Doi consilieri locali excluși de partid și-au pierdut funcția prin ordinul Prefectului

| Scris de apahida.ro | 2018-02-12 | POLITIC | |

Joi 8 februarie la Casa de Cultură din Apahida s-a desfășurat ședința ordinară aferentă lunii februarie, o ședință foarte importantă care a fost mutată în prima parte a lunii întrucât pe masa consilierilor locali s-au aflat proiectul de buget aferent anului 2018 și programul de investiții pentru anul în curs. Conform legii fără adotarea acestor proiecte activitatea administrației locale nu se poate desfășura. 

Publicul prezent a putut remarca că este a doua ședință consecutivă la care componența Consiliului local  este modificată. Din cei 17 consilieri care și-au început mandatul, în urmă cu aproximativ doi ani, în momentul de față au mai rămas doar 15, asta după ce Prefectura a vacantat două posturi de consilier local. Cei doi consilieri excluși din Partidul Național Liberal Apahida și anume consilierul de Sânnicoara Vălean Răchișan și consilierul din Dezmir Alexandru Fabian au rămas fără posturi, cel puțin momentan până când instanța va decide dacă exluderea lor din partid a fost făcută conform legii. 

Primarul comunei Apahida Grigore Fati nu a dorit să comenteze acest subiect menționând într-un interviu acordat Jurnalului de Apahida pe scurt motivul pentru care Consiliul local a pierdut doi consilieri pentru moment.

A fost o ședință în care două posturi de consilier local au fost vacantate din ordinul prefectului.Am adus la cunoștința partidului din care au făcut parte cei doi consilieri despre acest ordin și așteptăm ca la următoarea ședințăsă vină cu noi propuneri - declara edilul comunei, Grigore Fati după ședința aferntă lunii ianuarie

Contactat tefonic, Tudor Oros ,unul dintre liderii locali PNL Apahida ne-a declarat că procedura de numire este complicata si de durata, așa se explică cum pentru a doua ședință consecutivă PNL a avut doar cinci reprezentanți în Consiliul local. 

Se pare că PNL dorește o întinerire a partidului și vor fi propuși (conform surselor noastre) doi membri tineri ai PNL Apahida, Andrei Apahidean și Claudia Telecan. 

Cu cerc roșu sunt marcați cei doi consilieri care și-au pierdut mandatul datorită ordinului Prefectului, iar cu verde cei doi tineri membri PNL care i-ar putea înlocui

Chiar dacă firesc ar fi ca la următoarea ședință să fie validați cei doi noi membri, lucrurile ar putea să fie mai complicate, întrucât cei doi consilieri excluși au contestat excluderea lor din partid, iar pâna la soluționarea contestației, prefectul ar putea suspenda ordinul de revocare, lucru care le-ar permite celor doi să îți recupereze locul în Consiliu local. 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: