Am fost frumoși, mulți și plini de energie! Apahida pe două roți 2017

| Scris de Sorin Bodocean | 2017-05-07 | EVENIMENT | |

Iubitorii mersului cu bicicleta din Apahida s-au reunit azi pentru a participa la cea de-a doua ediție a ciclocrosului Apahida pe două roți. ”Bicicleta” a fost azi vedeta zilei, mulți dintre particpanți de azi și-au pregătit încă de ieri vehiculele pentru ca azi să fie în cea mai bună stare de funcționare. 

”Ieri am prăgătit ambele biciclete, le-am uns lanțul și roțile, am ajustat scaunul și azi am ales-o pe asta, pentru ciclocros.” ne-a declarat Tudor, unul dintre participanți. 

Vremea rea prevăzută de metereologi a stat departe de Apahida, iar lucru acesta le-a dat aripi tinerilor, care au venit în număr mare la această acțiune de promovare a mișcării și a mersului cu bicicleta. 

Începând cu ora 9 curtea Liceului Tehnologic Stefan Pascu s-a transformat intr-un furnicar la care se adunau grupuri de bicicliști mai mari sau mai mici, entuziasti si dornici să pedaleze împreună la singurul ciclocros organizat în comuna. 

Organizatorii evenimentului Primăria comunei Apahida și apahida.ro le-au oferit participanților tricouri (la primii 50 înscriși) și numere. De asemenea cu sprijinul sponsorilor Strict Prest și SBDental cei prezenți au primit un plus de energie o ciocolată și o sticlă de apă, pentru a putea parcurge traseul în contiții optime. 

S-au înscris și au luat startul la turul comunei Apahida pe două roți, 146 de persoane cu vârste cuprinse între 3 ani și 70 de ani. Am fost plăcuți impresionați să vedem familii întregi , părinți și copii care au pedalat împreună pe traseul lung de aproximativ 16 km. Și chiar dacă vă vine greu să credeți au fost mulți copii cu vârste mai mici de 10 ani care au parcurs întregul traseu numai pe bicicleta proprie. Ne-am bucurat să vedem cum mulți părinții încep să le insufle odraslelor lor dragostea pentru o viață sănătoasă dobândită prin mișcare. 

”Uita-te tati ce mulți mai sunt după noi, noi suntem aproape primii, așa-i?” a comentat unul dintre copii în timp ce admira coloana de cicliști care era pe strada Vlad Țepeș. 

Întrucât aproximativ 40% din participanți au fost copii, organizatorii au prevăzut pauze periodice pentru regrupare, de care s-au bucurat în primul rând cei mici, pauze care i-au deranjat pe adolescenții plini de energie care s-ar fi bucurat mai degrabă dacă evenimentul ar fi fost un concurs nu o plimbare cu bicicletele. 

Numărul mare de participanți a fost remarcat de localnicii care stăteau la poartă și urmăreau cum interes cum trec pe ulița lor biciliștii, unii dintre ei s-au simțit îndemnați să ni se alăture și au pedalat alături de grup. 

Varietate e cuvântul perfect prin care putem definii atât participanții la ciclocros(de diferite vârste, copii și vârstnici, bărbați și femei) dar și bicicletele, care au fost de toate mărimile și modelele posibile, de la biciclete cu roți ajutătoare pentru cei mici, la biciclete performante de câteva mii de lei bucata. Majoritatea au fost biciclete MontainBike și biciclete de oraș, dar au fost și câteva biciclete de viteză și retro. 

Ciclocrosul început la ora 10 s-a terminat în jurul orei 13 când toți participanții au primit din partea organizatorilor, diplome, iar doi dintre ei au primit premiile oferite de apahida.ro, o invitație dublă la Omnia Spa și un premiu în pizza pentru două persoane la Terasa Rustic din Apahida.

La eveniment a fost prezent și primarul comunei Apahida, domnul Grigore Fati,  care din cauza unei accidentări la mană nu a putut pedala alături de bicicliști, dar a promis că la viitoare ediție va urca din nou pe bicicletă, de asemenea a participat viceprimarul comunei Apahida Ilinca Crăciunaș care a parcurs traseul alături de plutonul de cicliști. 

Apahida.ro le multumește tuturor celor care au participat la acest eveniment și celor care ne-au sprijinit Strict Prest, SBDental, Terasa Rustic, dar și Primăriei comunei Apahida și Secției 2 Poliție Rurală. 

Cei care ați ratat acest eveniment aveți posibilitatea să participați la ediția de toamnă ! Până atunci iubitorii tenisului de câmp sunt invitați să se înscrie la primul turneu organizat în Apahida intitulat Apahida Open, care va avea loc sâmbătă și duminică 13-14 mai.

 

 

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: