Iuliu Maniu o stradă uitată de autorități, din ce în ce mai circulată de pietoni

| Scris de apahida.ro | 2018-01-30 | SOCIAL | |

Strada Iuliu Maniu, mai cunoscută sub denumirea ei populară de ”drumul Mociului” este din ce în ce mai circulată în ultima vreme, asta și datorită ansamblului imobiliar Omnia situat pe strada Octavian Paler unde trăiesc câteva sute de familii. Este adevărat cei care s-au mutat în această zonă au în general cel puțin au autoturism/ familie însă nu întotdeauna își pot folosi mașina pentru a coborî ”în sat” la cumpărători. Supermarketul este aproape și multe mămici însoțite de copii se încumetă să coboare până la Penny pentru a face cumpărători. 

Problema e că stradă nu are trotuare, pe carosabil este riscant să circuli, întrucât mașinile circulă cu o viteză amețitoare în special cele care coboară, și singura soluție e să înfrunți bălțile și noroiul dus-întors. De suferit au și abonații sălii de fitness care nu au mașini personale și care sunt nevoiți să facă mișcare suplimentară pentru a ajunge la sală și asta prin aceleași condiții nefavorabile amintite mai sus. 

Primăria comunei Apahida ar trebui să ia în calcul realizarea unui trotuar sau o unei alei care să lege și pietonal locuitorii acestei zone de centrul comunei, numărul mare de locuințe construite în ultimii an în această zonă impune executarea unei astfel de lucrări

Pe lângă trotuar este necesară o iluminare suplimentară a străzii. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: