Grigore Fati:”Parcelele disponibile la Legea 15 vor fi atribuite până luna viitoare”


Categorie: SOCIAL
Autor: apahida.ro
Data: 2017-09-20 Contor:

Cele câteva sute de persoane care au depus dosare pentru acordarea unei parcele pentru construcția unei locuințe pe baza Legii 15 așteaptă de ani de zile ca să intre în posesia unui teren. În urmă cu câteva luni serviciul urbanism din cadrul Primăriei Apahida a alcătuit o listă cu aproximativ 150 de terenuri libere care ar putea fi acordate tinerilor care încă nu au fost puși în posesie. După cum am specificat și în alte articole privitoare la acest subiect există aproximativ cateva sute de dosare aprobate, prin urmare nu toti cei care au cerut teren il vor si primii. 

Intrucat am primit mai multe solicitari de la cititori de-ai nostri care sunt in asteptarea unui teren la Legea 15 am decis sa cerem noi nformatii despre stadiul procedurii de la Primarul comunei Apahida, Grigore Fati. 

Am reluat subiectul cu privire la terenurile la Legea 15 la ultima şedinţă de îndată la punctul diverse (luni, 18.09.2017) pentru a consulta părerea consilierilor cu privire la modul de atribuire a parcelelor libere, deoarece existau două moduri de abordare a acestor repartiţii:

  1. în ordinea punctajului 
  2. în funcție de vechimea dosarului

Voi merge în Consiliu într-o şedinţă de îndată în această lună pentru a da Consiliului Local posibilitatea de a stabili modul în care vor fi atribuite aceste parcele.

Un lucru este cert atribuirea se va face la Casa de Cultură din Apahida la care vor fi invitaţi să participe primii 200 de tineri fie într-o varianta (in funcție de punctaj) fie în  cealaltă (în funcție de vechimea dosarului).

Vor fi mai mulți decât parcelele disponibile (aprox 150) pentru a da posibilitatea unora să opteze în cazul în care unii mai bine plasaţi vor refuza parcela.

Nu am certitudinea că în această lună vom termina această repartiţie însă până în luna octombrie vom face această repartizare.

În ce priveşte parcelele pe care nu s-a construit le vom repartiza în momentul în care Consiliu local va lua  hotărârea de reziliere a proceselor verbale care au fost încheiate. În momentul in care aceste parcele vor deveni libere vor urma din nou această procedură de punere în posesie. 

- a declarat Primarul comunei Apahida - Grigore Fati

Consilierul liberal Tudor Oros a declarat că în lista celor aproximativ 150 de terenuri declarate libere a identificat și terenuri pe care există fundații construite, sau sunt parcele atribuite cu procese verbale de punere în posesie nereziliate. 

Întrebat dacă obiecțiile ridicate la ședința de îndată de luni 18.09.2017 sunt fondate și ar putea întârzia punerile în posesie edilul comunei Apahida a declarat că după stabilirea modului de atribuire a parcelelor care se va face la urmatoarea sedinta de Consiliu (dupa punctaj sau dupa vechimea dosarelor) se vor face punerile in posesie a parcelelor a caror situatie este clarificata.

Prin urmare cei care au dosare aprobate la Legea 15 vor afla fie in aceasta luna fie cel mai tarziu in luna Octombrie daca primesc sau nu un teren pentru construirea unei locuinte. 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri:

reclama gaz sortav


www.apahida.ro 2012