Emoțiile din curtea școlii! A început noul an școlar!


Categorie: SOCIAL
Autor: Sorin Bodocean
Data: 2017-09-11 Contor:

Plini de emoții și speranțe au intrat azi în sălile de clase cei mai mici elevi ai Liceului Tehnologic Ștefan Pascu, cursanții claselor pregătitoare și cei ai claselor I-a. Pe sub un pod de flori, realizat de elevii claselor a V-a, într-o atmosferă prietenoasă și primitoare cei mici au intrat în clădire pentru a participa la prima zi de școală din viața lor. Alături de ei au fost părinți, bunici, mătuși, dar și alte rudenii la fel de emoționate și de nerăbdătoare să vadă componența clasei, sala în care vor învăța să scrie și să socotească cei mai mici și mai iubiți membrii ai familiei. 

Ceremonia de deschidere a noului an școlar a început cu intonarea imnului de stat. După momentul solemn nouă directoare a Liceului Tehnologic Ștefan Pascu, Dana Maria Șonkodi-Cozma a luat cuvânt și le-a urât bun venit elevilor, părinților și oficialităților participante la acest eveniment. Încă de la început Dana Maria Șonkodi- Cozma a dorit să-i mulţumească fostei  directoare, actualmente profesoare de matematică și dirigintă, Aurora Florian pentru cei aproape 20 de ani petrecuți la conducerea Liceului Tehnologic din localitate. 

A urmat o slujbă de binecuvântare oficiată de cei doi preoți parohi din localitate Ioan Iacob Diț și Sorin Trâncă. 

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, invitat la acest eveniment a ținut să-i mulțumească fostei directoare pentru rezultatele obținute pe parcursul anilor petrecuți la cârma Școlii din Apahida, precizând că nimeni nu a exercitat presiuni asupra dânsei și că singură a decis să de-a posibilitatea și altora mai tineri să orienteze Liceul spre rezultate mai bune.  

De asemenea edilul le-a urât mult succes celor două doamne din actuala conducere directoarei generale Dana Maria Șonkodi-Cozma și directoarei adjuncte Irina Corpodean. Grigore Fati a ţinut să reamintească elevilor că progresul Liceului din localitate nu poate avea loc fără aportul lor. Primarul comunei i-a invitat pe părinți să nu-și mai înscrie copiii la școli din Cluj-Napoca întrucât la Apahida sunt cel puțin la fel de bune condiții, dacă nu mai bune, în anumite situații, a precizat dânsul. Timpul petrecut de elevii pe drumul spre și dinspre școlile clujene, aproximativ 2 ore poate fi folosit eficient în alte activități sportive, de recreere sau odihnă.

Mesajele din partea Ministrului Educației și a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj au fost citite în fața publicului prezent, de către directoarea școlii și de către un reprezentant al Poliției Române.

Ceremonia s-a închis prin invitarea în clase a elevilor și a însoțitorilor acestora.

La nivelul comunei Apahida nu au existat probleme deosebite care să determine întârzierea începerii anului școlar la nici unul dintre punctele școlare locale. 

 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri:

reclama gaz sortav


www.apahida.ro 2012