Prima măsură concretă pentru reabilitarea ”pieței” din Apahida luată după aproape 10 ani

| Scris de Sorin Bodocean | 2018-04-02 | SOCIAL | |

De ani aproape 10 ani Apahida are o ”piață”, într-o zonă relativ centrală a comunei pe strada Libertății, în apropierea intersecției dintre strada Libertății și Iuliu Maniu.  Deși comercianţii și-au înșirat tarabele și s-au înmulțit simțitor în acest timp, Primăria și Consiliu local nu au luat măsuri concrete pentru ca aglomerația de tarabe construite din placaje și învelite cu prelată să devină o piață reală, civilizată, care să le arate trecătorilor că Apahida este o comună europeană, care face parte din zona metropolitană Cluj. 

În tot acest timp cei doi primari care s-au succedat la conducerea comunei Ionel Fărcaș și Grigore Fati s-au ”spălat pe mâini” motivând că terenul respectiv nu este în proprietatea comunei ci aparține celor de la CFR prin urmare nu se poate pune problema construirii unei hale agroalimentare cum ar fi normal. 

Anul acesta s-a luat primă măsură care să repare prejudiciu de imagine creat de tarabele dezordonate apărute ca ciupercile după ploaie în ultimii 2 ani. 

Viceprimarul Ilinca Crăciunaș a fost însărcinat să le dea vestea comercianților, care au acceptat cu o jumătate de gură decizia edilului de a-și realiza fiecare o tarabă stas care să ordoneze cât de cât zona. Astfel comercianții care doresc să primească în continuare autorizație pentru comerțul stradal sunt nevoiți să învestească aproximativ 5000 de lei pentru realizarea unei tarabe, care să corespundă cu dimensiunile stabilite. 

Măsura luată, deși vine după aproape zece ani, este una bună, iar începând cu acest sezon este posibil ca piața din Apahida să prindă cât de cât o formă civilizată. Așteptăm ca toate tarabele din placaj și prelată să dispară și să avem o piață cel puțin decentă la Apahida, asta până când autoritățile locale vor găsi o soluție de a amenaja o piață în adevăratul sens al cuvântului, cu toate dotările necesare. Sperăm să nu mai treacă un deceniu până la realizarea acestui lucru. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: