1 Decembrie la Apahida - FOTO - VIDEO

| Scris de www.apahida.ro | 2014-12-01 | SOCIAL | |

Ziua națională a României a fost sărbătorită ca în fiecare an și la Apahida. Evenimentele dedicate zilei naționale s-a desfășurat în fața casei de Cultură din Apahida lângă monumentul Eroilor. În jurul orei 10 ceremonia dedicată zilei de 1 decembrie a început intonarea imnului de stat, urmat de slujba religioasă oficiată de preoții celor două parohii ortodoxe din Apahida Ioan-Iacob Diț și Sorin Trâncă. 

 

La sfârșitul slujbei religioase, preotul Ioan-Ioab Diț a rostit câteva cuvinte în care a vorbit despre importanța unirii și despre jertfele eroilor neamului.  Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a ţinut un scurt discurs în care a reamintit evenimentele desfășurate în anul 1918 cu ocazia zilei de 1 decembrie. 

 

A urmat ceremonia depunerilor de coroane. Au fost depuse coroane la monumentul Eroilor din Apahida din partea:

 

Bisericii Ortodoxe din Apahida,

Primăriei Apahida

PSD Apahida

ACL Apahida

PP-DD Apahida

Profesorul Emil Cătană însoțit de componenții clubului ”For You” Apahida, băieți și fete au depus și ei flori la monumentul Eroilor. 

 

A urmat un scurt moment pregătit de către elevii Liceului tehnologic Ștefan Pascu care au prezentat pe scurt evenimentele desfășurate la Albă Iulia la 1 Decembrie 1918 au recitat câteva poezii patriotice și au cântat cântece patriotice printre care ”Treceți batalioane române Carpații”. 

 

Partea de final a evenimentului de azi i-a aparținut bătrânei Marița Jucan, care a recitat câteva poezii compuse de dânsa. Ca de obicei emblema patriotismului din Apahida, Marița Jucan a fost îmbrăcată în costum popuar și a recitat cu patos poeziile sale.

 

La final cei prezenți aproximativ 150 de persoane au avut posibilitatea să servească o felie de cozonac și un vin fiert. 

 

Astăzi cu ocazia zilei naționale a României va mai avea loc inaugurarea terenului de minifotbal din Dezmir cu un derby local între Viitorul Dezmir și Inter Dezmir, acest meci se va desfășura începând cu ora 13

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: