VIDEO: Andrei, un copil de 3 ani din Apahida predă o lecție de educație civică celor mari !

| Scris de Sorin Bodocean | 2018-04-12 | SOCIAL | |

Apahida este o comună în plină expansiune atât în ce privește numărul de locuitori, cât și în ce privește numărul de companii care își desfășoară activitatea în zona industrială a comunei. Din prisma veniturilor crescânde la butetul local te-ai aștepta ca serviciile oferite locuitorilor să crescă, iar imaginea comunei să fie îmbunătățită. 

Din păcate comuna se confruntă cu aceleași vechi probleme de imagine, străzile sunt pline de ambalaje și peturi, la fel și zonele centrale precum parcul central sau zona Casei de Cultură din Apahida. Primăria nu a angajat vreo firmă care să presteze servicii utilitare de întreținere a spațiilor publice, iar pe asistații sociali care ar trebui să efectueze ore de muncă în folosul comunității în schimbul ajutorului primit de la Primărie  îi vezi rareori cu mătura în mână muncind efectiv. Nu este de mirare că spațiile publice arată cum arată. 

Din păcate nici noua conducere a Liceului Tehnologic ”Ștefan Pascu” nu se implică suficient pentru a întreține terenul din jurul unității școalare. E inadmisibil ca în preajma unei școli cu sute de elevi să fie plin de mizerii și peturi, iar coșurile de gunoi să fie goale. E de neacceptat ca nici un cadru didactic să nu-i pună pe elevi să igienizeze o jumătate de oră curtea școlii și să treacă cu indifernță pe lângă mizerabila curte zile întregi. În urmă cu 15-20 de ani nu vedeai atâtea mizerii în zona școlii întrucât profesorii de atunci știau să-i facă pe elevi să facă curățenie cu metode mai mult sau mai puțin acceptate de către cei tineri. 

Pe adresa redacției am primit în aceste zile un filmuleț cu un copil de 3 ani și patru luni  care predă o lecție de educație civică celor mai mari, care nu știu să arunci gunoiul la coș, dar și autorităților locale incapabile să gestioneze o problemă imagine persistentă de ani de zile. 

Băiatul a fost filmat de tatăl său care se vede că și-a făcut datoria și i-a insuflat celui mic principii esențiale ce țin de cei ”șapte ani de acasă” precum, ”gunoiul se aruncă la coș, nu pe jos”. Dacă toți părinții ar reuși să-și învețe odreslele asemenea principii sănătoase, localitatea ar arăta mult mai bine. 

Până atunci așteptăm ca Primăria și chiar Școala să ia măsuri pentru a îmbunătății curățenia în spațiile publice din centrul comunei. E anul 2018 facem parte din zona metropolitană (ce frumos  sună), avem o zonă centrală extrem de restrânsă, chiar nu putem să o pastrăm impecabilă?

Filmuletul a fost realizat sambata 7 aprilie, iar azi curtea scolii și zona din preajma Casei de cultură arătau aproximativ la fel, mai jos aveți fotografii făcute azi în jurul amiezii. 

Cu siguranță mâine va avea loc o mobilizare a forțelor și curățenia va fi restabilită... întrebarea e pentru cât timp?

 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: