banner-big
”Au lucrat ca hoții la miezul nopții”. Guvernul PSD a adoptat OUG privind Codul Penal
comuna-apahidaalex-coman.jpg
Data: 2017-02-01

Stupoare printre români, Guvernul PSD a adoptat azinoapte Ordonanța de Urgență privind modificările Codului Penal, care a fost publicată în Monitorul oficial la ora unu noaptea. Prin aceste modificări sunt dezincriminate o serie de infracțiuni printre care și abuzul în serviciu. Guvernul s-a grăbit să adopte această ordonanță deși a primit aviz negativ de la principalele instituții de justiție. Disperarea cu care s-a lucrat la Guvern este reflectată și de ora târzie în noapte la care s-au întâlnit membrii Guvernului, undeva după ora 22. Membrii Guvernului au acționat la fel ca beneficiarii ordonaței,  pe furiș și prin ”efracție”,sărind peste voința  de românilor care au ieșit în stradă cu zecile de mii pentru a-și arăta dezacordul privind conținutul ordonanțelor pe justiție.

Guvernul PSD a arătat că nu poate fi împiedicat de nimeni și de nimic să-și ducă la îndeplinire scopurile pentru care a ajuns la conducerea țării, printre care și eliberarea din pușcărie a clientelei politice, a membrilor de partid și albirea dosarelor acestora.

Măririle de salarii și pensii promise, dar și alte scutiri de impozite sau reduceri are plafonurilor de impozitare se dovedesc a fi doar o mită dată poporului român pentru a închide ochii la planul PSD-ului de a a-și creea un cadru legislativ prin care ”să fure legal”. 

Ordonanțele pregătite de Guvern ar putea afecta grav și relațiile României cu Uniunea Europeană, progresele pe justiție înregistrate de țara noastră în ultimii ani și datorită activității DNA au fost lăudate de raporturile întocmite de forum european. Însă aceste modificări pe care ministrul Iordache se încăpățânează să le aplice anulează misiunea DNA-ului și îi năruiește rezultatele din ultima perioadă. Aderarea la spațiu Schengen va fi întârziată, dacă Uniunea Europeană consideră că România dă înapoi la capitolul justiție.

Zecii de mii de oameni au ieșit azinoapte la miezul nopții în stradă în întreaga țară. La Cluj au fost peste 10.000 de oameni care au ieșit în Piața Unirii revoltați de modul în care Guvernul și-a astupat ochii și urechile la glasul popurului și și-a continuat planul mârșav. 

S-a strigat ”Jos Guvernul”, ”Rușine să vă fie”, ”Trădătorii”, ”PSD ciuma roșie”, ”hoții”, ”Demisiia”, ”Dragnea nu uita România nu-i a ta”, ”DNA să vină să vă ia” și alte sloganuri care arată sentimentul de revoltă a participanților. Clujenii au mărșăluit pe străzile din Cluj, mulțimea plecând din centru spre cartierul Gheorgheni, după care s-a ajuns și în Mănăștur. Prostele au durat până în zorii zilei, cei mai mulți dintre participanții fiind tineri care consideră că li se fură viitorul. 

Proteste mut mai însemnate se anunță azi începând cu ora 17, când peste 10.000 de persoane vor fi din nou în Piața Unirii pentru a protesta vizavi de derapajul Guvernului de la principiile Statului de Drept. 

Foto: Alex Coman

 

Conturile de Facebook ale apahidenilor invadate de anonimi
comuna-apahidasorin.jpg
Data: 2016-04-07

Mai sunt mai puțin de trei luni până la alegerile locale, iar lupta pentru voturi  a început deja pe rețelele sociale. 

Principalii candidați la funcția de primar al comunei Apahida, actualul primar Grigore Fati și viceprimarul Călin Păcurar au fost conștientizați de importanța unei bune promovări pe rețelele sociale, prin urmare zi de zi postează pe paginile persoanele detalii despre activtățile pe care le efectuează. 

Facebook-ul este un spațiu liber în care libertatea de exprimare este garantată, iar unii profită de acest lucru pentru a arunca mizerii sub acoperirea unor conturi false. Persoanele fictive se împart și ele în două categorii, evident ”de stânga” și ”de dreapta”, în funcție de interese celor care le administrează. Atacurile ”sub centură” au început, de la aluzii sexuale, la acuzații de furt, anonimii își dau frâu gurii și imaginației, în speranța că persoanele reale vor fi influențate să treacă de partea unuia sau altuia. Sub anonimat toți sunt ”tari și mari”, ba mai mult toți vorbesc de parcă ar deține adevărul absolut.

Așadar daca i-ai dat accept unui necunoscut cu doua trei poze de profil cu peisaje, animale, masini,sau truisme news feedul iti va fi bombardat cu propaganda, de stanga sau de dreapta. 

Bălăcăreala publică este alimentată și de unele persoane reale care își declară cu surle și trâmbițe imparțialitatea, însă care de fapt laudă fără încetare doar pe unul dintre candidați. Neutralitatea cade atunci când ataci o singură persoană și o protejezi constant pe cealaltă. 

Pe grupul Stirile Apahida.ro vom incuraja intotdeauna reactiile persoanelor reale, indiferent de modul de exprimare al acestora sau de culoarea lor politica!
 

 

Cum au intepat dezvoltatorii imobiliari bugetul comunei
comuna-apahidaansambluri.jpg
Data: 2015-07-02

Tot mai multi dezvoltatori imobiliari cauta terenuri in Apahida pentru a construi ansmbluri de blocuri la periferie sau chiar in interiorul comunei, intrucat Apahida incepe sa fie din ce in ce mai atractiva pentru persoanele care sunt in cautarea unei locuinte.

Doua cai de acces ( drumul clasic + centura), cresa, gradinite, liceu, transport in comun avantajos si multe alte avantaje pe care Apahida le poate oferi tinerilor in cautarea unei case sau apartament sunt argumente puternice pentru alegerea acestei comune.

Avantajele le stiu si cumparatorii dar si investitorii! Investitorii se inghesuie sa caute terenuri in zone centrale intrucat au observat ca in Apahida pot obtine autorizatie pentru constructie in orice conditii, numeroasele blocuri construite intre case demonstrand acest lucru. Mai mult decat atat investitorii s-au obisnuit sa fenteze autoritatile (care au inchis ochii) lasand oamenii cu drumuri de acces impracticabile, locuri de joaca si parcari doar pe hartie, retele de canalizare nefunctionale etc.

Este o strategie de a-ti maximaliza profitul. Tu vinzi apartamentele si pe banii publici  se rezolva problemele generate de investia ta, pompe de apa, terenuri de joaca, cai de acces.

La sedinta din aceasta luna a fost preluat un drum de acces catre blocurile construite in zona avicola, drum care este sub orice critica, drum care va fi acum refacut din bani publici, la fel ca si locul de joaca din aceasta zona.

Investitorii nu au fost stransi la usa atunci cand au construit, functionarii Primariei inchizand ochii la semnarea receptiei si uite asa zeci de mii de lei se folosesc pentru a termina lucrari ce trebuiau facute de altii pe banii lor.

Suntem tot orbi sau ne-am deschis ochii?

Ma intreb am invatat ceva din asta? Dam azi amenzi pentru ansamblurile in constructie care urmeaza aceleasi cai nedrepte? Refuzam receptii pentru cei care nu au respectat condiitile din autorizatia de constructie?

RUȘINICĂ: Cine cântă fals cântărețul sau trompeta?
comuna-apahidacine-minte.jpg
Data: 2015-05-20

În luna februarie pe site-ul de casă a Primăriei, zelosul ”jurnalist” administrator al site-ului de deziformații locale, ne anunța cu surle și trâmbițe  că în sfârșit site-ul oficial al Primăriei va fi schimbat și va fi înlocuit cu unul făcut după ”chipul și asemănarea” celui deținut de Primăria Cluj-Napoca. 

”Săptămână viitoare” promisă de autorul acestui articol ține din 14 februarie și cu siguranță va mai ține câteva săptâmâni(de-ale noastre, omenești, nu profetice). Primarul comunei Apahida, Grigore Fati ne-a informat telefonic, că încă nu s-a realizat licitația pentru noul site și că probabil va mai dura o lună până vom putea găsi informații utile pe site-ul oficial al Primăriei. 

Cine ”cântă” fals, trompeta sau cântărețul?

Minciuna postată pe acest site, corect denumit Dezinformația de Apahida, nu este singura. Zi de zi cititorii amatori ai site-ului sunt mințiți cu traficul ”gigantic” al fiecărui articol, binențeles cei care cunosc termenii Google Analytics și Trafic.ro, nu sunt naivi. Dezinformațiile emanate de ”jurnalistul facebucist” curg râuri mai ales pe grupul de Facebook al site-ului, unde suntem acuzați zilnic de tot felul de neadevăruri.

 În final vă invităm să ascultați o trompetă și un trompetist care cântă bine!

Noi independenți, ei incompetenți
comuna-apahidasorin.jpg
Data: 2015-04-15
Primăria comunei Apahida mai oferă încă o dată o dovadă de incompetență în ce privește găsirea bazei legale privind ducerea la îndeplinire a unor Hotărâri de Consiliu local. Cu alte cuvinte am vrea să facem proiecte, dar nu cunoaștem suficient legile pe care să bazăm hotărârile de Consiliu local, astfel încât acestea să poată fi duse la îndeplinire. 

Incompetență sau joc politic?

Luna trecută în cadrul ședinței de Consiliu local s-a adoptat o hotărâre cu majoritate simplă, după ce în alte trei ședințe a fost respinsă, aparatul juridic necunoscând că donația făcută de către S.C. BIZO IMPORT EXPORT S.R.L poate fi preluată și cu o majoritate simplă. Asta a însemnat o întârziere de minim șase luni a lucrărilor la parcul de joacă, care care putea fi gata de mult.

În aceste ședințe membrii Consiliului local aflați în opoziție s-au abținut de la vot, iar vina pentru neadoptarea acestei hotărâri,  a fost plasată de către putere, în curtea opoziției, deși după cum am menționat mai sus, dacă se cunoștea legea, hotărârea putea trece și fără votul celor din opoziție.

În aceeași categorie se încadrează și Hotărârea privind colaborarea dintre Jurnalul de Apahida și Consiliu local, în ce privește publicarea în publicația locală periodică a unui rezumat al ședințelor de Consiliu local contra cost. Consilierii locali au votat această colaborare, însă Primăria nu a fost în stare(sau nu a dorit) să găsească baza legală pentru această hotărâre, drept urmare Prefectura a ”urechiat” varianta în care Primăria a decis să întemeieze HCL-ul. Interesant e că Prefectura a sugerat modificarea încadrării acestui HCL în baza legii, nu revocarea acestuia, în nota primită de la Prefectură, se arată exact în baza cărei legi se poate lega o astfel de colaborare. 

Ai citit vreodată ziarul Viața Satului Clujean? 

Cu siguranță peste 90% dintre voi nici nu ași auzit de această publicație, cu toate acestea  ziarul regional dedicat fermierilor, care alocă un sfert de pagină A3 lunar pentru un articol publicat de Primăria Apahida, primește 300 lei în fiecare lună și asta de câțiva ani de zile.

Dacă pentru un sfert de pagină într-o publicație regională se găsesc bani lună de lună, oare de ce pentru singurul ziar  dedicat 100% locuitorilor comunei Apahida, nu se găsește formula legală de colaborare? Avem toate motivele să credem că este mai mult decât incompetență, în cazul Jurnalului de Apahida este vorba și de rea voință. 

Jurnalul de Apahida o publicație liberă

Întrucât ne-am luat acest angajament față de oamenii am făcut totul posibil ca existența acestei publicații să nu mai depindă de colaborarea cu Primăria și Consiliu local Apahida, astfel începând din ianuarie, publicația ”Jurnalul de Apahida” apare fără vreun sprijin din partea autorităților locale. Cu sau fără parteneriatul cu CL Apahida, ”Jurnalul de Apahida” va merge înainte. 


În tot răul este și un bine!
comuna-apahidasorin.jpg
Data: 2015-03-23

Începând cu luna martie, Jurnalul de Apahida și-a schimbat formatul. Am fost nevoiți să renunțăm la formatul de revistă A5 și să trecem la un format și un tiraj mai mare dar cu o calitate a hârtiei mai scăzută.

După cum ați citit din paginile Jurnalului parteneriatul cu Consiliul loacal Apahida a fost ”sabotat” de către primărie, așadar am hotărât să ducem mai departe acest proiect chiar dacă asta a însemnat să scădem din calitatea printului și al hârtiei. 

Tot răul spre bine

Numărul 14 al Jurnalului de Apahida a fost tipărit pentru prima dată în 2500 de exemplare și a rămas GRATUIT. Datorită formatului nou(A4) ați putut citi mai multe știri și mai mult informații utile pentru dumneavoastră. 

Ne bucurăm că am primit multe aprecieri referitoare la conținutul ”altfel” al Jurnalului de Apahida, vă promitem în continuare o abordare obiectivă a lucrurilor pozitive și negative desfășurate în comuna noastră.

De asemenea pentru că este important de știut care sunt proiectele dezbătute în ședințele de Consiliu local vom publica GRATUIT articole cu evoluția acestor ședințe. 

Jurnalul de Apahida este o publicație liberă!

 

Șatra din mijlocului ”orașului de mâine”
comuna-apahidasorin.jpg
Data: 2015-02-02

”Apahida orașul de mâine” a fost și este sloganul favorit al conducătorilor acestei comune, aflată într-o continuă expansiune în ultimii 20 ani. Deși condițiile de trai s-au îmbunătățit simțitor mai sunt multe lucruri de făcut pentru a simți cu adevărat că trăim în mediul urban. 

Din punct de vedere a utilităților oferite, un locuitor al satului Apahida, Sânnicoara sau Dezmir beneficiază de aproximativ aceleați facilități ca și un clujean, indiferent că vorbim de apă curentă sau fibră optică. Însă latura estetică a localității este încă neglijată. 

”Piața” de pe strada Libertății este un exemplu în acest sens. De la ”du-te Gyuri și pune-ți roaba cu ridichi acolo” s-a ajuns la o adevărată țigănie în mijlocul comunei, care dăunează grav imaginii acestei localități. Terenul pe care sunt amplasate bărăcile aparține Ministerului Transporturilor, iar o eventuală amenajare în această locație ar necesita acordul acestei instituții. 

În altă ordine de idei în această piață nu vând producători locali cum ar fi normal, doar bișnițari icare distrug orice noțiune de ”produs proaspăt de Apahida”. Trecătorii cumpără legume proaspete din Apahida fără să știe că majoritatea dintre ele nu au nici o legătura Apahida. 

O hală agroalimentară ar fi cea mai indicată. Asigurarea unor condiții decente de desfacere ar fi tentantă și pentru producătorii locali. Deocamdată autoritățile locale nu se grăbesc să soluționeze această problemă. Nu zic nu acestei idee, însă nici nu iau vreo măsură pentru a o pune în practică. 

Până una alta cei care au de pierdut sunt producătorii locali dar mai ales imaginea acestei localități !

Suntem sau nu civilizați? Cum să scăpăm de cei care ne poluează autobuzele
comuna-apahidasorin.jpg
Data: 2015-01-19

Dicționarul explicativ al limbii române definește cuvântul ”civilizat”,  drept o persoană  care are o cultură și o tehnică înaintată, care a ajuns la un nivel superior de civilizație, la un standard de viață ridicat, care este manierată, politicoasă.


Ne simțim jigniți dacă cineva ne adresează cuvinte precum ”needucatule”, ”necioplitule”, etc. Este firesc să fie așa, fiecare dintre noi ne considerăm persoane responsabile, educate, în fond civilizate și ne face plăcere să primim laude, nu critici. 


Însă ce ne definesc cu adevărat ca oameni sunt faptele și acțiunile noastre. Cuvintele își pierd valoarea fața faptelor. 


În ultima perioadă am călătorit mai mult cu autobuzul M 41 și am avut parte de o serie de experiențe neplăcute. Primul lucru pe care îl remarci după ce intri în autobuz este mizeria, în special în partea din spate a autobuzului. Coji de semințe, doze de suc sau de bere, ambalaje de chipsuri sunt aruncate cu nerușinare de unii călători, pe scaune sau pe podeaua autobuzului. Imaginea dezolată este completată de mirosul neplăcut emanat de o serie de călători care s-au ”certat” de mult cu apa și cu săpunul. Dacă adaugi la acestea certurile și înjurăturile unor călători în stare de ebrietate, te întrebi inevitabil dacă suntem sau nu un popor civilizat.


Nu putem ignora cruda realitate și nici nu putem ascunde mizeria sub preș. Dacă am da vina numai pe cei de la CTP ar însemna să închidem ochii acțiunile necivilizate ale unor oameni lipsiți de bun simț, care în continuare ne vor batjocorii atât pe noi cât și dreptul nostru de a circula în condiții curate.

Vă propun să-i tragem la răspundere pentru faptele lor. Cel mai simplu mod ar fi să-i facem ”vedete” pe toți cei care ne  poluează autobuzele.     

Tehnologia modernă ne ajută în acest sens. Aveți telefoane cu cameră foto? Folosiți-le! Trimiteți fotografii sau video cu cei care nu  știu să respecte curățenia și ordinea în mijloacele de transport astfel o să-i cunoască toată Apahida. Le puteți trimite pe mail la stiri@apahida.ro sau pe pagina noastră de Facebook.
  

Dacă suntem civilizați nu vom sta pasivi și vom ieși din ”oala” celor lipsiți de educație.     
  

Ce va aduce anul 2015 pentru Apahida
comuna-apahidasorinn.jpg
Data: 2015-01-01

Anul începe pentru fiecare cu obiective mai mult sau mai puțin realiste. În prima zi a anului toți visăm la un an de excepție cu realizări pe bandă rulantă, în toate aspectele vieții. Și asta e foarte bine. Oamenii optimiști sunt mai fericiți.

E important să-ți fixez obiective, e recomandat chiar să ți le notezi undeva la vedere, însă e pentru ca acestea să se îndeplinească e vital să lupți pentru ele.

În plan personal fiecare ne-am exprimat dorințele de la noul an și știm cum să le punem în practică. Orice locuitor a comunei, fie tânăr sau bătrân are anumite așteptări  de la noul an și în privința  îmbunătățirii condițiilor de trai. Unii își doresc canalizare, alții electrificare, asfaltare, parcuri de joacă, rigole, etc. 

La ce ne putem aștepta în 2015?

Voi trece  în revistă ZECE lucruri care se vor realiza în acest an sau mai bine zis care ar trebui să se realizeze conform declarațiilor Primarului Grigore Fati și a Viceprimarului Radu Păcurar, apărute în presa locală anul trecut.

 • Proiectul de canalizare Dezmir+Sânnicoara. În acest an va vor începe lucrările la unul dintre cele mai mari proiecte din ultimii ani, proiectul de canalizare pentru Dezmir și Sânnicoara care se va realizare prin fonduri europene și a cărui valoare este de aproximativ 11 milioane de euro. Acest proiect ar trebui să fie finalizat până la finele acestui an. Ținând cont că lucrările de canalizare se vor desfășura pe o lungime de 42 km, firma care va efectua această lucrare va trebui să aibă un ritm accelerat de lucru. 
 • Asfaltarea străzilor.  În 2015 toate străzile pregătite(pe care s-au efectuat lucrări de înlocuire a conductei de apă și canalizare anul precedent) vor fi asfaltate. Printre ele și strada I.C. Brătianu, una din cele mai blamate străzi ale comunei. 
 • Căminul din Sânnicoara. Noul cămin din Sânnicoara care este deja construit până la nivelul plăcii de beton (fără acoperiș) va fi finalizat până la finele anului. 
 • Rigole pe anumite străzi. Sunt anumite străzi în comună care au fost asfaltate însă șanțurile nu au fost prevăzute cu rigole. În anumite locuri deja se observă rupturi din asfalt, iar realizarea rigolelor este o necesitate pentru a-i asigura o durată de viață mai lungă stratului asfaltic.( ex. Strada Avram Iancu și Mihai Viteazu! :) )
 • Baza sportivă la Dezmir. Anul acesta ar trebui să înceapă lucrările la baza sportivă de la Dezmir, bază sportivă de care vor beneficia cele două echipe ale acestui sat Inter Dezmir și Viitorul. 
 • Noi parcuri de joacă pentru copii.  ”Parcurile de joacă rămân o prioritate!” În 2015 ne putem aștepta să vedem noi parcuri de joacă pentru copii din Apahida. Copii de pe străzile Avram Iancu, Crișan, Decebal, Mihai Eminescu se pare că vor avea un loc de joacă supriză în curtea Bisericii Ortodoxe. (informație venită pe surse)
 • Extinderea electrificărilor și a iluminatul stradal. Electrificările vor continua în zonele în care s-au alocat terenuri tinerilor pe baza legii 15, Câmpenești, Căbăuș etc.
 • Finalizarea pistei pentru biciclete. Un proiect ”metropolitan” împotmolit este și realizarea unei piste de biciclete care ar face legătura între Apahida și Florești. Stațiile sunt realizate însă pista nu s-a finalizat, proiectul fiind contramandat pentru anul acesta. În aceeași situație se află și autoritățile din municipiul Cluj-Napoca și Florești
 • Aerobic pentru doamne și domnișoare. Cel mai probabil începând din luna Februarie doamnele și domnișoarele se vor putea îngriji de aspectul fizic și de sănătatea lor făcând sport în mod organizat, de două sau trei ori pe săptămână aici în Apahida.
 • Mai multe evenimente pentru tinerii din Apahida

Am enunțat mai sus câteva dintre lucrările care ar trebui să se realizeze conform declarațiilor. În Jurnalul de Apahida nr. 12 o să încerc  să vă ofer și o prezentare a obiectivelor pe care Primăria și le-a stabilit pentru anul care tocmai a început. 

Optimismul mă face să cred că anul 2015 va aduce un investitor interesat să deschidă primul supermarker în comuna noastră asta și pentru că populația comunei se apropie de pragul de 15.000 de locuitori.

Să aveți un an excelent!

De fapt, ”You love to copy-paste” în Apahida
comuna-apahidasorin.jpg
Data: 2014-12-23

În ultimii trei ani Primăria Apahida a tipărit în luna decembrie câteva sute de calendare pe care le-a făcut cadou locuitorilor comunei Apahida. Imaginile folosite pentru calendarul 2015 surprind unele realizări ale Primăriei și Consiliului local Apahida în anul 2014 ca de exemplu Creșa de la Câmpenești ce a fost dată în folosință  anul acesta, clădirea Primăriei Apahida ce a fost reabilitată în toamna acestui an, strada Horea din Sânnicoara care a fost asfaltată, terenul sintetic de minifotbal din Dezmir, etc. 

Nu am o problemă cu aceste calendare, e un lucru bun ca locuitorii comunei Apahida să aibă un calendar personalizat făcut special pentru ei. Însă sunt câteva clarificări care trebuiesc făcute:

 • Începând de anul trecut pe calendarele tipărite de Primărie apare sloganul  I love Apahida, preluat de către ”un prieten” de la apahida.ro. În Noiembrie 2012 apahida.ro a lansat pentru prima dată sloganul I love Apahida în cadrul unei inițiative de colectare a celor mai bune fotografii făcute în această comună. Văzând că sună bine ”prietenul” l-a folosit pentru a crea un grup pe Facebook în 2013, iar apoi așa cum am menționat sloganul s-a propagat inclusiv pe calendare. 

Dacă o să-mi fac VREODATĂ echipă de fotbal nu o să se denumească nicidecum Someșul Apahida, chiar dacă Someșul Apahida NU ESTE o marcă înregistrată la OSIM. 

În fine, toată lumea are voie să iubească Apahida și chiar apahida.ro îi îndemnă pe oameni la acest lucru, din această cauză am creat și bulinele cu I love Apahida, distribuite gratuit la Zilele comunei Apahida. Cei care doresc ne pot contacta pe Facebook, încă avem multe bulinuțe de dat. Ce  mă deranjează e că unii copiază inițiativele apahida.ro sau încearcă să-i deruteze pe apahideni, astfel încât oamenii ajung să amestece lucrurile făcute de apahida.ro și cele făcute alții. 

 • atât în anul 2012 cât și în acest an cei care s-au ocupat de realizarea acestui calendar mi-au solicitat fotografii de la evenimentele pe care le-am organizat în parteneriat cu Primăria Apahida sau de la Zilele comunei Apahida. Am dat curs acestei invitații și le-am furnizat atât în 2012 cât și în acest an fotografii realizate de mine la aceste evenimente cu condiția de a preciza sursa acestor fotografii pe aceste calendare. Am fost dezamăgit de fiecare dată, sursa fotografiilor ”a uitat” să fie menționată. Un fel de copy-paste fără ghilimele cu alte cuvinte. Având experiența 2012 în minte anul acesta le-am trimis pozele gata amprentate, surpriză !!! fotografiile au fost decupate :)

​Ne bucurăm că vă plac fotografiile noastre și vă mulțumim  că ”apreciați” munca depusă de-a lungul anului pentru buna informare a locuitorilor comunei Apahida.

 

Retrospectiva 2014 pe apahida.ro! Partea I
comuna-apahida2014.jpg
Data: 2014-12-10

Vă prezentăm retrospectiva știrilor apahida.ro pe anul 2014. Vom face abstracție de acidentele rutiere, furturile și alte știri de genul acesta și vom trece în revistă evenimentele importante desfășurate pe parcursul anului care se va încheia în câteva săptămâni. 

Ianuarie - Iunie 2014

Ianuarie La începutul  anului 2014 s-a păstrat încertitudinea revenirii RATUC la Apahida instalată în toamna anului trecut. Emil Boc promitea încă din luna Ianuarie că autobuzele CTP vor ajunge la Florești și Apahida deși la vremea respectivă Consiliul Județean Cluj a efectuat licitația pentru aceste trasee care a fost câștigată de către MV Trans respectiv Fany. 

În luna Februarie apare primul număr al Jurnalului de Apahida, prima revistă de informații locale dedicată comunei Apahida. Jurnalul de Apahida avea să se dovedească ulterior un succes, prin prisma popularițății de care se bucură. 

Pe 6 februarie apahida.ro anunță că se desființează secția de taekwondo a Clubului Someșul Apahida după ce părinții copiilor au fost nemulțumiți de explicațiile aduse de președintele acestuia cu privire la cheltuirea banilor. Copii care au făcut performanță la nivel național trec la clubul Scopion, după un nou scandal privind acordarea transferurilor împiedicată de către președintele Someșului Apahida. 

Tot din februarie companie de salubritate începe Colectarea selectivă, initial cu un program de colectare o dată la două săptămâni și modificat ulterior. 

În februarie apahida.ro a organizat un concurs pentru cei mai mici apahideni intitulat ”Babbies from Apahida” câstigat de către Takacs Ianis Paul.

Pe 8 Martie la Casa de Cultura a avut loc Balul mărțișorului . Pe scena caminului cultural au urcat băieții de la Desperado. Spectacolul a fost organizat de PSD Apahida. 

În Martie , Primăria Apahida a început să facă angajări pentru Creșa care urma a fi dată în folosință. 

Consiliul local Apahida hotărăște acordare de gratuități pentru elevi, studenți și pensionari pe liniile metropolitane ce urmează a fi deschise în Apahida. 

Pentru prima dată se sărbătorește Ora pământului și la Apahida. Primarul comunei Grigore Fati dă curs invitației noastre și iluminatul stradal se oprește timp de o oră în comuna noastră. Apahida se alătură marilor orașe care participă la această mișcare de protejare a planetei noastre

Casa bântuită a fost vândută și ulterior ”decapitată” de către nou proprietar cu speranța ștergerii istoricului subru al acestei clădiri. 

Pe 10 aprilie la Căbăuș se desfășoară o amplă campanie de împădurire organizată de Primăria comunei Apahida. S-au plantat aproximativ 2000 de salcâmi. Angajații Primăriei, inclusiv primarul Grigore Fati și Viceprimarul Radu Păcurar au luat parte la aceste lucrări. De asemenea școala din Apahida a trimis un număr semnificativi de elevi care și-au adus și ei aportul la această inițiativă ”verde”. 

Dupa  aproape un an de la primele discutii legate de revenirea RATUC la Apahida, iata ca acest lucru s-a materializat pe 23 aprilie. Autobuzele noului RATUC, Companiei de transport public au ajuns la Apahida și nu doar la Apahida ci și la Sânnicoara, Câmpenești, Corpadea și Pata ulterior. 

Cupa Primăverii, competiție organizată de Primăria comunei Apahida pentru agenții economici locali a fost prezenta in luna mai cu cea de-a doua ediție. E van Wijk a câștigat cupa în acest an.

Autogrederul nou de 135.000 euro achiziționat de autoritățile locale l-ați putut vedea pentru prima dată pe www.apahida.ro în data de 14 mai.

PSD câștigă alegerile europarlamentare la nivelul comunei Apahida cu 42,09% urmat de PDL 18,21%, PNL 13,26% și PMP 7,75% și prezidențiabilele din toamnă par ”floare la ureche” și de la Apahida ca și în restul țării.

Iunie

Cresa "Voinicel" din Campenesti a fost inaugurata de Ziua Copilului. Dupa 5 ani de la începerea lucrărilor creșa a fost dată în folosință. La eveniment au participat reprezentanți ai Primăriei și Consiliului local Apahida, dar și părinții nerăbdători să vadă locul unde vor fi găzduiți copilașii lor până ei vor fi plecați la muncă. 

De Ziua Copilului la Casa de cultura din Apahida a fost organizat un concurs de desen, o demonstratie de taekwondo a noului club Scorpion, o competiție de baschet la sala de sport la care a participat și clubul ”For You” Apahida. 

Sărbătoare mare la Apahida pe data de 16 iunie Someșul Apahida reușește să câștige Cupa României faza locală după un meci cu campioana Ligii a IV-a Plaiul Iacobeni, pe care îl câștigă cu 1-0. 

”For You” Apahida primul club de baschet din Apahida. Profesorul Emil Cătana reușește să creeze un club cu aproape 50 de băieți și fete care iubesc baschetul.

Sportiva din Apahida, Ioana Mera câștigă din nou Cupa României la Box fete.

Apahidenii află playlistul pentru Zilele comunei Apahida. Compact și Aurel Tămaș capii de afiș ai celor două zile de sărbătoare. 

Mâine vă oferim retrospectiva pentru perioada Iulie - Decembrie 2014

Cel mai sărac 1 Decembrie din ultimii ani
comuna-apahidasorin.jpg
Data: 2014-12-01

Din 2012 încoace ziua de 1 Decembrie a început să fie o zi plină de evenimente în comuna Apahida. Se părea că tinerii din Apahida încep să primească atenția de care au nevoie, prin organizarea unor evenimente pentru ei.

În 2012, pentru prima dată, de Ziua națională a României am avut parte de o serie de evenimente artistice, sportive și de divertisment. Pe 1 Decembrie 2012 după ceremonia oficiată în fața monumentului eroilor din Apahida în Casa de Cultură din Apahida s-a desfășurat un spectacol folcloric, urmat de prima Gală de Box din Apahida, iar seara de 1 Decembrie s-a încheiat cu prima ediție de Miss Apahida. 

În 2013, programul a fost asemănător, însă a dispărut Gala de Box,dar a fost organizată o competiție de taekwondo. 

Anul acesta 2014, înafară de ceremonia oficială nu a mai rămas nimic din evenimentele tradiționale de 1 Decembrie. Meciul de fotbal de la Dezmir fiind interesant doar pentru jucătorii celor două formații. 

Să fi fost o pedeapsă pentru tineri pentru că au votat cu Klaus Iohannis? 

Se pot face diverse speculații, însă cred că Apahida are mare nevoie de evenimente pentru numeroșii tineri pe care îî are. Apahida este o comună tânără dinamică, iar programul autorităților locale ar trebui gândit pentru tineri!

Am avut privilegiul să îi cunosc personal pe toți consilierii locali și câțiva dintre ei sunt conștienți de acest lucru! Sunt consilieri locali care știu că tinerii din Apahida au nevoie de evenimente și activități pentru ei. 

Întrucât tinerii din Apahida nu au un club,  o discotecă, un loc în care să socializeze și să se distreze cred că evenimentele culturale, artistice, sportive pentru tineri ar trebui sprijinite cu precădere de autoritățile locale. 

Așadar dragi aleși locali măcar de sărbători oferiți-le tinerilor din Apahida evenimente atractive în comună! 

Până una alta tinerii din Apahida pot lua autobuzul care azi circulă cu orar de duminică, pentru a ajunge în Cluj-Napoca unde de la ora 19 va fi un concert Smiley, iar de la ora 20 un spectacol de artificii! 

 

1 2 » 

www.apahida.ro 2012