O nouă lovitură pentru conducerea PNL Apahida! Vălean Răchișan ar putea reveni în Consiliu local

| Scris de apahida.ro | 2019-04-20 | POLITIC | |

In urma cu aproximativ o luna ati putut citi  in exclusivitate pe apahida.ro despre procesul castigat de consilierul local Fabian Alexandru din Dezmir, care a contestat excluderea sa din PNL Apahida, iar judecatorii Tribunalului Cluj i-au dat dreptate. Ca urmare a deciziei instantei el va fi repus in functie la viitoarea sedinta de Consiliu local. Asa cum am anticipat Fabian Alexandru (foto-al doilea din dreapta) il va inlocui pe tanarul Andrei Apahidean.


O noua decizie data de Tribunalul Cluj zguduie din temelii filiala locala PNL. Cel mai vocal liberal Valean Rachisan(foto - primul din dreapta) a primit din partea instantei o prima decizie favorabila, in procesul prin care contesta excluderea din PNL Apahida. Consilierul PNL de Sannicoara, Valean Rachisan  a fost unul dintre cei mai longevivi consilieri locali, dar si unul dintre cei mai documentati fiind de departe cea mai auzita voce a opozitiei la sedintele de Consiliu local din ultimii ani.


Daca Valean Rachisan va primi o decizie favorabila si definitiva din partea instantei se va intoarce in Consiliul local in locul doamnei Claudia Telecan, care i-a luat locul dupa emiterea ordinului dat de Prefectul judetului Cluj, in urma cu aproximativ un an si jumatate.


Se pare ca instanta a considerat nelegala procedura prin care presedintele Calin Pacurar(foto-primul din stanga) a incercat sa-i indeparteze atat pe Fabian Alexandru si Valean Rachisan din partid. Primul dintre ei deja si-a demonstrat nevinovatia si se va intoarce in curand la masa consilierilor locali, iar Valean Rachisan ar putea primi o sentinta similara definitiva in cateva luni, profitand si de precedentul creat prin decizia primita de colegul sau.


Cei doi nu au fost singuri liberali exclusi in ultimul timp, singurul liberal care a avut curajul sa-l concureze pe Calin Pacurar la alegerile pentru presedintia PNL Apahida, Tudor Oros a fost si el exclus recent din partid. La randul sau, Tudor Oros a contestat la nivel de partid deocamdata masura luata si cel mai probabil conducerea PNL Cluj va analiza de doua ori contestatia acestuia inainte de a da un verdict definitiv, mai ales acum, cand instanta le da rand pe rand dreptate celorlalti consilieri exclusi din PNL Apahida.

Sursa foto: Facebook PNL Apahida 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: