Schimbarea care le dă bătăi de cap șoferilor din Apahida! Mare atenție la trecerea de pietoni!

| Scris de apahida.ro | 2018-01-30 | SOCIAL | |

Mai mulți șoferi din Apahida ne-au semnalat în ultima perioadă o schimbare în trafic care le dă mari bătăi de cap și care le solicită o atenție sporită. Trecerea de pietoni din dreptul BRD-ului a fost mutată exact în stația de autobuz ”între blocuri”. 

Îndeosebi dimineața când soarele îți bate în față când vii dinspre Apahida spre Cluj, sau seara când este ceață este foarte periculoasă respectiva trecere întrucât niciodată nu știi ce intenție au cei care stau în picioare și așteaptă autobuzul să treacă strada sau să stea. 

Amplasarea trecerii direct în stația de autobuz e o mare greşeală și sper să nu se întâmple o nenorocire că să-și dea seama cei care au făcut măgăria asta că nu este deloc sigură noua amplasare. 

De fiecare dată când trec cu mașina mă gândesc că nu cumva să-mi sară vreun pieton/călător în față.  Cer Primăriei , Poliției rutiere sau celor care administrează drumul să ia măsuri de corectare a situației. 

- ne-a scris pe adresa redacției Danuț un șofer din Apahida

După cum se poate vedea și din fotografiile atașate acestui articol, trecerea de pietoni este practic perpendiculară pe stația de autobuz în acest moment. 

Am luat legătura cu primarul comunei Grigore Fati să vedem dacă această situație este normală și este cunoscută de autoritățile locale. Edilul comunei, ne-a declarat că mutarea trecerii de pietoni s-a făcut de cei care s-au ocupat de implementarea proiectului de modernizare a stațiilor de autobuz și că proiectul prevede ca alveola în care autobuzul urmează să oprească să fie mutată cu 20-30 metri mai spre sensul giratoriu de la Penny Market, astfel trecerea de pietoni nu va fi exact în stație. 

Chiar și așa situația va prezenta o anomalie întrucât refugiu pentru călători nu va fi în stație ci în afara acesteia. practic cei care se adăpostesc de intemperii așteptând autobuzul vor fi nevoiți să meargă în stație, sau spre alveola unde va opri autobuzul. 

De vină pentru această situație oarecum atipică sunt accesurile riveranilor la stradă și un stâlp electrică care nu a putut fi relocat. 

Până la mutarea alveolei și cel mai probabil și după (întrucât e de așteptat ca oamenii să aștepte autobuzul în adăpostul stației și nu în aer liber) șoferii din Apahida trebuie să circule cu vigilență și atenție sporită în această zonă. 

De asemenea acelora care folosesc respectiva stație în calitate de călători, le recomandăm să treacă strada numai după ce s-au asigurat că șoferii participanți la trafic au văzut intenția lor de a traversa strada.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: