Bugetul comunei Apahida aprobat cu unanimitate de voturi.

| Scris de www.apahida.ro | 2017-03-15 | SOCIAL | |

Ieri la ședința de Consiliu local pe ordinea de zi cele mai importante proiecte au fost aprobarea bugetului pe anul 2017 și a programului de investiții, dar și scoaterea din inventarul domeniului public și trecerea în  inventarului domeniului privat a mai multor imobile aparținând Primăriei.

Proiectele privind bugetul și aprobarea programului de investiții a fost votat cu unanimitate de  voturi. Membrii puterii și cei ai opoziției au votat cot la cot proiectele aferente bugetului. 

Pe marginea proiectului privind scoterea din inventarul domeniului public a imobilelor: Scoala din satul Câmpenești, Căminul Cultural din satul Câmpenești și Căminul cultural din satul Sânnicoara, sau purtat discuții contradictorii între membrii puterii și cei ai opoziției. 

Consilierul PNL Vălean Răchișan a interpelat comisia de inventariere în speță pe viceprimarul comunei Apahida, Ilinca Crăcinaș pe care a întrebat-o dacă a văzut fizic căminul din Sânnicoara (fostul cămin) atunci când l-a trecut pe listă. Evident răspunsul viceprimarului a fost ”nu”, întrucât fostul cămin a fost demolat pentru a-i face loc actualei clădiri. Referitor la acest cămin opoziția consideră că demolarea s-a făcut fără a se respecta procedurile în vigoare.

De cealată parte secretarul comunei David Alexandru le-a atras atenția consilierilor locali privind existența unui nou decret care obligă UAT-urile să-și completeze inventarele și să le înaninteze Guvernului în vederea publicării în Monitorul Oficial, lucru care ar trebui făcut până la 31 decembrie 2017. ”Există posibilitatea ca să nu mai putem accesa fonduri europene, dacă nu vom finaliza inventarul până la termenul stabilit”, a completat secretarul comunei. 

Mai multe informații privind ședința de Consiliu local veți putea citi în ediția lunii martie a Jurnalului de Apahida. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: