Banii pentru sport blocați! Vezi ce se întâmplă cu cluburile sportive

| Scris de www.apahida.ro | 2017-08-10 | SOCIAL | |

În fiecare an din bugetul comunei Apahida se alocă o sumă consistentă pentru cluburile sportive locale care respectă procedura existentă privind primirea acestui sprijin financiar. Anul trecut de exemplu s-au alocat 60.000 de lei care au fost retribuiți astfel CS Someșul 2010 Apahida - 28.370 lei, ACS ”For You” Apahida - 18.219 lei, ACS Scorpion Apahida - 10.831 lei, AS Inter Dezmir - 2.580 lei. 

Și în acest an au fost alocați bani pentru sport însă banii nu au mai ajuns la cluburi. PNL Apahida îl acuză pe primarul comunei Apahida, Grigore Fati că a dat o dispoziție de anulare a contractelor de finanțare pentru că cluburile ”de casă” ale PSD Apahida nu au primit bani.

Datorita faptului ca echipele de casa ( fotbal ) ale PSD Apahida nu au primit bani nerambursabili de la bugetul local, dl Primar a hotarat sa dea o dispozitie prin care anuleaza alocarea de fonduri catre celelate cluburi care erau indreptatite sa primeasca ( aveau toate actele necesare ). Sportul mai poate astepta la Apahida, daca nu primesc membrii PSD, nu mai primeste nimeni.

- Comunicat PNL Apahida

Contactat de redacția apahida.ro, pentru a lămuri această chestiune importantă, edilul comunei Apahida, Grigore Fati  a declarat că s-a ajuns la anularea procedurii de acordare a sprijinului financiar pentru cluburile sportivele locale din alte motive. 

Ce ne puteti spune cu privire la fondurile pentru sport alocate de Consiliu local?

Dupa cum se stie, pentru a avea acces la fondurile alocate de Consiliu local pentru sport, cluburie cu sediul social in comuna Apahida au avut termen de depunere a proiectelor. La incheierea termenului, comisia de analiza formata din trei membri alesi de catre Consiliu local (Crăciunaș Ilinca - viceprimar, Păurar Călin PNL, Frătean Vasile - PSD ) au deliberat si au scos din aceasta competitie doua cluburi Vointa Pata si Viitorul Dezmir, (echipa din Sannicoara nu a depus proiect). S-au depus contestatii ulterior de catre Somesul Apahida (club condus de Ovidiu Buiga) si de catre celelalte echipe care n-au fost calificate (Dezmir si Pata). Tot Consiliu local a stabilit comisia de analiza a contestatiilor, formata dintr-un consilier PSD Carmen Pop, un consilier PNL Radu Pacurar si juristul primariei Florin Chitu.

Aceasta comisie a propus reluarea procedurii considerand ca nici unul din cluburi nu a avut documentatia completa (toate cluburuoile care au depus cerere) prin urmare s-a dispus reluarea procedurii. 

Vis-a-vis de comunicatul PNLApahida care din pacate din nou incearca sa politizeze tot ce se intampla in comuna, ii rog sa mai reia odata parcursul acestei actiuni si sa constate unde s-a implicat Primarul si unde a decis de unul singur PSD-ul sau un reprezentant al său?

In calitate de Primar, indiferent ce decide comisia eu am singurul atribuit, acela de a semna ordinul de plata pe care il voi semna atunci cand o comisie aleasa de CL va valida aceasta selectie. Mai mult de atat i-as invita sa reanalizeze activitatea comisie de selectie a proiectelor, care desi avea in componenta 2 membrii PSD si unul PNL a descalificat cele doua echipe asazise ”de casa” a PSD-ul.  Mai vor și altă dovadă de corectitudine ?! 

Contestatii au depus nu numai cele doua echipe descalificate ci și clubul domnului Buiga, Somesul Apahida care a contestat aproape tot.

I-as invita pe colegii de la PNL sa vina cu propuneri si solutii sa nu mai arunce problemele adminstrative în mocirla politică.

Prin urmare procedura de acordare a sprijinului financiar pentru cluburile sportive din Apahida va fi reluată, cluburile având posibilitatea de a-și completa dosarele conform Regulamentului pentru sport existent și aprobat de Consiliu local. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: