Pesediștii la plantat, peneliștii la curățat, impreună când?

| Scris de apahida.ro | 2019-04-15 | POLITIC | |

Prima organizație afiliată politic care a reacționat la problema pe care o are Apahida în ce privește curățenia domeniului public, semnalată de multe ori de presa locală a fost Organizația Femeilor Liberale din Apahida, care și-a propus să se implice mai mult în activitățile civice ce au loc la nivel local.

OFL Apahida a participat săptămâna trecută la două acțiuni civice de curățare a domeniului, mai întâi doamnele  au ecologizat zona Gării Apahida (str. Libertății), dar și parcul de joacă din Dezmir, iar mai apoi au participat la acțiunea de ecologizare a Văii Mărăloiu inițiată de doamna Hegheduș și sprijinită de Primăria Apahida. 

Acțiunea de sâmbătă s-a concretizat prin curățirea albiei pârâului Mărăloiu și a zonei adiacente, dar și prin vopsirea podului de peste pârău. La acțiunea de sâmbătă au participat și alți voluntari, însă din păcate  numărul lor a fost unul redus, încă ă dovadă că locuitorilor comunei Apahida nu le face plăcere să se implice în acțiuni civice, deși dacă ne dorim o comună mai curată avem nevoie de astfel de acțiuni la care să ia parte câți mai mulți voluntari. 

În altă ordine de idei la acțiunea de plantare organizată de Primăria Apahida împreună cu organizația ”Plantează în România” au participat mai mulți membrii ai PSD Apahida și USR și doar singurul reprezentant oficial al PNL-ului, consilierul Viorel Nacu. 

E limpede de remarcat că cele două mari partide nu vor să facă front comun nici măcar când e vorba de acțiuni civice, unde apartenența la un partid sau la altul nu ar trebui să conteze, dimpotrivă o bună colaborare în acest sens i-ar putea motiva pe și alții care nu fac parte din nici un partid politic să devină voluntari pentru interesul comunității. Până una alta e de apreciat că fiecare din cele două părți începe să conștientizeze că implicarea mai mare în viața comunității trebuie să devină o prioritate. 

Atâtata timp cât acțiunile intreprinse sunt  în interesul cetățeanului apahida.ro va promova astfel de evenimente indiferent de culoarea politică a inițiatorilor. 

 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: