Copilăria nu este pentru toți un izvor de bucurie! Vezi povestea lui Alin

| Scris de apahida.ro | 2018-01-26 | SOCIAL | |

Copilărie este de departe cea mai frumoasă perioadă a vieții unui om. Copiii beneficiază de aripa ocrotitoare a părinților astfel că pot experimenta diverse activități, pot învăța lucruri noi și pot privi cu încredere spre viitor. La vârsta de zece ani copiii încep să vorbească o limbă străină, să meargă pe bicicletă, să joace fotbal sau alte sporturi și să întreprindă diverse activități colective de recreere și învățare.

Pentru Alin Șandri copilăria nu este la fel de ușoară și de fericită, întrucât are de dus o luptă grea cu un dușman foarte puternic care de multe ori este necruțător cu oamenii, boala, mai precis cancerul osos. 

Povestea lui Alin am aflată de la un tânăr sportiv care a reprezentat comună cu succes în mai multe competiții sportive de lupte libere organizate la nivel național, Paul Oltean, fost vicecampion național la juniori. Iată ce ne-a declarat:

Din păcate am suferit o intervenţie chirurgicală care mă face să mă retrag din activitatea sportivă și vestea asta e dureroasă pentru mine, însă în timp ce am fost internat în spital am cunoscut un băiat a cărui poveste m-a făcut să cred că problemele mele sunt o nimica toată. 

Alin este un copil de 10 ani care suferă de cancer osos și care se deplasează cu un cărucior cu rotile. Generos și prietenos mi-a vorbit despre familia sa despre cei 4 frați ai săi și despre lucrurile care îi plac. Am aflat că în trecut a suferit o traumă în urma unei intervenții chirurgicale la picior. Acestuia i-a fost implantată o tijă, iar când i-a fost scoasă, doctorul i-a făcut intervenția pe viu, lucru l-a marcat pe bietul copil căruia îi este frică să calce pe picior.  

Am observat la el pofta de viața pe care o are deși are de înfruntat un dușman mult mai mare și mai dificil decât el. 

În momentul de față este internat la Spitalul de Oncologie din Cluj-Napoca și își urmează tratamentul cu citostatice care ar putea să-l scape de boala nemiloasă pe care o are. 

Aflându-i povestea m-am hotărât să îl ajut cu ce pot eu atât pe el cât și pe frații lui mai mici care duc o viață grea trăind într-o familie săracă, într-o casă amărâtă din Recea Cristur. 

Am reușit să strâng ceva hăinuţe și  jucării și o sumă de bani pe care le-a dus celor de acasă. - ne-a declarat tânărul Paul Oltean

Cei care doresc să-l ajute pe Alin și pot dona haine pentru copii, jucării, dulciuri sau bani sunt rugați să ia legătura cu Paul Oltean la numărul 0758843850

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: