Acțiune de ecologizare a canalului Mărăloiu sâmbătă 13 Aprilie! Vezi de unde a pornit totul...

| Scris de apahida.ro | 2019-04-10 | SOCIAL | |

Sâmbătă 13 aprilie începând cu ora 9 apahidenii sunt așteptați să ia parte la o acțiune de ecologizare ce se va face pe valea Mărăloiu începând din zona Pietroasa. Totul a pornit de la imaginea dezolantă a acestei zone care a trezit spiritul civil al unei localnice, care s-a decis să facă primul pas și să lanseze o provocare apahidenilor care simt că fără să se implice nu o să se schimbe imaginea acestei localități. În continuare vă redăm postare făcută de doamna Bianca Hegheduș pe pagina personală de facebook:

Buna dimineața dragi Apahideni. 
Va propun o provocare, dar înainte de asta aș vrea sa va spun cum am ajuns la ea.
Eu locuiesc pe str Pietroasa, iar că sa ajung la grădiniță trebuie sa traversez podețul peste Maraloiu.De fiecare data când ajung acolo mi se face greata și atunci incep sa visez la satele săsești sau ungurești unde totul e curat și ți-e mai mare dragul să te plimbi. Mi-am dat seama după câteva zile că degeaba tot trec visând prin zona respectiva, ca din păcate nu am puteri paranormale și deci visele nu devin realitate. Am fost tare dezamăgită Dar totuși, ideea asta de a trece peste podul ăla fara sa mi se facă greata nu-mi dădea pace. Am inceput să mă întreb și să întreb in stânga și în dreapta de de nu fac asistații sociali? Ei bine sunt doar 6 și ăștia. Oare câți ora fi prin Sic( satul ăla unguresc la care visez când trec peste pod).Nu știu, dar cred că nu multi. Și totuși de ce e așa curat acolo? Adică stand pe Facebook si distribuind citate motivaționale nu se întâmplă nimic? Nu iese nimeni să curețe? M-am tot gândit cum sa fac și ce să fac? Pe urmă mi-a picat fisa: alta soluție nu este decât să pun mâna și să adun. Ce idioată, cum adică să adun eu gunoiu aruncat de alții? Da ce-s io femeie de serviciu? Ei bine, după multe discuții și cugetări am ajuns la concluzia că asta e singura variantă. Dar pentru că mi-am dat seama că de una singura nu pot, aici intervine provocarea pentru voi și pentru Primăria Apahida. Am mers plina de îndoieli la primărie să cer sa ne ajute. M-am gândit că voi fi scoasa afara cu picioare in dos, pentru că nu avem aceleași simpatii politice .Dar surpriza, domnul Grigore Fati s-a oferit sa vina sa ne ajute și să ne asigure saci, mănuși, tomberon și maturi. Mi-a mai venit inima la loc și am realizat că indiferent de etnie, partid, religie sau alte etichete putem găsi asemănări și interese comune. Provocarea pentru voi, in special pentru mămicile care traversează zilnic podulețul Maraloiu, dar nu numai, este sa ne strângem cat mai multi SAMBATA 13 APRILIE 2019 și să facem împreună o acțiune masiva de curățare a Maraloiului. 
V-am dat tag pentru a fi cat mai vizibilă postarea. Din păcate nu pot eticheta mai mult de 50 de persoane. Va rog să distribuiți dar și să veniți să încercăm să schimbam fata acestui sat în care locuim. Sâmbătă 13 aprilie Maraloiu, dar ulterior putem curată și alte zone. 

Primăria Apahida suține aceată inițiativă civică și va pune le dispoziția voluntarilor unelte, mânuși, saci menajeri, tomberoane, etc pentru ca activitatea să se desfășoare în bune condiții. 

Prin urmare dacă te-ai săturat să aștepți ca alții să facă și dorești să te implici în îmbunătățirea imaginii acestei localități  participă și tu sâmbătă la această acțiune. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: