Compania de apă ”Someș” a fost amendată pentru deversările în canalul Mărăloiu

| Scris de apahida.ro | 2019-02-10 | SOCIAL | |

Problema deversărilor de ape menajere din rețeaua de canalizare în canalul Mărăloiu pare fără soluție. De ani de zile pompele folosite pentru funcționarea rețelei de canalizare de pe starda Pietroasa nu fac față și cedează periodic, de vină ar fi utilizarea incorectă a canalizării.

"Eu vă spun că sistemul face faţă... noi avem conducte de 30... problema este sistemul de pompe. ... Cel puţin jumătate din vina aparţine cetăţeanului! Sistemul de canalizare este prevăzut pentru apele menajere, nu pentru resturi vegetale sau altceva.... Unii nu-și mai aruncă la tomberon coşul îl aruncă în toaletă ... toate acestea ajung la staţie de pompare  cum să funcţioneze.”-  a declarat primarul comunei Apahida Grigore Fati într-un interviu mai vechi.

Nefuncționarea lor duce la deversarea apei în canalul Mărăloiu care se varsă în râul Someș. Problema e în curtea Companiei de apă ”Someș” care este operatorul rețelei de canalizare și care ar trebui să găsească soluții pentru rezolvarea acestei situații, dar care din comoditate (nu putem spune că e lipsa de expertiză pentru că au specialiști) întârzie să facă ceva în privința acestei situații.

Pe lângă poluarea continuă a canalului Mărăloiu, deversarea apei menajere produce un miros insuportabil pentru trecători, dar mai ales pentru cei care locuiesc în zoonă și trebuie să suporte zilnic mirosul urât. 

Sătul de mirosul insuportabil, consilierul local PNL Viorel Nacu, care locuiește în zonă a făcut o sesizare la Apele române care a amendat cu 75.000 lei Compania de apă ”Someș” pentru nerespectarea prevederilor legale. Compania a fost avertizată că este pasibilă de amendă atâta timp cât problema nu este rezolvată. 

Chiar dacă pentru o companie de dimensiunile Companiei de apă ”Someș” o amendă de dimensiunile acestea e floare la ureche, dacă vor mai fi sesizări amezile s-ar putea majora, iar asta i-ar putea pune pe directorii Regiei de Apă la treabă. 

Până una alta, merită lăudată luarea de atitudine a consilierului local Viorel Nacu care a făcut mai mult decât fac majoritatea consilierilor locali, care se mulțumesc să participe la ședințe și să ridice mâna. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: