Umbrare pentru pescari dar si preturi mai mari incepand din noul sezon

| Scris de apahida.ro | 2019-03-13 | SOCIAL | |

Primăria comunei Apahida a comandat umbrare pentru fiecare ponton amenajat pe lacul din Câmpenești destinat exclusiv pescuitului sportiv, astfel s-a urmărit îmbunătățirea condițiilor oferite pescarilor care vin să se relaxeze în special în weekend pescuind pe lacurile din Câmpenești. 

Totuși începând din noul sezon pescarii vor trebui să plătească mai mult pentru închirierea pontoanelor, taxa de pescuit s-a dublat ajungând la valoarea de 80lei/zi. Cum era firesc unii pescari s-au arătat nemulțumiți de această măsură aprobată prin hotărâre de către Consiliul local. 

Buna ziua, Primaria Apahida a decis dublarea taxei de pescuit pentru lacul cu pontoane(pescuit sportiv) fata de anul trecut de la 40 la 80 lei. In plus nu mai este permisă reținerea carasului. Foarte multi pescari sunt revoltati de aceste decizii. Eu înțeleg ca lacurile  sunt administrate  de primăria Apahida  ... care sustin  că au crescut salariile dar nu este chiar așa. - ne-a declarat Dan un pescar 

Contactat telefonic de redacția apahida.ro, primarul comunei Apahida Grigore Fati a explicat că ridicarea prețului se justifică pe de-o parte prin nevoia de a acoperi cheltuielile semnificative pe care Primăria le înregistrează cu administrarea lacului și pe de altă parte vine ca o măsură de protecție pentru pescarii iresponsabili care rănesc peștii, ridicarea taxei fiind solicitată de personalul care administrează lacurile din Câmpenești. 

Pe lângă numulțumirea legată de creșterea prețului pescarii se mai plâng că nu există pești mari, în lacul pentru pescuitul sportiv. Legat de acest aspect edilul comunei a declarat că sunt suficienți pești mari de peste 10 kg în lac și intenționează să aducă pe lângă puiet și câteva zeci de pești de aproximativ 20 kg, pentru a le oferi pasionaților de sportul cu undița ocazia de a prinde capturi serioase. 

Reamintim in taxa de 80 de lei se poate pescui cu maxim 4 lansete pentru fiecare undita suplimentara pescarii trebuie sa achite extra 10 lei. In cazul in care pescarii nu achita taxa de pescuit sau folosesc mai multe undite decat cele pentru care au achitat taxa sunt pasibili de amenzi cuprinse intre 600 - 1000. 

Mai multe informatii referitoare la noul regulament puteti citi pe site-ul Primariei Apahida

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: