banner-big
Doi consilieri locali excluși de partid și-au pierdut funcția prin ordinul Prefectului
comuna-apahidapnl-apahida.jpg
Data: 2018-02-12

Joi 8 februarie la Casa de Cultură din Apahida s-a desfășurat ședința ordinară aferentă lunii februarie, o ședință foarte importantă care a fost mutată în prima parte a lunii întrucât pe masa consilierilor locali s-au aflat proiectul de buget aferent anului 2018 și programul de investiții pentru anul în curs. Conform legii fără adotarea acestor proiecte activitatea administrației locale nu se poate desfășura. 

Publicul prezent a putut remarca că este a doua ședință consecutivă la care componența Consiliului local  este modificată. Din cei 17 consilieri care și-au început mandatul, în urmă cu aproximativ doi ani, în momentul de față au mai rămas doar 15, asta după ce Prefectura a vacantat două posturi de consilier local. Cei doi consilieri excluși din Partidul Național Liberal Apahida și anume consilierul de Sânnicoara Vălean Răchișan și consilierul din Dezmir Alexandru Fabian au rămas fără posturi, cel puțin momentan până când instanța va decide dacă exluderea lor din partid a fost făcută conform legii. 

Primarul comunei Apahida Grigore Fati nu a dorit să comenteze acest subiect menționând într-un interviu acordat Jurnalului de Apahida pe scurt motivul pentru care Consiliul local a pierdut doi consilieri pentru moment.

A fost o ședință în care două posturi de consilier local au fost vacantate din ordinul prefectului.Am adus la cunoștința partidului din care au făcut parte cei doi consilieri despre acest ordin și așteptăm ca la următoarea ședințăsă vină cu noi propuneri - declara edilul comunei, Grigore Fati după ședința aferntă lunii ianuarie

Contactat tefonic, Tudor Oros ,unul dintre liderii locali PNL Apahida ne-a declarat că procedura de numire este complicata si de durata, așa se explică cum pentru a doua ședință consecutivă PNL a avut doar cinci reprezentanți în Consiliul local. 

Se pare că PNL dorește o întinerire a partidului și vor fi propuși (conform surselor noastre) doi membri tineri ai PNL Apahida, Andrei Apahidean și Claudia Telecan. 

Cu cerc roșu sunt marcați cei doi consilieri care și-au pierdut mandatul datorită ordinului Prefectului, iar cu verde cei doi tineri membri PNL care i-ar putea înlocui

Chiar dacă firesc ar fi ca la următoarea ședință să fie validați cei doi noi membri, lucrurile ar putea să fie mai complicate, întrucât cei doi consilieri excluși au contestat excluderea lor din partid, iar pâna la soluționarea contestației, prefectul ar putea suspenda ordinul de revocare, lucru care le-ar permite celor doi să îți recupereze locul în Consiliu local. 

 

Rezultate finale alegeri Apahida! Declarațiile politicienilor locali
comuna-apahidafati-nacu-rachisan.jpg
Data: 2016-12-12

La alegerile parlamentare din 11.12.2016, în Comuna Apahida am avut o prezență la vot de 35,16% împărțită pe sate după cum urmează :

 • Apahida- 31,57%
 • Cimpenesti- 57,14%
 • Corpadea -38,71%
 • Dezmir – 38,78%
 • Pata -47,24%
 • Sinnicoara -39,95%

În localitatea Apahida,  PNL-ul s-a impus la Camera Deputaților cu 668 voturi fiind urmat de PSD cu 641 voturi și USR cu 238 voturi, pentru senat PNL a avut 672 voturi , PSD 624 iar USR 243 . 

Satele Dezmir , Pata  și Corpadea au fost câștigate de PSD cu 385 voturi pentru camera Deputaților si cu 383 voturi pentru Senat fiind urmat de PNL cu 234 voturi pentru Camera Deputaților respective 238 voturi pentru Senat .


La sfârșitul zilei câștigătorul alegerilor în comuna Apahida a fost PSD-ul cu 1239 voturi pentru Camera deputatilor și 1221 voturi pentru Senat , fiind urmat de PNL cu 1164 respectiv 1168.

Informații amănunțite cu situația voturilor puteți găsi în tabelul atașat realizat de apahida.ro.

Procentual vorbind în comuna Apahida s-au înregistrat următoarii indici:

Senat

 • ​PSD - 35,3%
 • PNL - 33,8% 
 • USR - 12,9% 
 • PMP 3,7 %

​Camera Deputaților

 

 • PSD - 36%
 • PNL - 33,8% 
 • USR - 12,5% 
 • PMP 3,63 %​

Ce spun principalii artizani cu privire la rezultatele parlamentare?

Grigore Fati - Primarul comunei Apahida - Președinte PSD Apahida

La nivel national se pare sondajele premergatoare alegerilor au fost mai exacte decat la alegerile anterioare , rezultatul votului se datoreaza in opinia mea , pe de-o parte anterioarelor guvernari PSD, mult mai bune decat cele ale CDR sau PDL , dar si dimensiunii si valorii membrilor PSD in general. Iar pe de alta parte crizei de lideri din cadrul PNL, la diverse nivele si a greselilor pe car PNL le-a facut, una dintre ele fiind alegerea ca locomotiva a lui Dacian Ciolos.

La nivel local lupta a fost mult mai stransă  decât la nivel național și asta datorită surprizei numită USR, dar și faptului că în comuna Apahida PNL-ul are oarecare tradiție. Chiar și în aceste condiții PSD-ul a câștigat și în comuna Apahida și doresc să transmit mulțumiri tuturor cetățenilor care au votat cu PSD, dar și celor care au participat la vot chiar dacă au votat cu alte partide. 

- a declarat pentru apahida.ro primarul comunei Apahida, Grigore Fati

Viorel Nacu - membru de bază al PNL Apahida 

Alegerile parlamentare din 2016, ne-au aratat ca stanga este mult mai compacta, iar partidele de dreapta trebuie sa faca front comun pentru a face fata. Intradevar scorul PNL-ului la nivel national este sub asteptarile noastre, dar gasim si un lucru bun aici. Se va face o analiza completa la toate nivelele, vedem ce a fost bine si ce nu, o sa luam masurile care se vor impune, mai ales ca urmeaza un an de alegeri in PNL.

La nivel local am realizat un scor bun, peste 33%, mai ales din postura de partid de opozitie, suntem peste media pe tara respectiv judet, chiar daca unii ne dadeau sanse putine, pe plan local, am fost la doar 2% de PSD. Pe satul Apahida, am castigat, la fel cum s-a intamplat si la alegerile locale, surpriza a venit din satul Sânnicoara, un fief al PSD-ului, unde am castigat cu peste 50 de voturi. O sa facem si noi o analiza si la nivel local, vedem unde avem probleme, sa le remediem din timp si sa crestem imaginea PNL-ului la nivel local. Multumim tuturor celor care ne-au votat si au crezut in PNL, dar si celor care nu ne-au votat, ca ne fac sa fim mai buni pe viitor, multumesc tuturor celor care ne-au sprijinit si ne-au fost alaturi, colegilor de partid din Consiliul Judetean Cluj, printre care amintesc pe Ligia Pop si ii asiguram pe cetatenii comunei Apahida ca vom face in continuare tot ce ne sta in putinta pentru a dezvolta localitatea nostra si a crea cele mai bune conditii de viata. Avem o echipa tanara, dornica de afirmare si vom reusi sa ajungem acolo unde ne dorim. “ A declarat consilierul local PNL , Viorel Nacu pentru apahida.ro

Vălean Răchișan încă membru PNL, principalul ”vinovat” al succesului înregistrat de PNL la Sânnicoara

Domnule Valean Rachisan care este situatia dumneavoastră acuma in PNL Apahida ?

Am fost exclus de organizatia locala PNL Apahida pe motiv ca nu m-am implicat in campania electorala pentru alegerile locale. Am contestat la Comisia de Arbritaj Judeteana decizia organizatiei locale , unde mi s-a respins cererea anularii deciziei de excludere si acum sunt la Comisia Nationala de Arbitraj , in recurs . Am respectat toate procedurile conform statutului , iar termenul in care trebuia rezolvat recursul , respectiv 60 zile , a trecut .

Cum va explicati votul de ieri din Sinnicoara in care PNL a castigat comparativ cu votul din alegerile locale ?

La alegerile locale , respectiv la postul de primar , PNL Apahida nu a venit cu persoana potrivita care sa raspunda exigentelor electoratului PNL din Sânnicoara . Comparativ cu faptul ca eu sunt o persoana cunoscuta in Sannicoara si am rezolvat foarte multe probleme in calitate de consilier local in 4 mandate si cu toate ca acum am fost obligat sa fac o campanie solitara la rudele ,prietenii si consatenii mei din Sannicoara , convingandu-I sa iasa la vot si sa voteze PNL . Rezultatul se vede in procentul de prezenta la vot si numarul de voturi obtinute de PNL.

- a declarat Vălean Răchișan într-un interviu pentru apahida.ro

Apahida votează! Prezență slabă la vot până la ora 13
comuna-apahidavot-apahida.jpg
Data: 2016-12-11

Românii aleg azi noua structura a Parlamentului. Oferta politică este una variată cu numeroase partide și programe electorale. Românii aleg din nou liste propuse de partidele .

Prezența la vot la nivel național a fost de 17,02 la ora 13. La nivelul județului Cluj la aceeași oră prezența la vot a fost de 15,5%.

Apahidenii nu s-au înghesuit să meargă la vot, prezența la vot a fost mult mai slabă decât cea raportată la nivel național, doar 11,5% din apahidenii de pe listele electorale și-au exercitat dreptul la vot până la ora 13.

Vom revenii cu amănunte...

Consilierii PNL pun în pericol o finanțare europeană de 500.000 euro
comuna-apahidapnl-apahida.jpg
Data: 2016-09-27

Astăzi Consiliu local s-a întrunit într-o ședință de îndată care avea pe ordinea de zi 6 proiecte printre care unul foarte important privind aprobarea intabularii strazii Planoarelor din Dezmir, proiect care permitea continuarea lucrărilor la pista de biciclete ce urmează să lege Apahida de municipiul Cluj-Napoca și Florești. 

Pentru ca proiectul de hotărâre să trecă era nevoie de votul a două treimi dintre consilieri, însă aproape toți consilierii PNL au lipsit de la ședință, singurul liberal prezent a fost Radu Păcurar. Chiar daca au votat toti cei prezenti, proiectul de hotarare nu a trecut intrucat numarul minim de voturi nu a fost intrunit. 

Pentru a înțelege de ce era atât de important ca acest proiect de hotărâre să fie aprobat am discutat cu primarul comunei Apahida , domnul Grigore Fati. 

Ce s-a întâmplat azi la ședința de Consiliu local? 

În urma sesizarii conducerii aeroclubului român referitoare la faptul ca pista de biciclete de pe strada Planoarelor se suprapune cu terenul administrat de aeroclub  am început o acțiune de rezolvare a problemei și de reluare urgentă a lucrărilor. După cum bine știți cei de la Aerodrom au reușit să oprească lucrările printr-o decizie a Inspectoratului de Stat în Construcții.

Am obținut o hotărâre de Guvern prin care, strada pe o latime medie de 10 metri a fost trecuta in domeniu public al consiliului local Apahida.  Am reusit sa obținem avizul de la OCPI (cadastru) pe documentația depusă, am obținut și avizul de la mediu și era necesară hotărârea Consiliului local privind aprobarea întăbulării, care urma să se facă în regim de urgență, deoarece la sfârșitul octombrie lucrarea trebuia să fie terminată(nemaifiind posibilități de prelungire).

Am convocat o sedinta de Consiliu local de îndată, dar din păcate la ședință au participat numai cei 10 consilieri ai PSD și domnul Radu Pacurar de la PNL, ceilalți consilieri PNL au preferat să nu participe, motivând unii dintre ei ca așa le-a cerut liderul de partid, domnul Călin Păcurar.

De ce este în pericol finanțarea?

Este pusă în pericol finanțarea proiectului, în sensul că va trebui să returnăm banii primiți din fonduri europene. Dacă nu vom întabula strada Planoarelor vom avea aceeași problemă de imposibilitate și în ce privește asfaltarea ei, iar hotărârea de Guvern a venit degeaba.

Totodata exista pericolul să pierdem datorită nefinalizarii proiectului cu pista de biciclete si alte două proiecte pe fonduri europene care sunt în curs de accesare.

Nu credeam că pot sa existe situații mai urgente de rezolvat decât aceasta, sau unele similare.Se pare ca domnii consilieri PNL continuă să pună orgoliile personale mai presus de interesele comunei. Fac din nou un apel la ei să lase aceste orgolii la oparte și să acționeze în folosul celor care i-au votat atât pe ei cât și pe ceilalți consilieri. Aștept inițiativa lor de a convoca din nou o ședință de consiliu cel mai târziu joi 29 septembrie pentru a evita pierderea acestor fonduri europene și a putea continua dezvoltarea altor proiecte.

Am încercat să obținem un punct de vedere referitor la acest din partea unuia dintre consilierii PNL absent de la ședința de azi, însă nu am reușit, până la ora editării prezentului articol. 

Lupta în PNL continuă! Radu Păcurar arătat cu degetul după ce a votat prelugirea PUG-ului
comuna-apahidagata.jpg
Data: 2016-07-01

Astăzi Consiliu local s-a întrunit într-o ședință de îndată care avea pe ordinea de zi 6 proiecte printre care unul foarte important privind aprobarea intabulării străzii Planoarelor din Dezmir, proiect care permitea continuarea lucrărilor la pista de biciclete ce urmează să lege Apahida de municipiul Cluj-Napoca și Florești. 

Pentru ca proiectul de hotărâre să trecă era nevoie de votul a două treimi dintre consilieri, însă aproape toți consilierii PNL au lipsit de la ședință, singurul liberal prezent a fost Radu Păcurar. Chiar dacă au votat toţi cei prezenţi, proiectul de hotărâre nu a trecut întrucât numărul minim de voturi nu a fost întrunit. 

Pentru a înțelege de ce era atât de important ca acest proiect de hotărâre să fie aprobat am discutat cu primarul comunei Apahida , domnul Grigore Fati. 

 

Ce s-a întâmplat azi la ședința de Consiliu local? 

 

În urma sesizării conducerii aeroclubului român referitoare la faptul ca pistă de biciclete de pe strada Planoarelor se suprapune cu terenul administrat de aeroclub  am început o acțiune de rezolvare a problemei și de reluare urgentă a lucrărilor. După cum bine știți cei de la Aerodrom au reușit să oprească lucrările printr-o decizie a Inspectoratului de Stat în Construcții.

Am obținut o hotărâre de Guvern prin care, stradă pe o lăţime medie de 10 metri a fost trecută în domeniu public al consiliului local Apahida.  Am reuşit să obținem avizul de la OCPI (cadastru) pe documentația depusă, am obținut și avizul de la mediu și era necesară hotărârea Consiliului local privind aprobarea intabulării, care urma să se facă în regim de urgență, deoarece la sfârșitul octombrie lucrarea trebuia să fie terminată(nemaifiind posibilități de prelungire).

Am convocat o şedinţă de Consiliu local de îndată, dar din păcate la ședință au participat numai cei 10 consilieri ai PSD și domnul Radu Păcurar de la PNL, ceilalți consilieri PNL au preferat să nu participe, motivând unii dintre ei ca așa le-a cerut liderul de partid, domnul Călin Păcurar.

 

De ce este în pericol finanțarea?

Este pusă în pericol finanțarea proiectului, în sensul că va trebui să returnăm banii primiți din fonduri europene. Dacă nu vom intabula strada Planoarelor vom avea aceeași problemă de imposibilitate și în ce privește asfaltarea ei, iar hotărârea de Guvern a venit degeaba.

Totodată exista pericolul să pierdem datorită nominalizării proiectului cu pista de biciclete şi alte două proiecte pe fonduri europene care sunt în curs de accesare.

Nu credeam că pot să existe situații mai urgenţe de rezolvat decât aceasta, sau unele similare.Se pare că domnii consilieri PNL continuă să pună orgoliile personale mai presus de interesele comunei. Fac din nou un apel la ei să lase aceste orgolii la o parte și să acționeze în folosul celor care i-au votat atât pe ei cât și pe ceilalți consilieri. Aștept inițiativa lor de a convoca din nou o ședință de consiliu cel mai târziu joi 29 septembrie pentru a evita pierderea acestor fonduri europene și a putea continua dezvoltarea altor proiecte.

Am încercat să obținem un punct de vedere referitor la acest din partea unuia dintre consilierii PNL absent de la ședința de azi, însă nu am reușit, până la ora editării prezentului articol. 

Grigore Fati vrea să-și dea demisia din BJ PSD
comuna-apahidagrigore-fati.jpg
Data: 2016-07-01

Vicepreședintele Biroului Județean al PSD , Grigore Fati este nemulțumit de numirea lui Horia Nasra la conducerea județeană a partidului. Primarul comunei Apahida a avut o intervenție telefonică în matinalul Realitatea FM Cluj moderat de Carol Vlad și Ion Novăcescu, în care a vorbit despre ”greșeala” făcută de președintele Dragnea prin numirea lui Horia Nasra la conducerea județeană a partidului. 

Grigore Fati consideră că Nasra, proaspăt demisionat de la conducerea  BL a municipiului Cluj-Napoca nu este potrivit pentru preluarea județului, întrucât nu reușit să obțină rezultate notabile pe municipiu, dimpotrivă eșecul PSD la Cluj-Napoca a fost unul rușinos. 

Întrebat de Ion Novăcescu dacă nu crede că este nevoie de o schimbare și anume de o întinerire a partidului, primarul comunei Apahida a dat exemplu PSD-ului Apahida care susține dânsul a fost prima organizație PSD care s-a schimbat radical. ”Din vechii consilieri locali au rămas doar doi la Apahida, în rest sunt tineri” a continuat Fati. 

O delegație a liderilor județeni ai PSD se va deplasa la București pentru a-i cere președintelui Dragnea să găsească altă persoană pentru conducerea județeană a partidului. Din delegație însă nu va face parte și primarul Apahidei întrucât Grigore Fati nu poate pleca din motive personale. 

Grigore Fati a mai declarat în intervenția telefonică că este dispus să demisioneze din BJ PSD Cluj dacă nu se va schimba proaspătul președinte. 

Foto: ziardecluj.ro

Doi foști și actuali consilieri locali excluși din PNL
comuna-apahidapnl-apahida.jpg
Data: 2016-06-30

Înfrângerea usturătoare suferită de PNL la recentele alegeri locale a stârnit un val de scandaluri în interior PNL. Principalii vinovați sunt considerați consilierii Vălean Răchișan din Sânnicoara și Alexandru Fabian din Dezmir. În localitățile pe care cei doi le reprezintă Grigore Fati a câștigat fără drept de apel, iar membrii PNL au considerat că reprezentații partidului în acele sate nu s-au achitat de datoria pe care o aveau. 

Într-o ședință a biroului local PNL care a avut loc în 23 iunie majoritatea membrilor cu drept de vot au votat excluderea celor doi, după Răchișan Vălean și Fabian Alexandru au refuzat să-și depună demisia solicitată de colegii de partid. 

”Consilierul pe viață” are zilele numărate în Consiliu local

Decizia biroului va duce la pierderea mandatelor de consilier local pe care cei doi le au în acest moment după retragerea sprijinului politic dictat de cei de la Cluj. 

Ruptura între Răchișan și Păcurar

Vălean Răchișan a fost membru de baza a PDL și mai apoi PNL în mandatul trecut. Tandemul Păcurar - Răchișan le sugera colegilor de partid  modul în care ar trebui să voteze proiectele de hotărâre. 

Se pare că relațiile dintre cei doi s-au degradat întrucât președintele care a convocat adunarea care a decis demiterea ”Primarului de Sânnicoara” a fost chiar Călin Păcurar.  

Va fi schimbat și președintele PNL?

Conform unor surse se pare că sunt mai multe voci care ar cere și înlocuirea președintelui Călin Păcurar din fruntea partidului, însă fostul candidat beneficiază de susținerea foștilor membrii PDL care consideră că în acest moment nu este un alt membru PNL care să poată ocupa această funcție împortantă. 

 

 

PREMIERA pentru Apahida: O femeia va ocupa postul de viceprimar
comuna-apahidacraciunas-ilinca.jpg
Data: 2016-06-08

Ieri dupa-masa biroul PSD Apahida s-a intrunit pentru a decide persoana care va fi desemnata pentru ocuparea functiei de viceprimar, intrucât asa cum am precizat intr-un articol precedent, dupa alegerile desfasurate duminica PSD-ul va detine majoritatea in cadrul Consiliului local. 

In ciuda speculatiilor cum ca ar urma sa fie numit viceprimar unul din cei doi fosti si actuali consilieri locali si anume Vasile Fratean si Rus Sorin, se pare ca decizia partidului a fost alta. Doamna Ilinca Crăciunaș a fost aleasă să fie următorul viceprimar al comunei Apahida. Postul de viceprimar al comunei Apahida va fi ocupat în premieră de o femeie. 

Cine este Ilinca Crăciunaș?

 De profesie sunt inginer, iar in prezent lucrez la SC Tecsa-Meccanismi SRL ca si responsabil department logistica. Sunt casatorita, am doi copii, Caudiu Gabriel-18 ani si Cezar Mihai-16 ani. Iubesc natura si oamenii, imi place sa-i ajut pe cei din jur iar tenacitatea este ceea ce ma reprezinta cel mai bine. Cand incep un lucru, nu il las pana nu-l termin. 

a declarat intr-un interviu pentru stiridinapahida.ro

Nominalizarea va fi făcută la prima ședință de Consiliu local după învestirea primarului și întrucât 10 din cei 17 consilieri ai comunei sunt din partea Partidului Social Democrat, propunerea va trece cu siguranță. 

Ce le transmite primarul Grigore Fati adversarilor politici
comuna-apahidagf.jpg
Data: 2016-06-06

Ce părere aveți despre rezultatele alegerile locale?

În primul rând vreau să mulțumesc tuturor celor care au participat la vot indiferent de opțiunile lor și apreciez faptul că electoratul din Apahida a înţeles că o campanie electorală civilizată poate da rezultate mai bune decât o campanie murdară și este pentru a doua oară când în Apahida am demonstrat acest lucru după campania de la locale din 2012. 

În ce privește rezultatul alegerilor este pe măsura așteptărilor mele la alegerea Primarului și la Consiliu local și ceva sub așteptările mele și ale colegilor mei la Consiliul județean. 

Sper  că s-a înțeles destul de bine de către colegii din opoziție că administrarea comunei presupune lăsarea orgoliilor la o parte  și să gândim pozitiv pentru binele acesteia. 

După ceremonia de învestire  voi discuta cu toți consilierii reluarea în dezbatere a unor proiecte respinse anterior și sper ca de această dată să și voteze toți în interesul comunității. 

Cum va arată structura noului Consiliu Local? 

După primele calcule în Consiliu local vor intra 10 consilieri de la PSD și 7 de la PNL. Fiind un Consiliu bicolor rămâne de văzut dacă va funcționa mai bine decât unul în care mai erau posibilități de a realiza diverse alianțe. 

Având în vedere că aveți majoritatea în Consiliu local pe cine v-ați gândit să nominalizați pentru postul de viceprimar? 

Eu am mai multe variante, dar toate vor fi analizate în două-trei zile maxim în biroul organizației unde se va și decide persoana care va fi propusă pentru această importantă funcție. 

Doriți să le transmiteți un mesaj adversarilor politici ?

Doresc să mulțumesc tuturor competitorilor care au avut un comportament decent în lupta electorală, să consider că ceilalți au înţeles mesajul transmis la începutul interviului şi să îi asigur că îi aştept la colaborare în viitorul Consiliu local pentru binele comunei. 

 

Ionel Fărcaș: ”Îl susțin categoric pe candidatul PNL, Călin Păcurar”
comuna-apahidapmp.jpg
Data: 2016-06-03

 

Ionel Fărcaș preşedintele PMP Apahida a ținut să facă unele precizări referitoare la alianța electorală ce s-a conturat în  această săptămână după ce anumite persoane au indus ideea că de fapt alianța este doar de suprafață. 

 

Doresc prin intermediul dumneavoastră să informez cetățenii din Apahida că alianța pe care am perfectat-o în această săptămână este cât se poate de reală. și de autentică.

Am mai spus-o și mă repet îl susțin pe domnul Călin Păcurar la funcția de primar al comunei Apahida, întrucât consider că este un om capabil să schimbe în bine fața acestei comune și este cea mai bună variantă existentă în acest moment. 

Împreună cu colegii mei din PMP îi îndemnam pe alegătorii noștri să voteze cu candidatul PNL, Călin Păcurar la funcția de Primar al comunei Apahida. 

De asemenea le reamintesc simpatizanților noștri că pe listele pentru Consiliu local pot vota cu candidații noștri candidații PMP. 

Fac aceste precizări întrucât în cursul ultimelor două zile anumite persoane au încercat să-i dezinformeze pe alegătorii noștri. 

 

Vineri seara în ultima zi de campanie, membrii celor două partide politice PMP și PNL s-au întâlnit cu alegătorii din Apahida. 

AZI ora 20:00 - Prezentarea programelor și a candidaților la funcția de primar al comunei Apahida
comuna-apahidaALEGERI-APAHIDA.jpg
Data: 2016-06-02

În această seară începând cu ora 20 va avea loc Prezentarea programelor și a candidaților la funcția de primar al comunei Apahida. Emisiunea se va transmite prin Facebook LIVE pe grupul stirile apahida.ro și pe pagina de Facebook apahida.ro. 

Candidați vor primi timp pentru a se prezenta singuri atât pe ei cît și echipele pe care le propun pentru consiliu local, dar maia les proiectele pe care le vor promova în următorii 4 ani. 

Organizatorul are pregătite o serie de întrebări de interes general care vor fi extrase dintr-un bol și la care candidații pot să răspundă și să-și promoveze ideiile referitoare la acele aspecte. 

În ultima parte le vom oferi candidaților prezenți ocazia să-și pună câteva întrebări, pentru a face emisiunea mai dinamică. 

Prin urmare am gândit o emisiune care să vină în ajutorul alegătorilor, care au posibilitatea să vadă pe cine vor vota pe data de 5 iunie la alegerile locale. 

Candidații care încă nu și-au confirmat prezența o pot face până la ora 18:00!

Momentan avem doi candidați care au anunțat că vor veni în fața apahidenilor pentru a le prezenta ceea ce își doresc să facă pentru această comună.

În această seară moderatorul emisiunii va fi Carol Vlad.

Ovidiu Buiga: ”Eu nu am jurat strâmb...”
comuna-apahidabuiga-grup.jpg
Data: 2016-06-01

Candidatul ALDE Ovidiu Buiga a ținut să dea o informare în urma invitației publice primite din partea liderului PNL Călin Păcurar referitoare la o alianță extinsă, dar și în urma afirmației primarului Grigore Fati cu privire la traseismul politic. În continuare vă prezentăm replica candidatului ALDE:

 Am intrat in politica acum noua ani plin de sperante si idealuri. Am fost si am ramas un om de echipa si am construit. Am crezut la un moment dat ca am ajuns in postura de a fi parte din echipa care administreaza comuna. Realitatea era alta. Ce consideram gresit pana sa ajungem in primarie, acum era corect.

Am fost exclus pentru ca nu am votat doua proiecte de hotarare si pentru activitatea mea in clubul de taekwondo.(accesati pagina,,Apahida Taekwondo Team,,si veti intelege). Am contestat in instanta hotararea de excudere si am castigat. Eu nu sunt traseist. Nu am plecat de undeva pentru ca aveam un interes si nu am construit Organizatia Alde Apahida impreuna cu colegii mei decat pentru a putea sa ne promovam ideile principiile si proiectele si pentru a lupta ca ele sa fie puse in practica.

Am depus un juramant la preluarea celor doua mandate de consilier local si in juramant nu mi-am asumat obligatii fata de vreo persoana sau partid ci fata de cetatean….si eu nu am jurat stramb, chiar daca am avut de patimit pentru asta…nu stiu cum se simt cei cinci consilieri din actuala legislatura care au trebuit sa fie reformati. Nu inteleg pe ce criterii sunt judecati si ce li se imputa. Am ales impreuna cu colegii mei sa avem o campanile electoral pozitiva in care sa nu atacam pe nimeni, sa promovam viziunea noastra si proiectele pentru Apahida si o sa continuam sa procedam asa pentru ca asa consideram ca este normal.

Daca dupa ziua de duminca ar inceta razboiul la care asistam de patru ani iar deopotriva invingatorii si invinsii s-ar preocupa de administratie ar fi foarte bine. Mi-e teama ca nu se va intampla asta cunoscand foarte bine celelalte doua tabere competitoare iar de pierdut are doar cetateanul. De aceea e si mai mare nevoie de noi, Alde Apahida sa gasim intelepciunea pe care ceilalti au dovedit ca nu o au si sa fim factorul de echilibru… Ovidiu Buiga- Candidat ALDE

1 2 3 4 5 » 

www.apahida.ro 2012