elevii să fumezi sau să consume alcool în curtea şcolii
  • va fi un psiholog în şcoala pentru a-i ajuta pe elevii care au anumite probleme care le influenţează comportamentul  

Cea mai importantă concluzie a fost evidenţiată de toate părţile (conducerea şcolii, primar, cadre didactice şi părinţi) şi anume doar o bună colaborare intre elevi-părinţi-profesori poate aduce schimbarea pe care toţi ne-o dorim şi poate duce la îmbunătăţirea performantelor şcolare obţinute de elevii din Apahida 

 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri:

reclama gaz sortav


www.apahida.ro 2012