SONDAJ: Dacă mâine ar fi alegeri locale liberalii ar lua 10 din cele 17 locuri de consilier local

| Scris de apahida.ro | 2018-03-22 | POLITIC | |

Dacă mâine ar fi alegeri locale PNL ar reuși să câștige 10 din cele 17 locuri în Consiliu local, asta arată sondajul de opinie organizat online pe paginda de Facebook Apahida.ro, la care au participat peste 200 de persoane. 

Sondajul mai arată cu PSD-ul, partidul condus de actualul primar, Grigore Fati ar obține doar trei mandate, nici jumătate din câte are în prezent și anume 10 mandate. 

Cum ar trebui interpretat sondajul și de ce ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru partidul aflat la conducere în acest moment? 

În primul rând trebuie ținut cont de profilul participantului la sondaj și anume tânăr cu vârsta până în 40 de ani locuitor al localității Apahida. Asta e preferința electorală la ora actuală a tinerilor din Apahida cu vârsta până în 40 de ani, o înclinație evidentă înspre dreapta, resimțită și la alegerile locale din 2016 (in localitatea Apahida), care s-a adâncit pe fondul scăderii în popularitate a partidului de guvernământ.  Să nu uităm în 2016 diferența în favorea PSD s-a făcut în celelate sate ale comunei în special în Dezmir și Sânnicoara. 

Dacă mâine ar fi alegeri locale s-ar înregistra o prezență nouă în Consiliu local, aproximativ 15% dintre respondenți au ales să voteze cu alt partid decât cele menționate. De asemenea USR ar putea fi reprezentată în Consiliu local printr-un mandat, dacă procentele stabilite de sondaj s-ar concretiza la alegeri.

Pentru conducerea PSD sondajul ar trebui să fie un semnal de alarmă, întrucât misiunea de a recâștiga Apahida (localitatea) a eșuat în acești primi doi ani de mandat, lucrul acesta nu se remarcă doar în sondaj ci și printre oameni. Dar mai are la dispoziție doi ani pentru a le schimba 
opțiunea politică apahidenilor. 

De cealaltă parte PNL-ul deși a ”dormit” în acesți doi ani beneficiază de căderea în dizgrație a siglei PSD. Totuși sunt 2-3 consilieri liberali care se pare că au ieșit din hibernare și încep să fie activi în viața politică, probabil și datorită zvonurilor potrivit cărora scaunul de președinte al partidului ar putea fi eliberat de cei de la județ. 

Până la alegerile locale este cale lungă și multe lucruri se pot  schimba. Multumim tuturor celor care au participat la sondaj.
 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: