banner-big
Rădăcini pentru 100 de ani! Peste 6.000 de puieți de salcâm vor fi plantați la Apahida
comuna-apahidasalcami-apahida.jpg
Data: 2018-03-20

Primăria Apahida împreună cu Asociația Creștem Împreună organizează o amplă acțiune prin care se intenționează plantarea a peste 6.000 de puieți de salcâm. Pe site-ul planteazainromania.ro este conturat si un program al evenimentului, la care sunt invitati sa ia parte cat mai multi voluntari. 

Actiunea se va desfasura fie  in 14 aprilie, iar locația în care se va face împădurirea este zona Căbăuș

Mai jos regăsești programul propus pentru ziua acțiunii. 

07:30 - Plecăm de acasă spre șantiere, în grup sau separați
09:00 - 10:00 - Ne adunăm și ne grupăm pe plutoane
10:00 - 10:15 - Facem instructajul și protecția muncii
10:15 - 15:00 - Plantăm puieții (desfașurare acțiune propriuzisă)
15:00 - 16:00 - Facem poze , ne bucurăm de rezultate și luăm masa
16:00 - 17:00 - Strângem gunoiul, și ne îndreptăm spre casele noastre
18:00 - Vorbim cu prietenii noștri

Pe Facebook a fost creat un eveniment la care si-au anuntat participarea peste 120 de apahideni, intra aici pentru a-ti anunta participarea si tu. Indeosebi cei tineri sunt invitati sa ia parte la aceasta actiune a caror beneficii le vom simti peste ani. 

In 2014 s-a organizat o actiune similara si atunci s-au plantat peste 12000 de salcami. 

Este de așteptat să participe la această acțiune reprezentanți ai Primăriei și consilieri locali, elevi ai Liceului Tehnologic Ștefan Pascu, dar și alți voluntari tineri și vârstnici.

 

Concurs inedit organizat la Apahida! Peste 200 de pescari din tara s-au reunit la Dezmir
comuna-apahidacasting1.jpg
Data: 2018-03-16

Duminica, 11 martie, la Aerodrumul de la Dezmir s-a desfasurat un concurs de casting la care au participat peste 200 de concurenti din intreaga tara. Iubitorii pescuitului din Romania s-au reunit la Dezmir pentru a se duela la aruncarea plombilor, o competitie foarte populara in lumea iubitorilor sportului cu undita. 

Practic fiecare concurent a incercat sa lanseze cat mai departe, iar cei mai iscusiti au fost premiati de catre organizatori cu cupe si diplome si de catre sponsorii evenimentului cu premii "pescaresti".

Cupa ”1 Decembrie” la tenis de masă se întoarce cu a doua ediție! Înscrie-te și tu!
comuna-apahidatenis-de-masa.jpg
Data: 2017-11-24

Campionatul de tenis de masă organizat cu prilejul Zilei naționale a României revine la Apahida cu cea de-a doua ediție care se va desfășura în acest an chiar de 1 decmbrie, începând cu ora 13 la Casa de Cultură din Apahida. Iubitorii ping-pongului din Apahida sunt așteptați să se înscrie la această competiție. Ca și în primul an participarea la acest eveniment este gratuită. La finalul competiției se vor înmâna premii și diplome de către organziatori. 

Vom avea la dispoziție trei mese de joc, palete și mingi (bineînteles cei care doresc pot să joace cu paleta proprie) astfel că se vor putea desfășura trei meciuri simultan.În funcție de numărul celor înscriși vom decide dacă vom face grupe sau vom juca meciuri eliminatorii încă de la început. 

Vă reamintim că la prima ediție au participat 30 de concurenți, iar marele câștigător a fost Adrian Todea! Pe locurile doi și trei s-au clasat Jucan Ionuț și Marcel Bucșa.

Vă puteți înscrie la numărul de telefon 0741175358 !

Distracție maximă la ”Fiii satului” Sânnicoara
comuna-apahidas4.jpg
Data: 2017-09-04

Energie si voie bună la Sânnicoara în weekendul care tocmai s-a încheiat. Sâmbătă, 2 septembrie 2017 s-a desfășurat sărbătoarea ”Fiii Satului Sânnicoara”, sărbătoare celebrată din 4 în 4 ani organizată de Primăria Apahida.

Evenimentul a început în jurul orei 14, pe scenă urcând în deschidere artiști locali, precum Cecilia Șerban, Antonia Jimborean, Adriana Morocoș si Maria Bărăian. Voia bună s-a instalat rapid și pe parcus a fost întreținută și de alte momente deosebite, pline de tradiții și folclor, printre surprize s-au regăstit ansamblurile de jocuri populare “Datini Dezmir” și ”Someșul Napoca”, care au onorat invitația organizatorilor.

Cu un număr considerabil de artiști, care au dus mai departe trena veseliei, pe scena din Sânnicoara și-au făcut apariția și alți  interpreți îndrăgiți: Florin Bota, Sorina Lăpuște, Iulia Bucur, Ciprian Picovici și Valentin Guia fiind primiți cu brațele deschise de către sânnicorenii prezenți la eveniment.

Consilul judetean, a pregătit de asemenea un moment deosebit, în care și-au făcut apariția artiști precum Mădălina Bârza, Adrian Socaciu, Ioana Breda Morar și Maria Marcu.

Aurel Tămaș i-a cucerit pe sânnicoreni

Unul dintre marii interpreți de muzică populară al României, Aurel Tămaș a cântat pentru sânnicoreni mai bine de o oră. Artistul adus de Mircea Eugen Vereș special pentru locuitorii Sânnicoarei, pentru a suplinii absența bistrițeanului Cristian Pomohaci, s-a dovedit o alegere excelentă. Vesel și interactiv artistul a cântat cele mai cunoscute melodii din vastul său repertoriu și i-a binedispus pe cei prezenți cu glume și bancuri de efect. Artistul care are o legătură puternică cu Apahida le-a mulțumit pentru invitație primarului Grigore Fati și administratorului Strict Prest, Mircea Eugen Vereș care au făcut posibilă prezența sa cu ocazia acestei sărbători.

Aurel Tămaș i-a invitat pe scenă copiii prezenți la eveniment pentru ai cunoaște pe câțiva dintre ”fiii satului”, cei care reprezintă viitorul acestei localități. Copiii au apreciat acest moment și s-au bucurat să cânte alături de artist mai multe melodii ale acestuia, iar la final un sincer si inocent ”la multi ani” pentru toți sânnicoreni.

Andreea Bălan s-a reîntors la Apahida

Fosta membră a trupei Andre, Andreea Bălan s-a reîntors în comuna Apahida după 5 ani. În vara anului 2012 Andreea Bălan cânta în campania electrorală a candidatului Grigore Fati, care ulterior a devenit edilul comunei.

Andreea Bălan a fost însoțită de trupa sa de dansatori și a avut un show plin de coregrafii care de care mai interesante. S-au auzit la Apahida numeroase hituri ale trupei Andre, dar și ale frumoasei soliste. Spectacolul a ținut până târziu în noapte și a fost unul reușit.

Făcând abstracție de incidentul nefericit și regretabil petrecut în timpul concertului lui Aurel Tămaș, evenimentul a fost apreciat de participanți, care s-au bucurat de playlistul bogat, variat și calitativ pregătit de organizator. Acesta a fost ultimul eveniment artistic major al comunei Apahida pentru anul 2017!

Mai multe poze de la acest eveniment puteți consulta pe pagina de Facebook a site-ului apahida.ro. Click aici!

Weekend plin de energie și voie bună la Apahida! Zilele comunei Apahida 2017 s-au încheiat!
comuna-apahidaz1.jpg
Data: 2017-08-22

Cea de-a VI-a ediție a Zilelor comunei Apahida a debutat sâmbătă 19 august cu un program pregătit special pentru tineri. Organizatorii au continuat tradiția de a le oferi apahidenilor o dedicată muzicii ușoare, apreciate în special de publicul tânăr și o zi pentru folclor, care atrage în general persoanele de vârsta a doua și a treia.

Ca în fiecare an, evenimentul s-a desfășurat pe platoul Sălii de Sport din Apahida unde au fost amenajate diferite standuri cu obiecte de artizanat, dulciuri, jucării și  locuri de joacă pentru copii și altele. Copiii prezenți la eveniment au fost ademeniți de numeroasele oportunități de distracție pregătite pentru ei. 

Micii, grătarele și berea nu puteau lipsi de la o astfel de petrecere. Și în acest au fost asigurate de producătorul local Moldovan Carmangerie Sânnicoara. Soluția de a oferi exclusivitate producătorului local a nemulțumit publicul prezent obligat să aștepte la niște cozi imense pentru a putea cumpăra o porție de mici sau o ceafă la grătar.  

Sâmbăta 19 august

Spectacolul artistic  a început în jurul orei 18, cu Antoniu Mânecan, Cecilia Şerban; Gherman Alexandra, Diana Nap şi Ioana Moldovan. 

ioana-moldovanIoana Moldovan

Artiştii consacraţi aşteptaţi de numerosul public prezent la eveniment au urcat pe scena începând cu ora 20. Trupa Heaven a adus la Apahida câteva hituri ale anilor 2000 printre care” Pentru totdeauna”, ”Du-mă pe o stea”, ”O parte din rai”, ”Dinamyte”.

heavenHeaven

Connect-R artistul preferat al zilei a urcat pe scena la ora 21, cântând dezinvolt și plin de energie. Mulțimea prezentă a cântat alături de artist hituri celebre precum ”Vara nu dorm”, ”Burning love”,” Love is the way”, ”mai date-n dragostea mea” și multe altele. Artistul care nu și-a ascuns niciodată apartenența la etnia romă  a pregătit o surpriză publicului prezent cântând câteva melodii țigănești. Surpriza a fost pe placul celor prezenți care au început să joace și se se bucure de noile ritmuri impuse de artist. 

Platoul sălii de sport s-a umplut la ora 21 și a rămas la fel până la finalul show-ului oferit de Connect-R. Artistul a fost extrem de popular și chiar i-a invitat pe toți copiii prezenți care doresc, să-și facă poze cu el. Ștefan Radu Mihalache alias Connect-r a arătat că celebritatea și modestia nu sunt incompatibile.

Duminică 20 august

Ritmurile și vremea s-au schimbat, dar publicul a rămas la fel de numeros. Cea de-a doua zi a festivalului a adus schimbarea ritmurilor muzicale. Muzica populară a răsunat în toată comună duminică după masa. Pe scena de la Apahida au cântat artiști locali dar și nume consacrate ale folclorului românesc prezum Amalia Chiper, Marius Ciprian Pop, sau Florin Bota. 

Nu puteau lipsi de la eveniment membrii ansamblului folcloric Someșul Apahida care au oferit din nou publicului prezent un moment de jocuri populare extrem de apreciat de cei din audiență care i-au răsplătit pe dansatori cu ropote de aplauze. 

Duminică au urcat pe scenă și oficialii comunei, primarul Grigore Fati alături de viceprimarul Ilinca Crăciunaș și consilierii locali Viorel Nacu,  Răchișan Vălean, Fărcaș Vasile, Rus Sorin, Bob Ioan, Buhățel Sorin, Csabai Ștefan. De asemenea pe scenă a fost invitată și consiliera județeana Ligia Pop alături de alţi politicieni clujeni. Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a ținut un scurt discurt în fața celor prezenți și le-a urat distracție plăcută.

Veselia a continuat până la miezul nopții, nici ploaia nu i-a oprit pe petrecăreți, care au sfidat vremea și au încropit o horă pe platoul din fața Sălii de sport din Apahida. 

Aceasta a fost istoria celei de-a VI-a ediția a Zilelor comunei Apahida, o ediție plină de energie și de voie bună, deja mulți se gândesc oare cine vor fi invitații în 2018, răspunsul îl vor putea afla abia vara viitoare! Felicitări celor implicați în organizarea evenimentului!

Pe Pagina de Facebook veți putea vedea pozele făcute de reprezentantul apahida.ro la acest eveniment Fodor Dan. Click Aici pentru Galeria Foto completă.

Spectacol și voie bună la ”Fii satului Corpadea”
comuna-apahidacorpadea4.jpg
Data: 2017-07-24

O dată la patru ani Primăria comunei Apahida organizează sărbătoarea intitulată ”Fii satului” în aproape toate satele comunei. Duminică 23 iulie, locuitorii localității Corpadea au fost sărbătoriți printr-un spectacol folcloric  la care și-au adus aportul atât tineri talentați la început de carieră, dar și artiști consacrați și ansambluri foclorice de jocuri populare din zona noastră.

Evenimentul a început în jurul orei 15, prezentatorul  Sorin Guta invitandu-l pe Primarul comunei Apahida Grigore Fati  sa tina un scurt discurs. Edilul a vorbit despre proiectele pentru Corpadea pe care administrația locală le are în vizor, dar și despre alte proiecte pentru Apahida, la finalul discursului Primarul le-a urat tuturor celor prezenti distractie placuta.

Au urcat pe scena de la Corpadea:

- ANSABLUL DE DANSURI POPULARE ,,SOMESUL '' APAHIDA

- ANSAMBLUL DE DANSURI POPULARE,, DATINI '' DEZMIR

- IOANA MOLDOVAN
- ANDRADA MARIS
- CECILIA SERBAN
- ANTONIA JIMBOREAN
- ADRIANA MOROCOS
- MARIA BARAIAN
- OVIDIU ANISIE
- RARES ZEGREAN ISTICI
- VALENTIN GUIA
- ALEX CRISAN

- FLORIN BOTA SI INVITATII : ANDREEA CIUPE, SORINA LAPUSTE, Grupul instrumental ,, GAZDA''.
- AMALIA CHIPER IURIAN

Muzica bună, mici și berea i-au ținut în priză pe cei prezenți. O horă s-a încins la locul petrecerii, iar tineri și vârstnici deopotrivă au fost antrenați să intre la joc. Veselia a fost atât de mare încât petrecăreți ”au spart gașca” abia pe la miezul nopții, în jurul orei 00:20. 

Urmează sărbătoarea ”Zilele comunei Apahida” care vor avea loc în acest an între 19-20 august, dar și  ”Fii satului Sânnicoara”. 

 

O solistă de muzică populară celebră va cântă în 23 iulie la ”Fii satului Corpadea”
comuna-apahidaamalia.jpg
Data: 2017-07-12

Primăria comunei Apahida organizează o dată la patru ani sărbătoarea întititulată ”Fii satului” pentru toate satele care se află sub tutela sa. În acest an locuitorii satului Corpadea vor fi primii care se vor petrece întrucât evenimentului ”Fii satului Corpadea” va avea loc pe data de 23 iulie. 

Pentru acest eveniment organizatorii au pregatit un playlist adecvat publicului tinta: astfel pe scena de la Corpadea vor urca atat artisti consacrati de muzica populara, dar si tinere talente care vor interpreta o arie variata de melodii, atat populare cat si usoare. 

În continuare va prezentam playlistul complet:

ANSABLUL DE DANSURI POPULARE ,,SOMESUL '' APAHIDA

ANSAMBLUL DE DANSURI POPULARE,, DATINI '' DEZMIR

IOANA MOLDOVAN
ANDRADA MARIS
CECILIA SERBAN
ANTONIA JIMBOREAN
ADRIANA MOROCOS
MARIA BARAIAN
OVIDIU ANISIE
RARES ZEGREAN ISTICI
VALENTIN GUIA
ALEX CRISAN

FLORIN BOTA SI INVITATII : ANDREEA CIUPE, SORINA LAPUSTE, Grupul instrumental ,, GAZDA''.
AMALIA CHIPER IURIAN

Amalia Chiper Iurian este o cunoscuta interpreta de muzica populara, cea mai cunoscuta melodie a solistei este ”Rau ma dor ochii ma dor” interpretata in tandem cu Florin Rupa, melodia care a strans peste 6,5 milioane de vizualizari pe platoforma Youtube. 

În acest an ”Fii satului Corpadea” va avea loc în data de 23 iulia cu începere de la ora 15. Primăria comunei Apahida îi invită pe toți iubitorii de folclor din comună să ia parte la acest eveniment. 

Tot în acest an se va desfășura și ”Fii satului Sânnicoara”, la o dată ce va fi dezvăluită ulterior. 

Incident neplacut in parcul central Apahida
comuna-apahidareceived_715294931994345.jpeg
Data: 2017-07-08

Vremea rea din ultimul timp face ravagii si in Apahida. Azi in jurul orei 8 pm. in urma unei furtuni manifestate prin vant puternic, parcul din Apahida arata ca dupa razboi, copacii au fost pur si simplu rupti si pusi la pamant. Este vorba de arborii batrani din parcul central care din cauza greutatii lor, au fost rupti efectiv de furtuna din aceasta seara.

Cativa tineri care se aflau in parc la acea ora au tras o sperietura zdravana vazand cum copacii cad. "Am luat-o la fuga de indata, de frica sa nu cada peste noi, ne-am speriat cu totii cand am auzit cum troznesc copacii." a declarat unul dintre tineri. 

Din fericire nimeni nu a patit nimic. Primaria se ocupa in acest moment de caz si evalueaza pagubele.

Copiii pedalează de ziua lor! Vezi care e programul evenimentului
comuna-apahidabiciclete-mici.jpg
Data: 2017-05-26

Fratele mai mic a ciclocrosului ”Apahida pe 2 roți” se va desfășura pe data de 1 iunie, iar de data asta vor fi antrenați doar cei mai mici bicicliști. Grădinița Apahida organizează a IV a ediție a ciclocrosului intutulat ”Sănătate pe 2 roți” joi 1 iunie începând cu ora 10. Vor lua startul la acest eveniment aproximativ 100 de copii la cele două categorii, grupa mijlocie și grupa mare. 

Organizatoare evenimentului doamna educatoare Emilia Bota ne-a declarat că la finalul concursului câștigătorii vor primii din partea sponsorului, Primăria comunei Apahida, premii și diplome de participare. 

Traseul  va fi același ca la edițiile precedente! 

Mult succes tuturor micilor bicicliști! 

 

Cine sunt câștigătorii festivalului ”Prin tradiție...spre identitate” 2017
comuna-apahidapoza.jpg
Data: 2017-05-15

Festivalul de foclor ”Prin tradiție ... spre identitate” organizat anual de Liceul Tehnologic ”Ștefan Pascu” din Apahida și-a desemnat câștigătorii celei de-a VII-a ediții.  Sute de tineri îmbrăcați în straie populare din diferite zone ale țării au venit la Apahida sâmbătă 13 mai pentru a participa la o nouă ediție a celui mai îndrăgit festival desfășurat în comună, dedicat portului și jocului tradițional românesc. Platoul din fața Casei de cultură a fost populat de tineri iubitori de folclor care duc tradiția și portul strămoșesc mai departe, din generație în generație și pentru care horile și jocul popular reprezintă o parte integrantă a vieții. 

Ca de fiecare dată, festivalul a fost compus și în acest an din cele cinci secțiuni: Atelier de Creație, Locul Meu natal (prezentare), Târg Educațional, Concurs prezentare costume populare și binențeles punctul forte a festivalului Concursul de jocuri populare.

Juriul festivalului a fost compus din :

1. Maria Marinela Istici - Manager la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj – Presedinte.

2. Căpuşan Gheorghe – Fondatorul şi proprietarul Muzeului ,,Poarta de sub Feleac,,– Membru

3. Cristuțiu Corina - Instructor coregraf, reprezentant al Asociației ”De la lume adunate și-napoi la lume date”, Cluj-Napoca - Membru

În acest an au participat la acest festival următoarele ansambluri foclorice :

1. Seminarul Teologic Ortodox - Cluj Napoca – prezentare costume

2. Răchiţele, Cluj – Ansamblul „Vălul Miresei” – Şcoala Gimnazială Răchiţele;

3. Cătina, Cluj – Ansamblul „Muguri de Cătina” – Primăria Comunei Cătina;

4. Cluj-Napoca, Cluj – Ansamblul „Jucăuşii de pe Someş” – Şcoala Gimnazială “Al.-Vaida Voevod”

5. Rădeşti, Alba – Ansamblul „Flori de Mai” – Căminul Cultural al Comunei Rădeşti;

6. Şieuţ, Bistriţa Năsăud – Ansamblul „Ciobănaşul” – Şcoala Gimnazială Şieuţ

7. Ocna Mureş, Alba – Ansamblul „Tradiţii Uiorene” – Casa de Cultură „Ion Sângerean”;

8. Mihalţ, Alba – Ansamblul „Banu Mihalcea” – Căminul Cultural Mihalţ;

9. Baciu, Cluj – Ansamblul „Cununiţa Baciului” – Şcoala Gimnazială Baciu

10. Ţaga, Cluj – Ansamblul „Cununiţa” - Şcoala Gimnazială Ţaga

11. Oradea, Bihor – Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea

12. Popeşti, Cluj – Ansamblul „Zestrea din Popeşti” – Şcoala Gimnazială Popeşti;

13. Hodac, Mureş - Ansamblul „Hodăceana” – Asociaţia Culturală „Hodăceana”

14. Apahida, Cluj – Ansamblul „Someşul” – Liceul Tehn. „Ştefan Pascu” Apahida.

15. Cluj Napoca, Cluj - Ansamblul „Crăişorul” – Sindicatul „CIVITAS” al Primăriei Cluj Napoca

Câștigătorii secțiunii ”Eu mi-s mândru/mândră-n satul meu” (concurs de port popular) au fost:

FETE:

Marele Premiu - Moldovan Cristina, clasa a XI-a, Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca

Premiul I- Boca Andreea Felicia, clasa a III-a, Școala Gimnazială Cătina

Premiul al II-lea - Bocor Maria, clasa a X-a, Liceul Teoretic ”Aurel Lazăr” Oradea

Premiul al III-lea - Goronaș Andreea, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială ”Emil Isac” Cluj-Napoca

BĂIEŢI:

Marele Premiu - Cubleşan Claudiu, clasa a XI-a, Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca

Premiul I- Chirali Vlad, clasa a III-a, Școala Gimnazială Cătina

Premiul al II-lea- Jurcan Flaviu, clasa a X-a, Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca

Premiul al III-lea – Mocan Alex, clasa I, Şcoala Gimnazială Alexandru Vaida-Voevod Cluj-Napoca

În acest an câștigătorii secțiunii secțiunii ”Jocul popular din zona mea” au fost:

Marele Premiu - Mihalţ, Alba, Ansamblul „Banu Mihalcea” al Căminului Cultural Mihalţ

Premiul I - Cătina, Cluj-Napoca – Ansamblul „Muguri de Cătina” al Primăriei Comunei Cătina

Premiul al II-lea - Cluj-Napoca - Ansamblul “Jucăuşii de pe Someş” al Şcolii Gimnaziale Alexandru Vaida-Voevod Cluj-Napoca

Premiul al III-lea - Şieuţ, Bistriţa Năsăud - Ansamblul „Ciobănaşul” al Şcolii Gimnaziale Şieuţ Premiul Special al Juriului- Ansamblul Someşul din Apahida

Au fost acordate şi trei menţiuni ansamblurilor folclorice: din Ocna Mureş-Alba- “Tradiţii Uiorene”, din Baciu “Cununiţa Baciului” şi din Ţaga judeţul Cluj ansamblul “Cununiţa”. 

Felicitări organizatorilor, doamnelor Florian Aurora - director al Liceului Tehnologic ”Ștefan Pascu”, Sonkodi Cozma Dana-Maria - profesor de istorie, Kun Melinda – profesor limba engleză, Pop Rodica - profesor fizică-chimie, pentru eforturile depuse de a duce mai departe povestea frumoasă a celui mai logiviv festival desfășurat în comuna Apahida. 

Festivalul ”Prin tradiție ... spre identitate” se desfășoară cu sprijinul Primăriei și al Consiliului local Apahida, dar și al World Vision România. 

APAHIDA OPEN: El este campionul comunei la tenis de câmp
comuna-apahidaapahida.jpg
Data: 2017-05-15

În acest weekend s-a desfășurat  prima ediție a turneului ”Apahida Open -  tenis de câmp”, o competiție organizată de Primăria comunei Apahida în parteneieriat cu apahida.ro. Iubitorii tenisului de câmp din Apahida s-au reunit pentru a se duela într-un turneu special creat pentru ei. Meciurile s-au desfășurat pe terenul de tenis amenajat de Primăria Apahida la baza sportivă ”Vasile Moga”. Pe tabloul principal au fost înscriși 20 de concurenți. Vremea capricioasă de sâmbătă nu a reușit să le răpească pofta de joc concurenților. Iată care au fost rezultatele obținute în primul tur:

 1. Cserei Stefan - Sucigan Teodor 0-6
 2. Frătean Liviu - Kiraly Sergiu 6-0
 3. Florian Vlad - Bodocean Sorin 0-6
 4. Jucan Ionut - Vlad Carol 4-6
 5. Alin Coc - Florin Macovei 6-0
 6. Frătean Răzvan - Mihai Chindriș 6-0 
 7. Fodor Dan - Blidar Cristian 1-6
 8. Mureșan Alex - Fărcaț Ionel 1-6
 9. Ghimeș Doru - Tiberiu Vlaic 6-3

Din nefericire din cauza vremii nefavorabile o parte din meciurile care trebuiau să se desfășoare sâmbătă după masă au fost reprogramate pe duminică dimineață, lucru care i-a făcut să absenteze pe o serie de jucători calificați în sferturile de finală. Nu s-au prezentat la meciurile din sferturi Frătean Liviu, Coc Alin și Frătean Răzvan. Locul seniorului Sucigan Teodor a fost luat de mai tânărul Vlad Sucigan. 

În sferturi s-au desfășurat următoarele meciuri:

 1. Sucigan Teodor - Frătean Liviu 6-0 -neprezentare 
 2. Vlad Carol - Sorin Bodocean 3-6 
 3. Blidar Cristian - Fărcaș Ionel 3-6
 4. Ghimeș Doru - Frătean Răzvan 6-0 - neprezentare

Semifinalele competiției au fost:

 1. Sucigan Vlad - Bodocean Sorin 6-3
 2. Ghimeș Doru - Ionel Fărcaș 2-6

În finala mică Doru Ghmieș s-a împus clar în față lui Bodocean scor 6-1 și a câștigat pe merit medalia de bronz la prima ediție a turneului ”Apahida Open”. 

Finala Mare s-a jucat după sistemul două din  trei seturi, iar concurenții Ionel Fărcaș și Vlad Sucigan au oferit publicului prezent un meci frumos cu multe schimburi de mingi interesante. 

Seniorul Ionel Fărcaș s-a impus categoric scor final 2-0 ( 6-1, 6-4) și a devenit primul câștigător al openului de la Apahida. Felicitări tuturor participanților pentru dăruirea cu care au jucat și îi așteptăm și la ediția din toamnă al acestui eveniment. 

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a asistat la finala turneului și a înmânat câștigătorilor cupele și diplomele aferente pozițiilor ocupate. Sponsorul evenimentului firma de salubritate Strict Prest le-a oferit câțtigătorilor premii simbolice. 

Apahida.ro mulțumește cu acest prilej colaboratorilor care ne-au susținut să organizăm acest eveniment și jucătorilor care au participat la competiție. 

Vezi fotografii de la acest eveniment

Apahida se pregătește de festival! Vezi cine va urca pe scenă la acest eveniment
comuna-apahidafest-apahida.jpg
Data: 2017-05-10

Apahida se pregătește pentru cea de-a șaptea ediție a festivalului de folclor ”Prin tradiție... spre identidate”, festival oganizat de Liceul Tehnologic ”Ștefan Pascu” la care participă zeci de ansambluri folclorice din țară. Evenimentul va avea loc sâmbătă 13 Mai la Casa de Cultură din Apahida începând cu ora 10.

Festivalul este compus din cinci secţiuni. Două dintre ele se desfăşoară on-line:
1 LOCUL MEU NATAL – PREZENTĂRI POWER POINT ALE LOCALITĂŢII DE BAŞTINĂ A PARTICIPANŢILOR
3 ATELIER DE CREAŢIE – DESENE , PICTURI , COLAJE ETC 
SECŢIUNILE CARE SE DESFĂŞOARĂ ÎN DIRECT ÎN DATA DE 13 MAI, DE LA ORA 10.00, SUNT: 
1. ,,TÂRG EDUCAŢIONAL”

2. “EU MI-S MÂNDRĂ/MÂNDRU-N SAT” – CONCURS DE PREZENTARE A COSTUMULUI POPULAR

3. “ JOCUL POPULAR DIN ZONA MEA” – CONCURS DE DANSURI POPULARE ÎNTRE ANSAMBLURI FOLCLORICE


Mulţumim frumos sponsorilor noştri: Primăria Comunei Apahida şi Organizaţia World Vision International!!!

 

1 2 3 4 5 6 » 

www.apahida.ro 2012