Pensionarii din Apahida "i-au fortat" pe alesi locali sa le acorde gratuitatea

| Scris de www.apahida.ro | 2014-05-09 | SOCIAL | |

Pensionarii au primit incepand cu 29 Aprilie gratuitate la abonamentele CTP pe rutele metropolitane aferente comunei Apahida, dar sii pe linii de oras ale CTP. Consilierii locali s-au vazut nevoiti sa aprobe acesta subventionare  de 100% a abonamentelor dupa ce numarul pensionarilor care si-au facut abonamente a scazut drastic o data cu introducerea taxei de 20 lei de la finalul lunii Martie.

Multi pensionari nu si-au permis sa dea nici cei 20 lei pentru acest abonament. Stim cu totii ca aceasta patura sociala este cea mai suferinda la propriu si la figurat. Acest refuz "in bloc" a pensionarilor de a plati cei 20 lei le-a stricat planurile si celor de la CTP, care estimau un numar mult mai mare de pensionari care se vor abona.

Asadar, pentru a putea primi pensionarii din Apahida gratuitate si pe liniile de oras s-a decis subventionarea si celor 20 lei de lei de la bugetul local si astfel gratuitate pentru pensionari atat pe rutele metropolitane ale comunei Apahida, cat si pe linii de oras CTP.

Cu toate aceste e bine ca pensionarii care stiu ca nu vor circula deloc intr-o anumita luna cu autobuzul sa nu-si faca abonamentul respectiv deorece fiecare abonament eliberat pentru un pensionar din Apahida, inseamna 45 lei platiti din bugetul local catre CTP, indiferent daca persoana respectiva foloseste sau nu acel abonament.

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: