Lovitura grea pentru conducerea PNL Apahida! Un consilier exclus ar putea reveni in Consiliu local

| Scris de apahida.ro | 2019-03-15 | POLITIC | |

Fostul consilier PNL Fabian Alexandru (al treilea din stanga randul de sus) s-ar putea întoarce în Consiliul local după mai bine de un an de absență, întrucât Curtea de Apel Cluj i-a dat câștig de cauză în disputa cu Prefectul județului Cluj cel care a luat act de excluderea consilierului din Dezmir din partid și a dispus revocarea acestuia din funcția de consilier local al comunei Apahida. 

Instanța a dispus ”anularea Ordinul prefectului nr 560/28.12.2017 emis de Prefectul jud. Cluj, în plus instanța obligă pârâții la plata daunelor materiale constând în plata retroactiva a tuturor drepturilor ce i se cuvin reclamantului, conferite de functia de consilier local al comunei Apahida, calculate de la data emiterii ordinului si pana la efectiva repunere in functie, actualizate cu rata inflatiei si cu dobanda aferenta” se mai arata in motivarea deciziei.

Recursul făcut de Prefect a fost declar inadmisibil în data de 13.03.2019, instanța menținând decizia enunțată mai sus și pronunțând o decizie definitivă. 

Cu alte cuvinte este de așteptat ca la viitoarea ședință de Consiliu local, secretarul comunei să ia act de încetarea Ordinului Prefectului și să permită revenirea consilierului PNL Fabian Alexandru în postul de consilier local al comunei Apahida. Fabian Alexandru l-ar putea înlocui astfel pe Andrei Apahidean (primul din stanga randul de sus). 

Decizia Curții de Apel reprezintă o lovitură puternică pentru președintele PNL Apahida Călin Păcurar care a demarat procedurile de excludere a celor doi consilieri locali considerați vinovați de pierderea alegerilor locale din 2016, Vălean Răchișan și Fabian Alexandru. 

Decizia instanței în cazul consilierului Fabian Răchișan l-ar putea ajuta și pe fostul consilier local de Sânnicoara Vălean Răchișan să câștige procesul similar intentat Prefectului județului Cluj. 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: