Proiect imobiliar respins a treia oară de Consiliu local! Motivul ? Amplasamentul în zona de case


Categorie: SOCIAL
Autor: apahida.ro
Data: 2017-09-28 Contor:

Proiectele de hotărâre ce prevăd aprobarea unor Planuri Urbanistice de Detaliu, stârnesc de fiecare dată discuții aprinse în cadrul ședințelor de Consiliu local între investitori, pe de o parte și vecini sau riverani ai viitoarelor construcții, pe de altă parte.

Un nou episod din acest ”război” purtat de către proprietarii de locuințe individuale (case) cu dezvoltatorii imobiliari s-a consumat la ședința de Consiliu local,  din data de 28 septembrie, ce s-a desfășurat la Casa de Cultură din Apahida.

În ”colțul” dezvoltatorului s-au aflat reprezentații beneficiarei, Mărincean Ma-ria, iar de cealaltă parte, vecinii amplasamentului, familia Antal dar și alte persoane din Apahida care se opun vehement construirii de blocuri între case. 

Dezvoltatorul dorește să construiască pe strada Libertății nr. 259, în zona magazinului Panemar, (vis-a-vis) două imobile care au un regim de înălțime P+ 2E+M. În zona respectivă toate imobilele existente sunt cu un singur nivel sau maxim P+M. Vecina amplasamentului susține că PUG-ul nu permite construirea de locuințe colective în respectiva zonă, ba mai mult nu dorește ca locuința sa să fie afectată de regimul de înălțime superior pe care cele două imobile ar trebui să le aibă.

Dezvoltatorul nu poate obține autorizația de construcție fără a primii aprobarea unui PUD din partea Consiliului local, întrucât proiectul nu corespunde întru totul normelor impuse de PUG pentru zona respectivă, după cum afirma în cadrul unor ședințe anterioare șeful departamentului Urbanism din cadrul Primăriei, Iuliu Mârza. 

Investitorii care au amplasamente în zone destinate construirii de locuințe colective, respectă distanțele legale față de vecini și restul normelor impuse de PUG, nu au nevoie de aprobarea Consiliului local pentru obținerea autorizației.

Consiliu local a respins din nou proiectul de hotărâre cu 15 voturi împotrivă și doar unul pentru, iar motivarea deciziei a fost cea formulată de consilierul Radu Păcurar și anume conform documentației, proiectul nu are suficent loc pentru parcări și nu are acordul vecinilor pentru construirea mai multor imobile. 

Disputa pe baza acestui proiect s-a mutat în instanță, unde investitorii încear-că să obțină o decizie favorabilă, care să-i determine pe membrii Consiliului local să aprobe în cele din urmă obținerea unui PUD. Vom vedea dacă instanța se va pronunța favorabil.  

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri:

reclama gaz sortav


www.apahida.ro 2012