Ce va aduce anul 2015 pentru Apahida

| Scris de Sorin Bodocean | 2015-01-01 | EDITORIAL | |

Anul începe pentru fiecare cu obiective mai mult sau mai puțin realiste. În prima zi a anului toți visăm la un an de excepție cu realizări pe bandă rulantă, în toate aspectele vieții. Și asta e foarte bine. Oamenii optimiști sunt mai fericiți.

E important să-ți fixez obiective, e recomandat chiar să ți le notezi undeva la vedere, însă e pentru ca acestea să se îndeplinească e vital să lupți pentru ele.

În plan personal fiecare ne-am exprimat dorințele de la noul an și știm cum să le punem în practică. Orice locuitor a comunei, fie tânăr sau bătrân are anumite așteptări  de la noul an și în privința  îmbunătățirii condițiilor de trai. Unii își doresc canalizare, alții electrificare, asfaltare, parcuri de joacă, rigole, etc. 

La ce ne putem aștepta în 2015?

Voi trece  în revistă ZECE lucruri care se vor realiza în acest an sau mai bine zis care ar trebui să se realizeze conform declarațiilor Primarului Grigore Fati și a Viceprimarului Radu Păcurar, apărute în presa locală anul trecut.

  • Proiectul de canalizare Dezmir+Sânnicoara. În acest an va vor începe lucrările la unul dintre cele mai mari proiecte din ultimii ani, proiectul de canalizare pentru Dezmir și Sânnicoara care se va realizare prin fonduri europene și a cărui valoare este de aproximativ 11 milioane de euro. Acest proiect ar trebui să fie finalizat până la finele acestui an. Ținând cont că lucrările de canalizare se vor desfășura pe o lungime de 42 km, firma care va efectua această lucrare va trebui să aibă un ritm accelerat de lucru. 
  • Asfaltarea străzilor.  În 2015 toate străzile pregătite(pe care s-au efectuat lucrări de înlocuire a conductei de apă și canalizare anul precedent) vor fi asfaltate. Printre ele și strada I.C. Brătianu, una din cele mai blamate străzi ale comunei. 
  • Căminul din Sânnicoara. Noul cămin din Sânnicoara care este deja construit până la nivelul plăcii de beton (fără acoperiș) va fi finalizat până la finele anului. 
  • Rigole pe anumite străzi. Sunt anumite străzi în comună care au fost asfaltate însă șanțurile nu au fost prevăzute cu rigole. În anumite locuri deja se observă rupturi din asfalt, iar realizarea rigolelor este o necesitate pentru a-i asigura o durată de viață mai lungă stratului asfaltic.( ex. Strada Avram Iancu și Mihai Viteazu! :) )
  • Baza sportivă la Dezmir. Anul acesta ar trebui să înceapă lucrările la baza sportivă de la Dezmir, bază sportivă de care vor beneficia cele două echipe ale acestui sat Inter Dezmir și Viitorul. 
  • Noi parcuri de joacă pentru copii.  ”Parcurile de joacă rămân o prioritate!” În 2015 ne putem aștepta să vedem noi parcuri de joacă pentru copii din Apahida. Copii de pe străzile Avram Iancu, Crișan, Decebal, Mihai Eminescu se pare că vor avea un loc de joacă supriză în curtea Bisericii Ortodoxe. (informație venită pe surse)
  • Extinderea electrificărilor și a iluminatul stradal. Electrificările vor continua în zonele în care s-au alocat terenuri tinerilor pe baza legii 15, Câmpenești, Căbăuș etc.
  • Finalizarea pistei pentru biciclete. Un proiect ”metropolitan” împotmolit este și realizarea unei piste de biciclete care ar face legătura între Apahida și Florești. Stațiile sunt realizate însă pista nu s-a finalizat, proiectul fiind contramandat pentru anul acesta. În aceeași situație se află și autoritățile din municipiul Cluj-Napoca și Florești
  • Aerobic pentru doamne și domnișoare. Cel mai probabil începând din luna Februarie doamnele și domnișoarele se vor putea îngriji de aspectul fizic și de sănătatea lor făcând sport în mod organizat, de două sau trei ori pe săptămână aici în Apahida.
  • Mai multe evenimente pentru tinerii din Apahida

Am enunțat mai sus câteva dintre lucrările care ar trebui să se realizeze conform declarațiilor. În Jurnalul de Apahida nr. 12 o să încerc  să vă ofer și o prezentare a obiectivelor pe care Primăria și le-a stabilit pentru anul care tocmai a început. 

Optimismul mă face să cred că anul 2015 va aduce un investitor interesat să deschidă primul supermarker în comuna noastră asta și pentru că populația comunei se apropie de pragul de 15.000 de locuitori.

Să aveți un an excelent!

Fotografii atașate acestui articol:

Comentarii și păreri: